QUOTE(cibulis @ 2013 12 14, 20:51)
1. GNP saulės pralaidumas ne 0,50, o 0,49. Statei sunkų, mūrinį namą. Nemanai, kad reikėjo dėti labiau saulę praleidžiančius stiklius. Juk masyvus namas gerai akumuliuoja šilumą. NRG stikliai praleidžia 62 proc. saulės (GNP - 49 proc.), taigi praradai 13 proc. saulės.
2. Kodėl nespaudei maksimo - 52 mm, t.y. kodėl antras tarpelis ne 20, o 18? Rėmelio laikikliai kiek suprantu swisspaceriai? Kokie V? Sako, kad jie minkšti, nepasiteisino, išsikraipo.
3. Kas PUN stiklus gamina?
Apie stiklo paketų skirtumus iš S. Klezio sužinojau, jau užsakęs langus, tai nepanorau atšaukinėt užsakymo ir daryti naujo. Be to, iš architekto skaičiavimų supratau, kad GNP yra neblogas pasirinkimas.
Čia buvo kompromisas su mano antraja puse. Sunku buvo įrodyti, kad 20-20 yra geriau nei 18-18, nes pagal charakteristikas pas abu Ug=0,5, o pagal ją, neverta mokėti daugiau nei Lito, jei vis tiek gauni tą patį, o skaičių su dviem skaitmenimis po kablelio neradau, galėjau tik savo logika pasikliauti. Ir iš vis, langų paieška labiau rūpinosi jinai, tai į visus mano pakeitimus, kurių pridariau ir taip nemažai (termoužpildai rėmui, stiklopaketų storinimas, termorėmeliai) ji reagavo labai jautriai. Ji apklausė gal 9 firmas gaminančias geneo, aš būčiau maks kokias dvi tris apklauses. darė kainų analizę ir pan. Morališkai negalėjau nesiskaityti su jos darbu. Ir šeip ji labai padeda, nesinori prarasti pagalbininko dėl mažų dalykų
.
ne, paprasti swispaceriai. Kai užsakinėjau langus, kaip supratau, swispaceriai V Lietuvoje dar buvo naujiena. O labiau nei aliumininiai išsikraipo visi termorėmeliai. swispaceriai V kaip tik mano nuomone turėtų mažiau išsikraipyti, nes jie su plienine folija, kuri mano nuomone tvirtesnė už aliumininę, esančią swispacer paprastuose.
ant mano stiklų lipduku buvo adresas www.stiklogaminia.lt. pamenu, tada dar jų puslapis veikė, dabar jau matau kitą UAB tuo adresu.