Įkraunama...
Įkraunama...

Slenka plaukai

Apklausa: Kiek plaukų jums išslenka per dieną? (186 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Eighteen @ 2014 10 15, 13:00)
kitur radau, kad feritino norma moterims 15-150 mg/l
Yra nuomonių, kad plaukų folikulai normaliai funkcionuoja, tik esant 80 mg/l feritinui.

Išsityriau feritiną ir rezultatas - tik 15 mg/l, be to ir hemoglobinas per žemas doh.gif
Jau jutau prieš tyrimus, kad kažkas blogai; silpna, plaukai labiau slinko ir suplonėjo sad.gif
Vėl reikės pradėt geležį gerti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Eighteen @ 2014 10 23, 15:35)
Išsityriau feritiną ir rezultatas - tik 15 mg/l, be to ir hemoglobinas per žemas  doh.gif
Jau jutau prieš tyrimus, kad kažkas blogai; silpna, plaukai labiau slinko ir suplonėjo sad.gif
Vėl reikės pradėt geležį gerti sad.gif

Gerai, kad bent priežastis aiški. Aš irgi nuolat "ant geležies"

Merginos, jei norėsit daugiau visokios info apie plaukus, užsukit ČIA
Atsakyti
Dar šis tas nuo plaukų slinkimo.

*Saujelę džiovintų, dar vasarą prisirinktų dilgėlių, užpilkite puse litro verdančio vandens, palaikykite keletą valandų, nukoškite ir perskalaukite ką tik išplautus plaukus. Leiskite jiems natūraliai išdžiūti. Kuo ilgiau dilgėlių nuoviras laikomas, tuo stipresnis jo poveikis.*

*Plaukus stiprina, slinkimą stabdo ir svogūnų nuoviras. Norint turėti sveikus plaukus, nereikėtų išsigąsti svogūno ir iš jo pasidarytų priemonių. Svogūnas stiprina plauko šaknis, atsiranda žvilgesys, sumažėja slinkimas. 30-50 gramų svogūnų lukštų užpilkite stikline vandens ir virinkite 15-20 minučių. Tada palaukite bent pusvalandį ir gautą skystį perkoškite. Išplautus sausus plaukus reikia suvilgyti nuoviru ir būtinai leisti jiems išdžiūti natūraliai, nes tik tokiu atveju poveikis bus efektyviausias.*

*Jums padės tik varnalėšų aliejus.Jo rasite visose prekybos centruose prie rusiškos kosmetikos.Vadinasi -РЕПЕЙНОЕ МАСЛО” pašildytą aliejų( kokius du valgomus šaukštus ) įtrinsi į plaukų šaknis,po to palenkusi galvą žemiau juosmens ilgai masažuosi pirštų galais visą galvos odą kur plaukai..Tą procedūrą atliksi prieš kiekvieną plovimą.*

*Kad plaukų slinkimo problema jūsų nevargintų, būtina valgyti ir maistingus produktus. Paįvairinkite ir praturtinkite savo mitybą. Visų pirma, plaukams pagelbėsite valgydamos baltyminį maistą - kiaušinius, žuvį, vištieną, pieno produktus. Jie reikalingi plauko sudėtyje esančio baltymo keratino gamybai.*

Gal kam padės 4u.gif Pati pradėjau naudoti varnalėšų aliejų.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Jau senokai lankiausi smile.gif

Mano plaukai jau baigia mane išvesti iš kantrybės su slinkimu, jau taip išslinko, kad savo galvos odą pliką matau ohmy.gif Tai nusprendžiau apsilankyti pas trichologą unsure.gif

Kokį gerą trichologą rekomenduotumėte Vilniuje? smile.gif Iš anskto dėkoju už rekomendacijas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kisulita @ 2014 11 05, 10:48)
Sveikos  smile.gif

Jau senokai lankiausi smile.gif

Mano plaukai jau baigia mane išvesti iš kantrybės su slinkimu, jau taip išslinko, kad savo galvos odą pliką matau ohmy.gif Tai nusprendžiau apsilankyti pas trichologą unsure.gif

Kokį gerą trichologą rekomenduotumėte Vilniuje? smile.gif Iš anskto dėkoju už rekomendacijas 4u.gif

O kraujo tyrimus dareisi? Geležį, feritiną?
Trichonologų nepažįstu, manau, kad nedaug jų Lietuvoje. Jei rekomenduotų kas gerą, mielai apsilankyčiau ir aš.
Atsakyti
QUOTE(estetė @ 2014 11 05, 14:53)
Trichonologų nepažįstu, manau, kad nedaug jų Lietuvoje. Jei rekomenduotų kas gerą, mielai apsilankyčiau ir aš.

Kiek skaičiau atsiliepimų SM forume, Vilniuje trichologės dirba GK klinikoje ir Sugiharoje. Aš ir pati pas jas abi buvau. Iš atsiliepimų atrodo (ir tai šiek tiek nuvilia), kad dažniausiai visoms pacientėms išrašo standartinį gydymą... Minoxidil, El Cranell Alpha, Biotin, mezoterapija...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eighteen: 05 lapkričio 2014 - 15:39
QUOTE(estetė @ 2014 11 05, 14:53)

Ryt iš ryto darysiuos geležies ir feritino tyrimus unsure.gif
Ir dar žadu apsilankyti pas endokrinologą smile.gif

Bet jei čia nieko nerastų, tai domiuosi ir trichologais, pagaliau prsisiruošiau pasidomėti kas su tais plaukais negerai... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kisulita @ 2014 11 05, 17:58)
Ryt iš ryto darysiuos geležies ir feritino tyrimus unsure.gif
Ir dar žadu apsilankyti pas endokrinologą smile.gif

Bet jei čia nieko nerastų, tai domiuosi ir trichologais, pagaliau prsisiruošiau pasidomėti kas su tais plaukais negerai... verysad.gif

Aukščiau nosį, jei jau susiruošei, tai ir surasi tą priežastį, tik gali užtrukti, bet nenuleisk rankų smile.gif
Atsakyti
Na va, pasidariau tyrimus... Nusivyliau rezultatais sad.gif

Geležies tik 13,7 mkmol/l (normų ribos 9 - 30,4)
Feritino 55,6 ng/ml (normų ribos 6,24 - 137)

Tikėjausi geresnių, nes hemoglobinas 138, tai maniau, kad ir geležies bus daugiau g.gif
Teks gerti papildus doh.gif

Atsakyti
Na, feritino tai tikrai nera mazai, kad plaukai del to slinktu. Buciau labia laiminga, jei jo tureciau 55 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EXTRAA @ 2014 11 06, 23:42)
Na, feritino tai tikrai nera mazai, kad plaukai del to slinktu. Buciau labia laiminga, jei jo tureciau 55 smile.gif

Rimtai? g.gif Hmm... Aš kažkodėl galvojau, kad feritino turi būti apie 80, kad plaukams užtektų ax.gif Nežinau iš kur tą skaičių ištraukiau biggrin.gif

Na jei čia pakankamas kiekis, tai labai gerai, nes labai nenorėjau jokių papildų gerti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(EXTRAA @ 2014 11 07, 00:42)

Aš irgi būčiau laiminga tiek turėdama, nes iš 12 iki 30 per vargus pasikėliau, bet plaukai tikrai slinkt nustojo. Dabar bandysiu toliau keltis ar bent jau išlaikyt smile.gif
Atsakyti