Įkraunama...
Įkraunama...

Langai

QUOTE(cibulis @ 2013 12 05, 23:55)
Beje, galiu prisipažinti, kad langistus jau už...su. Aš apie jų produktą noriu žinoti viską, bet pasirodo, kad jie dar patys visko nežino apie savo produktą. Bet nieko - patobulės. Visi mes tobulėjame, nei neprarūgstame...

kiek zinau medis pasyviam namui beprotiskus pinigus kainuoja.. O pvz aluplastas bent dviguvai pigesnis,nors ir tai brangus.

p.s neivieni batai po į00 litu nesuplyso,nesiojau daug metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 12 05, 23:00)
kiek zinau medis pasyviam namui beprotiskus pinigus kainuoja.. O pvz aluplastas bent dviguvai pigesnis,nors ir tai brangus.

Tu buri, o aš kainas nurodžiau konkrečias, šios savaitės. Pasakymas "kiek žinau" yra tas pats, kas nieko.

Medį dauguma lygina su plastiku, bet pamiršta palyginti teisingai, pvz., medis iš abiejų pusių bus ne baltas, o plastikas - baltas. Todėl dauguma iš vidaus užsako baltą plastiką, nors medis iš vidaus tikrai nebus baltas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 05, 23:06)
Tu buri, o aš kainas nurodžiau konkrečias, šios savaitės. Pasakymas "kiek žinau" yra tas pats, kas nieko.

Medį dauguma lygina su plastiku, bet pamiršta palyginti teisingai, pvz., medis iš abiejų pusių bus ne baltas, o plastikas - baltas. Todėl dauguma iš vidaus užsako baltą plastiką, nors medis iš vidaus tikrai nebus baltas.

Cibulis cia visus sluoja savo kompetencija smile.gif Zmogaus atsipirkima lengva paskaiciuoti kaip nieko kito, jei kalba eina apie darba. Del vaiku - nezinau, bet rasei, kad skaiciuoji viska. Negi as pradesiu rasyt koki laikrodi nesioju, kokia masina vazineju, ir is kokio kompo rasau.. Pasiputes tu shiknius, vienok smile.gif O ta mediniu langu spalva daznai buna shudina ir prie nieko netinka, skirtingai, nei balta. Bet cia mano asmenine nuomone.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 12 05, 23:18)
Cibulis cia visus sluoja savo kompetencija  smile.gif Zmogaus atsipirkima lengva paskaiciuoti kaip nieko kito, jei kalba eina apie darba. Del vaiku - nezinau, bet rasei, kad skaiciuoji viska. Negi as pradesiu rasyt koki laikrodi nesioju, kokia masina vazineju, ir is kokio kompo rasau.. Pasiputes tu shiknius, vienok  smile.gif O ta mediniu langu spalva daznai buna shudina ir prie nieko netinka, skirtingai, nei balta. Bet cia mano asmenine nuomone.

Na, gerai. Mano vienas vaikas kaip minimum bus advoktas-karatistas, o kitas - į NBA varys arba Mikutavičių pakeis. Atsipirks. smile.gif)))))))))

Taip, mėgstu brangius daiktus. Aš daiktų neturiu daug, bet tai ką turiu, kokybišką. Tiek mašina beveik nauja (4 m), tiek butas, kuriame dabar gyvenu, ir kuris yra vienas šilčiausių Vilniuje (ne mano išsigalvojimas). Ir dar brangus. Labai brangus. Jo kaina - beveik kaip namo.

O kokį laikrodį nešioji ir kokią mašiną vairuoji, mielai norėčiau išgirsti. Prieš dvi savaitės vos nenupirkau naujo Vostoko. Tik dėl to, kad jie lietuviški. Turiu silpnybę laikrodžiams. Vyrai iš esmės gali pasipuošti tik geru laikrodžiu, moterų pasirinkimas platesnis. Aš dar tiesu nešioju akinius. Tai ir juos renkuosi ne pigius. Dabar nešioju Ray Ban'us.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 06, 00:06)

Cibuli,necibulink,as taippat domejaus langais pasyviam namui.. o jei tu ziuri koki mesla,kuris vistiek uz plastika brangesnis tai jau tavo problemos. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 12 06, 00:30)
Na, gerai. Mano vienas vaikas kaip minimum bus advoktas-karatistas, o kitas - į NBA varys arba Mikutavičių pakeis. Atsipirks.  smile.gif)))))))))

Taip, mėgstu brangius daiktus. Aš daiktų neturiu daug, bet tai ką turiu, kokybišką. Tiek mašina beveik nauja (4 m), tiek butas, kuriame dabar gyvenu, ir kuris yra vienas šilčiausių Vilniuje (ne mano išsigalvojimas). Ir dar brangus. Labai brangus. Jo kaina - beveik kaip namo.

O kokį laikrodį nešioji ir kokią mašiną vairuoji, mielai norėčiau išgirsti. Prieš dvi savaitės vos nenupirkau naujo Vostoko. Tik dėl to, kad jie lietuviški. Turiu silpnybę laikrodžiams. Vyrai iš esmės gali pasipuošti tik geru laikrodžiu, moterų pasirinkimas platesnis. Aš dar tiesu nešioju akinius. Tai ir juos renkuosi ne pigius. Dabar nešioju Ray Ban'us.

O akiniai su dvigubu stiklo paketu,ar trigubu? plastikinis termo remelis ar aliuminis? kokia varza? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 12 05, 23:34)
O akiniai su dvigubu stiklo paketu,ar trigubu?  plastikinis termo remelis ar aliuminis? kokia varza? bigsmile.gif

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 12 05, 23:31)
Cibuli,necibulink,as taippat domejaus langais pasyviam namui..   o jei tu ziuri koki mesla,kuris vistiek uz plastika brangesnis tai jau tavo problemos. mirksiukas.gif

Aš pateikiau kainas pačių geriausių Lietuvoje gaminamu medinių langų. Jie būtų Doletos, sertifikuoti pasyvių namų institute. Langų montuotojai tiesiai šviesiai nesako, bet supratau jų užuominą: jie gali pirk medinius, nepasigailėsi. Plastikas ir liek plastiku.

Aš nesakau, kad pirksiu plastikinius, - jie brangūs, nors norėčiau. Tiesą, pasakius, aš noriu medinių langų. Tik man jie per brangūs, todėl ir bandau save įtikinti, kad verti dėmesio, t.y. verta permokėti.

Pasakysiu dalyką, kurio net pats netikiu. Brolis kaip tik dabar į butą deda Megrame medinius langus su palangėmis ir dar kažkuo. Man irgi akys ant kaktos iššoko, kai pasakė kainą - 35 000 Lt. Va čia tai per mokėjimas.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2013 12 05, 23:34)
O akiniai su dvigubu stiklo paketu,ar trigubu?  plastikinis termo remelis ar aliuminis? kokia varza? bigsmile.gif

4u.gif drinks_cheers.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Turėjau metalinis, bet vaikas patvarkė, - pastvėrė ir sulenkė, tiesinau lūžo. Tų metalinių stiklai buvo pilnas faršas - nesibraižantys, fotochrominiai, ploninti, tonuoti. Žodžiu, kainavo apie 1700 Lt. Nesigailiu, buvo tikrai geri, tik rėmai lievi.

Ray Ban;ai - plastikiniai, madingi su storu juodu plastiko rėmu. Stiklui pataupiau - ploni, bet ne fotochrominiai ir ne nenesibraižančio stiklo. Akiniams dar tik metai, bet jau stipriai naudoti.

Vienas pažįstas optikos direktorius prieš 7-10 metų padarė dovaną: akinių rėmus ir sakė, važiuok į tokią ir tokią optiką ir rinkis kokius tik nori stiklus. Akinai - pilnas faršas. Dar ir dabar guli namuose kaip nauji. Tik man per silpni, bet - tikrai super. AMŽINI.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 06 gruodžio 2013 - 00:00
QUOTE(cibulis @ 2013 12 05, 23:46)
Aš viską skaičiuoju. Toks jau mano būdas. O apie atsipirkimą turiu labai paprastą pavyzdį: dabar už medį sumoku 28 000 Lt. Plastikas - 20 000 Lt. Po 15-20 metų medžio atveju keičiu tik stiklo paketą. Tarkim operacija - 5000 - 10 000 Lt.  Taigi už medį būsim sumokėję maks. 38 000 Lt.

Plastikas. Iš pradžių 20 000 Lt. Jei viską keičiam po 15-20 metų - išleidžiam apie 40 000 Lt. Galbūt tuo metu išeis įsigyti super gerus plastikinius langus, kurie, palyginti su mediniais, bus kaip revoliucija (aš tuo tikiu), bet...

Aš ant langų profilio žadu užleisti iki 4 cm neoporo. Vadinasi, plastikinių langų atveju neįskaičiuotas galimas apdailos, apšiltinimo gadinimas, keitimas. O tai brangu ir skausminga.

Cibuli, turiu dar viena pratima paskaiciavimui smile.gif

Tavo skaiciuose a priori nuspresta, kad stiklo paketus reikes keisti. Klausimas paprastas - ar apsimoka keisti net ir argona praradusius stiklo paketus? Kiek padidetu langu silumos nuostoliai? Ar nebus taip, kad issivadejes argonas languose silumos nuostolius padidins, nu tarkim is lempos 100 lt/metams, o kad situos nuostolius panaikint ruosies investuot papildomus 8000 lt? Kur cia iszvelgi investicijos atsiperkamuma?

Atsakyti
Na prajuokino. Cibuli - kur tu radai fotochroma, tonuota (kam???), ploninta uz 1700?
cia reikia sugebet tiek permoket. Tu stikliuku savikaina- 50 lt/vnt.
Parduoda aisku nuo 80-850 vnt. lotuliukas.gif
Kaip taip sugebejai permoket?
(taip pat sunesiojes kalna akiniu, pats gaminesis ir t.t) mirksiukas.gif

Del Megrame langu - jai pasiseke, radus toki klienta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 06 gruodžio 2013 - 07:52
Man mediniai nepatinka tuom kad ju terasines vitrinos nustumiamos niekam tikusios. Ty kalbinti vadybininkai tiesiai sviesiai sake jog svilps vejai...

Beje galiu pripazinti jog teko paciam kalbet su kruva langu vadybininku, Doletos sakyciau stipriausi smegenu plovimui smile.gif Plastikas pigiena, medis prabanga, naturalumas, kvepuoja.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2013 12 06, 06:47)
Klausimas paprastas - ar apsimoka keisti net ir argona praradusius stiklo paketus? Kiek padidetu langu silumos nuostoliai? Ar nebus taip, kad issivadejes argonas languose silumos nuostolius padidins, nu tarkim is lempos 100 lt/metams, o kad situos nuostolius panaikint ruosies investuot papildomus 8000 lt? Kur cia iszvelgi investicijos atsiperkamuma?

Šito aš nežinau, bet faktas, kad kažką reikės daryti su langais po kokių 20 ar 25 metų. O gal ir po 15 metų. Man irgi būtų įdomu žinoti: tektų keisti visą langą ar tik stiklo paketą?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 05, 23:30)
Dabar nešioju Ray Ban'us.

aviatorius ar tuos didelius storais remais? fuuu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 12 06, 07:49)
Na prajuokino. Cibuli - kur tu radai fotochroma, tonuota (kam???), ploninta uz 1700?

kai kurie Rodenstock progresiniai lesiai tiek kainuoja. juos gi drozia fabrike konkreciai pagal kliento akis ir pasirinkta rema, As dabar skaitymui rondenstoko ERGO linijos lesius ant draudimo pinigu pasiemiau, tai be jokiu ten fotochromu, tonavimu apie 1200Lt kainavo. Rega jais prekiauja jei ka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 06 gruodžio 2013 - 13:29