Įkraunama...
Įkraunama...

Langai

QUOTE(garbane perliuke @ 2013 12 11, 12:30)
o kiek jums kainavo kronsteinai langams?

Kronšteinai kainavo 1850 Lt
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 12 11, 13:25)
Po langų išneštų iš mūro ant metalinių kronšteinų sudėjimo, praūžė audra. Nekreipiant dėmesio į tai, kad visame rajone buvo pilna išvartytų medžių, vienas buvo nuvirtes prie pat mano namo sklypo.

Laimės dalykas, kad mano langai neišskrido su tuo vėjeliu paskraidyti. Žiemos metu stipraus vėjo tikimybė didelė, nebijot rizikuot? Cibulio pastaba apie vagystės galimybę, taipogi teisinga.

g.gif o polistirolas apsaugos langus nuo vėjų?

Noriu susistatyti dabar, nes kaip ir su viskuo, tada kai man tikrai reikės, langistai negalės ir t.t.
Atsakyti
4 18

kiek teko girdet sako nrG geriausiai i visas puses iskyrus siaure, siaureje GNP. Bet as kazkodel suabejoviau na nebent kas pateiks kokius rimtus skaiciavimus kas geriau GNP sulaikyta siluma metu begyje ar nrG maziau islaikytos silumos bet siektiek daugiau pritekejimu.

QUOTE(cibulis @ 2013 12 11, 22:09)
O kokie kiti skaičiai: 4-16 ar 4-18 ar kaip? Beje, kaip realybėje tokie stikliai? Ypač prie jūros, kur daug saulės. O gal reikėtų sakyti: prie jūros GNP geriau, nes jūs turit saulės perteklių (daugiau saulės nei mes Vilniuje), o Vilniuje nrG geriau? Aš aišku tik spėlioju? Kaip praktika? Kokie atsiliepimai?

del vagysciu tai man langininkai iskart pasake kad pasitaiko, geriau tai derinti su polistirolo klijavimu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 11 gruodžio 2013 - 22:23
QUOTE(*** @ 2013 12 11, 22:21)
1. kiek teko girdet sako nrG geriausiai i visas puses iskyrus siaure, siaureje GNP.
2. del vagysciu tai man langininkai iskart pasake kad pasitaiko, geriau tai derinti su polistirolo klijavimu

1. Man su PHPP suskaičiuos sausį. Galėsiu pasidalinti, nors skaičiai tikriausiai bus antras-trečias po kablelio.
2. Pritariu. Kas nemontavo, tas nežino. Kaimynas pasakojo, kad prieš kokius 10 metų per naujus nusuko daugiabytyje pirmame aukšte paliktus langus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 gruodžio 2013 - 22:39
QUOTE(*** @ 2013 12 11, 22:35)
As pasirinkau GNP niauktus langus smile.gif

Aš ir juos susidėjau. Nors tai nėra pats šilčiausias selektyvas, bet tai senas, geras laiko patikrintas selektyvas, toks labai universalus. Kaip ir cibulis iš pradžių norėjau dviejų tipų selektyvų į šiaurinius (Guardian ClimaGuard 1.0 - (GN) arba SAINT-GOBAIN Planitherm ONE) ir pietinius langus (Clima Guard nrG - (nrG) arba Saint Gobain-Planitherm Lux - (Lux)), bet kai atėjo laikas įsigyti, supaprastinau viską.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 12 11, 23:09)
O kokie kiti skaičiai: 4-16 ar 4-18 ar kaip? Beje, kaip realybėje tokie stikliai? Ypač prie jūros, kur daug saulės. O gal reikėtų sakyti: prie jūros GNP geriau, nes jūs turit saulės perteklių (daugiau saulės nei mes Vilniuje), o Vilniuje nrG geriau? Aš aišku tik spėlioju? Kaip praktika? Kokie atsiliepimai?

Klezio puslapyje komentaruose apie langus, labai gerai aprašyti įvairūs selektyvai. Ten rasi įvairių selektyvų apskaičiavimą PHPP programa namui statomam Vilniuje.
Atsakyti
Sorry sumaisiau, pas mane GNP 1.0

del to ir sakau kad niaukti smile.gif

QUOTE(mintas @ 2013 12 12, 08:26)
Aš ir juos susidėjau. Nors tai nėra pats šilčiausias selektyvas, bet tai senas, geras laiko patikrintas selektyvas, toks labai universalus. Kaip ir cibulis iš pradžių norėjau dviejų tipų selektyvų į šiaurinius (Guardian ClimaGuard 1.0 - (GN) arba SAINT-GOBAIN Planitherm ONE) ir pietinius langus (Clima Guard nrG - (nrG) arba Saint Gobain-Planitherm Lux - (Lux)), bet kai atėjo laikas įsigyti, supaprastinau viską.
Papildyta:
Klezio puslapyje komentaruose apie langus, labai gerai aprašyti įvairūs selektyvai. Ten rasi įvairių selektyvų apskaičiavimą PHPP programa namui statomam Vilniuje.

Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 12 11, 23:18)
Kronšteinai kainavo 1850 Lt
Papildyta:
g.gif o polistirolas apsaugos langus nuo vėjų?

Langai turi būti įtvirtinti metaliniais ar šilumai nelaidžiais tvirtinimo elementais ir užpurkšti putomis. Jei langai išnešami į apšiltinimo sluoksnį, jie bus užpurškiami putomis apšiltinimo sluoksnyje, jei pačio apšiltinimo sluoksnio nėra, tuomet reikia daryti kokią nors dėžutę, kurioje galės būti užpurškiami langai. Dėžutes langistai paprastai siūlo darytis patiems medines, bet rinkoje yra ir specialių tam skirtų medžiagų.

Be dėžutės neužpūsi langų. Kaip supratau iš pokalbio su langistais, langų užpurškimas, papildomai sutvirtina langus, taip jie tampa mažiau paslankūs. Nors aš asmeniškai ir prašiau iš vis nenaudoti montažinių putų, langistai jų vis tiek užpurškė ant montavimo kaladėlių, sakydami, kad taip jie sutvirtins pačias kaladėles ir bent jau dėl lango padėties bus ramesni.
Atsakyti

Skaičiau, bet kiekvienas namas individualus, skirtinga architektūra, skirtingai orientuotas į saulę ir t.t. Man tai suskaičiuos galima sakyti nemokamai.
Papildyta:
Aš ir juos susidėjau.

Kaip suprantu susidėjai GNP? Koks konkrečiai paketas? Kokie atsiliepimai? Jie mažokai praleidžia saulės, ar tas jaučiasi?
Atsakyti
http://skpstiklas.lt/Produktai/THERMO

Jai gerai atsimenu tai buvo GNP > GNP 1.0 > nrG

Kaip jau sakiau be skaiciavimu sunku pasakyti kas geriau, GNP 1.0 irgi ne kiekvienam priimtini nes jie tokie kiap ciut tonuoti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 12, 12:45)
Kaip suprantu susidėjai GNP? Koks konkrečiai paketas? Kokie atsiliepimai? Jie mažokai praleidžia saulės, ar tas jaučiasi?

Stiklų paketas su GNP selektyvu, jaučiasi kad šiek tiek tonuotas, bet labai silpnai, taip kad šviesos pralaidumas pakankamai didelis. Pagal charakteristikas, tai šviesos jis praleidžia 71%. Bendras saulės energijos pralaidumas g=0,50 nėra ypatingai didelis, bet šio selektyvo charakteristikos universaliai geros visiems aspektams, todėl nėra pačios geriausios kokiam nors vienam konkrečiam. Šilumos sulaikymas pas mano stiklo paketą vienas iš geresnių, pagal man pateiktas stiklo paketo charakteristikas jis Ug=0,5 W/(m²/K). Nepatinka, kad man atsiustose stiklo paketo charakteristikose matau tik vieną skaičių po kablelio.

Dėl jautimosi ar praleidžia saulės spinduliuotę, tai nelabai galiu pasakyti. Saulei šviečiant prie atidaryto lango nestovėjau, bet manau, kad techninės charakteristikos tai nusako tiksliau, nei mano subjektyvūs pojūčiai. Jei nori, atvažiuok, pats savo kailiu galėsi pasimatuoti smile.gif.

Stiklo paketas:
4mmPUN-20SWISSarg-4mm-18SWISSarg-4mmPUN

PUN sutrumpinimas reiškia "PLANITHERM ULTRA N" bet, kai lyginau lango charakteristikas, tai PUN tos pačios savybės kaip ir stiklo paketo su GNP selektyvu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 13 gruodžio 2013 - 08:29
QUOTE(mintas @ 2013 12 13, 08:26)
1. Bendras saulės energijos pralaidumas g=0,50 nėra ypatingai didelis.

2. Stiklo paketas:
4mmPUN-20SWISSarg-4mm-18SWISSarg-4mmPUN

3. PUN sutrumpinimas reiškia "PLANITHERM ULTRA N"

1. GNP saulės pralaidumas ne 0,50, o 0,49. Statei sunkų, mūrinį namą. Nemanai, kad reikėjo dėti labiau saulę praleidžiančius stiklius. Juk masyvus namas gerai akumuliuoja šilumą. NRG stikliai praleidžia 62 proc. saulės (GNP - 49 proc.), taigi praradai 13 proc. saulės.
2. Kodėl nespaudei maksimo - 52 mm, t.y. kodėl antras tarpelis ne 20, o 18? Rėmelio laikikliai kiek suprantu swisspaceriai? Kokie V? Sako, kad jie minkšti, nepasiteisino, išsikraipo.
3. Kas PUN stiklus gamina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 14 gruodžio 2013 - 19:52
QUOTE(idealistas @ 2013 12 11, 21:50)
kas tas GNP?

o kas tas Ug?
Papildyta:
QUOTE(idealistas @ 2013 12 11, 21:33)
Turbut g (kiek praleidzia saules energijos), ne Ug. Man svarbu sviesa, vistiek tie visi dydziai susije.

tikrai? tau kaip portugalijos tamsos riteriui turetu but svarbu tamsa. beto tie dydziai niekada nebuna susije.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 14, 20:51)
1. GNP saulės pralaidumas ne 0,50, o 0,49. Statei sunkų, mūrinį namą. Nemanai, kad reikėjo dėti labiau saulę praleidžiančius stiklius. Juk masyvus namas gerai akumuliuoja šilumą. NRG stikliai praleidžia 62 proc. saulės (GNP - 49 proc.), taigi praradai 13 proc. saulės.
2. Kodėl nespaudei maksimo - 52 mm, t.y. kodėl antras tarpelis ne 20, o 18? Rėmelio laikikliai kiek suprantu swisspaceriai? Kokie V? Sako, kad jie minkšti, nepasiteisino, išsikraipo.
3. Kas PUN stiklus gamina?

Apie stiklo paketų skirtumus iš S. Klezio sužinojau, jau užsakęs langus, tai nepanorau atšaukinėt užsakymo ir daryti naujo. Be to, iš architekto skaičiavimų supratau, kad GNP yra neblogas pasirinkimas.

Čia buvo kompromisas su mano antraja puse. Sunku buvo įrodyti, kad 20-20 yra geriau nei 18-18, nes pagal charakteristikas pas abu Ug=0,5, o pagal ją, neverta mokėti daugiau nei Lito, jei vis tiek gauni tą patį, o skaičių su dviem skaitmenimis po kablelio neradau, galėjau tik savo logika pasikliauti. Ir iš vis, langų paieška labiau rūpinosi jinai, tai į visus mano pakeitimus, kurių pridariau ir taip nemažai (termoužpildai rėmui, stiklopaketų storinimas, termorėmeliai) ji reagavo labai jautriai. Ji apklausė gal 9 firmas gaminančias geneo, aš būčiau maks kokias dvi tris apklauses. darė kainų analizę ir pan. Morališkai negalėjau nesiskaityti su jos darbu. Ir šeip ji labai padeda, nesinori prarasti pagalbininko dėl mažų dalykų smile.gif.

ne, paprasti swispaceriai. Kai užsakinėjau langus, kaip supratau, swispaceriai V Lietuvoje dar buvo naujiena. O labiau nei aliumininiai išsikraipo visi termorėmeliai. swispaceriai V kaip tik mano nuomone turėtų mažiau išsikraipyti, nes jie su plienine folija, kuri mano nuomone tvirtesnė už aliumininę, esančią swispacer paprastuose.

ant mano stiklų lipduku buvo adresas www.stiklogaminia.lt. pamenu, tada dar jų puslapis veikė, dabar jau matau kitą UAB tuo adresu.
Atsakyti