o man negaila, juk nieko nenutiko, gal gailėtis reikėtų jei bent kažkas negerai būtų. Nemanau, kad rizika tokia jau didelė perkant be dokumentų, jei žmogus neblogai pasidomės, akivaizdžiai matys matomus dalykus ir jau iš to nenusipirks beveislio "raselo". Ne visi veislynai tyrimus papildomus daro, o parodose irgi tyrimų neatlikinėja. Jei teisėjai nustato vien pažiūrėję, tai pasistengęs paprastas žmogus galėtų tai padaryti. Tikrai ne visiems lengva susitaupyti 2600 Lt, o štai pasidomėti galimybių yra labai daug. Na aišku nebent nori iškėlęs galvą vaikščioti ir pasakoti koks aš turtingas, kad tiek galėjau sau leisti perkant šuniuką, snobiškumu kvepia, labai nemėgstutokių brrrr... . Man baisu kai "veislyne" pardavinėja 5 metų kalytes, nu nesuprantu. Ar veislynai tik pinigam užkalinėti. Aišku visokių yra, bet taip pat ir už 700 Lt visokių yra.
Tik norėjau pasakyti, kad žiauriai norėčiau šuniuko su dokumentais, bet ... Kol kas nenusipirkau ir be jų, bet tokios galimybės 100 proc. neatmetu. Man labai labai nepatinka kai užgaulioja naujus augintojus vien dėl dokumentų, jam laimė ir t.t., o čia šast ir vėl.
Beje kur Lietuvoje buvo rastas daugintojas? Toks, kuris laikė narvuose ir gyvenime nebuvo išleidęs į lauką gyvūnų, neprausė jų, laikė badaujančius ir leisgyvius?
Aš matau reikalą pirkti šuniuką su dokumentais ir dėl to, kad galėčiau daug pigiau parduoti savo šuniuko atsivestus šuniukus jų norintiems žmonėms. Kaip jau kažkas minėjo neaišku iš kur ta kaina, na nebent taip tiesiog yra uždirbami pinigai šeimai išlaikyti. O kas kiek moka už sukergimą ir parodas tai jau kiekvienas kur norime pinigus ten ir padedame, svarbu, kad jū būtų. Man skaudžiai skamba kai rašo, kad važiuoja už jūrų marių sukerginėti, na tai tada aišku, kad šuniukai auksiniai gaunasi, o kur tie už vidutinę kainą (tarkim 1400 Lt), kurių tėveliai tik dviejose parodose sudalyvavę, nėra kažkodėl. O kodėl?
Va išsiliejau, pykstu ant sistemos, nėra vietos meilei ir gėriui