Įkraunama...
Įkraunama...

2013 Birželinukų receptukai

Triušiena

Triušienos gabaliukus išmirkiau gerą pusdienį vyno acte (tinka ir paprastas, tinka citrina, gal net geriau) su vandeniu. Tada apie valandą viriau. Į puodą dėjau: druskos, pipirų, česnako, lauro lapo, svogūno (norėjau pieno įdėti, bet pamiršau). Išvirtus gabaliukus apkepiau svieste, kol gražiai parudavo ir 10 min troškinau padaže: vieno apelsino sultys ir grietinėlė, ir dar pipirų su druska truputėlį.

Vyras po pirmojo ragavimo (buvo labai kieta su specifiniu šlykščiu skoniu), labai skaniai suvalgė ir gyrė, kad tikrai skanu ir nesijaučia joks šlykštus skonis.
Atsakyti
Labai skanios bulviu salotos, tik as kumpiuko nekepinau, nes baisiai jau valgyt norejau biggrin.gif bet vistiek labai skaniai gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Grikių-kepenėlių kotletukai

reikia:
Virtų grikių;
Virtų kepenėlių;
Kiaušinio;
Pieno;
Manų;
Svogūno;
prieskonių;

Manus pamirkyti piene, virtas kepenėles sutrinti/sumalti (mėsmale), svogūną smulkiai supjaustyti. Viską sumaišyti ir kepti formuojant kotletukus (galima ir su šaukštu - bet man rankomis formuoti pasirodė patogiau). Proporcijos "iš akies" blush2.gif
Atsakyti
Plikyta duonyte

Is sio kiekio iseina du kepalai, tai as kepu puse normos ax.gif
1 litras ruginių miltų,1 šaukštas druskos, 1 šaukštas kmynų (galima idet ko tik norit:saulegrazu, moliugu seklu, semenu ir t.t.)

šiuos produktus užpilti verdančiu 1 litro vandeniu, gerai išmaišyti ir palikti kol atvės. Kai atvės išmaišyti turimą raugą su 0,5 stiklinės šiltu vandeniu ir supilti į tešlą. Gerai išmaišyti ir uždengus palikti per naktį.
Ryte įpilti 1 stiklinę cukraus( galima mažiau), 1,5 litro kvietinių miltų, gerai išmaišyti ir supylus į skardą palikti rūgti 5-6 val šiltai. (As kepu stikliniam staciakampiam inde)

Kepti 45 min 200 temp,o po to 15 min180temp.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katiniena: 18 balandžio 2014 - 16:06
plikytų sausainių tortas - skonis nerealus essen.gif

tortukas
Atsakyti
QUOTE(pasisiutus @ 2014 04 09, 12:32)
plikytų sausainių tortas - skonis nerealus  essen.gif

tortukas


Tai isbandei pirmiau uz mane biggrin.gif
Kaip virsu darei?
Atsakyti
vakar visai netycia aptikau SM platybese ir iskart nulekiau gaminti smile.gif dalinuosi ir su jumis smile.gif

cituoju: "Parašysiu savo firminę mišrainę.
Darau per visas šventes ir dar niekam neatsibodo. Produktai atrodo nesuderinami, bet labai skani. Siūlau pabandyt.
Fermentinis sūris (mažais gabaliukais)
agurkas (žalias)
kiaušinis (virtas mažais gabaliukais)
Duona (paskrudinta kubeliais)
apelsinas (atskiriu skiltelėmis ir supjaustau)
razinos
majonezas.
Viską sluoksniuoju, majonezu pertepu kas 2 sluoksniai bet daug nededu. Ant viršaus turi but apelsinai, razinos ir kepta duona. Ant viršaus majonezo jau nededu.
Labai gražiai atrodo jeigu patieki atskirose salotinėse (ledainėse). Bret labai graži ir skani ir bendram inde.
Siūlau pabandyt smile.gif"
Atsakyti
salotos smile.gif išbandžiau foto mano, tikrai skanios

reikės:

džiovintos spanguolės pokelis
brokolis kiek norit
kalafioras kiek norit (galima tik su brokoliu)
raudonas svogūnas 1 vnt
majonezas
druskos pagal skonį

supjaustom viską smulkiai aš šiaudeliais pjausčiau (net gi brokolio kotelį tik nulupau) ir svogūną susmulkinam. į atskirus dubenėlius nuplikom verdančiu vandeniu visas sudedamąsias dalis, nupilam vandenį paliekam ataušti. Atvėsusius produktus sumaišom su majonezu, jei norim pasūdom. skanaus smile.gif

user posted image
Atsakyti
SALOTOS SU VISTIENA

Pekino kopustas;
Svogunas;
Vistienos krutinele;
Vynuoges ( be kauliuku)
Saulegrazos
Majonezas

Spjaustom pekino kopusta, akepinam ant sviestuko svoguna, supjaustom gabaliukais ir pakepinam su megstamais prieskoniais vistienos krutinele, sausai pakepinam saulegrazas, ipjaustom vynuogiu ir viska sumaisom su majonezu 4u.gif Skonis thumbup.gif
Atsakyti
Kolegių prašymu įdedu savo draugės Rasos
Neminkomos, o tik maišomos duonelės
receptą. Nesu tikra, ar tinka visiems raugams g.gif Tiesiog reiktų pamėginti. Be to, pati dažniausiai miltų dedu nedaug, daugiau dribsnių, sėlenų. Taip sveikiau... tiesiog maišau iki tirštos grietinės konsistencijos ir visada pavyksta. Taciau duonelė iš paprastos formos man sunkiai išsiima, kai kas kepimo popierių deda. Man pačiai labai pasiteisino silikoninė formelė.

DUONA
Reikia:
1kg extra miltu
1l vandens
3 sauksteliai druskos
0,5 stiklines cukraus
1 stikline saulegrazu
1 stikline linu semenu
1 stikline 3 grudu dribsniu
1 stikline kvieciu selenu

Rauga istirpinti vandenyje. Rankyte pamaisant. Tada sumesti cukru ir druska. Pamaisyti. Tadu sumesti visus grudelius, o galiausiai miltus ir viska gerai ismaisyti. Tesla gaunasi riebios grietines konsistencijos.
Isimti ~4 saukstus raugo ir pasilikti sekanciam duonytes maisymui. Veliau isimti dar 4 saukstus ir atideti draugei, kuri taip pat nori tokios skanios duonytes:)
Tada uzmaisyta duona deti i kepimo inda (mes kepam aukstame inde, storom sienelem), patepta aliejumi, uzdengti ranksluosteliu ir palikti siltai nakciai. (tiesiog virtuveje ant spinteles)
Ryte tesla turi buti pakilusi, tada deti i salta orkaite, nustatyti iki 200 laipsniu ir kepti ~ 1,0-1,5h. Cia sis reikalas priklauso nuo orkaites. Duonyte turi buti graziai pageltusi. Daugumai kepa apie 1,5h, bet stebekite, nes nesudegtu.

1.P.S. jeigu ryte tesla butu nelabai pakilusi, galima pagudrauti: ideti i pasildyta orkaite ir palikti ten dar kokias 2 val.)
2.P.S. Atkreipkite demesi, kad indo krasteliai butu zymiai auksciau, nei tesla, nes gali viskas islipti laukan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramirami: 16 balandžio 2014 - 10:24
įkeliu netyčia atrastu skanių salotų receptuku (kaip visada iš serijos "ką radau šaldytuve" tongue.gif

SALOTOS

reikės:

virtos/garintos vištienos krūtinėlės;
Aisbergo salotos
Pekino kopūsto (galima tik vieno iš šių)
Batono skrebučių (kubeliais)
Baklažano
Agurko
vorčesterio padažo, aliejaus kepimui
Papildomai: dilgėlių, garšvų ir visokių kitokių "žolių" (špinatai/pipirnės/bazilikai ir t.t.)

Padažui naudojau merginų išgirtąjį šioje temoje (berods itališką) majonezinį blush2.gif

Eiga:
Baklažaną pakepinti aliejuje, krūtinėlę supjausčius gabaliukais apkepti su vorčesterio padažu; viską supjaustyti ir sumaišyti su padažu majoneziniu. Skonis nerealus

p.s.: vyras sakė dar pasigedo pakepintų saulėgrąžų blush2.gif
Atsakyti
Vitaminines salotos maitinancioms mamoms (bet tiks ir nemaitinancioms smile.gif )

1 nedideles guzes salotu
1 nedideles jaunos cukinijo (arba agurocio)
2 kiviu
2 saukstu minksto varskes surio
po 1 sauksta alyvuogiu aliejaus ir citrinu sulciu
1 saujos sutrupintu graikiniu riesutu branduoliu
ziupsnelio prieskoniu pagal skoni

Salotas suplesyti, cukinija supjaustyti kubeliais, kivius supjaustyti plonais pusziedziais, suri supjautstyti kubeliais. Uzpilas: citrinu sultis sumaisyti su aliejumi, suberti smulktintus riesutu branduolius, viska gerai isplakti ir uzpilti ant salotu.

skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti