QUOTE(*** @ 2013 12 27, 19:39)
Cia GN1.0
Nori kad turetu spalva, nesikraipytu remas pietuose, butu kuo siltesnis remas.. Neiseina taip.
As del to ir uzsakiau veka, su matalu, spalvu gama kokia nori, duru, langu pasirinkimas neribotas..
Linkiu aisku kuo geriausio, bet itariu kad su mediniais langais nusibausi konkreciai...
Matai visa esmė ta, kad pateikę pasiūlymą, jie nurodė kiekvieno lango Uw reikšmę. Jos buvo tikrai geros. Paklausiau, kas tai per stikliai, kad tokios geros reikšmės, tai paaiškėjo, kad jų Ug - 0,5, bet g - tik 0,37. Nenuostabu, kad su tokiais stiklais išeina geras Uw, bet tokie stikliai, mano supratimu, visiškai netinka pasyviam namui, kurio esmė - kuo daugiau saulės. Todėl ir sakau, kad dursto klientą.
Be to, kai paprašiau stiklų sertifikatų, tai atsiuntė su tos dienos data. Panašu, kad niekam iki tol tokie stikliai neužkliuvo. Be to, telefonu prakalba apie 20 minučių, sako, kad atsiųs pačių šilčiausių langų pasiūlymą, bet vietoje pačio geriausio profilio, kuris rinkoje jau beveik metai, įdeda kažkokius užtamsintus stiklus. Tai čia normalus produkto pardavimas? Aš taip nemanau.
O dėl langų. Jie pigiausi būna sausio pabaigoje, vasario pradžioje. Aš kol kas nieko neužsakinėju, nes laukiu minėtos datos. Iki to laiko domiuosi, ieškau informacijos. Kol kas dar neatmetu ir medinių langų, nors greičiausiai rinksiuosi PVC.
Dėl PVC man kyla kelios abejonės. Mano vitrinų aukštis - 2,40 m. Viena vitrina yra net 4,66x2,40 m. Tikrai galingai atrodo. Kommerling 88 proEnergyTech profilis eina be armuotės viduje, bet dėl tokių didelių langų, atstovai man siūlo dėti Kommerling 88plus profilį, kuris turi viduje armuotę. O tokio lango Uf šiek tiek prastesnė. Be to, šita ir kitos vitrinos išeina į pietus. Mano profilių spalva bus tamsiai pilka. Sako, kad pietinėje pusėje tokie profiliai labai įkaista ir gali išsikraipyti. Iš karto gal ir neišsikraipys, o kas bus, jei pareis iš karto po garantinio laikotarpio?
Tai vat aš ir galvoju, jei PVC pardavėjai taip bijo į pietų pusę dėti patį šilčiausią profilį be metalinės armuotės, tai gal verta imti medinius langus kaustytus aliuminiu. Jiems saulė bus dzin, neišsikraipys. Tik jie gerokai brangesnis. Jei medinius langus susidėjai ir jie atitarnaus kokius 30 metų, tai tikrai labiau apsimoka, nei PVC keisti po 15 metų. Bet kas žino, kaip ten bus.