Šokoladinis varškės su kondensuotu pienu pyragasTešlai:200 g sviesto (šį kartą naudojau margariną);
200 g cukraus;
2 a. š. vanilinio cukraus;
1 kiaušinis;
300 g miltų (gal dėl margarino, bet man dar 100 g prireikė);
1 a. š. kepimo miltelių;
2 š. šokoladinės kakavos;
½ st. mėgstamų riešutų pabarstymui ant viršaus (dėjau graikinius, nors už lazdyno man nėra skanesnių
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
bet galima ir išvis be riešutų apsieiti).
Varškės įdarui:400-500 g varškės;
8 š. kondensuoto pieno (gal maždaug trečdalis didelės 1 kg skardinės);
3 kiaušiniai (nedideli);
2 š. krakmolo;
2 š. romo (brendžio ar kokio kitokio skanaus alkoholio, bet galima ir išvis nepilti, nes romas jautėsi labiau nei kondensuotas pienas).
Pirmiausia pasiruošti tešlą: sviestą išlydyti ir leisti kiek atvėsti. Tada į jį supilti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir šiek tiek paplakti. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti, berti į plakinį ir minkyti tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėti miltų). Padalinti į maždaug dvi lygias dalis, įvynioti į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišti į šaldiklį.
Varškės masei varškę sumaišyti su kondensuotu pienu, kiaušiniais, krakmolu, romu ir mikseriu ar blenderiu gerai pertrinti iki vientisos masės.
Kepimo skardą (manoji 23×28 cm) iškloti kepimo popieriumi. Burokine tarka tarkuoti pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyti ant dugno. Pilti varškės masę ir ant viršaus paskirstyti antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą. Išbarstyti riešutus (jei naudojami). Kišti iki 180° C temperatūros orkaitę ir kepti apie 45-50 min. Ištraukti iš orkaitės ir leisti visiškai ataušti. Skanaus!
REZULTATAS
![user posted image](http://juratet.blogas.lt/files/2010/09/sokoladinis-varskes-pyragas-su-kondensuotu-pienu1.jpg)
šaltinis:
http://juratet.bloga...pienu-1440.html