Įkraunama...
Įkraunama...

Parsono ir Džeko Raselo terjerai

QUOTE(egllute @ 2014 05 27, 18:21)
Man patinka foksterjerai, bet daug labiau dzekuciai. O jei palyginti abieju charakteri? Kurie labiau pasiute?

Tikiu, kad labiau dzekuciai patinka, velgi ne veltui tokie kainu skirtumai tarp ju..kaukiu daug, o va foksiukai ne tokie populiarus bigsmile.gif Medziojantys foksai tikrai velniu priede, bet tie parodinukai, ypac trumpakailiai tikrai patape kompanjonais - draivo dar turi per akis, bet ir draugiski ir ganetinai kontaktiniai.
Gal pasikartosiu, bet ir cia SM-e viena forumiete perkalbejau nuo bedokio dzeko pirkimo ir veliau ji isigijo dokumentuota foksyte bigsmile.gif
Atsakyti
O kaip manote, kodėl taip mažai foksterjerų skelbimų? Kol kas tik vieną nužiūrėjau, bet ten berniukas ir dar rusiškai viskas surašyta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egllute: 28 gegužės 2014 - 07:36
QUOTE(egllute @ 2014 05 28, 08:35)
O kaip manote, kodėl taip mažai foksterjerų skelbimų? Kol kas tik vieną nužiūrėjau, bet ten berniukas ir dar rusiškai viskas surašyta...

Objektyviau jum galetu atsakyt foksterjeru temoj - mike-pukuotukas juos veisia.
Is savo puses manau, kad ir ugis ne paskutinej vietoj - tarkim ir parsonai uz dzekus yra pigesni ir turbut ne tokie populiarus...zmones nori tu mazu suniuku...
O siaip kazin kaip butu buve, jei tas isprotejes Mailo but buves ne dzekas, bet tarkim foksas g.gif
Is tu triju veisliu, tai man visgi graziausias parsonas - toks "teisingas", subtiliu proporciju sunelis wub.gif
Atsakyti
man irgi parsoniukai gražesni, nors kainos nepasakyčiau, kad labai skiriasi, o su dokumentais iš vis mažai pasiūlymų
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2014 05 27, 15:52)
o man negaila, juk nieko nenutiko, gal gailėtis reikėtų jei bent kažkas negerai būtų. Nemanau, kad rizika tokia jau didelė perkant be dokumentų, jei žmogus neblogai pasidomės, akivaizdžiai matys matomus dalykus ir jau iš to nenusipirks beveislio "raselo". Ne visi veislynai tyrimus papildomus daro, o parodose irgi tyrimų neatlikinėja. Jei teisėjai nustato vien pažiūrėję, tai pasistengęs paprastas žmogus galėtų tai padaryti. Tikrai ne visiems lengva susitaupyti 2600 Lt, o štai pasidomėti galimybių yra labai daug. Na aišku nebent nori iškėlęs galvą vaikščioti ir pasakoti koks aš turtingas, kad tiek galėjau sau leisti perkant šuniuką, snobiškumu kvepia, labai nemėgstutokių  brrrr... . Man baisu kai "veislyne" pardavinėja 5 metų kalytes, nu nesuprantu. Ar veislynai tik pinigam užkalinėti. Aišku visokių yra, bet taip pat ir už 700 Lt visokių yra.

Tik norėjau pasakyti, kad žiauriai norėčiau šuniuko su dokumentais, bet ... Kol kas nenusipirkau ir be jų, bet tokios galimybės 100 proc. neatmetu. Man labai labai nepatinka kai užgaulioja naujus augintojus vien dėl dokumentų, jam laimė ir t.t., o čia šast ir vėl.

Beje kur Lietuvoje buvo rastas daugintojas? Toks, kuris laikė narvuose ir gyvenime nebuvo išleidęs į lauką gyvūnų, neprausė jų, laikė badaujančius ir leisgyvius?

Aš matau reikalą pirkti šuniuką su dokumentais ir dėl to, kad galėčiau daug pigiau parduoti savo šuniuko atsivestus šuniukus jų norintiems žmonėms. Kaip jau kažkas minėjo neaišku iš kur ta kaina, na nebent taip tiesiog yra uždirbami pinigai šeimai išlaikyti. O kas kiek moka už sukergimą ir parodas tai jau kiekvienas kur norime pinigus ten ir padedame, svarbu, kad jū būtų. Man skaudžiai skamba kai rašo, kad važiuoja už jūrų marių sukerginėti, na tai tada aišku, kad šuniukai auksiniai gaunasi, o kur tie už vidutinę kainą (tarkim 1400 Lt), kurių tėveliai tik dviejose parodose sudalyvavę, nėra kažkodėl. O kodėl?

Va išsiliejau, pykstu ant sistemos, nėra vietos meilei ir gėriui  doh.gif  biggrin.gif

Neverta lieti pykčio ant dokumentuotų šunelių savininkų ir neniekina niekas bedokumenčio šunelio jis taip pat nusipelnė meilės ir pačių geriausių šeimininkų. Aš tik norėjau pasakyti, kad pirkdamas su dokumentai bent jau žinai ką perki, o be to bedokumenčių kainos jau beveik artimos šunų su dokumentais. Be to yra įvairių būdų nusipirkti šunelį su dokumentais ir pigesne kaina (galima būti bendrasavininku, veislės brokas ir kt.) Žinoma jei Jūs norite nusipirkti šiuo metu pačias madingiausias veisles tai ir 3000 Lt neužteks.
Atsakyti
O ką reiškia terminas "bendrasavininkiai"? Kaip pasiskirto išlaidas/priežiūrą ir pan.?
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2014 05 28, 14:01)
O ką reiškia terminas "bendrasavininkiai"? Kaip pasiskirto išlaidas/priežiūrą ir pan.?

Viskas aptariama sutartyje - sąlygos gali būti labai įvairios.
Atsakyti
bet bent maždaug, nes visiškai neaišku. Kodėl veisėjas galėtų norėti likti bendrasavininkiu ir kiek tai mažintų parduodamo šuniuko kainą?
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2014 05 28, 15:59)
bet bent maždaug, nes visiškai neaišku. Kodėl veisėjas galėtų norėti likti bendrasavininkiu ir kiek tai mažintų parduodamo šuniuko kainą?

Tarkim mokate 30-50% kainos ir isipareigojate vedzioti i parodas, kergti ir atiduoti 2 suniukus...cia vienas is variantu...
Paziurejau skelbiu pasiula...siaubas, kiek visokio plauko margu suneliu "prastumineja" uz dzekus po kelis simtus litu...savo ruoztu yra veislyno skelbimas, kur suneliai siulomi nuo 1000Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 28 gegužės 2014 - 15:07
QUOTE(egllute @ 2014 05 28, 15:59)

Būna, kad geras šuniukas ar kalytė atiduodamas ir už dyką patikimiems augintojiems su įsipareigojimais. Labai įvairiai būna. Veisėjai irgi žmonės, namai jų ne guminiai (juo labiau, jei dideli šunys), laiko ir dėmesio skirt gali nebeužtekt. Todėl ieškoma išeičių. Tokių pirkimų yra labai daug. Tai idealus variantas norint gero (ir galbūt labai brangaus finansiškai) šuns, pvz. parodoms, dresūrai arba sportui. Šuniukas kainuoja pigiau (arba nekainuoja iš viso), įsipareigoji važiuot po parodas/dresuot/dalyvaut varžybose. Vėliau, jau kaip pagal susitarimą, galbūt kergimas su veisėjos parinkta antra puse, galbūt kiti dalykai.
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2014 05 27, 15:52)

Beje kur Lietuvoje buvo rastas daugintojas? Toks, kuris laikė narvuose ir gyvenime nebuvo išleidęs į lauką gyvūnų, neprausė jų, laikė badaujančius ir leisgyvius?

na, čia viską galima komentuot, bet aš tik šitoj vietoj atsakysiu:
Lietuvoj, deja deja, daugintojai klestėte klesti, pilna tokių... Vienas dalykas yra pašnekėt, ką kažkur kažkas girdėjo, kitas dalykas - iš asmeninės patirties duot pavyzdžių. Na, štai pavyzdžiui mano uošviai kažkada užsimanė šuniuko, susirado pagal skelbimą už kelis šimtus 'prancūzų boldogėlį', norėjo važiuot apžiūrėt, pasiimt patys, bet ne, 'pardavėjas' pribūrė visokių nesąmonių, sako atveš pats, ir atvežė žinoma, gatvėj net iš mašinos neišlipo, į ranką įgrūdo, pinigus pasiėmė ir dingo. Šuniukas pasirodo buvo de daugiau 4 savaičių, tipo į saują, vos nenumirė per pirmas dienas, kai šiaip ne taip uošviai išnešiojo jį, prasidėjo ligos, visos kokios įmanoma, šuniukas pasirodė besąs alergiškas, ir galiausiai gavo kiekvieną mielą savo gyvenimo dieną gert vaistus. Jei bent vieną dieną negaudavo tabletės - visas sutindavo, parausdavo, visas kasydavosi... Psichika irgi - be kkomentarų. Apie kokią laimę ir džiaugsmą galima kalbėt, auginant tokį šuniuką? Be to, čia jau tikriausiai savaime suprantama, užaugo nė per kur nepanašus į prancūzų buldogą, gal kažkiek į bostono terjerą.... jei labai norėjai, galėjai rast panašumų. Vėliau aš forumuose paskaičiau, kad yra ne vienas ir ne du šuniukai su tokiom pačiom istorijom ir tokios pačiom sveikatos bėdom. O tie pardavėjai, realiai - daugintojai, tikrai niekad jokiais sveikatos testais neužsiėmė ir neužsiims, tuos pačius sergančius šunis kergė ir kergs, pavadins šuniuką taip, kaip reikės tą dieną - reikia buldogėlio? - taip, turim! reikia bostono terjero? - prašom!
Lygiai ta pati situacija yra ir su kudliukais - perka turguk iš bagažinės a la vokiečių aviganį, o parsiveža kiemsargiuką. Suploji kelis šimtus litų. Ir su raseliukais, deja, tas pats.... Kol maži šuniukai - visi gražūs, visi panašūs, ir ne žinovui tikrai sunku numatyt, koks jis užaugs. Tai gerai, jei sveikas. Gerai, jei normalios psichikos. Gerai, jei pasiseks. Bet istorijų tiek ir tiek yra, pasidomėkit daugiau, kas ir kaip.
Atsakyti
va, kokia gražuolė ieško namų - http://www.gyvunuglo....search/g.67353

ir ko čia ne bedokumentis parsonas?
Atsakyti