Įkraunama...
Įkraunama...

Parsono ir Džeko Raselo terjerai

QUOTE(eziukas.ruke @ 2014 06 01, 13:18)
va, kokia gražuolė ieško namų - http://www.gyvunuglo....search/g.67353

ir ko čia ne bedokumentis parsonas?

Koks grozis wub.gif Ir amzius tobulas - is baluciu jau isaugus...ir keliu simtu neaisku uz ka moket nereik...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 01 birželio 2014 - 20:37
QUOTE(AmilkA @ 2014 05 31, 00:25)
na, čia viską galima komentuot, bet aš tik šitoj vietoj atsakysiu:
Lietuvoj, deja deja, daugintojai klestėte klesti, pilna tokių... Vienas dalykas yra pašnekėt, ką kažkur kažkas girdėjo, kitas dalykas - iš asmeninės patirties duot pavyzdžių. Na, štai pavyzdžiui mano uošviai kažkada užsimanė šuniuko, susirado pagal skelbimą už kelis šimtus 'prancūzų boldogėlį', norėjo važiuot apžiūrėt, pasiimt patys, bet ne, 'pardavėjas' pribūrė visokių nesąmonių, sako atveš pats, ir atvežė žinoma, gatvėj net iš mašinos neišlipo, į ranką įgrūdo, pinigus pasiėmė ir dingo. Šuniukas pasirodo buvo de daugiau 4 savaičių, tipo į saują, vos nenumirė per pirmas dienas, kai šiaip ne taip uošviai išnešiojo jį, prasidėjo ligos, visos kokios įmanoma, šuniukas pasirodė besąs alergiškas, ir galiausiai gavo kiekvieną mielą savo gyvenimo dieną gert vaistus. Jei bent vieną dieną negaudavo tabletės - visas sutindavo, parausdavo, visas kasydavosi... Psichika irgi - be kkomentarų. Apie kokią laimę ir džiaugsmą galima kalbėt, auginant tokį šuniuką? Be to, čia jau tikriausiai savaime suprantama, užaugo nė per kur nepanašus į prancūzų buldogą, gal kažkiek į bostono terjerą.... jei labai norėjai, galėjai rast panašumų. Vėliau aš forumuose paskaičiau, kad yra ne vienas ir ne du šuniukai su tokiom pačiom istorijom ir tokios pačiom sveikatos bėdom. O tie pardavėjai, realiai - daugintojai, tikrai niekad jokiais sveikatos testais neužsiėmė ir neužsiims, tuos pačius sergančius šunis kergė ir kergs, pavadins šuniuką taip, kaip reikės tą dieną - reikia buldogėlio? - taip, turim! reikia bostono terjero? - prašom!
Lygiai ta pati situacija yra ir su kudliukais - perka turguk iš bagažinės a la vokiečių aviganį, o parsiveža kiemsargiuką. Suploji kelis šimtus litų. Ir su raseliukais, deja, tas pats.... Kol maži šuniukai - visi gražūs, visi panašūs, ir ne žinovui tikrai sunku numatyt, koks jis užaugs. Tai gerai, jei sveikas. Gerai, jei normalios psichikos. Gerai, jei pasiseks. Bet istorijų tiek ir tiek yra, pasidomėkit daugiau, kas ir kaip.

Tai Jūsų nors išgyveno, o mes po savaitės gydymo mopsiuką užmigdėm, nes veterinarai pasakė, kad nieko nebus. Tai po to karto pasakiau, kad mano namie gyvens tik šuo su dokumentais. Gavę skaudžią pamoką savo dabartinį augintinį rinkomės labai atidžiai. Šiandien auginame džeko raselo terjerą su dokumentais ir džiaugiamės savo pasirinkimu. Patikėkite ne gaila nei vieno išleisto lito. Turime sveiką, protingą, stabilios psichikos šunį.
Kai nusipirkome be dokumentų šuniuką ir "pasidžiaugėme" facebook'e mus ten mopsų mylėtojos nulinčiavo, dabar suprantu kokios jos teisios buvo. Šiandien tik ačiū joms pasakyti galiu.
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2014 05 28, 08:35)
O kaip manote, kodėl taip mažai foksterjerų skelbimų? Kol kas tik vieną nužiūrėjau, bet ten berniukas ir dar rusiškai viskas surašyta...

Todėl, kad šiuo metu turbūt nėra foksų vadų. Bet girdėjau, sukergta kažkokia medžioklinė kalė, taip kad jei norisi pigiau- štai tas varijantas. Medžiokliniai foksai su dokumentais kainuoja kokia 700- 1000Lt, o "pabuvę"- dar pigiau.
Vadų nėra daug dar ir todėl, kad kaip cile rašė- visiems reikia "Mailo iš Kaukės". Foksai kolkas nėra populiarūs. O nėra paklausos- nėra ir pasiūlos. Kam jų priveisti, jei jie niekam nereikaligi? Tačiau...populiarumas padaro meškos paslaugą veislei. Imama veisti bile ką, kad tik daugiau ir kad aprūpinti visus norinčius. Tada ir išlenda problemos su sveikata, psichika ir eksterjeru, nes į tai nebereipiamas dėmesys. Taip daug veislių buvo sugadinta: jorkai, labradorai, rotveileriai, dobermanai...ir jei pastarosios dvi veislės entuziastų dėka po truputį atsigauna, tai pvz. su vokiečiais tas procesas vis dar tęsiasi, nes žmonėms vis dar labai reikia reksų, muchtarų ir mažylių... unsure.gif
Taigi, iš dalies džiaugiuosi, kad foksų mada dar neatėjo ir juos įsigyja žmonės, tikrai žinantys, ko nori ir ką su tuo šuniuku veiks. 4u.gif Vieniems- tai medžioklė, kitiems- parodos, sportas, gera kompanija. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kristux007 @ 2014 06 02, 14:07)

tai va būtent...
Papildyta:
QUOTE(cile @ 2014 06 01, 21:36)
Koks grozis  wub.gif Ir amzius tobulas - is baluciu jau isaugus...ir keliu simtu neaisku uz ka moket  nereik...

drinks_cheers.gif

tik būtų gerai, kad į atsakingas rankas patektų, nes nesterilizuota g.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos smile.gif

Norėjau paklausti ar jūs savo parsoniukus ar džekiukus imat į žygius? Pvz. žygis 35 km peščiomis ar nebūtų per rimtas išbandymas šuneliui?
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2014 05 25, 21:49)
Jau nemazai laiko praejo. Kaip laikotes? smile.gif

smile.gif
Laikomes gerai, jau menuo, kaip pas mus gyvena, labi protingas suniukas, sitoj vietoj mums pasiseke smile.gif
user posted image

http://images41.fotk...P_001600-vi.jpg

charakteris tai superinis, tiek energijos, tiek dziaugsmo pas ji smile.gif tikrai negaila tu 700 litu apie kuriuos cia vis nenustojama kalbeti, nors ir uodegyte jo bando riestis ir ausyte viena bando netaisyklingai stovet, bet man negaila, as gavau toki dziaugsma uz tuos pinigus, ir abejoju ar butu kitas dar koks suo su tokiu charakteriu.
Man jau pikta darosi ir bendrauti cia nebesinori.
Apie genetines ligas snekant, tai pasiemus bet koki misruna is prieglaudos, kaip jus rekomenduojat, galima pasiimti su tokiomis ligomis, kad paskui neiseisi is veterinarijos klinikos pastoviai.
Atsakyti
Suniuko mamytei ausys buvo kaip priklauso ar kaip ir suniukui?
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2014 06 13, 20:06)
Suniuko mamytei ausys buvo kaip priklauso ar kaip ir suniukui?

Geros mamytes ausys buvo, bet ir jam uzeina graziai stovi, uzeina nukrypsta viena kazkaip i sona, as net bandau tvirtint pleistru is vidaus per sausgysle, gal kazkiek laiko sutvirtinus, susitvarkys. O jei ir nesusitvarkys, tai nematau bedos, svarbu kad mylim beprotiskai savo vikruoli linksmuoli visi, o ka kiti pasakys man maziausiai rupi.
Dar pasikartosiu, kad negaila nei vieno lito, nes gavom toki seimos nari, kuris uzpildo visas tustumas, sujungia visus juokui, net mano rimtuoli vyra privercia uzsiimt zaidimais, o vaikas tai is vis surado jame geriausia drauga, nuo ryto, tik prabude- visur kartu smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dynka: 13 birželio 2014 - 20:07
va siandien ausytes lyg ir normaliai

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dynka: 13 birželio 2014 - 20:10
QUOTE(dynka @ 2014 06 13, 19:57)
charakteris tai superinis, tiek energijos, tiek dziaugsmo pas ji  smile.gif tikrai negaila tu 700 litu apie kuriuos cia vis nenustojama kalbeti, nors ir uodegyte jo bando riestis ir ausyte viena bando netaisyklingai stovet, bet man negaila, as gavau toki dziaugsma uz tuos pinigus, ir abejoju ar butu kitas dar koks suo su tokiu charakteriu.
Man jau pikta darosi ir bendrauti cia nebesinori.
Apie genetines ligas snekant, tai pasiemus bet koki misruna is prieglaudos, kaip jus rekomenduojat, galima pasiimti su tokiomis ligomis, kad paskui neiseisi is veterinarijos klinikos pastoviai.

Saunu, kad jums pasiseke, beje, ar tikai pasiseke visais aspektais galesit sneket, kai suneliui bus +/- 15 metu ir nebusit tureje dideliu sveikatos bedu wink.gif zinoma, kuo nuosirdziausiai visos to ir linkim 4u.gif
Kadangi dzekai savo nelaimei per ta nelemta filma yra bais madingi, taigi ir sveikatos problemu pas juos nestinga (kaip ir pas bet kuria kita madinga veisle)
Tradiciniai misrunai, ypac visiski netyciukai turi platu genu rinkini, atsirade deka kazkuria prasme naturalios gamtines atrankos ir potencialiai tikrai yra sveikesni...aisku, buna visko, bet tendecija tokia.
Ka noriu pasakyt - aukit sveiki ir protingi, tos auseles posleives niekam netrukdo...tik tikrai neverta piktintis tuo forumieciu skeptisku poziuriu i bedokumenciu sunu isigijima (ne i pacius sunelius, bet samoninga ju planavima).
Kaip matot pas mane mixiukai, nesu nei veiseja, nei siaip kazkokia suinteresuota persona...Beje, bedokumentes takses jau nebera, bet su ja man pasiseke..isgyveno 16metu...bet kitos dvi misrunes, nes antra kart tokios sekmes nebesitikejau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 06 14, 13:19)
Ka noriu pasakyt - aukit sveiki ir protingi, tos auseles posleives niekam netrukdo...tik tikrai neverta piktintis tuo forumieciu skeptisku poziuriu i bedokumenciu sunu isigijima (ne i pacius sunelius, bet samoninga ju planavima).
Kaip matot pas mane mixiukai, nesu nei veiseja, nei siaip kazkokia suinteresuota persona...Beje, bedokumentes takses jau nebera, bet su ja man pasiseke..isgyveno 16metu...bet kitos dvi misrunes, nes antra kart tokios sekmes nebesitikejau  rolleyes.gif

o as ne madingo suns norejau, o tokio charakterio, galejom aisku ir misruna pasiimt, bet kas garantuos jo charakteri? o dabar tikrai neapsigavom, suniuka lygiai toks, kokio norejom. Juk nepirkom is veislyno, tai nera ko liudeti del nukrypimu nuo isvaizdos standarto, ausyte krypt, ar uodega uzriesta, man cia mazuciai suniuko individualumai, nes juk jis be dokumentu.
Toks ispudis, kad cia bendrauja tik turtingos damos, kurios nusipirkusios suni uz 3000, jau tiesiog niekina tuos, kurie neturi ar negali tam skirti tiek pinigu.
Atsakyti
QUOTE(dynka @ 2014 06 14, 20:11)
o as ne madingo suns norejau, o tokio charakterio, galejom aisku ir misruna pasiimt, bet kas garantuos jo charakteri? o dabar tikrai neapsigavom, suniuka lygiai toks, kokio norejom. Juk nepirkom is veislyno, tai nera ko liudeti del nukrypimu nuo isvaizdos standarto, ausyte krypt, ar uodega uzriesta, man cia mazuciai suniuko individualumai, nes juk jis be dokumentu.
Toks ispudis, kad cia bendrauja tik turtingos damos, kurios nusipirkusios suni uz 3000, jau tiesiog niekina tuos, kurie neturi ar negali tam skirti tiek pinigu.

Jūs ir pasiėmėt mišrūną smile.gif
O charakteris toks, kaip daugumos fainų mažų, o svarbiausia, savų šuniukų. Nes savas šuo, su dokumentais jis ar be, už 3000 LT ar iš prieglaudos - pats geriausias smile.gif
Esmė tik tame, kaip dauguma Jums bando paaiškinti, kad už mišrūną, kokį galit išgelbėt iš prieglaudos, sumokėjot krūvą pinigų, apie kuriuos, beje, peržiūrėjus paskutinius postus, šnekat ir akcentuojat tik Jūs viena. Ir nepavydėkit toms "turtingoms" tetoms, kurioms rūpi VEISLĖ ir jos gerovė smile.gif Tai normalu smile.gif Man ši veislė taip pat labai patinka, todėl norėčiau, kad būtų veisiama atsakingai. O tai reiškia, kad ir dokumentiniai šunys būtų veisiami atsakingai, darant tyrimus, nors jie ir neprivalomi, atsižvelgiant tiek į sveikatą, tiek į charakterį, o ne tik todėl, kad turi dokumentus ir kažkas labai nori "veisti".

Ką dar galiu akcentuot - dokumentai, kaipo tokie, nieko negarantuoja. Lygiai taip pat šuo gali turėt problemų ir su sveikata ir su charakteriu. Tiesiog, kai yra aiškūs tėvai, jų charakteriai, sveikata, jų palikuonių charakteriai ir sveikata, bet padaryti tyrimai, bent kažkiek tu gali prognozuoti. Bei, priklausomai nuo to, kur pirkai, galima tikėtis veisėjo pačios įvairiausios, tame tarpe ir finansinės pagalbos, jei išlenda kokios problemos.

Beje, mano jauniausias PRT, su dokumentais, tėvai su visais genetiniais tyrimais, kainavo panašiai kaip Jūsų mišrūnas. Taip, kad.... smile.gif

P.S. mylėkit savo šuniuką, džiaukitės juo, auklėkit ir nustokit kabinėtis prie veislės mylėtojų ir sumokėtų pinigų smile.gif Žinokit, tiesą pasakius, Jūsų pinigai čia niekam nerūpi wink.gif Rūpi tik mylimos veislės gerovė smile.gif
Atsakyti