Įkraunama...
Įkraunama...

Corfu arba Kerkyros sala

Man dar labai norisi aplankyti Old Perithia kaimą, vieną seniausių Corfu saloje. Ar niekas nebuvote?
Atsakyti
Kalimera 4u.gif visom belaukianciom. Keliais zodziai apie kelione, nes jei bus laiko reiks fotoreportaza sukurt. Grizom ir mes po dvieju nuostabiu savaiciu atostogu. Corfu lukesciai buvo dideli ir sakyciau sala nenuvyle, nors klaidu padareme. Delnieko nesigailim, nes turejom pakankamai laiko ir ilsetis ir keliauti. Taip ir dareme.
Transferi turejom uzsisake is AT2. Kam reikes- kai iseini i pagrindine sale po desine eile kioskeliu ten susirandi AT2 ofisa tau pasako is kurios aiksteles vaziuoji ir gauni atgalini vauceri. Diena pries isvykima namo reikia pasiskambinti ju nurodytu Nr.del grizimo laiko suderinimo. Taciau skambinti niekur nereikejo. Kai nuejom i reception jie jau turejo atspausdinta atgalini transferio vauceri. Matyt AT2 pasirupino patys savo klientais. Priekaistu siai kompanijai neturim jokiu.
Gyvenome Aeolos Beach Hotel : http://www.aeolosbeach.gr/ priklausanciam Mareblue viesbuciu tinklui. Viesbutis geroje vietoje 12 km nuo oro uosto. Tai i Achileono rumus ir i Kanoni nueidavom pestute. Ant dambos eidavom kelis vakarus, nes tarp 8 ir 9 vakaro lektuvu judejimo pagyvejimas. Mums virs viesbucio lektuvai leisdavosi tai besipliazindami buvom istyrineje ju grafikus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Mulka70 @ 2014 06 30, 10:51)
Man dar labai norisi aplankyti Old Perithia kaimą, vieną seniausių Corfu saloje. Ar niekas nebuvote?

Buvom, asmeniskai nusivylem g.gif Gal per daug tikejomes. Galvojom bus kazkas panasaus i Ispanijos Rupita ar Besalu. Corfu man susidare ispudis kad kulturiniai objektai zymiai ispusti, kad ismelzti turistam pinigus. Kol per kalnus nusitrenkem i ta Petrithia per pati vidurdeni, o ten ner ko ziuret. Tik uz kiekvieno griuvesio po kavine ir tik vilioja turistus. zodziu kelkite ekonomika. Turint 7 d. poilsio nesitrenkciau schmoll.gif
Atsakyti
Dar is to ko nesirinkciau isedamasi 7 d. tai vandens ekskursijos. Gal mes ju per daug ir visokiu matem, todel nevalingai lyginom su kitom pabuvotom. Pirkom Paksos-Antipaksos. Viesbutyje kelioniu agentai pardavineja sia ekskursija tarp 40 ir 50 Eu (pavartem ju katalogus). Kerkyroje ji kainavo 25+5 Eu transferis.Pirkom is Ionian Cruises:http://www.ionian-cruises.com/, nors Britanian Cruise visiskai identiskas laivelis ir manau kad ir kitkas. Ekskursija prasideda 9 ir baigiasi 19 val. Laivelis kaip ir visur, taciau zmoniu buvo prikista kaip silkiu statineje. Kam neuzteko vietos ant suolu, buvo pastatytos plastmasines kedes. Plaukimas iki Atipaksos ilankos trunka 2,5val Tuomet isleidzia papludimyje ir laivelis isplaukia, nes yra tik viena prieplauka prie kurios svartuojasi visi laivai. Tai vis uzvezama nauju poisiautoju. Laika leisti galima keliuose kavinukese salia papludimio, arba guleti ant smeliuko jei nenori moketi uz gulta. Pasivaikscioti nera kur, nes aplink status kalnai. Dar yra galimybe pasokineti nuo uolos, ka sekmingai dare jaunimelis. Papludimys grazus, taciau tokiu nuotrauku kur reklamuojamos pasidaryti nepavyks, reikia kazkur lipt ant uolu. O nuo kranto nera taip jau ir ispudinga. Pirkdami ekskursija supratom, kad pietus ieina i jos kaina. Taciau nieko panasaus-pietus uz savo pinigus. Kai nuplukde i Paksos miesteli dave 1,5 val laiko pavalgymui. Kavinukiu aplink pilna, o ziuret ypatingai nera ir ko. Zadetuju uolu zinoma neaplankem, atseit bangavimas didelis. Parode is tolo viena uola ir salia jos smaragdinis vanduo. Jokio sustojimo, iplaukimo i vidu ir juo labiau sokinejimo i vandeni nebuvo. Ir vel 2,5val kelio iki Kerkyros uosto. Kad butu kitaip organizuotas pasiplaukiojimas tarkim kaip tai vyksta Turkijoje- deginantis laive ant gultu, su sustojimais pasimaudyti su pietum sakyciau -verta. Bet dabar pasijutau, kad is manes tik ismelze pinigus. Nes visa Corfu nuostabiai grazi, ir nereikia kad niekas jos kuria nors dali rodytu uz pinigus, o kur kas maloniau ja atrasti paciam thumbup.gif
Atsakyti
Siaip nesigailiu kad plaukem,bet turint mazai laiko labai pagalvociau ar verta g.gif
Masina nuomavomes Benitse WVolksvagen Cady 7 vieti is http://www.corfuplus.gr/
3 dienom 180 Eu su pilnu draudimu. Paeme 20 Eu uzstata, o ta diena kai jau reikejo vaziuoti sumokejom visus pinigus. Grazinant nesklandumu nebuvo. Per tas dienas pravaziavom 360 km, ir sunaudojom 32 l kuro. Benzinas 1,77 Shelle buvo arciausiai nes gavom mirksincia lempute. Norejom dar issinuomoti keturracius, taciau paprase motociklu teisiu, be ju pasake ruoskites vietas ligonineje. Keturracio nuoma 20Eu dienai, o motoroleris 15.
Apie automobiline kelione nesiplesiu pasakysiu tik kad ji buvo sauniausia, gal ateity aprasysiu.
Kitos kainos visur skiriasi priklausomai nuo vietoves. Jei mieste frape 2 Eu, tai Paleokastricoje buvo ir 3 ir 4,5 Eu . Kassiopi norejom pavalgyti labai fainam restoranelyje:http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g676294-d4397793-Reviews-Imerolia_Fish_Taverna-Kassiopi_Corfu_Ionian_Islands.html, taciau pataikem ant siestos nuo 16 iki 19 jis nedirbo. Tai budami Paleokastricoje kazkuriame jau turistam skirtam zuvies restorane uzsisakem zuviene 7 Eu zmogui- gavom saldytu darzoviu buza su pangasijos gabalais, nieko panasaus i zuviene net neturincia. Taciau isirinkti tinkama vieta pavalgyt taip pat yra darbas, kuri jau reikia atlikti namuose ax.gif
http://www.tripadvis...an_Islands.html

Papildyta:
Jei turit klausimu klauskite, nes pasakoti yra daug ko,o Corfu nuostabi. Vanduo tikrai labai skiriasi pagal vietoves. Pats salciausias buvo Agios Georgijos papludimyje-kaip Baltijos juroje, o visur kitur labai smagu maudytis. viesbutyje rasydavo +26.
Karstis tikrai pernesamas. As jau i Turkija tik spalio menesi vaziuoju, ir labai bijojau kad nepernesiu karscio, bet nieko. Taciau alergija saulei pakirto ne tik mane, bet ir draugus. Is 6 zmoniu, tik du neturejo isberimo nuo saules, tai zyrteksas buvo populiariausias vaistas. As saulei alergija isigijau jau senai, todel ir nesirenku vasariniu kelioniu, taciau kaip kitus jipakirto, net stebiuosi.
Apie uodus visi kalba, taciau mes su jais nesusidurem. Viskas priklauso nuo viesbucio, ir kokia jame palaikoma svara. Jei aplink tvarkinga, tai ir problemos nebus. Nakti miegojom net ne kondicionieriu isijunge, o langus atsidare, ir jokio uodo. Tai rinkites atidziau viesbucius, ir problemu neturesit thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciklomena: 30 birželio 2014 - 16:42
Ačiū Ciklomena už išsamų pasakojimą. O kas labiausiai patiko ir ką rekomenduotumėte būtinai aplankyti Corfu? Kaip ekskursijos į Meteorus, gal matėte kainas pas vietinius. Ar užtenka auto trims dienoms norint apžiūrėti salą, iki Kavos leistis neplanuojame.
Atsakyti
QUOTE(Mulka70 @ 2014 07 01, 09:07)
Ar užtenka auto trims dienoms norint apžiūrėti salą, iki Kavos leistis neplanuojame.

as ne ciklomena, bet mano nuomone, tikrai neuztenka:) bet cia zinoma, nuo keliavimo ypatumu viskas priklauso.mes snd kaip tik trecia diena esam, tai dar tik siaurine dali isvanejom daugiau, na iki vidurio salos, snd vaziuosim linl paleokastricos.

ciklomena, aciu kad parasei apie eskursijas i salas, greiciausiai mes tada neplauksim, nors ir labai norejau, bet pasakojimas atbaide. Per mazai cia busim lad visa diena taip praleist, gal siaip koki laiveli issinuomosim ir po paleokastrica vieni du pasmirinesim smile.gif
siaip lb man cia ptinka, oras nuostabus, vanduo nesaltas(bet pritariu, kad skiriasi nuo vietos. Uodu yra, bet kol kas ne tragiskai. Mes ir miegam langa atsidare.
idomu kaip Elvitai sekasi smile.gif
Atsakyti
gal yra keliaujanciu RUGPJUCIO 9-16 dienomis i PALEOKASTRICA? Mastau apie trasnferi tax'u, gal yra norinciu jungtis? 4u.gif
Kazin vietoj neimanoma pirkti autobusu bilietu ar labai skirias kainos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Ambra*: 01 liepos 2014 - 09:27
QUOTE(Mulka70 @ 2014 07 01, 09:07)
Ačiū Ciklomena už išsamų pasakojimą. O kas labiausiai patiko ir ką rekomenduotumėte būtinai aplankyti Corfu? Kaip ekskursijos į Meteorus, gal matėte kainas pas vietinius. Ar užtenka auto trims dienoms norint apžiūrėti salą, iki Kavos leistis neplanuojame.


Meteorus esam jau seniau is Chalkidikes-jie nuostabus. Sako kad is Corfu arciausiai pasiekiami. Kainu neisdairiau, bet lig 120 Eu zmogui, jei neklystu. Mums 3 d. pakako, nenorejom verstis per galva ir tik vazineti.
Ko nepaminejau is labiausiai palikusiu ispudi tai Kaizerio tronas. Nespejom ant saules laidos, dalekem pries 21 val., bet vaizdas vis tiek ispudingas. Ir labai fainas Plaka miestelis kuriame verda tikras gyvenimas.
Nepaminejau apie pirkinius. Neverta skirti jiems daug demesio. Buvau prisiskaicius, kad Kumkvat geriausias Mavromatis arba Vasilakis gamybos. Vasilakis gamykla randasi vaziuojant is Kerkyros link akvaparko. Tai kainos ten buvo net didesnes , nei salia viesbucio esancioje parduotuveleje. Parduotuveleje ne tokia jau pasirinkimo gausa, bet kai isragavom visu skonius, tai visi vienareiksmiskai priejom isvada, kad skaniausias-originalus skonio. O su brendziu, uogom ar geliu uzpilu nepatiko beveik visiems.
Idealiausias variantas susipirkt viska Kerkyros senamiescio gatvelese, veliau sutaupysit sau laiko. Visur besirinkdami, vis tiek gryzom i Kerkyra smulkmenu.
Tiesa dukra buvo uzsiprasiusi rankines, tai "paddelkos" kainuoja nuo 25 Eu, odines prasideda nuo 90, o paciu graiku AXEL ar VERDE odos pakaitalo nuo 45, odines apie 100 eu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciklomena: 01 liepos 2014 - 12:32
Ciklomena, gal galit AT2 nuoroda įdėt, kažkaip nerandu? Aš vis mąstau, ar užsisakyt iš anksto, ar pasikliaut oro uosto taksu.... metas tai gana vėlyvas ir iki Paleo turbūt apie valanda kelio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Hilde @ 2014 07 01, 13:45)
Ciklomena, gal galit AT2 nuoroda įdėt, kažkaip nerandu? Aš vis mąstau, ar užsisakyt iš anksto, ar pasikliaut oro uosto taksu.... metas tai gana vėlyvas ir iki Paleo turbūt apie valanda kelio g.gif


http://www.a2btransf...rfu/corfu-town/
Apsirikau rasydama, todel ir nerandi A2b is tikro. O siaip autobusai is Kerkyros kursuoja iki 23 val. Ir sustojimas salia nusileidimo tako. Taciau nezinant kur jis manau sunku butu rast. O taupimas akivaizdus. autiko bilietukas bent mums kainavo 1.5 Eu
Atsakyti
QUOTE(Ciklomena @ 2014 07 01, 14:28)
http://www.a2btransf...rfu/corfu-town/
Apsirikau rasydama, todel ir nerandi A2b is tikro. O siaip autobusai is Kerkyros kursuoja iki 23 val. Ir sustojimas salia nusileidimo tako. Taciau nezinant kur jis manau sunku butu rast. O taupimas akivaizdus. autiko bilietukas bent mums kainavo 1.5 Eu


Kiek ziuriu tai autobusai i Paleokastrica kursuoja maximum iki 20.30, o lektuvas atskrenda apie 22h... Tai lieka taxi arba tie shuttle bus ane?
Atsakyti
Įmeskite prašau, nuorodą apie autobusus, nes aš radau tik 18.30 paskutinį į Paleo. Ką tik užsisakiau pervežimą per A2B, nors vyksiu tik rugsėjo men. Buvau nusižiūrėjus pervežimą per Travel republik, buvo 16 svarų, bet per dvi diena pabrango iki 25 svarų. Šiek tiek pabrango ir A2B, keliais eurais, tai nusprendžiau nebelaukti.
Dar klausimėlis buvusioms - kaip ten reikalai su dviračiais? Ar jie populiarūs, ar dėl reljefo ir eismo saugu būtų važinėti. Norėčiau bent kelis kaimus aplink Paleo dviračiu aplankyti. Kiek pamenu Kosas tai buvo dviračių rojus, gal taip ir Corfu?
Atsakyti