Įkraunama...
Įkraunama...

Langai

QUOTE(madwifi @ 2013 12 06, 13:28)
1. aviatorius ar tuos didelius storais remais? fuuu smile.gif
Papildyta:

kai kurie Rodenstock progresiniai lesiai tiek kainuoja. juos gi drozia fabrike konkreciai pagal kliento akis ir pasirinkta rema, As dabar skaitymui rondenstoko  ERGO linijos lesius ant draudimo pinigu pasiemiau, tai be jokiu ten fotochromu, tonavimu apie 1200Lt kainavo. Rega jais prekiauja jei ka.

1. Storais rėmais. Man tinka ir patinka.

2. Kai sakiau, kad akiniai kainavo 1700 Lt tai čia už viską: stiklus ir rėmus. Dabar tiek akiniams nebeskiriu, nes anie už 1700 Lt neišlaikė ir metų.
Atsakyti
Lesius drozia ne fabrike, o optikos salone (daznai), pritaiko prie remu. Ir tu lesiu savikaina max 100. Patys Fielmane drozem kazkada sau akinius (chameleon, cilindrinius).
Apie remus - atskira kalba - savikaina juokinga.

QUOTE(madwifi @ 2013 12 06, 12:28)
aviatorius ar tuos didelius storais remais? fuuu smile.gif
Papildyta:

kai kurie Rodenstock progresiniai lesiai tiek kainuoja. juos gi drozia fabrike konkreciai pagal kliento akis ir pasirinkta rema, As dabar skaitymui rondenstoko  ERGO linijos lesius ant draudimo pinigu pasiemiau, tai be jokiu ten fotochromu, tonavimu apie 1200Lt kainavo. Rega jais prekiauja jei ka.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 12 06, 14:07)
Lesius drozia ne fabrike, o optikos salone (daznai), pritaiko prie remu. Ir tu lesiu savikaina max 100. Patys Fielmane drozem kazkada sau akinius (chameleon, cilindrinius).
Apie remus - atskira kalba - savikaina juokinga.

tu isvis zinai ka nors apie progresiniu lesiu tenchnologijas, ar siaip ora gadini? butent kad gamykloj isdrozia konkreciai kiekviena klientui. vien su pasirinktu remu salone ivairius parametrus matavo kokia valanda laiko. Poto issiunte duomenis gamintojuj ir po kokiu 3 savaiziu stiklai parkeliavo. uztai ir kainuoja 1000lt ir daugiau pora stiklu.
"...are custom made based on your individual parameters such as the interocular distance..."
http://www.rodenstoc.....e lenses.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 06 gruodžio 2013 - 15:08
QUOTE(cibulis @ 2013 12 05, 23:46)

Aš ant langų profilio žadu užleisti iki 4 cm neoporo. Vadinasi, plastikinių langų atveju neįskaičiuotas galimas apdailos, apšiltinimo gadinimas, keitimas. O tai brangu ir skausminga.

Jei užleisi putplastį ant langų, jie mažiau kais ir mažiau kraipysis, aš įsitikinęs, kad plastikinių langų ilgaamžiškumas tokiu atveju gerokai didesnis nei medinių. Reikės keisti tik sandarinimo gumytes ir stiklo paketus.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 12 06, 00:00)
Beje, galiu prisipažinti, kad langistus jau už...su. Aš apie jų produktą noriu žinoti viską, bet pasirodo, kad jie dar patys visko nežino apie savo produktą. Bet nieko - patobulės. Visi mes tobulėjame, jei neprarūgstame...

Man ir užkliuvo, dažnai pasitaikydavo, kad apie firmos langus žinodavau daugiau už langų firmų vadybininką.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 12 06, 16:03)
Jei užleisi putplastį ant langų, jie mažiau kais ir mažiau kraipysis, aš įsitikinęs, kad plastikinių langų ilgaamžiškumas tokiu atveju gerokai didesnis nei medinių. Reikės keisti tik sandarinimo gumytes ir stiklo paketus.

tai apie tai ir kalba, kad po 10-15 metu, kai reikes keist paketus, teks visa angokrasti perdaryt, bo iklijuotus paketus teks visu visu remu lupt.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 06, 00:46)
Aš pateikiau kainas pačių geriausių Lietuvoje gaminamu medinių langų. Jie būtų Doletos, sertifikuoti pasyvių namų institute. Langų montuotojai tiesiai šviesiai nesako, bet supratau jų užuominą: jie gali pirk medinius, nepasigailėsi. Plastikas ir liek plastiku.

Žinai, aš ir sutikau žmones kurie apie savo produkciją buvo labai aukštos nuomonės, tik kai aš pasiskaitau daugiau techninės informacijos prieš bendraudamas su žmonėmis gyvai techniniais klausimais, kalbu su jais, ir akivaizdžiai matau, kaip jie grybą pjauna. Nors gal čia jų taktika tokia. Jei labai įtikinamai įrodys pirkėjui, kad jų produktas geriausias, tai ir visišką šlamštą prakiš kaip patį geriausia. Netaikau šio pasakymo konkrečiai Doletos langams. Siūlau tiktai kritiškiau žiūrėti į visų vadybininkų pasisakymus. Ir tai kad jis vaizduoja viską žinantis apie sąvą prekę, o ta prekė visais aspektais geriausia lyginant su konkurentais, tai logiškas klausimas, kodėl tuomet ne visi stato jų langus.
Atsakyti
po tiek metu gal turesime vakuminius paketus kurie netilps i joki plastikini siuolaikini rema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 12 06, 17:09)
tai apie tai ir kalba, kad po 10-15 metu, kai reikes keist paketus, teks visa angokrasti perdaryt, bo iklijuotus paketus teks visu visu remu lupt.

Pala, iš kurios pusės leisi putplastį? Greičiausiai iš lauko. O stiklo paketai iš kurios pusės išimami? Jei gerai sustatyti, tai iš vidinės. Jei stiklo paketą užfiksuojančios juostelės iš vidinės pusės nebus uždengtos, tam kad pakeisti stiklo paketą, užteks tik nuimti jas. Rėmo daugiau judinti nereikės. Apie kokį rėmo judinimą kalbat?

Jei čia apie įklijuotą stiklo paketą kalba. Tai irgi neteisinga info. Paketas klijuojamas tik varčioje, ir norint jį pakeisti, tai nesudėtingai galima padaryti iš rėmo išėmus visą varčią ir ją patogiai pasidėjus.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 12 06, 17:18)
po tiek metu gal turesime vakuminius paketus kurie netilps i joki plastikini siuolaikini rema smile.gif

su vakuminiais bus kita problema, jie gali būti tiktai per ploni smile.gif.
Atsakyti
Kokia cia technologija slypi po varstoma klijuot o nevarstoma neklijuot?

PS sis uraganas puikiai pademonstravo langu trukumus, keli langai nesandarus, reiks reguliuot..
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 11 03, 13:25)
kam? na as planuoju konkreciai su situo vaizdu:

madwifi, o prie to vaizdo gal dar vietos yra kokiam namukui papildomai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2013 12 06, 16:37)
madwifi, o prie to vaizdo gal dar vietos yra kokiam namukui papildomai  mirksiukas.gif

ne, bet nesenai dar vienas sklypas netoliese buvo smile.gif
Atsakyti
Prieš pusmetį pasikeitėm nemažą plastikinį langą į Doletos medinį su aliuminio apkaustais išorėje. Iš esmės viskuo patenkinti, tik erzina traškančios rankenos. Iš patirties galiu pasakyti, kad silpnoji Doletos pusė - montavimo komanda. Bičai su didele arogancijos doze ir gerokai kreivom rankom. Teko taisyti montažo broką jau nuleistais sparnais.
Atsakyti