QUOTE(idealistas @ 2013 11 29, 23:13)
1. Negi tikrai naudojant plastikini remeli langas gaunasi siltesnis ant 0,05W/m2K??
2. Tau gerai niekada nebus
1. Statant itin šiltą namą, viską lemia smulkmenos. Atrodo, kas čia tokio, vos du skaičiai po kablelio, bet pradedant langų termorėmeliais, langų laikikliais ir baigiant smeigėmis, per visą namą išeis labai apvalus skaičius.
Aš dabar prisiminiau, kad net mano PHPP skaičiuotojas sakė, kad norint gero rezultato reikia naudoti Swisspacer V termorėmelius. Nes langai - silpniausia namo vieta. Jų tvirtinimas - irgi didelis galvos skausmas. Kuo geriau išsprendus langų problemą net ir paprastas namas sunaudos daug mažiau resursų šildymui.
2. Man jau yra beveik gerai. Jei kalbėtumėme apie langus, jau beveik žinau, ką rinksiuosi. Iš visų profilių liko iš esmės du (Aluplast Ideal 8000 energeto ir Kommerling 88 proEnergyTec), stiklo paketas irgi beveik aiškus (arba 48 mm arba 52 mm), termorėmelis (arba Thermix, arba Swisspacer). Kuriuos langus pasirinksiu, iš esmės lems kiekvieno iš gamintojų galimybė sukomplektuoti profilį su 52 mm stiklo paketu ir Swisspacer termorėmeliu ir kaina. Montavimas - tik ant stiklo pluošto kronšteinų. Kas montuos - irgi žinau. Tai bus geriausiai langus Lietuvoje montuojanti firma.
Vienintelis dalykas - langus užsakinėsiu vasarį arba kovą. Sako būtent tada jie būna pigiausi. Pavyks sutaupyti vieną kitą procentą. Nebent atsiras kažkokie visiškai nauji itin geri langai už protingą kainą, bet manau, kad per ateinančius 3-4 mėnesius rinka aukštyn kojomis neapsivers.