Įkraunama...
Įkraunama...

Slenka plaukai

Apklausa: Kiek plaukų jums išslenka per dieną? (186 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Emeira @ 2014 03 20, 12:58)
pasidariau Feritino tyrimus 38,4
Cia skaitosi zemas? Gali buti plauku slinkimo priezastis?

Į normas patenka pagal bendrą būklę (15-150). Tačiau kad neslinktų plaukai, feritinas turi būti bent 70
Atsakyti
Kaip ji pakelti?
Nete yra info, bet gal kas jau isbandet kas tiksliai padejo?
Atsakyti
QUOTE(Emeira @ 2014 03 20, 14:39)
Kaip ji pakelti?
Nete yra info, bet gal kas jau isbandet kas tiksliai padejo?

Aš kai pirmą kartą išsityriau, feritinas buvo 11, tai plaukai kuokštais slinko. Mano gydytoja liepė pusmetį vartoti Ferofolgama, o po to dar kurį laiką pavartoti mėnesinių dienomis. Dabar pakilo iki 33, tai jau džiaugiuosi, bet dar nenuleidžiu rankų. Skaičiau, kad Spirulina labai gerai kelia tą rodiklį.
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kisulita @ 2014 03 19, 22:15)
Buvau pas gydytoją, ryt darysiuos kraujo  tyrimus g.gif

Bet geležies tyrimo sakė, kad nedaro, nebent hemoglobino tyrimai atkeliauja labai prasti unsure.gif Kažkaip įsivaizdavau, kad bet kada galiu tokį tyrimą pasidaryti, gi vis tiek pati moku g.gif

NESAMONE. Mano hemoglobinas buvo geras, o feritina pasidarius paaiskejo, kame priezastis visu negerumu - rezultatas tebuvo 3, kai mano laboratorijoje minimali norma buvo ar 15 ar 16... Jei pati mokate uz tyrima, tai tikrai darykites, kas per pasakymas, kad nedaro g.gif nors siais laikais isvis sunku gauti siuntimus net pas gydytojus, viska issimusineti vos ne per pykcius reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Siurpuliukas @ 2014 03 20, 22:44)
NESAMONE. Mano hemoglobinas buvo geras, o feritina pasidarius paaiskejo, kame priezastis visu negerumu - rezultatas tebuvo 3, kai mano laboratorijoje minimali norma buvo ar 15 ar 16... Jei pati mokate uz tyrima, tai tikrai darykites, kas per pasakymas, kad nedaro  g.gif  nors siais laikais isvis sunku gauti siuntimus net pas gydytojus, viska issimusineti vos ne per pykcius reikia doh.gif

Visiskai pritariu, hemoglobinas gali buti geras, o feritinas zemas. Taip ir mano dukrytei buvo. Paprasciausiai gydytojas mums pasake, kad organizmas sunkiai pasisavina gelezi.
Atsakyti
doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Asveja @ 2014 03 21, 19:39)
Visiskai pritariu, hemoglobinas gali buti geras, o feritinas zemas. Taip ir mano dukrytei buvo. Paprasciausiai gydytojas mums pasake, kad organizmas sunkiai pasisavina gelezi.

o tai kaip ta feritina pakelt tada?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2014 03 24, 14:55)
o tai kaip ta feritina pakelt tada?

Jei ištyrus kraują, nustatytas mažas hemoglobino kiekis, reikia atlikti pilną geležies apykaitos tyrimą. Juk preparatai padės tik tuomet, kai sergama geležies stokos anemija. O jei sergama lėtinėmis ligomis, geležis jas tik pasunkins. Svarbu pasitarti su gydytoju dėl geležies papildų/ vaistų vartojimo, nes geležies perdozavimas yra kenksmingas sveikatai.

Kaip papildyti geležies trūkumą?
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2014 03 20, 01:08)
Tai gal neturi gydymo įstaiga galimybės ištirti feritiną, toli gražu jį ne visur ir tiria. Eičiau kitur.

Hemoglobinas, senkant geležies atsargoms, kurį laiką dar yra palaikomas, kiek užtenka, iš feritino. Kai jau ir hemoglobinas bus žemas, tuomet tikrai ir su feritinu bus nekažkas.

Antakalnio poliklinika, manau, kad tikrai turi galimybę tokią, tik gal gydytoja galvoja, kad be reikalo panikuoju g.gif

Hemoglobinas - 140, gydytoja sakė, kad geras g.gif Tai sakė, pas kitus gydytojus eiti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kisulita: 24 kovo 2014 - 17:28
QUOTE(Kisulita @ 2014 03 24, 17:23)
Antakalnio poliklinika, manau, kad tikrai turi galimybę tokią, tik gal gydytoja galvoja, kad be reikalo panikuoju g.gif

Hemoglobinas - 140, gydytoja sakė, kad geras g.gif Tai sakė, pas kitus gydytojus eiti  unsure.gif

Na, hemoglobinas tikrai geras.
Poliklinikose dazniausiai nedaro, siuncia i santariskes, nes hemoglobinas matosi is bendro kraujo tyrimo, kuri bet kokios poliklinikoj daro, o feretinui reikia biocheminio tyrimo.
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2014 03 24, 22:11)

Poliklinikose dazniausiai nedaro, siuncia i santariskes, nes hemoglobinas matosi is bendro kraujo tyrimo, kuri bet kokios poliklinikoj daro, o feretinui reikia biocheminio tyrimo.

Na, manęs niekur nesiuntė tolimesniems tyrimams, tik pasiuntė pas dermatologę toliau eit unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kisulita @ 2014 03 24, 22:48)
Na, manęs niekur nesiuntė tolimesniems tyrimams, tik pasiuntė pas dermatologę toliau eit  unsure.gif

Nezinau, kokia Jusu poliklinikoje tvarka, bet pvz pas mane Kaune, Silainiu poliklinikoje laboratorija Medicina practica, tai galima ateiti darytis bet kokius norimus kraujo tyrimus ir be gydytojo nurodymo - tiesiog susimoketi reikia. Tai kadangi feritinas ar taip, ar taip mokamas, neinu net pas seimos gydytoja "siuntimo". Be to pilna privaciu kliniku, kuriose galima pasidaryti kraujuko tyrimus neprisirasius pas juos, kaina (bent Kaune) nebuna labai didesne nei poliklinikos laboratorijoje darantis.
Atsakyti