as pradzioj netikejau,bet padandziau kelis rytu is lovos islipti be jo ir pavaikscioti puse dienos tik galejau po to uzsidedavau ir praeidavo.
as nemegstu vem... tai dziaugiuosi kad si beda manes nekamuoja,pykina labiau nuo to kad esu alkana,tai vis uzkandziauju
Pirmą nėštumą labai pykino. Praktiškai visą dieną būdavo bloga, kartais ir naktį nepraeidavo, o valgyt visai nieko negalėjau, iškart bloga pasidarydavo. Ir taip iki 5 mėnesio, net numečiau 5kg per tuos pykinimus, nes galėjau valgyt tik varškę ir daržoves, vaisius, nuo kurių mažiau pykindavo O ginekologę irgi gerą turėjau, vienintelis patarimas iš jos (o jokių kitų patarimo šaltinių ir neturėjau daugiau tuo metu): ai, čia visoms taip būna. Tik vaistinėj po to paklausiau, ką daryt, tai pasiūlė imbiero arbatą gert ir iš ryto ar vandens atsigert ar užkąst ką nors, bet man nepadėjo, vistiek bloga būdavo siaubingai
Man nuo Cerukal labai rūgštis kildavo ir vis tiek nieko nepadėdavo. Dar gėriau imbiero tabletes, bet nuo jų pačių man bloga pasidarydavo. Darbe stengdavausi nieko nevalgyti, tik gerti, kad neapsivemčiau. Vakare pavalgydavau. Bet kartais ir tai palikdavau WC.
Išgelbėjo mane lašinami skysčiai ir patarimas valgyti gulint po nedaug ir dažnai. Būtinai vengti kvapų, negaminti jokio maisto, labai sekti tai, ką valgai.
Išgelbėjo mane lašinami skysčiai ir patarimas valgyti gulint po nedaug ir dažnai. Būtinai vengti kvapų, negaminti jokio maisto, labai sekti tai, ką valgai.
Man tai kaip tik nuo pykinimo padedavo daznas valgymas. Ir dar anksciau rasiau, kad gerai padejo "Borjomi", kol nepradejo nuo jo pykinti Dabar net kai kalbu apie ji pykina. Bet pas mane jau yra ir geros naujienos. Greitai bus 12 savaiciu ir pykinimas zymiai sumazejo, dar vis galiu apsivemti, dar erzina kvapai, bet vis vien lengviau, nei buvo ankciau. Pagaliau galesiu dziaugtis nestumu , bent jau tol kol nesukilo rugstys, nes laukiantis pirma karta, jos mane prakankino didziaja nestumo dali
o mane pykino iki 5 menesio. negalejau nei juodos kavos nei arbatos gerti o nuo mineralinio ir dabar purto nors pries nestuma geriau litrais. budavo ryte atidarau saldytuva ir lekiu i wc brrr dabar jau nestumas i pabaiga tokiu bajeriu nebebuna. nepadejo nei valgymas nei badavimas pavalgai wc palieki maista nevalgai tulzi ir skrandzio sultis. beveik badavau nors po wc galedavau po biski pavalgyti. kazkaip specialiai nesigydziau vis guodziausi kad cia taip turi buti ir praeis. ir praejo
QUOTE(Anelija @ 2004 08 10, 23:46)
Blogulys..... Vemti tai nevemiu, iš viso galėčiau ant rankų pirštų suskaičiuoti kiek kartų per savo gyvenimą esu vėmusi. O blogulys prasidėjo lygiai šeštą savaitę ir tebesitęsia (dabar 8).
Tačiau net nežinau ką galvoti, jau kelis kartus (kas antrą, trečią dieną) buvo užpuolusi "tridutė"...
Tai net nežinau kaip čia vertinti, ar tai alternatyva vėmimui - paprastai ir apsinuodijus aš ne vemdavau, bet kitas galas prakiurdavo? Ar čia jau kažkas negerai ir reikia pas gydytoją pagalbos kreiptis. Maistas - su vyru valgom tą patį, jam nieko...
Tačiau net nežinau ką galvoti, jau kelis kartus (kas antrą, trečią dieną) buvo užpuolusi "tridutė"...
Tai net nežinau kaip čia vertinti, ar tai alternatyva vėmimui - paprastai ir apsinuodijus aš ne vemdavau, bet kitas galas prakiurdavo? Ar čia jau kažkas negerai ir reikia pas gydytoją pagalbos kreiptis. Maistas - su vyru valgom tą patį, jam nieko...
sveikos mamytes.galiu tik uzjausti tas kurios dabar laukiasi ir kurias pykina.dabar turiu 4 menesiu dukryte ir labai dziaugiuosi,kad tas kosmaras baigesi.nuo 6 savaites kai pradejo pykint tai iki pat nestumo pabaigos.nepadejo nei vaistai,nei maisto reguliavimas niekas.uztekdavo kartais tik pagalvoti apie koki maista ir iskarto i wc.paskutine diena pries gimdyma ir tai teko nusi.....del to priaugau nedaug ir svorio.tai va galiu tik uzjausti,o recepto nuo to neturiu,bet del kudikio manau verta kesti
QUOTE(ernestiki @ 2006 08 30, 20:39)
sveikos mamytes labai prasau man padekite nebezinau ka ir bedaryti.pykina diena ir nakti vemiu kas 10-20 min nezinau nei ko greibtis.juolab kad ne lietuvoj esu.
Pabandyk nusipirkti imbiero tableciu gal pades, nes man visokie imbieriniai sausainukai nepadedavo, bet tabletes siek tiek
Vargsiuke, isivaizduoju kaip ziauriai, kai kas 10-20 min vemi man ir nesibaigia tie pykinimai, o jau valantis dantis tai katastrofa
na pasakysiu kad susitaikykit kas jau vemiat nieko baisaus teks pralaukt ta laikotarpi kol nustos pykint bet va man tai trupuciuka problemele as jau nescia 30savaite ir prasidejo vemimas arba seip nepatinka ka suvalgau arba persivalgau tiesiog nesuvirskina ir atvemiu(attpilu).Gal kam nors irgi taip yra, kurioms jau daug savaiciu?gal ka patartumete?
QUOTE(eweliukas @ 2006 09 04, 18:37)
na pasakysiu kad susitaikykit kas jau vemiat nieko baisaus teks pralaukt ta laikotarpi kol nustos pykint bet va man tai trupuciuka problemele as jau nescia 30savaite ir prasidejo vemimas arba seip nepatinka ka suvalgau arba persivalgau tiesiog nesuvirskina ir atvemiu(attpilu).Gal kam nors irgi taip yra, kurioms jau daug savaiciu?gal ka patartumete?
Vadinasi valgai per didelėmis porcijomis. Vaikas spaudžia skrandį, todėl tau taip ir yra. reikia valgyti dažniau, bet mažomis porcijomis. O daugiau nelabai kas padės. Tiesa gali kokį fermenta gerti. Kaip creonas, ar dar kažkoks yra reklamuojamas. Užkrito pavadinimas. Tokios rožinės mažos tablėtytės.