Įkraunama...
Įkraunama...

Langai

As mazdaug taip pasidares. Besiplecianciu juostu nenaudojau, naudojau putas.

PS rozinis tai vidine soudal juosta, geltonas kampas tai armacimo profiliukas kuris klijuojas prie lango remo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 01 vasario 2014 - 09:49
Suku galvą kaip geriau tvarkytis su šiltalu išsinešus langus.

Patogiau taip kaip paveiksliuke. Su fasadiniu NEPS'u prieinu prie lango, o ant rėmo jau "daduriu" XPS'ą. Bet taip gaunasi, kad nuo išorės iki vidaus - putos (tarp NEPS ir XPS, tarp NEPS ir lango rėmo).

Kitas variantas - išpjaustyti NEPS'ą taip, kad net užeitų ant rėmo. Teoriškai gražu, praktiškai - daug tikslaus pjaustymo ir nežinia ar neprisidarysi broko ir visur kokybiškai užsandarinsi putomis tik iš vidaus...

Kaip darėt jūs?

mes darem kaip parodyta, tik dejom ne XPS, o EPS100. issipleciancios juostos nedejom, ten visur tas perimetrinis kampelis kuris nusilupa po strukturos.
XPS mums nepatinka del mazo vandens igeriamumo, ir visur is apdailos mes ji "isbrokavom".
putos ne montazines, o Soudal elastingos raudonos, jomis visa fasada sandarinom, salcio tilto nebijom. Plius is vidaus klijuosis juosta, tai kad tokio "vejas pucia lauke ir man per angokrasti svilpia" tikrai nebus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreciukaz: 01 vasario 2014 - 09:50
QUOTE(D'Arbuzas @ 2014 02 01, 09:38)

Kitas variantas - išpjaustyti NEPS'ą taip, kad net užeitų ant rėmo. Teoriškai gražu, praktiškai - daug tikslaus pjaustymo ir nežinia ar neprisidarysi broko ir visur kokybiškai užsandarinsi putomis tik iš vidaus...

Kaip darėt jūs?

Aš pjausčiau nepsą, bet labai daug kruopštaus darbo nenorint palikti bent kiek didesnių plyšiukų, Prie vieno lango apie savaitė. Tai labai stipriai stabdo darbus.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 01, 10:03)
Aš pjausčiau nepsą, bet labai daug kruopštaus darbo nenorint palikti bent kiek didesnių plyšiukų, Prie vieno lango apie savaitė. Tai labai stipriai stabdo darbus.

O dabar įsivaizduok, kad po 15 metų reikia pakeisti profilius į naujus...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 01, 10:06)
O dabar įsivaizduok, kad po 15 metų reikia pakeisti profilius į naujus...

Ir kodėl gi juos gali tekti keisti?

Stiklo paketus tai reikės keisti, su tuo sutinku, bet kad rėmus... g.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 01, 10:10)
Ir kodėl gi juos gali tekti keisti?

Stiklo paketus tai reikės keisti, su tuo sutinku, bet kad rėmus...  g.gif

Aš tikrai norėčiau, kad taip nebūtų, bet gi visko pasitaiko. Tiesa, tavo paketų spalva balta, tai mažiau įkais pietinė pusė ir gal nebus jokių problemų. Bet mano tamsūs, labiau baiminuosi dėl savų langų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 01, 10:29)
Aš tikrai norėčiau, kad taip nebūtų, bet gi visko pasitaiko. Tiesa, tavo paketų spalva balta, tai mažiau įkais pietinė pusė ir gal nebus jokių problemų. Bet mano tamsūs, labiau baiminuosi dėl savų langų.

Cibuli, buk vyras, pagaliau. Bijai del deformaciju - imk baltus, nenori - imk dazyta medi. Tavo tie eksperimentiniai PVC langeliai tamsios spalvos ir be metalines armuotes tikrai netiks. As pasiemiau kone tamsiausia spalva ir drasiai zvelgiu i ateiti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 02 01, 09:47)
As mazdaug taip pasidares. Besiplecianciu juostu nenaudojau, naudojau putas.

O kiek tau uztruko NEPS'a pjaustyti aplink remus?
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2014 02 01, 10:58)
Cibuli, buk vyras, pagaliau. Bijai del deformaciju - imk baltus, nenori - imk dazyta medi. Tavo tie eksperimentiniai PVC langeliai tamsios spalvos ir be metalines armuotes tikrai netiks. As pasiemiau kone tamsiausia spalva ir drasiai zvelgiu i ateiti smile.gif

Koks drąsus vyras. lotuliukas.gif Paėmė pačius tamsiausius ir nieko nebijo. Nieko sau. lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(idealistas @ 2014 02 01, 10:58)

Drąsiems vyrams - ne daugiau 5 min.
Atsakyti
Pjaustant su pjaustykle greit, is rankos su pjuklu galima nesamoniu pripjaut. As specialiai norejau kad ties langu butu kuo didesnis istisinis lapas o ne sudurimai.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 01, 10:29)

Jei baminiesi dėl mano langų rėmų išsilankstymo veikiant saulės šilumai, tai be reikalo. Mano rėmai galėtų būti ir patys juodžiausi, jų vis tiek iš po putplasčio nesimato wink.gif.
Papildyta:
Žvilgtelėjau į *** brėžinuką ir galiu pasakyti, kad putplastis ant mano langų užleistas beveik identiškai. Tik su pjaustykle mano atveju nebūtų įmanoma tiksliai išpjaustyti, kadangi aplink langus apipurkštas PUR suformavo nelygų paviršių, tad teko EPS`e ir tuos kauburiukus atkartoti pjaustinėjan, tikrai daug vargo doh.gif .
Atsakyti
Itariu per tuos kauburius kurkas daugiau koses teko panaudot. Tikiuos nesusidare kaminai, ty tarpai i virsu?

QUOTE(mintas @ 2014 02 01, 13:02)
Jei baminiesi dėl mano langų rėmų išsilankstymo veikiant saulės šilumai, tai be reikalo. Mano rėmai galėtų būti ir patys juodžiausi, jų vis tiek iš po putplasčio nesimato wink.gif.
Papildyta:
Žvilgtelėjau į *** brėžinuką ir galiu pasakyti, kad putplastis ant mano langų užleistas beveik identiškai. Tik su pjaustykle mano atveju nebūtų įmanoma tiksliai išpjaustyti, kadangi aplink langus apipurkštas PUR suformavo nelygų paviršių, tad teko EPS`e ir tuos kauburiukus atkartoti pjaustinėjan, tikrai daug vargo  doh.gif .

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 01, 13:02)

Kiek putplasčio užleidai ant profilio? Profilio storis būna apie 8 cm? Visą rėmą ir paslėpei? Ar kaip?

Aš dėl profilių išsikraipymo nebijau. Tiesiog, dalinuosi informacija, kokią sužinojau. Be to, jei bus PVC profilis, tai bus Kommerlin 88 proEnergyTech. Varstomose dalyse bu metalinė armuotė, nevarstomose - stiklo pluošto armuotė. Stiklai nebus įklijuojami, bet bus įdedami.

Tik labai viliojančius pasiūlymus turiu iš Varkojo ir Doletos. Kaina aišku aukštesnė nei plastiko, bet labai gera. Nežinau gal visgi PVC imsiu.
Atsakyti