Butinai pasidomesiu
džeko mišrūnas priklydęs, gal kas susigundys ir sutaupys tuos 700 lt priglausdamas šį grožį
https://www.facebook...2...e=1
QUOTE(megeja @ 2014 04 07, 23:21)
Koliai ir dobermanai visai kitokio tipažo šunys.
Bet ką jau čia, linkiu dideliausios sėkmės loterijoje, galgi pasiseks kito nelaimėmis rasti savo laimę
Bet ką jau čia, linkiu dideliausios sėkmės loterijoje, galgi pasiseks kito nelaimėmis rasti savo laimę
nelaime tai cia tam veisejui ,kuris parduoda uz 3000?
O maiseliu ir fejerverku bijo daugelis sunu, net ir kilmingu, turiu keleta pazistamu, kuriu sunys per Naujus metus nuo fejerverku balas pridaro is baimes. Ir tuos misrunus is prieglaudos, kuriuos siulote isigyti, manau irgi niekas netestavo bijos jie to ar ne.
Mano suniukas bus nukirminuotas, paskiepytas, tais skiepais kuriu reikia tokio amziaus, taip bent jau zadejo seimininkai, juk yra skiepu pasas, galesiu patikrinti.
Papildyta:
QUOTE(eziukas.ruke @ 2014 04 08, 12:35)
džeko mišrūnas priklydęs, gal kas susigundys ir sutaupys tuos 700 lt priglausdamas šį grožį
mums jau per didelis, norim nuo maziuko uzsiauginti...
Terjerai yra kietakakčiai. BAISŪS kietakakčiai! Nes jie tokie buvo tikslingai veisti kaip medžiokliniai rimti šunys. Dar jei imamas aktyviausias vados patinėlis, tai apsaugok dieve tos šeimos vaikus ir visą šeimą... Jei vaikai užgauna didelį šunį, tas dažniausiai kenčia. Jei užgauna šituos monstriukus terjerus, jie dažniau ginasi dantimis nei kenčia. O dar jei dominuojantis... Normalus JRT/PRT yra su turbina po uodega, energijos bomba, kurios daugeliui žmonių būna per daug. Turima PRT kalė po 9 valandų žygio, nubėgusi 40 km, kitą dieną džiugiai keliasi ir klausia žvilgsniu "Kur šiandien eisim?" Koks vaikas atlaikys tokius atstumus ir krūvius? Ir koks vaikas bus pakankamai ramus ir užtikrinančiai vadovaujantis, kad jo klausytų dominuojantis patinas? Ir kas eis su aktyviu šunimi kasdien į lauką bent kelioms valandoms, net tada, kai lyja, šlapdriba krinta, vėjas kiaurai košia, šaltis spaudžia ar saulė kepina? Nes terjeras krūvio nori visada, nepriklausomai nuo oro sąlygų. Aktyvų vaiką jau reikia stebėti akis išpūtus, o jei du tokie (vaikas ir šuo) malsis, kaip juos sužiūrėt?
Taip kad tikrai nesiūlyčiau imti aktyviausio vados patinėlio ir dar už 700 lt. Nes šuns kaina yra tik pradinės išlaidos, o paskui reikia mokėti už ėdesį, veterinaro paslaugas, priežiūros ir buities prekes (gultai, pavadžiai ir t.t., kas niekad amžinai nelaiko). Čia daug gerų, vertų dėmesio patarimų kiti parašė, tad įsiskaityti tikrai verta. Nes rašo ne todėl, kad nori prakišti brangesnius šuniukus (pvz., mėgėja tikrai neveisia terjerų), o dėl Agnnytės surašytų kraupių patirčių, kurių niekam nelinki. Bet jei nieks jau neperkalbės, tada bent su pardavėju pasirašykite pardavimo sutartį, kurioje būtų nurodyti šuniuko tėvų dokumentiniai vardai ir sąlyga, kad jei per šuns gyvenimą išlįstų genetinė paveldima liga, pardavėjas apmokėtų jos gydymą, nes tai yra jo atsakomybė, jei jo išveisti šunys neša genetines ligas. Jei atsisakytų tokią pasirašyti, tai kaži kokia pirma mintis kiltų, a?
Taip kad tikrai nesiūlyčiau imti aktyviausio vados patinėlio ir dar už 700 lt. Nes šuns kaina yra tik pradinės išlaidos, o paskui reikia mokėti už ėdesį, veterinaro paslaugas, priežiūros ir buities prekes (gultai, pavadžiai ir t.t., kas niekad amžinai nelaiko). Čia daug gerų, vertų dėmesio patarimų kiti parašė, tad įsiskaityti tikrai verta. Nes rašo ne todėl, kad nori prakišti brangesnius šuniukus (pvz., mėgėja tikrai neveisia terjerų), o dėl Agnnytės surašytų kraupių patirčių, kurių niekam nelinki. Bet jei nieks jau neperkalbės, tada bent su pardavėju pasirašykite pardavimo sutartį, kurioje būtų nurodyti šuniuko tėvų dokumentiniai vardai ir sąlyga, kad jei per šuns gyvenimą išlįstų genetinė paveldima liga, pardavėjas apmokėtų jos gydymą, nes tai yra jo atsakomybė, jei jo išveisti šunys neša genetines ligas. Jei atsisakytų tokią pasirašyti, tai kaži kokia pirma mintis kiltų, a?
QUOTE(Rei @ 2014 04 09, 20:51)
Terjerai yra kietakakčiai. BAISŪS kietakakčiai! Nes jie tokie buvo tikslingai veisti kaip medžiokliniai rimti šunys. Dar jei imamas aktyviausias vados patinėlis, tai apsaugok dieve tos šeimos vaikus ir visą šeimą... Jei vaikai užgauna didelį šunį, tas dažniausiai kenčia. Jei užgauna šituos monstriukus terjerus, jie dažniau ginasi dantimis nei kenčia. O dar jei dominuojantis... Normalus JRT/PRT yra su turbina po uodega, energijos bomba, kurios daugeliui žmonių būna per daug. Turima PRT kalė po 9 valandų žygio, nubėgusi 40 km, kitą dieną džiugiai keliasi ir klausia žvilgsniu "Kur šiandien eisim?" Koks vaikas atlaikys tokius atstumus ir krūvius? Ir koks vaikas bus pakankamai ramus ir užtikrinančiai vadovaujantis, kad jo klausytų dominuojantis patinas? Ir kas eis su aktyviu šunimi kasdien į lauką bent kelioms valandoms, net tada, kai lyja, šlapdriba krinta, vėjas kiaurai košia, šaltis spaudžia ar saulė kepina? Nes terjeras krūvio nori visada, nepriklausomai nuo oro sąlygų. Aktyvų vaiką jau reikia stebėti akis išpūtus, o jei du tokie (vaikas ir šuo) malsis, kaip juos sužiūrėt?
Aciu uz visus patarimus, bet is visu postu susidaro toks ispudis, kad suns laikymas, tai kazkokia katorga. As jau minejau, kad nesu naujoke sioje srityje, ismanau kazk apie sunu auginima. Visi kazkodel puola atkalbineti, tik neduok Dieve nepirkit Dzekiuko Kuo jie tokie blogi?
Buvau susidurus ir dar su didesniu kietakakciu dobermanu, kuri dresavau, manau po to jau man niekas nebaisu.
Tikrai labai dekui, kad pataret, bet musu sprendimas jau priimtas, o del tos sutarties gera mintis, reiks susitarti su pardavejais.
QUOTE(dynka @ 2014 04 09, 22:04)
is visu postu susidaro toks ispudis, kad suns laikymas, tai kazkokia katorga. As jau minejau, kad nesu naujoke sioje srityje, ismanau kazk apie sunu auginima. Visi kazkodel puola atkalbineti, tik neduok Dieve nepirkit Dzekiuko Kuo jie tokie blogi?
Buvau susidurus ir dar su didesniu kietakakciu dobermanu, kuri dresavau, manau po to jau man niekas nebaisu.
Na, ne visai tinkamai interpretavote. Is principo visi postai yra pries du dalykus - dzeko, o ir siaip bet kokio bedokumencio sunelio pirkima, na ir atsargiai su tuo dominuojanciu terjeriuku patineliu...kaip Rei ir parase, pilnai pakaks eilinio dzeko su savo energijos uztaisu
Turiu misrune, kurios tevas galimai terjeras, na tai patikekit - man jos energijos per akis..kad ir kiek vedziojama, vis jai negana, kamuoliukas arba pagalys nuolat dantyse..taciau mergiote ganetinai sukalbama, nes kaip sakiau geriausiu atveju pas ja tik 50% terjero, be to tai kalyte..todel bandau isivaizduot dominuojanti dzekiuka pacana
QUOTE(cile @ 2014 04 09, 22:13)
Turiu misrune, kurios tevas galimai terjeras, na tai patikekit - man jos energijos per akis..kad ir kiek vedziojama, vis jai negana, kamuoliukas arba pagalys nuolat dantyse..taciau mergiote ganetinai sukalbama, nes kaip sakiau geriausiu atveju pas ja tik 50% terjero, be to tai kalyte..todel bandau isivaizduot dominuojanti dzekiuka pacana
Cile, kitas dalykas yra tai, kad tu su mergina sportuoji. To nedaro, drįstu pasakyt, 95 procentai augintojų. Aktyviam šuniui neužtenka valandos pasivaikščiojimo. Jam reikia tam tikros protinės veiklos. Kitu atveju aktyvus neiškrautas šuo yra tiksinti bomba namie...
QUOTE(Agnnyte @ 2014 04 10, 08:05)
Cile, kitas dalykas yra tai, kad tu su mergina sportuoji. To nedaro, drįstu pasakyt, 95 procentai augintojų. Aktyviam šuniui neužtenka valandos pasivaikščiojimo. Jam reikia tam tikros protinės veiklos. Kitu atveju aktyvus neiškrautas šuo yra tiksinti bomba namie...
Tai va butent, tik as dar norejau akcentuot, kad mano merga geriausiu atveju tik 50%dzeko ir tai kokia aktyvi, o jei visas 100% ir dar bachuras
Sportui aisku noretusi didesnio pasiutimo, nu bet kai tenka dirbt istisom dienom ir sune uzdaryta buna, tada net pasidziaugiu, kad ji atskiestas terjeriukas
QUOTE(cile @ 2014 04 09, 21:13)
todel bandau isivaizduot dominuojanti dzekiuka pacana
Jei neiseina isivaizduot, kvieciu i svecius
As norejau kitokios veisles, taciau vyras buvo uzsideges n metu, kad nori DRT, tai isejom prie kompromiso, kad kolkas turesim PRT,o po to jau pirksim mano issvajota VA
Buvo pazadeta, kad vyras TIKRAI su juo uzsiims, nes as jau zinojau kas tai per uraganas..
Viso to pasekoje, turim patina, be to, dar dominuojanti, 6 metu dukra ir su abiem uzsiimti turiu as
Be to, kai parsivezem ji namo (bus jam 15d. 6men), vyras po poros valandu pasake, cituoju "eina sikt, geriau butume VA pirma eme"
Ėjau šiandien į parodą vien tam, kad džekučių pamatyčiau ir su sąvininkais pakalbėčiau, bet pavyko tik pamatyti jų pasirodymus. Pastebėjau, kad labai neblogai klauso, tik vienas (Parsoniukas) suinkštė kažką pamatęs, o daugiau ramybė buvo. Pasirodo jie nėra tokie jau baisūs kaip kartais gali pasirodyti iš aprašymų.
Gal galėsite padėti rūpimais klausimais
Kaip reikia tvarkytis jei tarkim parsivežame dviejų - trijų mėnesių kalytę (ne išdikiausią tai tikrai) namo tarkim penktadienį vakare. Savaitgalį būname namuose o pirmadienį reikėtų eiti į darbą. Ar tai įmanoma ar tikrai grįžusi rasiu tai ko dar nemačiau? Gal pavyktų, kad vienas žmogus ateitų per pietus ir apžiūrėtų kaip ten kas. Aš labai nerimauju dėl kaimynų, vis dėl to bute gyvename. KAip suprantu jau nuo pradžių reikia paleisti po visą butą lakstyti, kažkaip neįsivaizduoju to šuniuko visą dieną narve tupinčio. Mano butas su tiesiu praėjimu (atidariu duris) maždaug 15 metrų, sakau gal visai nieko pasilakstymams
Kaip suprantu džekučiai mėgsta miegoti su šeimininkais. Ar galėtų miegoti su vaiku? Manau abiems būtų geriau, ar kažką painioju?
Ar visų džekučių ausytės turi gražiai užsidengti?
Gal galėsite padėti rūpimais klausimais
Kaip reikia tvarkytis jei tarkim parsivežame dviejų - trijų mėnesių kalytę (ne išdikiausią tai tikrai) namo tarkim penktadienį vakare. Savaitgalį būname namuose o pirmadienį reikėtų eiti į darbą. Ar tai įmanoma ar tikrai grįžusi rasiu tai ko dar nemačiau? Gal pavyktų, kad vienas žmogus ateitų per pietus ir apžiūrėtų kaip ten kas. Aš labai nerimauju dėl kaimynų, vis dėl to bute gyvename. KAip suprantu jau nuo pradžių reikia paleisti po visą butą lakstyti, kažkaip neįsivaizduoju to šuniuko visą dieną narve tupinčio. Mano butas su tiesiu praėjimu (atidariu duris) maždaug 15 metrų, sakau gal visai nieko pasilakstymams
Kaip suprantu džekučiai mėgsta miegoti su šeimininkais. Ar galėtų miegoti su vaiku? Manau abiems būtų geriau, ar kažką painioju?
Ar visų džekučių ausytės turi gražiai užsidengti?
Mergaites, gal galit pataisyti jei klystu. Kaip suprantu as nusiziurejau pastoriaus dzeko raselo terjera, nes butent jie yra ilgesnemis kojyremis ir labiau primena kvadrata. Siek tiek naisau dar sias veisles. Ir tikriausiai reikia lauzto plauko, nes ji ispesiojus 2-3 kartus per metus praktiskai nerandama pamestu plauku. O siurksciaplaukiai taip pat triminguojami, tik ju plaukas akivaizdziai ilgesnis. Ar taip teisingai supratau?
O kartais ziurint skelbimus matau demerus pilvelius, ar taip turi buti?
O kartais ziurint skelbimus matau demerus pilvelius, ar taip turi buti?