Įkraunama...
Įkraunama...

Slenka plaukai

Apklausa: Kiek plaukų jums išslenka per dieną? (186 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
vadinasi trichograma

va cia radau aprasyma issamu tyrimo:
http://www.gkklinika.com/?pageid=34

o dariau pas sia Gydytoja
http://www.sugihara....a-trichologija/
Papildyta:
QUOTE(Liebchen @ 2014 01 22, 15:51)
Ar jūs daręsi feritino tyrimą?

feritino nedariau
Atsakyti
QUOTE(Element @ 2014 01 22, 17:12)
feritino nedariau

Čia rasite straipsnį, kuriame rašo, kad "Jei organizme per mažai geležies, t.y. mažiau nei 40 mg, tai gali sąlygoti plaukų slinkimą. Daugelis medikų mano jog plauko folikului normaliai funkcionuoti reikia net 80 mg šios medžiagos."

Pas mane kaip tik yra feritino stoka. Kai pradėjau tikrintis prieš 5 metus, tai feritinas buvo žemiau normos - 13 mg, kai norma moterims yra 15 – 150 mg/l. Nuolat geriu geležį, tai dabar feritinas siekia apie 28 mg, bet kaip rašo, tiek yra per mažai, kad turėt vešlius plaukus.

Buvau pas trichologę, ji sakė, kad man slenka plaukai dėl alopecijos...
Atsakyti
QUOTE(Element @ 2014 01 22, 12:19)

Užklausiau dėl feritino dėl to, kad jūsų situacija labai panaši į mano. Žiūrint prie šaknų, plaukų masė yra tikrai didelė. O į galą jie tikrai stipriai nuplonėja.
Šiaip Sugiharoje dirba viena iš itin retų gydytojų - trichologė. Gundžiausi ir aš pas ją patekti, bet pasiskaičius forumą, labai senas temas susidariau įspūdį, kad ji nieko gero - skiria tyrimus, kurių visai nereikia, kad tik daugiau pinigų klinikai paliktum. Šiaip labai daug informacijos užsienio kalba, koks svarbus feritino kiekis plaukui ir kaip tai viena dažnesnių plaukų slinkimo priežasčių. Be proto keista, kad trichologė apie tai neužsiminė ir nepasiūlė jo išsitirti smile.gif . Šiaip turėtų pasiūlyti tai padaryti pirmu numeriu Aš nuėjusi pas dermatologę sulaukiau trijų pagrindinių klausimų: ar šeimoje pastebimas polinkis plikti, ar tyriausi skydliaukę ir koks mano feritino kiekis. Feritino nežinojau. Išsityriau, jis buvo apie 22. Po penkių mėnesių 34. Dar daug trūksta, pakeičiau neseniai geležies vaistus, po trijų mėnesių dar žiūrėsiu. Vėlgi nelietuviškuose tinklapiuose radau, kad ir užsikėlus feritiną iki to 70 ar 80 gali reikėti dar trijų mėnesių, kad plaukai nustotų slinkti, jei to priežastis iš tiesų yra feritino trūkumas.
Atsakyti
Man is tiesu labai keista, kad apie feritina suzinojau is jusu, merginos, o ne is trichologes...butinai padarysiu si tyrima dabar. Aciu!:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Element: 23 sausio 2014 - 09:22
QUOTE(Element @ 2014 01 23, 11:22)
Man is tiesu labai keista, kad apie feritina suzinojau is jusu, merginos, o ne is trichologes...butinai padarysiu si tyrima dabar. Aciu!:)

Man irgi žiauriai slinko plaukai, buvo labai labai silpni, kai trūko feritino.
Atsakyti
QUOTE(essa27 @ 2014 01 21, 19:47)
Alaia, o pas kokia gydytoja daretes testa?

Dariausi ten kaip kaip ir Element. 4u.gif

Element, o jums nerekomendavo gydytoja kokiu preparatu?
Atsakyti
QUOTE(Alaia @ 2014 01 23, 19:58)
Dariausi ten kaip kaip ir Element.  4u.gif

Element, o jums nerekomendavo gydytoja kokiu preparatu?

Israse amerikietisku vitaminu,kuriu yra pirkti tik centro vaistinej, kaina virs 100lt ir kazkoki geli galvos odai, bet tai tik kaip pagalbine priemone, nes priezasties ji kaip ir nenustate... po ju naudojimo turejau pasirodyti vel po 3men. Bet as nieko nepirkau, nes suabejojau del veiksmingumo tu preparatu.
Kadangi daugiau jokiu tyrimu neskyre, problemos zydinio neieskojo, daugiau ten nesirodziau.
Atsakyti
Kaip kam sekasi kovoti su plaukų slinkimu? ax.gif Gal kas pasiekė teigiamų rezultatų? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kisulita: 30 sausio 2014 - 19:49
QUOTE(Kisulita @ 2014 01 30, 21:48)
Kaip kam sekasi kovoti su plaukų slinkimu? ax.gif Gal kas pasiekė teigiamų rezultatų? smile.gif

Aš dar procese...
Dabar trinu kasdien šaknis juodojo ridiko sultimis, tai parašysiu koks poveikis buvo po kelių savaičių smile.gif
Atsakyti
Man daugiau nei mėnesį nesliko plaukai( aišku, jie krisdavo, bet nejaučiau to), plaukai buvo sutvirtėję, o dabar vėl slenka. Nežinau, kodėl buvo nustoję ir kodėl vėl pradėjo. g.gif pakeičiau šampūną, abu yra nuo slinkimo, bet negaliu patikėti, kad čia jo įtaka. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(estetė @ 2014 01 31, 10:01)
Aš dar procese...
Dabar trinu kasdien šaknis juodojo ridiko sultimis, tai parašysiu koks poveikis buvo po kelių savaičių smile.gif

Apie tokį būdą dar neteko girdėti bigsmile.gif Lauksim komentarų apie poveikį ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Longitude @ 2014 01 31, 14:54)
Man daugiau nei mėnesį nesliko plaukai( aišku, jie krisdavo, bet nejaučiau to), plaukai buvo sutvirtėję, o dabar vėl slenka. Nežinau, kodėl buvo nustoję ir kodėl vėl pradėjo. g.gif pakeičiau šampūną, abu yra nuo slinkimo, bet negaliu patikėti, kad čia jo įtaka. unsure.gif

Na jeigu šampūną įtrinusi ilgiau palaikote, o sudėty yra kažko, kas jūsų odai netinka, tai gal ir įmanoma, kad šampūnas kaltas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kisulita @ 2014 01 30, 21:48)

Sveikos smile.gif Na pagaliau ir aš galiu duoti patarimų, o ne jų ieškoti..
Tai va, plaukai nuo ano pavasario daugiau nei pusmetį slinko saujom, krito net, o ne slinko.. Visi daktarai aplankyti, tyrimai padaryti, visos temos buvo praskaitytos, svogūnai, čemeryčios, dilgėlės, chna.. biotinas, cinkas, geležis.. brangiausi šampūnai, kaukės, ampulės nuo slinkimo.. sveika mityba, grynas oras, retas plovimas, galvos masažai.. ir niekas nepadėjo unsure.gif unsure.gif
Kol neatradau vieno dalyko - Priorin vitaminų ( jų lt nėra, per skelbimą susiradau, kur pirkti).. Plaukų slinkimas apmažėjo jau po dviejų savaičių. Negėriau tris mėnesius, kaip reikia, nes neturėjau tiek pinigų, visgi brangu labai (apie 150 mokėjau) tai po mėnesio nutraukiau, du mėnesiai jau praėjo kaip nebegeriu, bet vėl galiu džiaugtis atauginėjančiais ir neslenkančiais plaukais. ( Na kaip "neslenkančiais", man jie visada slenka, bet iki 100 plaukų per dieną nesureikšminu.. )

Ir ką galiu pasakyt... Panos, žinau, ką reiškia kai moteriai plaukai slenka, pati ir nervų kiek ir ašarų išlieta.. Tačiau ieškokit, nepasiduokit, kai atrodo, kad niekas nebeveikia, imsit ir surasit tai, kas padės būtent jums smile.gif Gal vienai tai bus svogūnai, kitai tiesiog streso nebuvimas, o kitoms gal irgi padės mano rekomenduotas Priorin 4u.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti