QUOTE(egllute @ 2014 05 27, 15:52)
Beje kur Lietuvoje buvo rastas daugintojas? Toks, kuris laikė narvuose ir gyvenime nebuvo išleidęs į lauką gyvūnų, neprausė jų, laikė badaujančius ir leisgyvius?
na, čia viską galima komentuot, bet aš tik šitoj vietoj atsakysiu:
Lietuvoj, deja deja, daugintojai klestėte klesti, pilna tokių... Vienas dalykas yra pašnekėt, ką kažkur kažkas girdėjo, kitas dalykas - iš asmeninės patirties duot pavyzdžių. Na, štai pavyzdžiui mano uošviai kažkada užsimanė šuniuko, susirado pagal skelbimą už kelis šimtus 'prancūzų boldogėlį', norėjo važiuot apžiūrėt, pasiimt patys, bet ne, 'pardavėjas' pribūrė visokių nesąmonių, sako atveš pats, ir atvežė žinoma, gatvėj net iš mašinos neišlipo, į ranką įgrūdo, pinigus pasiėmė ir dingo. Šuniukas pasirodo buvo de daugiau 4 savaičių, tipo į saują, vos nenumirė per pirmas dienas, kai šiaip ne taip uošviai išnešiojo jį, prasidėjo ligos, visos kokios įmanoma, šuniukas pasirodė besąs alergiškas, ir galiausiai gavo kiekvieną mielą savo gyvenimo dieną gert vaistus. Jei bent vieną dieną negaudavo tabletės - visas sutindavo, parausdavo, visas kasydavosi... Psichika irgi - be kkomentarų. Apie kokią laimę ir džiaugsmą galima kalbėt, auginant tokį šuniuką? Be to, čia jau tikriausiai savaime suprantama, užaugo nė per kur nepanašus į prancūzų buldogą, gal kažkiek į bostono terjerą.... jei labai norėjai, galėjai rast panašumų. Vėliau aš forumuose paskaičiau, kad yra ne vienas ir ne du šuniukai su tokiom pačiom istorijom ir tokios pačiom sveikatos bėdom. O tie pardavėjai, realiai - daugintojai, tikrai niekad jokiais sveikatos testais neužsiėmė ir neužsiims, tuos pačius sergančius šunis kergė ir kergs, pavadins šuniuką taip, kaip reikės tą dieną - reikia buldogėlio? - taip, turim! reikia bostono terjero? - prašom!
Lygiai ta pati situacija yra ir su kudliukais - perka turguk iš bagažinės a la vokiečių aviganį, o parsiveža kiemsargiuką. Suploji kelis šimtus litų. Ir su raseliukais, deja, tas pats.... Kol maži šuniukai - visi gražūs, visi panašūs, ir ne žinovui tikrai sunku numatyt, koks jis užaugs. Tai gerai, jei sveikas. Gerai, jei normalios psichikos. Gerai, jei pasiseks. Bet istorijų tiek ir tiek yra, pasidomėkit daugiau, kas ir kaip.