Įkraunama...
Įkraunama...

Langai

Busiu bjaurus, bet ir 1 p., ir 2 p. - isitikinimu pasekme. biggrin.gif

Ypac apie "geriausia" firma... biggrin.gif
Bet kuriuo atveju - sekmes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 11 30, 07:18)
Ypac apie "geriausia" firma... biggrin.gif
Bet kuriuo atveju - sekmes thumbup.gif

Ne aš sugalvojau, kad tai geriausiai langus Lietuvoje montuojanti firma. Taip jų konkurentai sako. Kai kurie langų gamintojai sako tiesiai šviesiai: mes pagaminsim langus, o į juos kreipkis montavimo. Iš jų perka stiklo pluošto laikiklius, būtent ta firma suskaičiuoja apkrovas, paruošia montavimo projektą. Ir taip sako ne viena firma. Su jais montavimo srityje dirba Hermio langai, Doleta, Megrame ir t.t.

Būtent ta firma montavo langus visuose Lietuvoje sertifikuotuose namuose. Būtent ta firma patentuoja montavimą PN institute. Kiekvienoje verslo srityje yra lyderiai. Šiuo atveju - jie lyderiai langų montavime. Jie net gi patys sako: langai pas mus ne brangesni nei kitur. Pas juos brangiai kainuoja montavimas.

Mano atveju, jei montuosiu langus tik per vieną rėmo išnešimą, tai man kainuos 6700 Lt. Per vieną lango išnešimą reiškia, kad iš lauko žiūrint nuo apdailos iki rėmo bus apie 25 cm putplasčio storis.

Jie langus išnešiu į priekį per visą jų profilį, toks man montavimas kainuos 8500 Lt. Tuomet iš lauko žiūrint į langą nuo apdailos iki rėmo bus likę apie 15 cm.

Galimas ir tarpinis variantas, pvz., 20 cm. Koks variantas geresnis, suskaičiuos mano PHPP skaičiuotojas. Beje, pati langus montuojanti firmą užsakė tokius skaičiavimus, ieškodama atsakymo, kuri lango padėti putplastyje optimaliausia.

Į tokią didelę montavimo kainą įeina ne tik patys darbi, bet ir stiklo pluošto laikikliai, kitos tvirtinimo detalės ir sandarinimo juostos. Jie netgi sako, kad geriausia būtų langus montuoti taip: pirma langai, tada apšiltinimas, o tada jie atvažiuoja ir užsandarina tarpus aplink langus. Tikiu, kad sandarumo testas ir termovizinė nuotrauka langų vietoje bus be priekaištų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 11 30, 00:13)
1. Statant itin šiltą namą, viską lemia smulkmenos. Atrodo, kas čia tokio, vos du skaičiai po kablelio, bet pradedant langų termorėmeliais, langų laikikliais ir baigiant smeigėmis, per visą namą išeis labai apvalus skaičius.

Aš dabar prisiminiau, kad net mano PHPP skaičiuotojas sakė, kad norint gero rezultato reikia naudoti Swisspacer V termorėmelius. Nes langai - silpniausia namo vieta. Jų tvirtinimas - irgi didelis galvos skausmas. Kuo geriau išsprendus langų problemą net ir paprastas namas sunaudos daug mažiau resursų šildymui.

2. Man jau yra beveik gerai. Jei kalbėtumėme apie langus, jau beveik žinau, ką rinksiuosi. Iš visų profilių liko iš esmės du (Aluplast Ideal 8000 energeto ir Kommerling 88 proEnergyTec), stiklo paketas irgi beveik aiškus (arba 48 mm arba 52 mm), termorėmelis (arba Thermix, arba Swisspacer). Kuriuos langus pasirinksiu, iš esmės lems kiekvieno iš gamintojų galimybė sukomplektuoti profilį su 52 mm stiklo paketu ir Swisspacer termorėmeliu ir kaina. Montavimas - tik ant stiklo pluošto kronšteinų. Kas montuos - irgi žinau. Tai bus geriausiai langus Lietuvoje montuojanti firma.

Vienintelis dalykas - langus užsakinėsiu vasarį arba kovą. Sako būtent tada jie būna pigiausi. Pavyks sutaupyti vieną kitą procentą. Nebent atsiras kažkokie visiškai nauji itin geri langai už protingą kainą, bet manau, kad per ateinančius 3-4 mėnesius rinka aukštyn kojomis neapsivers.

Manau betkuris langininkas tau pasakytu kad metalinis remelis yra geriau nei plastikinis, plastikinis siltesnis beabejo taciau didesne tikimybe jog jis taps nesandarus.

Swisspacer kiek zinau yra grynai plasmasinis, TGI yra metalas dengtas plastiku. Vizualiai Swisspacer grazesnis remelis biggrin.gif

Pazystamas langininkas man patare nedeti maksimalaus imanomo paketo ty kiek zinau i veka telpa 50mm, pasirinkau 48mm. Atseit nuo vejo apkrovu i stikla, siauras vidinis apvadas irgi palieka nesandarus.. Gal del to ir klijuoja paketus i siaurus profilius...
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 11 30, 10:09)
Pazystamas langininkas man patare nedeti maksimalaus imanomo paketo ty kiek zinau i veka telpa 50mm, pasirinkau 48mm. Atseit nuo vejo apkrovu i stikla, siauras vidinis apvadas irgi palieka nesandarus.. Gal del to ir klijuoja paketus i siaurus profilius...

Aš tai jau girdžiu ne iš vieno žmogaus. Gal ir tiesa, kas ten žino. Man tik keista, kad gamintojai apskaičiuoja, kad įmanoma dėti tokį stiklo paketą į profilį, bet realybėje geriau nereikia, nes išsihermetizuos ir t.t. Galbūt tai yra langininkų galimybių ribos šiai dienai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 11 30, 10:06)
Ne aš sugalvojau, kad tai geriausiai langus Lietuvoje montuojanti firma. Taip jų konkurentai sako. Kai kurie langų gamintojai sako tiesiai šviesiai: mes pagaminsim langus, o į juos kreipkis montavimo. Iš jų perka stiklo pluošto laikiklius, būtent ta firma suskaičiuoja apkrovas, paruošia montavimo projektą. Ir taip sako ne viena firma. Su jais montavimo srityje dirba Hermio langai, Doleta, Megrame ir t.t.

Būtent ta firma montavo langus visuose Lietuvoje sertifikuotuose namuose. Būtent ta firma patentuoja montavimą PN institute. Kiekvienoje verslo srityje yra lyderiai. Šiuo atveju - jie lyderiai langų montavime. Jie net gi patys sako: langai pas mus ne brangesni nei kitur. Pas juos brangiai kainuoja montavimas.

Mano atveju, jei montuosiu langus tik per vieną rėmo išnešimą, tai man kainuos 6700 Lt. Per vieną lango išnešimą reiškia, kad iš lauko žiūrint nuo apdailos iki rėmo bus apie 25 cm putplasčio storis.

Jie langus išnešiu į priekį per visą jų profilį, toks man montavimas kainuos 8500 Lt. Tuomet iš lauko žiūrint į langą nuo apdailos iki rėmo bus likę apie 15 cm.

Galimas ir tarpinis variantas, pvz., 20 cm. Koks variantas geresnis, suskaičiuos mano PHPP skaičiuotojas. Beje, pati langus montuojanti firmą užsakė tokius skaičiavimus, ieškodama atsakymo, kuri lango padėti putplastyje optimaliausia.

Į tokią didelę montavimo kainą įeina ne tik patys darbi, bet ir stiklo pluošto laikikliai, kitos tvirtinimo detalės ir sandarinimo juostos. Jie netgi sako, kad geriausia būtų langus montuoti taip: pirma langai, tada apšiltinimas, o tada jie atvažiuoja ir užsandarina tarpus aplink langus. Tikiu, kad sandarumo testas ir termovizinė nuotrauka langų vietoje bus be priekaištų.

Mano kukli nuomonė apie tą geriausią firmą pakankamai skeptiška.
Standartinis montavimas kainuoja 3 - 4 kartus pigiau. Dabar jau, jei pageidausi, beveik visi gali suklijuoti juostas ar užpūsti mėlynom putom. Stiklo pluošto laikiklius be problemų galima nusipirkti. Visa tai sudėjus vis tiek gausis dvigubai pigiau nei jie siūlo.
Reikia labai giliai patikėti jų kalbomis apie tai, kad jie ten žino kažkokias paslaptis, naudoja ypatingas juostos priklijavimo ar putų užpurškimo technologijas, kad vien už tai sumokėti papildomus 3 - 4 tūkstančius.
Kita vertus brendas turi turėti savo kainą. Kažkas gi turi apmokėti dalyvavimą parodose, montavimą vien už reklamą visuose sertifikuotose namuose, važinėjimą iš Klaipėdos, PN sertifikatus ir t.t.

Dar geras dėl langų montavimo projekto. thumbup.gif
Jei čia ne bajeris, tai vyrukai tikrai šaunuoliai, marketingas aukštumoje.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 11 30, 11:14)
Reikia labai giliai patikėti jų kalbomis apie tai, kad jie ten žino kažkokias paslaptis, naudoja ypatingas juostos priklijavimo ar putų užpurškimo technologijas, kad vien už tai sumokėti papildomus 3 -  4 tūkstančius.
Kita vertus brendas turi turėti savo kainą. Kažkas gi turi apmokėti dalyvavimą parodose, montavimą vien už reklamą visuose sertifikuotose namuose, važinėjimą iš Klaipėdos, PN sertifikatus ir t.t.

Hermio langai su tais pačiais stiklo laikikliais mano atveju langus sumontuotų už 5800 Lt. Taip kad lygiai taip pat brangu, kaip ir kitos firmos atveju - 6700 Lt. Beje, Hermio pasiūlyta kaina apytikslė. Vėliau ji gali keistis ir tikėtina į didesnę pusę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 lapkričio 2013 - 11:28
QUOTE(idealistas @ 2013 11 29, 17:36)
Dauguma musu yra gyvene su senais mediniais langais - matet kada juos rasojancius is vidaus?

buvo pas mane kazkada tokios balkono durys, uzrasodavo stiklas istisai - ten buvo du stiklai ir jei gerai pamenu pradejo rasot nuo tada kai ant silikono juos isodinau. matyt pries tai ventiliavosi kaip reikiant, todel ir nerasojo. Tai panasi situacija ir su issibezdejusiu paketu - jis nera tiek kiauras kad pkankamai vedintusi, bet ir nera tiek sandarus kad islaikytu argona.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 30 lapkričio 2013 - 12:46
Dar geras dėl langų montavimo projekto.  thumbup.gif
Jei čia ne bajeris, tai vyrukai tikrai šaunuoliai, marketingas aukštumoje.

Projektas, kiek suprantu, tai apskaičiavimas kiek ir kokių stiklo pluoštų laikiklių reikės. Galbūt tai ir negalima vadinti projektu. Tai gal labiau panašu į konstrukcinius paskaičiavimus.
Atsakyti
Uz 1,5t litu gal nebent i buta langus sudetu.. Netikiu kad uz tiek iseitu medziagos ir kokiu 3 asmenu darbas, transportavimas.. Mano vitrinos langas 2300x2000 nese 4 zmones.

Standartinis montavimas kainuoja 3 - 4 kartus pigiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 30 lapkričio 2013 - 15:37
QUOTE(*** @ 2013 11 30, 15:37)
Uz 1,5t litu gal nebent i buta langus sudetu.. Netikiu kad uz tiek iseitu medziagos ir kokiu 3 asmenu darbas, transportavimas.. Mano vitrinos langas 2300x2000 nese 4 zmones.

Jeigu jau reikalai pasisuko apie pinigus, tai kiek paties langų montavimas kainavo? Nurodyk bendrą langų plotą ir montavimo kainą.

Aš, beje, kur nurodžiau kainą, tai buvo ne tik langų, bet ir vienų lauko durų montavimas. Mano atveju bendras angų plotas (langų ir lauko durų) yra 36,54 kv. m., kaina - 6727 Lt. Taigi už vieną kvadratinį metrą išeina 184 Lt.

Į kainą įeina:
1. Montavimo darbai.
2. Sandarinimas.
3. Stiklo pluošto laikikliai - 148 vnt.
4. Savaime besiplečianti juosta pripildyta akrilo dispersijos (difuzinė diafragma - laukinė).
5. Savaime besiplečianti juostelė.
6. Aukščiausios klasės izoliacinė juosta – pilnai limpantis paviršius. Tinkuojama (sandarumo diafragma - vidinė).
7. Kitos tvirtinimo detalės.
Darbai - 3100, medžiagos - 3600 Lt.

Įdomu kiek kitiems kainavo montavimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 lapkričio 2013 - 17:48
35 kv.m. langu montavimas 2246 lt. plius sandarinimo juostos su montazu is vidines ir lauko puses 1780 lt. tai sakyciau cibulio samata nera tokia jau baisi. Sutikciau moketi tiek kiek cibulis ruosiasi.
Atsakyti
Kodėl rasoja stiklas? Iš lauko pusės. Rasoja tik kai kurie langai, bet nevisada. Namas naujos statybos, langai veka alphaline 90, garo izoliacinės juostos sudėtos ir t.t. Kas gali būti? Ar čia nuo lauke esančios drėgmės? g.gif
Atsakyti