o mane kol kas pykina kas antrą dieną ir tada, kai esu alkana. bet tai, kaip suprantu, dažnas reiškinys
Oi,tas pykinimas,jau ma kuo toliau tuo dazniau o taip tikejausi kad nebus su antru vaikeliu ,valgyt galiu tik vaisius ir darzoves,apie mesa tai net pagalvot negaliu ,o jos tai irgi organizmui labai reikia,o dar kvapai ,liftu tai visai baisu vaziuot nes atrodo kartais kad tikrai apsivemsiu,nes jau toks kvapas(siunu prisiusiota isdziuve tai patikekit koks kvapas,jau sakiau kabinsiu skelbima lifte sunu seimininkams)
[
Esu girdejus kad citrina nelabai gerai as pamenu kaip su pirmu vaiksciojau viena moteris sako tu valgai citrina? sakau o ka? sako musu salyje(tik nepamenu kur) moterys valgo citrina tam kad ivyktu savaiminis persileidimas
[/quote]
Nesamones. As kai pirmo laukiausi, tai citrinas kaip obuolius valgydavau ir nieko, viskas gerai
Esu girdejus kad citrina nelabai gerai as pamenu kaip su pirmu vaiksciojau viena moteris sako tu valgai citrina? sakau o ka? sako musu salyje(tik nepamenu kur) moterys valgo citrina tam kad ivyktu savaiminis persileidimas
[/quote]
Nesamones. As kai pirmo laukiausi, tai citrinas kaip obuolius valgydavau ir nieko, viskas gerai
Mano kabinetas 1 aukšte, o už lango kiemą antra diena asfaltuoja.... Bendradarbiams nieko, kvapas netrukdo, o man.....išprotėsiu tikriausiai
esu 5 menesiuky, bet gausaus pykinimo nelabai dar patyriau, dazniausiai supykina nuo rytinio dantuku valymo , tuomet lengvas nemalonumas kelias valandas persekioja jei nieko neuzvalgau, bet jei uzvalgau tai taip greit praeina kaip ir prasidejo. Taciau jei uzvalgau ir vaziuoju y miesta.... teko pora kartu apsivemti mieste nes nebuvo kur dingti. Bet greit ivaldziau sistema, jei is pacio ryto reikia y miesta ir supykina, tai nieko nevalgau ir nepykina, o jei pykina,tai nera is ko vemti, nes miesto kvapai ir trolei busu lingavimas mane veikia
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 06, 03:15)
Jeigu labai daug citrinos valgysi, gali būti kad turėsi alergišką vaikutį. 1 citrina per porą dienų- nieko tokio
O aš per tuos savo pykinimus ir visus vėmimus per 3 savaites numečiau 4 kg
Sveikos mamytes. o man tai blogumai neplanuojami. pvz per darbo savaite iskenciu, blogiausia (o gal geriausiai) kad istisai noriu valgyti. Anksciau galejau be pusryciu ramiai gyventi o dabar tiesios privalau pavalgyti bent sumustini. ir vel noriu valgyti. tada bandau grauzti vaisius, bet po poros valandu noriu rimto maisto.
Kartais uzeina, kad savaitgaliais visiskai paslika praguliu lovoje, nes nuo visko bloga. stengiuosi valgyti kokia vistienos sriuba su darzovem, be jokiu prieskoniu.
taip ir kovojame. Juoda saldinta arbata padeda, labai gerai isgerti siltos arbatos tik atsibudus, jei yra kam ja isvirti ir atnesti
Kartais uzeina, kad savaitgaliais visiskai paslika praguliu lovoje, nes nuo visko bloga. stengiuosi valgyti kokia vistienos sriuba su darzovem, be jokiu prieskoniu.
taip ir kovojame. Juoda saldinta arbata padeda, labai gerai isgerti siltos arbatos tik atsibudus, jei yra kam ja isvirti ir atnesti
o mane pykina bangomis..uzeina toks pykinimas, svaigulys, nieko nesinori, net pagalvoti bijau apie maista, nuovargis..praiena, atsiranda noras pavalgyti kazka.
QUOTE(naujamama @ 2007 08 02, 12:39)
...Juoda saldinta arbata padeda, labai gerai isgerti siltos arbatos tik atsibudus, jei yra kam ja isvirti ir atnesti
Neseniai žiūrėjau vokišką filmą, kur nėštutė atėjo į svečius, jos klausia, ar nenorėtų arbatos, o ji sako "jeigu tik ne juodos, nes laukiuosi, dabar reikia saugotis", o jai atsako "o taip, tai juodos negalima gerti" .... O kai laukiausi pirmo vaikiuko, girdėjau, kad ir žalios negalima - išplauna atseit visus vitaminčikus...
Kuo tikėt?
Papildyta:
QUOTE(Katusik @ 2007 07 17, 21:49)
o mane kol kas pykina kas antrą dieną ir tada, kai esu alkana. bet tai, kaip suprantu, dažnas reiškinys
nu grynai atitinka ir man
Sveikos,
na, del pykinimo - aš turbūt žinovė. Visą mėnesį labai pykina (dabar apie 10 sav.). Vemiu nedaug, bet pykina dažnai iki žiaugčiojimų ir labai nedaug reikia kad supykintų - kokio specifinio kvapo ir vsio. O specifinius kvapus turi ir džiūvėsiai, ir kvepiantys tualetiniai popieriai ir t.t. Jų išvengti labai sunku. Dar turiu bedų su virškinimu, tai visą mėnesį valgau praktiškai tik duonos gaminius. Net pačiai idomu darosi kokie bus mano kraujo rezultatai, jei kas nors susimylės ištirti. Tiesa, savaitelę ir ligoninej gulėjau. Nepasalyčiau, kad labai padėjo, bet gal be to dar blogiau būtų.
Kažkas klausė dėl Basica. Aš geriu Basica instant. Na, šiaip tai jis ne visai nuo pykinimo. Jis šarmina organizmą (pas nėščias dažna bėda - rėmuo ir pan.), bet kad padėtų nuo pykinimo - nepasakyčiau. Bet seniau pavėmus ar šiaip vakarais skrandį skaudėdavo, tai dabar jau retai teskauda. Gal nuo Basicos.
Papildyta:
Tiesa, dėl arbatos - man ligoninėj patarė nei juodos, nei žalios negerti. Gerti nestiprias žolyčių arbatas. Jei yra problemų su virškinimu, gerai nestipri kokių kmynų arbata, šiek tiek pasaldinta. Taip pat negerai gazuotas mineralinis. Bet, jei turite bėdų dėl rėmens ar pan. labai gerai prieš valgį išgerti išsibezdėjusio Borjomi stiklinę (čia ne tik nėščioms). Kadangi ne visada galiu gerti gryną vandenį, tai įsilašinu citrinos, limetos ar apelsinų sulčių.
na, del pykinimo - aš turbūt žinovė. Visą mėnesį labai pykina (dabar apie 10 sav.). Vemiu nedaug, bet pykina dažnai iki žiaugčiojimų ir labai nedaug reikia kad supykintų - kokio specifinio kvapo ir vsio. O specifinius kvapus turi ir džiūvėsiai, ir kvepiantys tualetiniai popieriai ir t.t. Jų išvengti labai sunku. Dar turiu bedų su virškinimu, tai visą mėnesį valgau praktiškai tik duonos gaminius. Net pačiai idomu darosi kokie bus mano kraujo rezultatai, jei kas nors susimylės ištirti. Tiesa, savaitelę ir ligoninej gulėjau. Nepasalyčiau, kad labai padėjo, bet gal be to dar blogiau būtų.
Kažkas klausė dėl Basica. Aš geriu Basica instant. Na, šiaip tai jis ne visai nuo pykinimo. Jis šarmina organizmą (pas nėščias dažna bėda - rėmuo ir pan.), bet kad padėtų nuo pykinimo - nepasakyčiau. Bet seniau pavėmus ar šiaip vakarais skrandį skaudėdavo, tai dabar jau retai teskauda. Gal nuo Basicos.
Papildyta:
Tiesa, dėl arbatos - man ligoninėj patarė nei juodos, nei žalios negerti. Gerti nestiprias žolyčių arbatas. Jei yra problemų su virškinimu, gerai nestipri kokių kmynų arbata, šiek tiek pasaldinta. Taip pat negerai gazuotas mineralinis. Bet, jei turite bėdų dėl rėmens ar pan. labai gerai prieš valgį išgerti išsibezdėjusio Borjomi stiklinę (čia ne tik nėščioms). Kadangi ne visada galiu gerti gryną vandenį, tai įsilašinu citrinos, limetos ar apelsinų sulčių.
Mane pykinimas lydejo nuo 5-6 savaiciu iki pat galo Buvo baisu
Man vis įdomiau dėl tų citrinų... Esu nėštutė 10 sav. Kai buvo 7 sav, man buvo prasidėjusi gan stipri alerginė reakcija. Pirmas gydytojos klausimas buvo: ar valgėt arbūzų? iš tikrųjų valgiau. Išrašė priešalerginius vaistus Claritiną ir tepaliuką. Keista buvo tai, kad nemažėjo - dilgėlinė sėkmingai plėtėsi ant rankų ir kojų. Mano galvelėj keitėsi visokie produktai, nuo ko gali būti, nes pradėjau netikėti, kad nuo arbūzo - 5 dienas alergija tik didėjo, o ir šiaip aš nesu alergiška... Į galvą atėjo mintis, kad aš kiekvieną mielą vakarą lepinuosi juodąja arbata su citrina. Tada dar nežinojau, kad apskritai nepatartina gerti juodos arbatos, o dar ir su citrina. Ir aš "mečiau" šį malonumą. Rezultatas - per 1,5 dienas alergija dingo. Likau su mintim, kad visgi tai buvo citrina