Įkraunama...
Įkraunama...

Parsono ir Džeko Raselo terjerai

QUOTE(dynka @ 2014 04 06, 12:02)
Laba diena,

nuo kito menesio galesiu pabendrauti su jumis, rezervavaus dzekiuka, geguze pasiimsiu, gime kovo 8.
paskaiciau jusu nuomone apie tuos uz 700 lt, tai nusiminiau truputi, bet tiek to, ne i parodas vezioti perkam suniuka, o draugo norim dukrytei. Ji irgi labai energingas vaikas, bus abu vienodi.
Mane siaip vyras is namu isvarytu, jei as suni uz 2000 nusipirkciau, jau ir taip kiek pastangu reikejo, kad sutiktu suniuka isigyti.

Jei tikrai sunki finansinė situacija, galima pinigėlius šuns įsigijimui taupyti, galima imti paskolą ir taip savotiškai "taupyti" jau turint šuniuką; galima pasikviesti apie šunų elgseną nusimanantį žmogų ir pasivažinėti po prieglaudas, ir nebūtinai tik savo miesto - gal rasis šuniukas laukiantis namų su Jums patinkančiu charakteriu. Juk jei draugo norisi tiesiog žaidimams, ar taip jau svarbu, bus dėmelė apie akį ar ne, stovės ausytė ar ne, riesta uodega bus ar ne smile.gif Svarbiau - charakteris, kuris netgi dar labiau matosi ir yra labiau prognozuojamas (kas labai labai svarbu turint vaikų) renkantis jau paaugusį šunį. Metai ar du - šuns dar pati jaunystė. Sveikatos rizika imant iš prieglaudos ar perkant be dokumentų - to negalima prognozuoti. Kažkokias ateities prognozes galima bandyti daryti tik žinant protėvių kergimo kombinacijas ir pačių protėvių sveikatos tyrimus.

Tad finansinio faktoriaus pasirinkimas aiškinant savo sprendimą tikrai nerodo kad jis buvo priimtas rimtai, atsakingai ir apgalvotai. Norint visada galima surasti išeičių. Tikrai. Ne visada tai padaryti lengva, kartais tenka kažko atsisakyti, arba - išsigryninti norus ir poreikius, tada viskas tampa aiškiau ir lengviau.

Šuns įsigijimas be dokumentų - rizika, o šiuo atveju rizikuojate silpniausiu savo būsimos šuns "gaujos" nariu - savo vaiku. Plius, egzistuoja ir daugybė kitų neetiškų, pavojingų ir visomis prasmėmis skaudžių rizikos faktorių įsigyjant šunis be dokumentų.
Atsakyti
QUOTE(dynka @ 2014 04 06, 21:28)
Kai kalbejom su seimininkais, tai paprasiau is vados pacio judriausio, drasiausio, Tai sake, tas kur issirinkom vadas yra, pirmas atako, pirmas ropot pradejo ir prie mamos pieno pirmas  biggrin.gif

Misruniukai aisku, irgi gerai, bet norisi butent tokio charakterio, nes musu vaikas labai judrus, hiper, tai ir draugas toks turetu buti. Gal bus nors kazkiek panasus charakteriu  ax.gif
Va koks  blush2.gif

Bet jūs suprantate, kad šunį perkate sau, ne vaikui?
Su juo reiks užsiimti daaaaaug, dresuoti, jau nekalbant, kad vedžioti per lietų ir pūgą. Jis pats savaime nepasidaryts gudrus, paklusnus, linksmas mergaitės draugas.

Papildyta:
QUOTE(megeja @ 2014 04 06, 22:39)
Tai, kad terjeras aktyvus, ne visada reiškia, kad jis aktyvus bus norėdamas įtikti ar palinksminti šeimininką  mirksiukas.gif 

drinks_cheers.gif Jau nekalbant apie mažametį šeimininko vaiką smile.gif
Atsakyti
Kiek daznai lankote parodas ir ar to reikia jei nesiruosiama veisti? Kiek kainuoja dalyvavimas parodose?
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2014 04 07, 12:18)
Kiek daznai lankote parodas ir ar to reikia jei nesiruosiama veisti? Kiek kainuoja dalyvavimas parodose?

Jei yra noras, galima praktiškai kiekvieną savaitgalį. Jei neplanuojat veist, į parodas eit niekas neverčia. Kainuoja viena paroda nuo 40-50 Lt iki... Priklauso nuo parodos tipo, registracijos laiko, priklausymo klubui. Be to, reikia pridėt ir tai, kad šuns paruošimas parodai irgi kainuoja - hendlingo pamokos, hendlerio darbas (jei jis samdomas), kailio priežiūra ir pan. Taip pat kainuoja nuvažiuoti iki parodos vietos, apgyvendinimas, jei ne vienai dienai ir pan.
Atsakyti
Oho bigsmile.gif Gal del to ne visi veisejai tuo uzsiima. Itariu dar ir mikrocipai ir kilmes dokumentai nemazai atsieina suniukams wink.gif O jus ar vedziojate i parodas? Ar yra forume veiseju, kad ir pasiulanciu patinelio paslaugas ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2014 04 07, 14:17)
Oho bigsmile.gif Gal del to ne visi veisejai tuo uzsiima. Itariu dar ir mikrocipai ir kilmes dokumentai nemazai atsieina suniukams wink.gif O jus ar vedziojate i parodas? Ar yra forume veiseju, kad ir pasiulanciu patinelio paslaugas ax.gif ?

Nu, mikročipas ateity greičiausiai bus privalomas visiems šunims. Nesvarbu, ar veislinis, ar ne.
Dokumentas vienam šuniukui kainuoja apie 50 litų. Gali kainuot ir mažiau, jei išpildomos tam tikros sąlygos. Parodų veisimui užtenka dviejų - taigi, kaina nelabai didelė susidaro. Aišku, jei gaunami tinkami įvertinimai.
Kitas dalykas yra ir tai, kad tėvams privalomi sveikatos tyrimai. Juk nenorite nusipirkti šuniuko su genetinėmis ligomis?
Dar vienas dalykas - veisimui reikia žinių. Tai nėra vien gražios (dažniausiai tik paties savininko nuomone) kalės ir gražaus patino suvedimas rujos metu. Tai yra kur kas daugiau. Tam reikia įdėt laiko - tai irgi atitinkamai kainuoja. Kartais veisėjai, norėdami gerinti (o ne dauginti) veislę trenkiasi į kitą pasaulio kraštą kergimui. Nes idealių šunų nėra, o siekti reikia kuo arčiau idealumo.
O apie patinėlio paslaugas... Dažniausiai skelbimų lentose niekas patinų neieško. Besidomint veisle ir ieškant savo kalei to, kas jai tiktų geriausia, susipažįstama su daugaliu veisėjų bei augintojų. Ir skelbimų portalai tam visai nereikalingi.
Atsakyti
Laba diena,

na ir uzpuolet jus cia mane biggrin.gif
negalvokit, kad visai nenusimanau apie sunis ir noriu Dzekiuko tik del mados.
tai tikrai nebus pirmas suo mano gyvenime, nuo pat vaikystes pas mus namuose gyveno sunys. laikem ir koli ir dobermana, pati eidavau su savo koliu i dresuros mokykla, pati mokindavau ji ir gan neblogai mums sekesi, tiesa paaugle tada buvau, laiko turejau.
Dobermanas sunkiau pasidave dresurai,buvo piktokas, cia daugiau brolio suo buvo, ne mano charakteriui.

O dabar noriu lengvabudzio, linksmo, judraus, nes ir pati megstu pasportuoti, krosus prasibegti. Tai bus man lakstymo kompanjonas. Ir visai nesvarbu man tas kilmingumas. Juk vis tiek nebus tas suniukas toks kaip basetas tinginys, kazkiek vis tiek savo veisles bruozu tures.

Baikit gaileti tu mano 700, is prieglaudos tikrai neimsim, nes ten jau kaip kate maise pirkti, o paauginto is prieglaudos nenoriu, jau su savo charakteriu bus, gal ir su vaiku piktas bus.
Atsakyti
QUOTE(dynka @ 2014 04 07, 20:17)
Baikit gaileti tu mano 700, is prieglaudos tikrai neimsim, nes ten jau kaip kate maise pirkti

Tai kad jūs katę maiše už 700lt. perkate.
Atsakyti
QUOTE(dynka @ 2014 04 07, 20:17)
Laba diena,

na ir uzpuolet jus cia mane  biggrin.gif
negalvokit, kad visai nenusimanau apie sunis ir noriu Dzekiuko tik del mados.
tai tikrai nebus pirmas suo mano gyvenime, nuo pat vaikystes pas mus namuose gyveno sunys. laikem ir koli ir dobermana, pati eidavau su savo koliu i dresuros mokykla, pati mokindavau ji ir gan neblogai mums sekesi, tiesa paaugle tada buvau, laiko turejau.
Dobermanas sunkiau pasidave dresurai,buvo piktokas, cia daugiau brolio suo buvo, ne mano charakteriui.

O dabar noriu lengvabudzio, linksmo, judraus, nes ir pati megstu pasportuoti, krosus prasibegti. Tai bus man lakstymo kompanjonas. Ir visai nesvarbu man tas kilmingumas. Juk vis tiek nebus tas suniukas toks kaip basetas tinginys, kazkiek vis tiek savo veisles bruozu tures.
Baikit gaileti tu mano 700, is prieglaudos tikrai neimsim, nes ten jau kaip kate maise pirkti, o paauginto is prieglaudos nenoriu, jau su savo charakteriu bus, gal ir su vaiku piktas bus.

Koliai ir dobermanai visai kitokio tipažo šunys.
Bet ką jau čia, linkiu dideliausios sėkmės loterijoje, galgi pasiseks kito nelaimėmis rasti savo laimę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2014 04 07, 23:21)
Koliai ir dobermanai visai kitokio tipažo šunys.
Bet ką jau čia, linkiu dideliausios sėkmės loterijoje, galgi pasiseks kito nelaimėmis rasti savo laimę smile.gif

ar viskas gerai? Veisejui, parduodanciam uz 3000 lt tai nelaime, bet man ju ir negaila. Neperdekit. Su tokiu parasymu uznesate i veisejus, kurie buria, kad burtu doh.gif
jei jau labai gerai zinote koks tai blogis bedokumenciai suniukai, kaip negerai visiems buna del ligu, prasau parasyti statistika nes panaseja i tai, kad pilstot be reikalo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egllute: 08 balandžio 2014 - 06:35
QUOTE(egllute @ 2014 04 08, 07:32)
ar viskas gerai? Veisejui, parduodanciam uz 3000 lt tai nelaime, bet man ju ir negaila. Neperdekit. Su tokiu parasymu uznesate i veisejus, kurie buria, kad burtu  doh.gif
jei jau labai gerai zinote koks tai blogis bedokumenciai suniukai, kaip negerai visiems buna del ligu, prasau parasyti statistika nes panaseja i tai, kad pilstot be reikalo.

O Jūs nors kartą esate mačiusi mirštantį per anksti nuo mamos atplėštą 4 savaičių šuniuką dėl to, kad jo organizmas pilnas kirminų ir jo ale mylintis daugintojas nesugebėjo suduot vaistų nuo kirminų kalei, o paskui ir vaikiukams?
O teko migdyt ale veislinį 6 mėnesių šuniuką, kuriam diagnozuota sunkaus laipsnio displazija, nes tie, kurie ale myli savo kalę, jai nedarė jokių sveikatos tyrimų (nes juos atliekant reikalinga narkozė), nes ji jiems "buvo sveika kaip ridikas", ir sukergė ją su tokiu pačiu "sveiku ridiku"?
O teko gyvent su šunimi, kuris visą gyvenimą bijo visko - skrendančio maišelio laukuose, netikėtai pasirodžiusio žmogaus iš už kampo, didesnio garso? Kai tokiam šuniui prieš Naujuosius metus arklinėm dozėm duodami raminamieji, kad jis išsigandęs petardų nesupanikuotų ir nesusižalotų... Ir jų motina - tokia pati. Tik sėdi voljere, visko bijo ir dėl dažno lojimo iš baimės yra laikoma sargia kale. Į pasaulį ji paleido jau gal 5 tokias "sargias" vadas.
Su kiek tokių "veislinių" šunų Jums teko susidurt? Keliems tokiems "veisėjams" norėjot duot mažiausiai porą kartų iki gyvos galvos už tai, kad gyvybės negerbia?
Atsakyti
Paskaitykite čia Yra super postas Mėgėjos puslapio apačioje, kodėl verta pirkti veislinį šunį. Nors ten apie labradorus, bet esmė ta pati. Būtinai gerai pagalvokite wink.gif O jei jau neįmanoma, tai imkite iš prieglaudos. Tiek pat žinosite apie šunį kaip ir pirkdami už 700 Lt wink.gif
Atsakyti