QUOTE(dynka @ 2014 06 14, 20:11)
o as ne madingo suns norejau, o tokio charakterio, galejom aisku ir misruna pasiimt, bet kas garantuos jo charakteri? o dabar tikrai neapsigavom, suniuka lygiai toks, kokio norejom. Juk nepirkom is veislyno, tai nera ko liudeti del nukrypimu nuo isvaizdos standarto, ausyte krypt, ar uodega uzriesta, man cia mazuciai suniuko individualumai, nes juk jis be dokumentu.
Toks ispudis, kad cia bendrauja tik turtingos damos, kurios nusipirkusios suni uz 3000, jau tiesiog niekina tuos, kurie neturi ar negali tam skirti tiek pinigu.
Jūs ir pasiėmėt mišrūną
O charakteris toks, kaip daugumos fainų mažų, o svarbiausia, savų šuniukų. Nes savas šuo, su dokumentais jis ar be, už 3000 LT ar iš prieglaudos - pats geriausias
Esmė tik tame, kaip dauguma Jums bando paaiškinti, kad už mišrūną, kokį galit išgelbėt iš prieglaudos, sumokėjot krūvą pinigų, apie kuriuos, beje, peržiūrėjus paskutinius postus, šnekat ir akcentuojat tik Jūs viena. Ir nepavydėkit toms "turtingoms" tetoms, kurioms rūpi VEISLĖ ir jos gerovė
Tai normalu
Man ši veislė taip pat labai patinka, todėl norėčiau, kad būtų veisiama atsakingai. O tai reiškia, kad ir dokumentiniai šunys būtų veisiami atsakingai, darant tyrimus, nors jie ir neprivalomi, atsižvelgiant tiek į sveikatą, tiek į charakterį, o ne tik todėl, kad turi dokumentus ir kažkas labai nori "veisti".
Ką dar galiu akcentuot - dokumentai, kaipo tokie, nieko negarantuoja. Lygiai taip pat šuo gali turėt problemų ir su sveikata ir su charakteriu. Tiesiog, kai yra aiškūs tėvai, jų charakteriai, sveikata, jų palikuonių charakteriai ir sveikata, bet padaryti tyrimai, bent kažkiek tu gali prognozuoti. Bei, priklausomai nuo to, kur pirkai, galima tikėtis veisėjo pačios įvairiausios, tame tarpe ir finansinės pagalbos, jei išlenda kokios problemos.
Beje, mano jauniausias PRT, su dokumentais, tėvai su visais genetiniais tyrimais, kainavo panašiai kaip Jūsų mišrūnas. Taip, kad....
P.S. mylėkit savo šuniuką, džiaukitės juo, auklėkit ir nustokit kabinėtis prie veislės mylėtojų ir sumokėtų pinigų
Žinokit, tiesą pasakius, Jūsų pinigai čia niekam nerūpi
Rūpi tik mylimos veislės gerovė