Papildyta:
Kaip taisykle kiekvienam uz nugaros nepastovesi, uzdes pleve ir ka ten matysi kaip ir kas po ja. Va Raituzas skundes savo bloge kad geriau jau pats butu viska klijaves nes buvo labai nepatenkintas kokybe. Dar gali buti momentas kad gausiai butu uzvarius gali pleve ar net pati lango profili ilenkt...
QUOTE(mintas @ 2013 12 02, 16:42)
Pritariu. Iš vidaus kai plėvelę klijavau, sugaišau apie mėnesį. Aišku tai darant visą darbo laiką, o ne tik po darbo ir savaitgaliais, taip kruopščiai dirbant padarysi ir per nepilną savaitę, bet kai pats darai, gali atsakyti už kiekvieną užklijuotą centimetrą.
Manau A, nes jai vietoi xps butu gispas tai butent prie gipso detum kampuka tinkavimo. Papildyta:
Kaip taisykle kiekvienam uz nugaros nepastovesi, uzdes pleve ir ka ten matysi kaip ir kas po ja. Va Raituzas skundes savo bloge kad geriau jau pats butu viska klijaves nes buvo labai nepatenkintas kokybe. Dar gali buti momentas kad gausiai butu uzvarius gali pleve ar net pati lango profili ilenkt...
Sveiki Noriu paklausti apie medinių langų gamintojus: - Langvalda (www.langvalda.lt) - Vilbaiva (http://www.vilbaivafenster.lt/) Šių gamintojų medinių langų kainos gana patrauklios (palyginus su kitais), ar kas nors iš dalyvių gali pasidalinti informacija: - ar langai kokybiški - ar kokybiškai atlieka montavimo darbus. - ar operatyviai šalina broką - ir t.t.
Šie tiek informacijos apie langus. Aš dabar renkuosi tarp Aluplasto Ideal 8000 energeto ir Kommerling 88 proEnergyTec. Abiejų atveju stiklo paketas į profilį būtų klijuojamas. Atstovai buria, kad galima vietoje pakeisti (jei kada nors prireiktų), bet aš manau, kad nesąmonė. Jei ką, imtų tą visą langą ir vežtų į gamyklą. Abu profiliai gaminami Vokietijoje (Aluplastas 8000 gamina ne Lenkijoje, o Vokietijoje).
Aluplasto lango termo užpildas daromas vietoje, t.y. Lietuvoje. Kalbu apie kamerų užpildymą. Jis pildomas neoporu. Kommerlingo atveju jau iš gamyklos atvažiuotų profilis su termo užpildymu (užpurškiama putomis). Žiūrėjau vakar abu profilius gyvai: Kommerlingo užpildymas - idealus, Aluplato - įkiša kaip dešra, bet kaip tabaluoja. Čia Kommerlingo privalumas.
Į Kommerlingą galima įdėti 52 mm stiklo paketą (4-20-4-20-4), į Aluplasta - bijo. Kommerlingo varstoma dalis būtų armuota metalu, nevarstoma - stiklo pluoštu. "Hermio langai" aiškina, kad tai būtų kažkoks patobulintas 88 proEnergyTec profilis, bet SKP sako, kad metalo armuotė eina tik į 88plus profilį (o jis pigesnis ir paprastesnis nei 88 proEnergyTec). Aluplast 8000 energeto atsieit nearmuojamas metalu, nors SKP sako, kad apskaičiavus langus (aukščio ir pločio santykį), gali tekti armuoti.
Be to, Aluplasto 8000 energeto į šiltus namus Lietuvoje jau daug sumontuota, o Kommerling 88 proEnergytec - nei vieno (arba beveik nei vieno).
Beje, "Hermio" langai sako, nors Kommerlingas į tamsius profilius (ypač pietų pusėje) deda armuotę, nes jie gali išsikraipyti (pietų pusėje matavo profilį, tai jo temperatūra buvo apie 65 laipsniai, o plastikas turi atmintį, t.y. išsilankstė ir nebegrįžo). Vieną kartą išpūstas plastikas, daugiau jau formos neatgaus. Anot jų, metalinė Kommerlingo armuotė saugo nuo paketo išsipūtimo, Aluplasto be metalo - tikrai išsipūs. Bet profilio su armuote Uw prastesnė.
Aluplasto langai tikrai šiltesni. Mano visų langų Uw vertė su Aluplastu išeina: 0,67, - čia skaičiavo su programa. Kommerling - apie 0,694, - aš išvedžiau aritmetinį vidurkį.
Aš mėgstu lyginti iki galo. Taigi į pasiūlymus įtraukiau ir Doletos medinius langus. Jie vieninteliai iš karto pasiūlė stiklo paketą 4-20-4-20-4. Profilis - 98 mm medžio, dar kaustytas aliuminiu. Tuomet profilio storis - net 110 mm (langai turi daug privalumų: speciali dažymo technika, papildomas sandarinimas, kuris taikomas pajūrio zonai, daromas visiems langams, trys eilės sandarinimo tarpinių ir t.t). Išorė- RAL spalva, vidus - medis. Kaina - apie 32 000 Lt. Bet realiai sausio mėnesį gaučiau gerą nuolaidą (jau beveik išsiderėjau). Manau, kad tuomet langai kainuotų apie 28 000 Lt. Doletos langų Uw - 0,75. Atrodo daug, bet...
Paprašiau, kad Kommerlingas atsiųstų 88 proEnergytec su 52 mm stiklo paketu (4-20-4-20-4) ir dvispalviu rėmu (išorė - pilka, vidus - medžio imitacija, swispacer Ultimate), kaina išėjo - 20 000 Lt. Taigi skirtumas nuo medžio jau tik 8000 Lt.
Dabar vertiname toliau. Stiklo paketą teks keisti. Ne iš karto, bet po 15-20 metų tikrai. Atrodytų, su plastiku mažiau bėdų, bet patys šilčiausi profiliai juos klijuoja, todėl nė velnio jų lengvai nepakeisi. Įvertinkime, kad gali tekti gadinti namo apdailą (išorės ir vidaus), norint pakeisti stiklo paketą.
Medinių langų atveju stiklo paketą sunku pakeisti, bet įmanoma. Jis nebus klijuojamas. Jį galima keisti name, t.y. iš namo vidaus. Niekur nieko vežti neriekia. (Man asmeniškai Doleta žada suskaičiuoti visų langų stiklo paketo pakeitimo kainą).
Kur link lenkiu. Galbūt mediniai langai iš pradžių ir brangiau, bet per 25-30 metų tikrai atsipirks. Čia tik mano prielaidos, spėjimai, bet kas žino.
P.S. Doleta man per brangu, bet galbūt medis per 30-50 metų tikrai atsiperka. Už plastika tik dabar sumoki pigiai, bet po to - kas žino. O medis kaustytas aliuminiu - visam gyvenimui.
P.S. Doleta man per brangu, bet galbūt medis per 30-50 metų tikrai atsiperka. Už plastika tik dabar sumoki pigiai, bet po to - kas žino. O medis kaustytas aliuminiu - visam gyvenimui.
Tai vat aš ir nežinau. Mano mintis labai paprasta: dabar mediniai langai brangūs, bet galbūt aš prie jų visą gyvenimą rankų nekišiu (tik išsihermetizavusius stiklo paketus pakeisiu). O plastiką tikrai teks keisti. Kaip sakoma: skūpas moka du kartus. Čia tik spėjimas, bet jei jis pasitvirtintų, tai medis atsipirktų. Ar nenorėtum namo: vieną kartą pastatei ir prie išorės nekiši pirštų.
Tai vat aš ir nežinau. Mano mintis labai paprasta: dabar mediniai langai brangūs, bet galbūt aš prie jų visą gyvenimą rankų nekišiu (tik išsihermetizavusius stiklo paketus pakeisiu). O plastiką tikrai teks keisti. Kaip sakoma: skūpas moka du kartus. Čia tik spėjimas, bet jei jis pasitvirtintų, tai medis atsipirktų. Ar nenorėtum namo: vieną kartą pastatei ir prie išorės nekiši pirštų.
As nesuprantu kaip langai gali atsipirkti, ar namas, ar butas, ar rumai? Kaip paskaiciuosi? Nebent nuomosi. Netikiu as tais amzinais produktais. Bet 8k daugeliui nieko nereiskia, tai kodel gi neisimetus mediniu langu. Tikrai nieko neprarasi.
As nesuprantu kaip langai gali atsipirkti, ar namas, ar butas, ar rumai? Kaip paskaiciuosi? Nebent nuomosi. Netikiu as tais amzinais produktais. Bet 8k daugeliui nieko nereiskia, tai kodel gi neisimetus mediniu langu. Tikrai nieko neprarasi.
Aš viską skaičiuoju. Toks jau mano būdas. O apie atsipirkimą turiu labai paprastą pavyzdį: dabar už medį sumoku 28 000 Lt. Plastikas - 20 000 Lt. Po 15-20 metų medžio atveju keičiu tik stiklo paketą. Tarkim operacija - 5000 - 10 000 Lt. Taigi už medį būsim sumokėję maks. 38 000 Lt.
Plastikas. Iš pradžių 20 000 Lt. Jei viską keičiam po 15-20 metų - išleidžiam apie 40 000 Lt. Galbūt tuo metu išeis įsigyti super gerus plastikinius langus, kurie, palyginti su mediniais, bus kaip revoliucija (aš tuo tikiu), bet...
Aš ant langų profilio žadu užleisti iki 4 cm neoporo. Vadinasi, plastikinių langų atveju neįskaičiuotas galimas apdailos, apšiltinimo gadinimas, keitimas. O tai brangu ir skausminga.
Jūs, kolega, klystate. Aš esu pirkęs krūva batų po 500 Lt, bet jie suplyšdavo per porą mėnesių. Bet esu turėjęs tokių, už kuriuos mokėjau 299 Lt, bet tarnavo 5 metus. Pakeičiau padą, bet vis tiek batai nebuvo sudilę. Aišku teko išmesti, bet man šių batų metinė kaina - tik 50 Lt, nors iš karto sumokėjau 299 Lt.
O štai tų batų už 500 Lt metinė kaina - 500 Lt. Kainos skirtumas per sezoną - 10 kartų.
Tai čia ką - nėra atsipirkimo? Abu batai madingi, brendiniai.
Aš viską skaičiuoju. Toks jau mano būdas. O apie atsipirkimą turiu labai paprastą pavyzdį: dabar už medį sumoku 28 000 Lt. Plastikas - 20 000 Lt. Po 15-20 metų medžio atveju keičiu tik stiklo paketą. Tarkim operacija - 5000 - 10 000 Lt. Taigi už medį būsim sumokėję maks. 38 000 Lt.
Beje, galiu prisipažinti, kad langistus jau už...su. Aš apie jų produktą noriu žinoti viską, bet pasirodo, kad jie dar patys visko nežino apie savo produktą. Bet nieko - patobulės. Visi mes tobulėjame, jei neprarūgstame... Papildyta:
O jūs vaiką prilyginate daiktui? Aš manau, kad atsipirkimas priskiriamas tik daiktui.
O daiktai lūžta. Dabar mano Swiss Made laikrodį jau kokias 3 savaites taiso. Atsieit laukė šveicariškų detalių. Gal ir teisybė. Aišku - laikrodžiu jau kokie 6-7 metai, jis mechaninis, prisisukantis nuo judesio (Louis Erard), bet net ir šveicariški laikrodžiai nelaiko. Tai gal ir medis nelaikys?