O ar esate kuri bandziusi mezoterapija plaukams? Girdejau atauga su stulbinanciu rezultatu.Galvoju darytis.
As esu bandziusi. Labai minimalus rezultatai. Dideli pinigai, bet nekazka.
Sveikos. Gal galite apsviesti del feritino tyrimo rezultatu. Dariausi ji, nes pusmeti siaubingai slenka plaukai. Tai kiek randu, raso mikrogramus litre, o mano tyrimuose yra 8,02 ng/ml. Norma raso 5-148, tokios platokos ribos, sakyciau Bet siaip pastovia jauciu silpnuma, nuovargi, sirdis dauzos ir t.t. O hemoglobinas vasara tirtas geras buvo, 130 su trupuciu. Ar geriat gelezies preparatus su tokiu feritinu? Jau nebezinau, ka ir daryti, keturis men geriu biotina 5000, B grupe arklinem dozem, kalci, cinka. Bet bukle vis prastyn, irgi mastau apie mezoterapija, bet daugiau prastu atsiliepimu nei geru...
QUOTE(EXTRAA @ 2014 10 15, 12:17)
Gal galite apsviesti del feritino tyrimo rezultatu. Dariausi ji, nes pusmeti siaubingai slenka plaukai. Tai kiek randu, raso mikrogramus litre, o mano tyrimuose yra 8,02 ng/ml. Norma raso 5-148, tokios platokos ribos, sakyciau
Aš kitur radau, kad feritino norma moterims 15-150 mg/l
Yra nuomonių, kad plaukų folikulai normaliai funkcionuoja, tik esant 80 mg/l feritinui.
QUOTE(Eighteen @ 2014 10 15, 13:00)
Aš kitur radau, kad feritino norma moterims 15-150 mg/l
Yra nuomonių, kad plaukų folikulai normaliai funkcionuoja, tik esant 80 mg/l feritinui.
Būtent. Užsienio literatūroje rašo, kad feritino turėtų būti bent 70, kad būtų plaukų ataugimas.
Hemoglobino lygis nėra tinkamas matuoti gelezies kiekiui, ypac kai slenka plaukai, reiketu ziuret butent i feritina.
Dekui jums. Tai kokius gelezies preparatus galetumete rekomenduoti? Kazkada nestumo metu geriau Tardyferona, bet bloga man nuo jo buvo. Geriau toleravau Tothema ampules, skiestas su vandeniu, bet dantukams nelabai gerai. Gal koks geras papildas gelezies yra, ka geriat, merginos?
Man labiausiai padėjo atstatyti feritiną geriamas Floradix preparatas. Bet po kurso reikia eiti pas dantų higienistę, nes patamsėja dantys, nepadeda net tai, kad su šiaudeliu geriu
As Tothema irgi gerdavau per siaudeli, kazkiek dantukai gal ir patamsejo tada, betsiuo metu tai plika galva baisiau, nei dantys, teks gerti.
QUOTE(EXTRAA @ 2014 10 15, 12:17)
Sveikos. Gal galite apsviesti del feritino tyrimo rezultatu.
Kai plaukai kuokštais slinko, pirmą kartą išsityriau, feritinas buvo 11. Mano gydytoja liepė pusmetį vartoti Ferofolgama (po 2 kapsules per dieną), o po to dar kurį laiką pavartoti mėnesinių dienomis. Po 4-5 mėn. pakilo iki 30, tai jau džiaugiausi. Dar po pusmečio vėl pasitikrinau (33), bet kiek skaičiau, kad tikrai plaukams padėtų feritinas turėtų būti apie 70-100. Šiuo metu labai džiaugiuosi atsigaunančiais ir beveik nebeslenkančiais, ugtelėjusiais plaukais smile.gif 4u.gif Dar pradėjau vartoti spiruliną, labai geri atsiliepimai apie šį melsvadumblį (labai sveika ir gerai kelia geležį).
(P.S. jau pusmetį vartoju ir spiruliną, ir geležį iš iherb'o)
Bet tai sakes, as per ta pusmeti daugiau nei puses plauku apimties netekau, slenka ziauriai ir tie keli, kur atauga, tai net ne plaukai, o pukeliai. Jei tas feritinas taip letai keliasi, tai per kita pusmeti basa galiu likt. Reikes pirmadieni uzbegti pas odos gydytoja, gal be Tothemos ampuliu dar kazka paskirs. Bet tai pikta kaip, pavasari blogai jauciausi, vis silpna, sirdis dauzosi, tai seimos gydytoja tik hemoglobina paziurejo ir viskas, o apie toki feritina tai nei zodzio. Ir visokius pulsa retinancius israse, ir raminanciu siule, nu zodziu... Pats sau gydytojas turi buti. Matyt, busiu radusi ne tik slenkanciu plauku, bet ir tachikardijos ir silpnumo amzino priezasti.
QUOTE(EXTRAA @ 2014 10 16, 22:11)
Pats sau gydytojas turi buti. Matyt, busiu radusi ne tik slenkanciu plauku, bet ir tachikardijos ir silpnumo amzino priezasti.
Pritariu, kad pačiam labai reikia domėtis, man kai labai labai slinko, padarė hemoglobino tyrimą, skydliaukės, o kai buvo abeji geri tyrimai, sakau reikia gal feritiną išsitirti, sako ne, nereikia, nelabai turi tam įtakos... O kai buvo rodikliai tokie, kad jau užslėpta mažakraujystė, tai jokių papildų nei vaistų neliepė gerti. Aš negalėjau patikėti, o savavališkai bijojau kažką vartoti, tad nuėjau pas ginekologę, tai ji buvo švelniai tariant šokiruota, kad nieko nebuvo skirta kelti feritino lygiui, net ligos knygelę keletą kartų pervertė , bet aišku jokio įrašo ir nerado.
O kad jums tai gali būti ir tachikardijos priežastis, tai labai labai realu, aišku reikia stebėti ar kylant feritinui gerėja reikalai ir su širdele.
P.S. Įsitikinu kelintą kartą, kai kurie gydytojai linkę slopinti pasekmes (šalinti skausmą ar pan.), bet ne ieškoti priežasties.
Sveikos, jungiuosi ir aš prie tų kam slenka plaukai... Kitą savaitę einu darytis kraujo tyrimus ir pas dermatologę... Jau slenka daugiau negu mėnesį, baigiu išgerti 100 tablečių nakvišų aliejaus ir nieko. Žiūrėsim ką tyrimai parodys.