Dirbam toliau, busiu dekingas uz pastabas
QUOTE(mantesas @ 2014 02 24, 19:57)
Bet ju reikia laukti iki 3 sav kol atves. Dabar laukiu kitu ju sprendimu ir manau desim situos bent jau lango apacioje http://domuslangai.l...nimo-sluoksnyje Ju kaina taip pat didele.
kas liecia kodel nededu stiklo kronsteinu tai vienas dalykas jie man netilptu nes langai uzsakant jiem nebuvo pritaikyti. kitas dalykas kaip paskui klijuos ant muro sandarinimo juostas jie tie kronsteinai angose prigrezti ir gaunasi kaip linksmieji kalneliai.
kas liecia kodel nededu stiklo kronsteinu tai vienas dalykas jie man netilptu nes langai uzsakant jiem nebuvo pritaikyti. kitas dalykas kaip paskui klijuos ant muro sandarinimo juostas jie tie kronsteinai angose prigrezti ir gaunasi kaip linksmieji kalneliai.
Standartiniu atveju langai pagaminami ~3cm mažesni nei anga iš visų pusių. Tokiu atveju būtų didesnis kronšteinų pasirinkimas. Darant didesnę angą taip pat galima storiau apšiltinti angokraščius.
Pas jus nestandartinė situacija sakyčiau, kai langas vos vos telpa ar net netelpa į angą.
Kalnelius užsandarinti nėra problemų. Į tuos tarpus galima užklijuoti ploną XPS sluoksnį ir jie susilygins. Derėtų net ir daugiau užklijuoti, kad rėmo beveik nesimatytų uždėjus palangę. XPS su siena sujungus sandariai lieka tik siaurą garų nepraleidžiančią juostelę užklijuoti po palange ir ant rėmo. Aplink pačius kronšteinus reikia su hermetiku praeiti gerai.
Čia mitas, kad sandarumo sluoksnio įrengimą komplikuoja kronšteinai.
QUOTE(BangaS @ 2014 02 24, 23:43)
Čia mitas, kad sandarumo sluoksnio įrengimą komplikuoja kronšteinai.
Kad kas zmogui butu paaiskines pries uzsakant langus.. Aprasei viska kaip turi buti
QUOTE(idealistas @ 2014 02 24, 23:45)
Kad kas zmogui butu paaiskines pries uzsakant langus.. Aprasei viska kaip turi buti
Man nei aiskint nereikia as puikiai suprantu tokia situacija. bet jei man normaliai susimontuots langai su apatiniais kronsteinais ir man nereikes knistis su tarpais kalneliais ir hermetikais bus tik pliusas. Beliko apsispresti ar garo juosta klijuoti tiesiai ant muro (silikatiniai blokai) ar pirma klijuot xps ir ant jo garo juosta
Megrames megejams - jei eisite pas juos skaiciuoti langu, butinai paklauskite, kodel S8000IQ+ profilis turi Uf=1,22, o S9000 profilis net Uf=0,92. Ju abieju storis - 83mm. Kaip jis gali buti tiek siltesnis?? Mano giliu isitikinimu, pirmiausiai profilio silumines savybes priklauso nuo jo storio, o paskui jau nuo metalines armuotes nenaudojimo ir kameru uzpildymo polistirolu. Taigi, jei kas susidursite, butinai papostinkit cia - labai idomu.
QUOTE(arkava @ 2014 02 24, 17:40)
Tai uztai zmogeliai ir renkas ar montuot i lentas, ar sumoket kaip uz langus, kad turet plastikinius kronsteinus.
Kaip sitie?
Kokis nuomones?
http://www.vextrus.l.../LUX-Passiv.htm
Kaip sitie?
Kokis nuomones?
http://www.vextrus.l.../LUX-Passiv.htm
Žiūrint į technines charakteristikas, tai nieko įpatingo, varčios storis net 10cm, o rėmo šilumos laidumas ne geresnis, nei plonesnių, seniai rinkoje esančių konkurentų.
Neaišku, koks maksimalaus stiklo storis palaikomas, jei tik 48mm, tai jau nusileidžia seniems konkurentams.
Papildyta:
QUOTE(S.B @ 2014 02 24, 16:33)
Bet norisi suzinoti kodel apsimoka juos isnesti
Žiūrint, kaip toli su namo šiltinimu žadat nueiti. Jei labai toli, kad namo šildymui užteks rekuperatoriaus teno, tai net ne klausimas ar apsimoka, tai privaloma. Jei žadate šildytis senu metodu - malkutėmis, tai vargiai.
Maždaug tarp šių kraštutinių variantų ir reikia žiūrėti, kur savo namą matote.
Tiesa, dar yra komforto dedamoji. Labai šiltų langų atveju, nereikia radiatoriaus po langu, o tai irgi niuansas, galintis būti svarbiu renkantis. Pas mane dabar taip, tai ties langais absoliučiai nesijaučia jokių oro srovių.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 02 24, 20:13)
Ziurejau beremi montaza, silta, gerai - bet nepatiko vaizdas is vidaus, kai per paketa matosi EPS krastas...
Kai žinai tokius niuansus, galima ir gražiau padaryti .
Jo, aš ir mačiau, man irgi estetinė to reikalo pusė nepaliko įspūdžio, bet tai dėlo techniki.
Papildyta:
QUOTE(smile_at @ 2014 02 24, 20:55)
Bet visi tie pasyvūs langai yra pakankamai nauji kūdikiai, laiko neišbandyti,
Prieš ~20 metų rinkausi langus. Tada selektyvas dar buvo "laiko neišbandytas", na ir tėvų namuose turime šaltus langus.
Kartais reikia priimti drąsų sprendimą.
Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2014 02 24, 21:13)
Fasadininkas pabusiu as pats naudosiu klezio technologija nes noriu ventiliuojamo fasado Kas is to gausis paaiskes po geru poros menesiu. tada jau tikiuos but apsiltines nama. o langistam tikra tiesa man paciam teko jiem parodyt kronsteinus. Vienu metu jau ju vos nepasiunciau Matysim kaip montuos bet kuriuo atveju stovet salia reikes
Jei ne langų svoris, kad vienam žmogui dirbti neįmanoma, net rekomenduočiau pačiam juos įsistatyti . Jau geriau tau pirmas kartas, nei dar mokėti pinigus už kažko apmokymą, naudojant savo medžiagas.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 02 24, 23:43)
Kalnelius užsandarinti nėra problemų. Į tuos tarpus galima užklijuoti ploną XPS sluoksnį ir jie susilygins.
Kiek vargo . Aš apie mėnesį visus langus sandarinau.
QUOTE(mintas @ 2014 02 26, 10:27)
O gal kas patars kur tikslingiau klijuot vidine sandarinimo juosta ar ant muro tiesiai ir ant jos uzklijuot angokrasciuose XPS ar pirma uzklijuot angokrascius XPS poto ant jos izoliacine juosta ir ant jusotos tada palanga ar kita apdaila
QUOTE(mantesas @ 2014 02 26, 10:40)
O gal kas patars kur tikslingiau klijuot vidine sandarinimo juosta ar ant muro tiesiai ir ant jos uzklijuot angokrasciuose XPS ar pirma uzklijuot angokrascius XPS poto ant jos izoliacine juosta ir ant jusotos tada palanga ar kita apdaila
Aš pirmiau juostas uždėjau, po to putplastį.
[quote=mintas,2014 02 26, 11:27]
Žiūrint, kaip toli su namo šiltinimu žadat nueiti. Jei labai toli, kad namo šildymui užteks rekuperatoriaus teno, tai net ne klausimas ar apsimoka, tai privaloma. Jei žadate šildytis senu metodu - malkutėmis, tai vargiai.
Tiesa, dar yra komforto dedamoji. Labai šiltų langų atveju, nereikia radiatoriaus po langu, o tai irgi niuansas, galintis būti svarbiu renkantis. Pas mane dabar taip, tai ties langais absoliučiai nesijaučia jokių oro srovių.
As planuoju sildytis geoterminiu SS. Is namo tikiuosi sandaraus ir silto
Apie langus neismanau tai ir domiuosi del ju isnesimo i apsiltinimo sluoksni.
Idomu koks efektas pasiekiamas juos isnesant o ne paliekant siltinimo sluoksnije
Idomu koks efektas pasiekiamas juos isnesant o ne paliekant siltinimo sluoksnije
QUOTE(S.B @ 2014 02 26, 19:58)
Aš šiuo metu svarstau, kiek langus išnešti į apšiltinimo sluoksnį: 10 ar 15 cm? Mano apšiltinimo sluoksnio storis - 35 cm. Pirmu atveju, žiūrint iš lauko pusės, lango rėmas nuo apdailos bus nutolęs per 25 cm, antru atveju - per 20 cm. Antras variantas (visų langų įstūmimas giliau į apšiltinimo sluoksnį 5 cm) asmeniškai kainuotų 1586 Lt brangiau. Čia kaina vien už tuos papildomus 5 cm.
Langų išnešimas toliau į apšiltinimo sluoksnį turi privalumą: pro langus į namą papuls daugiau saulės, iš išorės langai neatrodys labai stipriai įgriuvę į vidų.
O is vidaus?
Jei siena gausis apie 60cm- vistiek langai pakankamai giliai (is abieju pusiu).
Jei siena gausis apie 60cm- vistiek langai pakankamai giliai (is abieju pusiu).
QUOTE(cibulis @ 2014 02 26, 19:15)
Aš šiuo metu svarstau, kiek langus išnešti į apšiltinimo sluoksnį: 10 ar 15 cm? Mano apšiltinimo sluoksnio storis - 35 cm. Pirmu atveju, žiūrint iš lauko pusės, lango rėmas nuo apdailos bus nutolęs per 25 cm, antru atveju - per 20 cm. Antras variantas (visų langų įstūmimas giliau į apšiltinimo sluoksnį 5 cm) asmeniškai kainuotų 1586 Lt brangiau. Čia kaina vien už tuos papildomus 5 cm.
Langų išnešimas toliau į apšiltinimo sluoksnį turi privalumą: pro langus į namą papuls daugiau saulės, iš išorės langai neatrodys labai stipriai įgriuvę į vidų.
QUOTE(S.B @ 2014 02 26, 19:58)
Šildantis geoterminiu, išleistus pinigus ant šildymo įrenginio, galima pataupyti ant langų. Šaltesni langai, šiuo atveju, mažiau skausminga. Didesnės investicijos į šiltesnius langus mažiau atsiperka.
Jei tikėti čia pateikta info, kad montuojant standartiškai, ilginio šilumos tiltelio dydis yra 0,5W vienam metrui, labai nesunkiai nuostolius konkrečiai sau apsiskaičiuosit.
Jei teisingai supratau, tai šis dydis bus vienam laipsniui, tad jei skaičiuosit 40C temperatūrų skirtumą, vienam lango metrui, jau reikės skaičiuoti 20W ilginio šilumos tiltelio nuostolį.
Paimkim pavyzdžiui langą 2m x1,5m. Tokio lango kraštinių ilgis yra 7m. Tada sakykim kad gyvenam Vilniuje, šildom nuo 10C iki 10C. Šildymo sezono trukmė - 225 dienos, vidutinė temperatūra 0,2C.
Viduje palaikant 19,8C temperatūrą, temperatūrų skirtumas bus 20C. Per vieną metrą, esant tokiam temperatūrų skirtumui netenkama 10W. Per dieną bus prarasta 240Wh energijos 225 dienas bus prarasta 54kWh energijos.
Šildantis elektra kainuotų~27Lt, šilumos siurbliu ~7 Lt.
Tikrai nėra daug už vieno nedidelio lango prastą montavimą, Bet jei langų daugiau, tai atitinkamai sąskaitos didėja.