Įkraunama...
Įkraunama...

Corfu arba Kerkyros sala

ar yra skrendanciu si treciadieni? orai nedziugina verysad.gif ka veikti jeigu pila lietus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciquita: 30 rugsėjo 2018 - 21:49
QUOTE(Ciquita @ 2018 09 30, 22:48)
ar yra skrendanciu si treciadieni?  orai nedziugina  verysad.gif ka veikti jeigu pila lietus?

https://www.skylinew...okastritsa.html

Nėra taip blogai☺
Atsakyti
QUOTE(alabalabadudu @ 2018 10 01, 09:36)

siandien taip biggrin.gif o toliau liudesys
Atsakyti
Butinai uzsukite i Loggas beach - labai grazu:)
Atsakyti

šindien grįžom. Reziumė po savaitės Korfu saloje - gamta nereali. Maistas irgi. Vienoje pusėje - jūra rami kaip marios, o vietomis tik už 15 min kelio automobiliu jau esi kitoje salos pusėje, kur bangos, vėjas ir šėlstanti stichija. Žinoma, kad pamatytum visą grožį, reiktų nuomotis automobilį (Sunrise nuomą užtikrintai rekomenduojam). Nuvažiavom 460 km. Kylant į aukščiausias viršukalnes, keliukai siauri, praktiškai prasilenkti neįmanoma, bet sezono pabaigoje eismas mažesnis, tad nekilo sunkumų, ypač kai vairuotojas profesionalas.:Skausmingas dalykas - šiukšlės. Girdėjome, skaitėme, bet tokio masto neįsivaizdavome. Vis dėlto tai nesumenkino bendro įspūdžio. Oras buvo nerealus, dienomis 24-29, vakare apie 20-22, lynojo tik du vakarus po porą valandų. Kitomis dienomis, nors prognozė rodė lietų iškrito gal 5 lašai. Niekur nesutikom tiek daug lietuvių, kaip čia. 4 dienas gyvenome Sidaryje (daug britų prastuomenės, ala mūsų Šventoji), 3 dienas Agios Gordis - vaizdas iš balkono priminė Šiaurės Italiją. Iš tiesų kurortiniai miestleiai skiriasi - vieni tvarkingi tarsi vokiečiamas, kiti labiau apšiurę - britų tingiam poilsiui.

Čia daug rašyta apie paplūdinius ir lankytinas vietas, tad neišsiplėsiu, jei kas domina, klauskit.

:)

Atsakyti

Bandau įkelti foto, bet turbūt per didelės... 

Atsakyti

Bandau įkelti foto, bet turbūt per didelės... 

Ar nuomojotės katerį pasiplaukioti? 

Navigaciją naudojat telefone ar imat normalią? 🙂😃

Atsakyti
Mes irgi vakar grizome is sios salos, tik man deja labai didelio ispudzio nepaliko, gal kad vos pries kelis menesius buvome Maljorkoje, kuri ypatingai patiko smile.gif Na kad visur bus dideli kalnai siuksliu zinojau, stengiausi ju nematyti, bet ir pati sala labai nesutvarkyta, skurdi, visur sabakstynai, man buvo grazios tik pakrantes. Skridome su Itaka, didelis pliusas man nemegstanciai lektuvu, kad skrydis truko tik 2val 20min thumbup.gif
Oras - buvo tikrai silta, pora dienu buvo apniuke bet vistiek silta ir nevejuota, priesingai nei pernai Kretoje tokiu pat metu, pasislepus saulei pasidarydavo vesu ir vejuota.
Keliai - laaabai vingiuoti, visiskai nera tiesiu keliu, as labai nepernesu tokiu ir pavargdavau. Auto turejome 4 dienas, pravaziavome 350km, gyvenome strategiskai geroje vietoje, miestelyje Dassia, iki sostines 12 km, iki Paleokastritsos 16 km, graziausio miestelio Kassiopi 23km, vieno graziausiu papludimiu Agios Gordis - 22km., beeet vaziuoti reikia labai ilgai biggrin.gif greitis labai mazas, ilgai uzsitrunka. Grazus kelias rytine pakrante, nes vaziuojant beveik visada matosi jura is aukstai.
Navigacijai naudojome google offline maps.
Automobili nuomavomes is Michalis, nemokamai atvare iki viesbucio, 4 dienos su papildomu draudimu B klases Nissanas kainavo 97eur, nereikejo jokiu kreditiniu, sumokejome grynais ir viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FoxLady: 07 spalio 2018 - 12:03
Trupmai apie aplankytas vietas:
Paleokastritsa - zinojau, kad graziausia salos vieta, todel dejau labai daug vilciu ir gal kazkiek nuvyle, nors siaip tikrai grazu:)
Angelokastro - dar viena ispudingiausiu salos vietu, deja likome nepamate, ilgai kilome i kalna iki jos, o pasirodo pirmadieniais nedirba, tad i pili nepatekome, o vaizdai atsiveria tik is jos.
Sustojome nusimaudyti Liapades bay - grazus jaukus nedidelis zvyro papludimys.
Loggas beach - labai labai patiko, grazi vandens spalva, atsiveria grazus vaizdai is salia esancios kavines, kurioje yra stiklo balkonelis, puikios foto.
Cape Drastis - taip pat verta uzsukti, grazios uolos, reikes paejeti pestute kokiu 15min.
Canal d'Amour - viena lanktyniausiu vietu, todel jos grozi man uzgoze turistai biggrin.gif ju buvo labai daug, net nepadariau graziu nuotrauku.
Sidari - vienas labiausiai nepatikusiu miesteliu, negrazus papludimys, ka nors perkant kavineje - gultai nemokami.
Agios Stefanos - ilgas smelio papludimys, bet nieko labai grazaus.
Arillas - jau grazesnis, jaukesnis smelio papludimys, buvo bangos.
Porto Timoni - ejome vakarop kai nebuvo karsta, per karsti kazin ar buciau pasiryzusi biggrin.gif kelias man buvo sudetingas, reikia patogios avalynes, vaizdas atsiveria tikrai grazus, grizdami pasukome kitu keliuku, kur vel gi is aukstai atsivere tikrai grazus vaizdai, verta paejeti sia vieta.
Afionas - mazas miestelis/kaimelis pro kuri einama i Porto Timoni, tikrai nuostabus, autentiskas, labai patiko.
Sostineje buvome tik vakare sutemus, labai grazus senamiestis, diena deja nebeturejome laiko uzsukti.
Peramos tiltas - is atsiliepimu tkejausi didesniu potyriu biggrin.gif kiti rase kad net norisi pritupti ir pan, tai nieko panasaus nepajauciau, dideliu emociju nesukele.

Atsakyti
Pantokratot kalnas - sugaisome daug laiko jo aplankymui, bet vel gi didelio ispudzio nepaliko, gal kad ta diena nors ir sauleta bet buvo vaizdas lyg pro ruka, nesijaute labai didelio aukscio, tik kad stiprus saltas vejas, matesi tik kalvos ir tiek. Albanijos krantai bet vel gi kaip pro migla.
Acharavi - i si miesteli nusileidome nuo kalno, didesnis miestelis, papludimys zvyro ir negrazus, neatsiveria jokie grazus vaizdai.
Agios Spiridon beach - dar vienas negrazus papludimys.
Kassiopi - graziausias Korfu kurortinis miestelis, isskirtinis, malonu pasivaikscioti ir suvalgyti ledu.
Kerasia beach - grazus akmenuotas papludimys, labai skaidrus zalias vanduo, tikrai verta uzsukti, issikiria is kitu savo negraikiskumu smile.gif
Mums graziausi papludymiai buvo vakarineje salos dalyje ties viduriu:
Mirtiotissa beach - labai grazus vaizdas is virsaus, banguotas, bet tai nudistu papludimys todel maudytis nenusileidome.
Glyfada beach - grazus smelio papludimys, buvo labai dideles bangos, grazus vaizdas.
Pelekas - niurokas miestelis ir papludimys nesskirtinis.
Agios Gordis - bene labiausiai patikes papludimys, prabangesnis, jame du ispudingi viesbuciai
(siaip saloje apskritai viesbuciai labai ne kazka), atsiveria labai grazus vaizdai, supa medziais apaugusios dideles uolos, smeletas banguotas, butinai uzsukite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FoxLady: 07 spalio 2018 - 15:47

Nesinuomavom katerio. Norėjom plaukti su ekskursija i Paxos ir Antipaxos salas, bet liko laiko itk paskutinę dieną, o viskas trunka nuo  8 ryto iki 8 vakaro, tai  nebesinorėjo tokio intensyvumo.

Navigaciją turim savo, tai Sunrise nuoma parai su pilnu draudimu, be jokių užstatų, mokant vietoje grynais - 18 Eur. Už  savaitę - 127 eur, Kuro pylėmės už 52 Eur (460 km). Berniukai Sunrise dirba nerealiai - tik išlipus iš lėktuvo pasitiko su vardo kortelėmis, iš mūsų lėktuvo net 6 žmonės pas juos nuomavosi, greit visus susikirstė - vienas jų atstovas dviems mūsiškiams, nuvežė į biurą, ten kiekvienas gavom po savo atstovą, jau  po 10 min sėdėjom mašinoj :)

Atsakyti
Kaip įdomu, manau jums, FoxLady, įspūdžio tokio nepaliko, nes neseniai Maljorkoje buvot, reikia didesnio laiko tarpo smile.gif Mano įspūdis kitoks, gal kad buvau pasiilgusi tokių vaizdų jau (Maljorkoje buvau seniau). O ir kadangi daug esu mačiusi, per daug nesitikėjau, o gavosi atvirkščiai. Gal buvau labai nusiteikusi atostogoms. Ir dar man labai pasiteisina vienas dalykas – per savaitę gyventi bent dviejuose skirtinguose miesteliuose, tuomet nenusibosta vaizdai.

Tiems, kas dar mažai matęs, tikrai turi palikti įspūdį, nes sala labai įvairiapusė. Man Cape Drastis baltos uolos ir šėlstanti jūra priminė pietų Portugalijos skardžius, Agios Gordis - Šiaurės Italiją, kai įkėliau foto draugams nuo Pantokrator kalno, sakė, kad Tenerifę priminė. Mums patinka panoramos.
Smagu buvo leistis iki dvigubo Porto Timoni paplūdimio (gražiausias vaizdas iš viršaus, pusiaukelėje) - pradžiai reikia atvykti į Afionį kaimuką – ten keletas žavių gatvelių su graikiškais namukais. O jau vakarinis lėktuvų kilimo ir nusileidimo stebėjimas iš Kanoni miestelio išvis nerealus leidžiantis saulei (mes ne ant Peramos tilto buvom, o kavinėje, aukščiau, po to kai ant tilto nuėjom, lėktuvai nebeskrido). Paskutinę dieną dar nulėkėm iki Korission ežero. Ten šalia jūra su šiek tiek rausvu smėliu, kopos nedidelės, paplūdimys ilgas, horizontas platus, kaip mūsų Baltijos, vėjas, bangos - uch kaip man tai patinka. Po 20 min jau esi kitoj pusėj - Messonghi miestely, o ten tylu ramu kaip prie marių. Kiekvienam pagal savo skonį paplūdimių. Almiros beach irgi ilgas, prie pat Albanijos krantų (net Tele2 atsiuntė sms, kad jau esu Albanijoje), bet toks labiau laukinis, kavinukių beveik nėra, o Agios Gordis miestelyje – palei visą pakrantę kavinukės. Paskutinį vakarą ten vakarieniavom Elena‘s tavernoje – ėmėm graikišką vakarienę dviems už 35 eur, labai pasitvirtino, nes ir karštų dviejų rūšių paragavom, ir užkandžių, deserto ir vyno ąsotėlis. Persivalgėm stipriai, o grįždami ne pagrindine gatvele užtikom persimonų krūmą – pirmą kartą gyvenime mačiau jį, tai negi nenusiskinsi. Šalia mūsų viešbutuko genėjo citrinas ar laimus, nežinau – žali maži vaisiai, tai kelias pasiėmėm, labai geras skonis, dar granatą radom kažkur bevažiuodami. Šiaip pirkti vaisius brangu, matosi, kad atvežtiniai.
Gaila, kad nepasivaikščiojom Kassiopi miestelyį, nes vyras labai užsimanė į šalia esantį Avlakį paplūdimį, tai kol radom, kaip prie jo privažiuoti, po to nebenorėjom nieko.
Kai pasisotinom gamtos, viršukalnių ir paplūdimių, įkalbinau vyrą į Achilliono rūmus užsukti – labai patiko, į bilieto kainą įskaičiuotas audiogidas. Korfu senamiestyje norėjom užkilti į Senajį fortą iki švyturio, nes iš ten senamiesčio panorama atsiveria, bet pasirodo, jis dirba iki 15.30 val. Tai tik kieme pasivaikščiojom. Su Angelokastro pilim mums pasisekė – buvom sekmadienį, tai ne tik, kad dirbo, bet ir nemokamas įėjimas (šiaip tik 2 Eur būtų).
Kadangi pirmas 4 dienas gyvenome Sidaryje (pritariu, kad nejaukus miestelis, bet vaizdas iš viešbučio į uolas buvo geras), tai prie Canal d'Amour nueidavom pavakary – žmonių mažai, foto puikios, vyras net išsimaudė, pašokinėjo nuo uolų.
Man labai pravertė šio forumo atsiliepimai, kur verta važiuoti, kur ne, tai mes ne visur ir važiavom, tikrai neverta lakstyti po visus paplūdimius. Aš gailiuosi šiek tiek, kad mes ramiai karštą dieną paplūdimiuose tik 2 kartus po 2 valandas pabuvo. Daugiau vakarais nueidavom pasibūti jau po visos dienos kelionių. Kadangi buvau peršalusi dar Lietuvoje, tai maudžiausi tik vieną kartą, o vyras kiekvieną dieną su kauke žuvytes stebėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daluze 2: 08 spalio 2018 - 09:40