Įkraunama...
Įkraunama...

Pykinimas

Šleikštulys ir vėmimas
Tai irgi nėštumo pranašai. Bendra taisyklė: nevalgykite riebių keptų maistų, nenaudokite tabako, alkoholio, bėkite iš tokių patalpų. Mažiau važinėkite viešu transportu, nes daugybės žmonių kvapai ir kvepalai gali jus sudirginti. Pabudus gerkite vandenį dar lovoje, valgykite dažnai, kai tik pajuntate kylantį blogulį.

Ramia sąžine galite pasirinkti homeopatinius vaistus, kurie kūdikiui visai nepavojingi. Nux vomica (kai blogiausia savijauta ryte, padidėjęs jautrumas kvapams, dirglumas), Colchicum (pykina tik pažiūrėjus į maistą, jaučiamas deginimas skrandyje), Pulsatilla (šleikštulys, rėmuo, jausmingumas), Silicea (atsirūgstate rūgštimi, pilvo skausmai, neryžtingumas). D6 potencijos vaistus reiktų vartoti po 5 žirniukus - 3 kartus per dieną; D12 potencijos - po 5 žirniukus -1 kartą per dieną.

Padės ketvirtis Cerukal tabletės ar išrašytas Antihistaminas. Reikia ilsėtis ir skirti laiko sau.

Jei tai tęsiasi ypač ilgai (5-6 mėn.) vėmulys virsta liga - hiperemija. Įdomiausia tai, kad nukreipimas į ligoninę ir yra geriausias vaistas. Nebereikia jokių cheminių vaistų. Manoma, kad hiperemiją sukelia įtempti santykiai, dėmesio stoka, alinantis bendravimas su nemėgstamais žmonėmis. Kai atitrūksti nuo įprastos stresinės situacijos, vėmimas liaujasi. Kartais reikia pakeisti gyvenimo būdą, "išsinerti iš savęs" - nuvykti, kur dar nebuvai, susipažinti su naujais žmonėmis… Kai įsijausite į nėštumą ir susitvarkys emocijos, vėl sugrįšite į savo kūną.

vaikas.lt

Atsakyti
QUOTE(Atlante @ 2006 03 07, 15:29)
Mane tai visa diena pykina  unsure.gif
Bet vemti nevemiu, tokia visa diena ir
vaikstau nei vemti nei ne...
O kai nulekiu iki wc be reikalo...
As dar cia naujoke  ax.gif  tik papildziau jusu
gretas.

drinks_cheers.gif Man irgi lygiai tas pats..Visa diena...vienas nuolatinis pykinimas be vėmimo doh.gif doh.gif
Net valgyti nieko negaliu ir apie maistą pagalvoti rolleyes.gif
Man dar tik 8 savaitės ir tik praėjau skaitinėti šį skyrelį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikota @ 2006 03 08, 12:43)
drinks_cheers.gif  Man irgi lygiai tas pats..Visa diena...vienas nuolatinis pykinimas be vėmimo  doh.gif  doh.gif
Net valgyti nieko negaliu ir apie maistą pagalvoti  rolleyes.gif
Man dar tik 8 savaitės ir tik praėjau skaitinėti šį skyrelį  ax.gif

Tai man panasiai sake, apie 7 sav.
O siandien tiksliai pasakys kiek laiko.
Ir as cia naujoke lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Auginsim pilvukus kartu mirksiukas.gif
Tikiuosi, kad po treciojo menesio visa tai
baigsis, nes net silpna, ir tikrai svoris krenta,
nes beveik nieko negaliu paimti i burna unsure.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Gyriausi visiems, kad nevemiu, beveik nepykina, viskas gerai.... Na siandien pratrukau, t.y. apsivemiau karsta.gif pirma karta doh.gif
Man 3 menesiukai praeje, 4 eina. Tiesiog gal kazko ne to pavalgiau ax.gif
Atsakyti
manes kol kas nepykina,bet bojau kad po kokios savaites prades doh.gif
o gal pavyks prasokt ir be pykinimu g.gif
Atsakyti
Man labiausiai padeda kramsnojimas, nors ir per prievartą blush2.gif
Atsakyti
Mums jau 11-ta savaite, ir mane vis dar pykina... nepykina, kai i ka nors issijauciu, uzsimirstu ( kramsnojimas nepadeda! ) Vemti dar ne sykio nevemiau ( tfu tfu tfu ), bet kartais taip bloga buna, kad net galvoju, jog issivemus gal palengvetu. Laukiu nesulaukiu antrojo trimestro... gal kiek apsiramins tie hormonai??? Sekmes visoms negaluojancioms. Dainora
Atsakyti
Mane irgi pykina - vos atsikėlus, valant dantis, šiaip...Na jei ką užvalgau, lyg ir praeina, bet kartais galvoju, kad jau viskas, imsius ir apsi..... Bet nieko panašaus. Nekoks jausmas doh.gif
Atsakyti
Man nėštumo pradžia ir taip pat labai pykina, ištisą dieną, porą kartų vėmiau verysad.gif . Pasiskaičiau mamų patarimus ko galima imtis ir jau džiaugiuosi rezultatais. Vakar nusipirkau "Borjomi" mineralinio vandens (light). Per pusdienį išgėriau litrą ir vakare jau jaučiausi kur kas geriau, o šiandien manes išvis beveik nepykina, bet borjomi ir toliau geriu intensyviai, tik dar stipresnį. Ir nereikia nuolat valgyti smile.gif Tikiuosi tai nebus trumpalaikis pagerėjimas ir pykinimų būsiu išvengusi po dviejų savaičių blogulių thumbup.gif
Atsakyti
Oi kaip jums pavydziu,kad jus tik pykina ax.gif o as kai pradejau vemt doh.gif negaliu sustot,nei pavalgyvai gulint nei veliau nieks nepadeda schmoll.gif ko tik nebandziau doh.gif Jau bijau kad tai nesitestu visus 9 men,svoris krenta,kita savaite jau turbut lauks ligonine ir laselines jei nebaigsiu vemt..Graudu darosi... cray.gif
Atsakyti
sveikinu visa nestuke.gif man jau 10 savaiciu esu labai laiminga thumbup.gif

kad nepykintu as naudoju rieso raisti su tokiu burbukiuku nuo juros ligos, ta burbuliuka reik taip uzdeti kad butu ant venos ir ja prispaustu truputeli,jokiu budu tai negali buti kazkoks magnetinis.siaip tik paprastas plasmasiukas,mano vyras zvejys tai rekomendavo,beto skaiciau zurnale ir informaciniam lapely parasyta.
NEZINAU ar galima lietuvoj nusipirkti g.gif
betcia nekazkoks stebuklas tai turetu vaistinej buti
Atsakyti
QUOTE(garbane1 @ 2006 07 31, 19:01)
sveikinu visa nestuke.gif man jau 10 savaiciu esu labai laiminga thumbup.gif

kad nepykintu as naudoju rieso raisti su tokiu burbukiuku nuo juros ligos, ta burbuliuka reik taip uzdeti kad butu ant venos ir ja prispaustu truputeli,jokiu budu tai negali buti kazkoks magnetinis.siaip tik paprastas plasmasiukas,mano vyras zvejys tai rekomendavo,beto skaiciau zurnale ir informaciniam lapely parasyta.
NEZINAU ar galima lietuvoj nusipirkti g.gif
betcia nekazkoks stebuklas tai turetu vaistinej buti

tikrai idomus variantas...na ir kaip, ar padeda? smile.gif
Atsakyti