Įkraunama...
Įkraunama...

Slenka plaukai

Apklausa: Kiek plaukų jums išslenka per dieną? (186 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Po trečio gimdymo plaukai slinko gal 6 savaites, nors po ankstesnių slinkdavo stipriai ir laaaaabai ilgai (po pirmojo - apie 2 metus). Šįkart naudojau iškart po gimdymo intensyvų serumą nuo plaukų slinkimo iš Faberlic, bet nežinau, ar tai buvo tikroji priežastis, dėl kurios šįkart slinkimo beveik nebuvo. Pastebėjau, kad kuo daugiau žilų plaukų, tuo jie stipresni ir mažiau slenka g.gif
Atsakyti
Vakar visai netyčia mačiau laidą per tv3 "Klauskite daktaro" ar kažkas panašaus. Laidoje kalbėjo apie nuplikimą sad.gif.
Nu žodžiu ten kalbėjo kalbėjo, nieko naujo nepasakė, tik parodė priemonę - plaukų pudrą, kuri užmaskuoja plikas vietas blink.gif
Klausykit, gal tikrai čia šiokia tokia išeitis jaustis ne visai plikai bent jau per šventes? smile.gif
Niekas nebandėt?
Atsakyti
Sveikos, o feritino tyrimas nemokamas jei turi siuntima? Ir beje ar galima ji pvz kauno klinikose pasidaryti?

Cia mazakraujystes tyrimas su akcija 85lt, ar apsimoka?

http://www.kraujotyr...7s-tyrimai.html
Atsakyti
QUOTE(Emeira @ 2014 03 15, 16:41)
Sveikos, o feritino tyrimas nemokamas jei turi siuntima? Ir beje ar galima ji pvz kauno klinikose pasidaryti?

Koki siuntima turite? pvz poliklinikoje net gydytojui siunciant darytis feritina kainuoja 35Lt, nera nemokamas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emeira @ 2014 03 15, 17:41)

Siuntimo feritinui aš niekada neturėjau, nežinau, šiaip kiek skaičiau visos už jį moka.

Dėl to akcijinio tyrimo - vis tiek pagrindinis rodmuo yra feritino kiekis. Aš jau neieškodama kur pigiau moku 50 Lt (dėl to, kad arčiau nėra, nespėju per pietų pertrauką mieste suvažinėti). Tokios akcijos neimčiau

Aš kuo toliau skaitau, tuo man atrodo visko labiau trūksta biggrin.gif . Kažkada viena moteris rašė, kad jai plaukų slinkimo priežastis buvo vitamino D trūkumas. Dabar vis įvairiose temose pasiskaitau, kad daug kas tiriasi šį vitaminą. Pasidomėjau plačiau. Literatūroje tai nurodoma kaip galima plaukų slinkimo priežastis, anglų kalba randu tai prirašytą prie feritino, kaip tikrai svarbaus faktoriaus. Nesityriau dar to kiekio, bet jau beveik galiu garantuoti, kad man jo trūksta. Visų pirma dėl to, kad iš maisto produktų jo pasisavinama tik 10 %. Antra - kad aš saulės vengiu kaip velnias kryžiaus, kurios ir taip Lietuvoje maža. Jei einu į saulę, tai apsimakaluoju būtinai kremais nuo jos. Nusipirkau lašiukų vitamino D, profilaktiškai pavartosiu. Po mėnesio darysiuosi pakartotiną feritino tyrimą (pasižiūrėti, kaip organizmas reagavo į tris mėnesius vartojamą Tardyferon), kartu pasidarysiu ir vitaminą D. Beje, geležį geriu kartu su vitamino C ir folio tablete, kad geriau organizmas įsisavintų.
Visos informacijos ieškausi internetu, nes su gydytojais esu praradusi kantrybę. Feritino tyrimą pasiūlė privačiai dirbanti dermatologė. Išaiškėjo, kad jo trūksta, pagalvojau, kad šeimos gydytojas turėtų būti gabus pasiūlyti kaip jį pasikelti. Visų pirma, tai pakeičiau savo senąją šeimos gydytoją, nes ja jau seniau buvau nusivylusi. Perėjau pas kitą šeimos gydytoją, gavosi nuo vilko ant meškos. Ji nemato problemos, juk dar ne kritinė riba (paskutinį kartą buvo 34 berods, kai reikia bent 70), bendras kraujo tyrimas geras, hemoglobinas puikus. Tipiškai tradiciškai siūloma jautis, burokėlis, granatas ir pan. Kadangi prieš tai feritinas buvo bandomas kelti Feroglobino sirupu, siūloma pertrauka, tada gal pavartoti Tardyferoną. Na, ji man tikrai jokio siuntimo pas hematologą net neduotų smile.gif. Kiek skaitau internete labiau kraują išmanančių gydytojų nuomones, tai nuvaryto kraujo nepasikelsi pakeitęs mitybą, kai išnaudojamos atsargos organizme, kuomet jau reikia papildų. Straipsnis dar ta tema:

http://www.delfi.lt/...e.d?id=63980860
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liebchen: 15 kovo 2014 - 21:04
QUOTE(Emeira @ 2014 03 15, 16:41)

Feritinas visur mokamas, tik kartais akcijos buna net ir poliklinikose, tai kaina gali buti nuo 20 iki 40 lt.
Atsakyti
Tai uztenka feritina viena darytis? Nes poliklinikoje 24lt...
o i "akcijini" 80lt tyrima ieina gelezis, tirotropinas ir laisvasis tikroksinas (kad ir kas tai butu smile.gif ) kam tada papildomai moketi uz tai, kas gal nebutina
Atsakyti
QUOTE(Emeira @ 2014 03 15, 21:44)
Tai uztenka feritina viena darytis? Nes poliklinikoje 24lt...
o i "akcijini" 80lt tyrima ieina gelezis, tirotropinas ir laisvasis tikroksinas (kad ir kas tai butu smile.gif ) kam tada papildomai moketi uz tai, kas gal nebutina

"Tirotropinis skydliaukę stimuliuojantis hormonas. Viena iš jo funkcijų yra per skydliaukę reguliuoti medžiagų apykaitos spartą organizme. Šio hormono patologijos gali lemti nutukimą arba perdėtą lieknėjimą."
"Laisvasis tiroksinas - skydliaukės išskiriamas hormonas medžiagų apykaitai reguliuoti."
Dėl plaukų slinkimo neužsimenama. Gal ir nebūtina jų daryt.
Atsakyti
Aišku, o geležies kieki irgi verta darytis ar užtektų tik vieno feritino, dėl plaukų?
Atsakyti
Buvau pas gydytoją, ryt darysiuos kraujo tyrimus g.gif

Bet geležies tyrimo sakė, kad nedaro, nebent hemoglobino tyrimai atkeliauja labai prasti unsure.gif Kažkaip įsivaizdavau, kad bet kada galiu tokį tyrimą pasidaryti, gi vis tiek pati moku g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kisulita: 19 kovo 2014 - 22:16
QUOTE(Kisulita @ 2014 03 19, 23:15)
Buvau pas gydytoją, ryt darysiuos kraujo  tyrimus g.gif

Bet geležies tyrimo sakė, kad nedaro, nebent hemoglobino tyrimai atkeliauja labai prasti unsure.gif Kažkaip įsivaizdavau, kad bet kada galiu tokį tyrimą pasidaryti, gi vis tiek pati moku g.gif

Tai gal neturi gydymo įstaiga galimybės ištirti feritiną, toli gražu jį ne visur ir tiria. Eičiau kitur.

Hemoglobinas, senkant geležies atsargoms, kurį laiką dar yra palaikomas, kiek užtenka, iš feritino. Kai jau ir hemoglobinas bus žemas, tuomet tikrai ir su feritinu bus nekažkas.
Atsakyti
pasidariau Feritino tyrimus 38,4
Cia skaitosi zemas? Gali buti plauku slinkimo priezastis?
Atsakyti