Sveikos
Buvau ir pas endokrinologą, skydliaukės hormonų kiekis normalus, nei padidėjęs, nei sumažėjęs Tai ir ne čia problema dėl plaukų slinkimo.
Šiaip jau lyg ir mažiau slenka Jau prausdamasi po kokius 5-8 ištraukiu tarp pirštų, nebe saujom, iššukuoju jau irgi mažiau, nors kai visus į krūvą sukraunu, tai dar daug, virš 100... Bet gal pagaliau nustos slinkti
O gal kas gali man padet suprast?
Feritinas 34 pas mane
Gelezis 34,18 (norma 6.6 26.0 mmol/l)
Hemoglobinas 121 (norma 123 - 153)
Tai truksta man tos gelezies ar perdaug jos negaliu suprast...
Feritinas 34 pas mane
QUOTE(Idomii @ 2014 12 02, 13:13)
O gal kas gali man padet suprast?
Feritinas 34 pas mane
Feritinas 34 pas mane
O teisingai geležį nurašėte?
Norma tai berods 9-30 mmol/l, tai jei 34, tai daugoka
Feritinas neaukštas, berods bent 40 reikia, kad plaukam užtektų, bet skirtingi šaltiniai, skirtingus skaičius pateikia
O hemoglobinas tai geras
QUOTE(Kisulita @ 2014 12 02, 16:43)
O teisingai geležį nurašėte?
Feritinas neaukštas, berods bent 40 reikia, kad plaukam užtektų, bet skirtingi šaltiniai, skirtingus skaičius pateikia
O hemoglobinas tai geras
O hemoglobinas tai geras
jo nurasiau gerai cia endemike dariau tyrima.
O kaip surpast kad gelezies perdaug bet gelezies atsargos per zemos? tai man vartot to geliezies ar ne:D
Sveikos merginos
pasidariau ir aš feritino ir d vitaminu tyrimus, tai abiejų trūkumas. Feritino tik 11 gal kuri žinote ar galima tuo pačiu metu gerti geležį ir vitaminą d? neslopina jie vienas kito?
pasidariau ir aš feritino ir d vitaminu tyrimus, tai abiejų trūkumas. Feritino tik 11 gal kuri žinote ar galima tuo pačiu metu gerti geležį ir vitaminą d? neslopina jie vienas kito?
QUOTE(made_in_china @ 2014 12 05, 22:37)
Sveikos merginos
Kiek teko skaityti, tai vit. D vartoja su geležimi. Galit padaryti valandos pertrauką. Dar rekomenduočiau su geležimi gerti ir vit. C (500mg per dieną), nes jis padeda apsorbuoti geležį. Man patiko ši geležis http://www.vaistine....o...7&ID=349435
Po ilgo laiko susikaupiau, užgniaužiau gėdą dėl plaukų būklės ir nuėjau pas kirpėją. Gerokai patrumpino (buvo žemiau pečių, o dabar pečių nesiekia, iki pusės kaklo).
Pažiūrėjo įdėmiai, tai sakė l.daug naujų plaukiukų. Tik dar "ežiukas" ir kol pavys visus likusius, reiks daug kantrybės.
Vadinasi kursas priemonės "Chronostim" (firmos "Ducray"), veltui nenuėjo. Užteko 2 mėn. (pirmą mėnesį kasdien ryte ir vakare po 7 papurškimus išmasažuodavau, o antrą mėnesį - 3 k/sav.).
Dabar dar nusipirkus tos pačios firmos priemonę "Neoptide" (naudojama kiekvieną vakarą po 1 ml (12 papurškimų) ir pakuotės užtenka 3 mėn).
Gal pagaliau būklė pagerės, nes l.blogai jaučiuosi su tokiais plonais, išretėjusiais plaukais. Nebandau rišt, nes susinervuoju, kaip kirpėjas sakė - "pretenzijos į kasas" Mažylio piršto storumo bizelė
Pasidariau ir aš tyrimus:
hemoglobinas 139
Geležis: 24,6 (norma mot. 8,8-27,0)
Feritinas 29,7 (norma mot. 10-200)
Transferinas 2,74 (norma 2,0-3,6)
Nors feritinas prie žemesnių, bet geležies užtenka ir transferinas normoje, tai nesiūlo gert papildų.
Greičiausiai slinkimą įtakojo stresas dėl sveikatos, operacija, daug stiprių vaistų (raminančių, antibiotikų ne vienas kursas ir t.t.)
O dar nemigo naktys, kūdikio žindymas, apleista mityba
Pažiūrėjo įdėmiai, tai sakė l.daug naujų plaukiukų. Tik dar "ežiukas" ir kol pavys visus likusius, reiks daug kantrybės.
Vadinasi kursas priemonės "Chronostim" (firmos "Ducray"), veltui nenuėjo. Užteko 2 mėn. (pirmą mėnesį kasdien ryte ir vakare po 7 papurškimus išmasažuodavau, o antrą mėnesį - 3 k/sav.).
Dabar dar nusipirkus tos pačios firmos priemonę "Neoptide" (naudojama kiekvieną vakarą po 1 ml (12 papurškimų) ir pakuotės užtenka 3 mėn).
Gal pagaliau būklė pagerės, nes l.blogai jaučiuosi su tokiais plonais, išretėjusiais plaukais. Nebandau rišt, nes susinervuoju, kaip kirpėjas sakė - "pretenzijos į kasas" Mažylio piršto storumo bizelė
Pasidariau ir aš tyrimus:
hemoglobinas 139
Geležis: 24,6 (norma mot. 8,8-27,0)
Feritinas 29,7 (norma mot. 10-200)
Transferinas 2,74 (norma 2,0-3,6)
Nors feritinas prie žemesnių, bet geležies užtenka ir transferinas normoje, tai nesiūlo gert papildų.
Greičiausiai slinkimą įtakojo stresas dėl sveikatos, operacija, daug stiprių vaistų (raminančių, antibiotikų ne vienas kursas ir t.t.)
O dar nemigo naktys, kūdikio žindymas, apleista mityba
Sveikos
Dar viena priežastis, dėl kurios slenka plaukai, tai - žarnyno parazitai (kad ir tos pačios spalinukės). O jų manau turime dauguma.. Tai va, jei pas ką tyrimai geri, tada priežastis - žarnyne turime "bėdelių"...
Dar viena priežastis, dėl kurios slenka plaukai, tai - žarnyno parazitai (kad ir tos pačios spalinukės). O jų manau turime dauguma.. Tai va, jei pas ką tyrimai geri, tada priežastis - žarnyne turime "bėdelių"...
QUOTE(GammaOrionis @ 2014 12 16, 14:59)
sakykit, kam buvo slinkimas po gimdymo, po kiek laiko praėjo? darėt kažką (gėrėt vitaminus, tepėt kaukes ir pan.) ar nieko nedarėt ir susitvarkė? galvoju, ar liks dar plaukų
Aš dariau šitą kaukę, ji man padėjo, o jau galvojau, kad irgi plika liksiu https://www.facebook...t...e=1
QUOTE(Miaška @ 2014 11 30, 14:41)
Man plaukai irgi slenka nuo didelio streso, bet dar labiau - nuo ko nors, kas veikia hormonus, kontraceptikų pvz.
Man padeda toks būdas: perku Maxi hair, siunčiuosi iš ČIA, geriu kaip parašyta po 2 vnt per dieną, kol suvartoju 3 buteliukus. Šiaip jau po pirmo galva priauga tankaus ežiuko. Tada tris mėnesius vartoju Marlyn 50, kad sutvirtėtų tie ataugantys plaukučiai, o paskui jau darau pertrauką. Dukart išbandžiau tokią seką, abu kartus padėjo. Šįmet pavasarį per durną galvą pagėriau papildų, reguliuojančių hormonų veiklą - ir vėl puolė slinkti plaukai, tai dabar jau baigiu antrą Maxi hair buteliuką ir turiu baisulinį ežiuką ant galvos
Man padeda toks būdas: perku Maxi hair, siunčiuosi iš ČIA, geriu kaip parašyta po 2 vnt per dieną, kol suvartoju 3 buteliukus. Šiaip jau po pirmo galva priauga tankaus ežiuko. Tada tris mėnesius vartoju Marlyn 50, kad sutvirtėtų tie ataugantys plaukučiai, o paskui jau darau pertrauką. Dukart išbandžiau tokią seką, abu kartus padėjo. Šįmet pavasarį per durną galvą pagėriau papildų, reguliuojančių hormonų veiklą - ir vėl puolė slinkti plaukai, tai dabar jau baigiu antrą Maxi hair buteliuką ir turiu baisulinį ežiuką ant galvos
ui girdejau ne viena atsiliepima, kad nuo Maxi hair papildo padidej aplauku kiekis ne vien ant galvos, bet ir kitose kuno vietose
QUOTE(egliene @ 2015 01 09, 15:03)
ui girdejau ne viena atsiliepima, kad nuo Maxi hair papildo padidej aplauku kiekis ne vien ant galvos, bet ir kitose kuno vietose
Nuo bet kurių vitaminų plaukams gali padidėt plaukuotumas visur.