Įkraunama...
Įkraunama...

Langai

QUOTE(cibulis @ 2013 11 28, 18:29)
Šiek tiek primityvus požiūris, nes realias lango galimybes parodo tik instaliuota Uw vertė.

O kaip tu nustatysi instaliavimo kokybe - sutik, remtis popieriniais nuliais po kablelio irgi nera labai modernu..
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 11 28, 18:32)
Uw = (Ag Ug + Af Uf + Ig g) / (Ag + Af)

Ag stiklinimo plotas m2
Ug istiklinimo silumos perdavimo keof (W/m2K)
Uf remo silumos perdavimo koef (W/m2K)
Ig bendrasis istiklinimo perimetras (m)
g ilginis silumos perdavimo koef (W/mk)

Aš pats tikrai nežadu skaičiuoti. Tam yra firmos. Man tik įdomu ar jos nepagražina gautų skaičių. Štai kur klausimas. Gal pats savo langus perskaičiavai pagal šią formulę ir palyginai su langistų duomenimis?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 11 28, 18:34)
Aš pats tikrai nežadu skaičiuoti. Tam yra firmos. Man tik įdomu ar jos nepagražina gautų skaičių. Štai kur klausimas. Gal pats savo langus perskaičiavai pagal šią formulę ir palyginai su langistų duomenimis?

Man langininkai pateike lentele kur viskas buvo suvesta, kas ir kaip...

Kaip palyginimui

silciausias langas 3.52x2.37m Uw 0.73
salciausias 1.55 x 0.75 Uw 0.84 (katilines langas)

tarp kitko, manasis langu g yra 0.4
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 11 28, 18:33)
O kaip tu nustatysi instaliavimo kokybe - sutik, remtis popieriniais nuliais po kablelio irgi nera labai modernu..

Aš kaip tik manau, kad kol kas langų rinkoje, jei kalbėsime apie itin šiltus langus, ir vyksta tas žaidimas po kablelio. Galbūt yra akivaizdžiai geresnių langų Europoje, JAV ir pan., bet jie bus brangūs.

Aš manau, kad tas žaidimas po kablelio turi logikos. Dar labai svarbu yra lango montavimas. Aš rinksiuosi tik stiklo pluošto laikiklius. Be to, ant lango rėmų iš visų pusių užleisiu iki 4 cm apšiltinimo storį. Štai tokiu atveju tikiu, kad popieriuje suskaičiuota Uw vertė gali būti pasiekta ir gyvenime. Jei langus montuoti ant metalinių laikiklių ar į medžio karkasą, reikšmė tikrai pablogėtų.

P.S. Kokie pagal tave šiuo metu iš Lietuvoje parduodamų langų patys šilčiausi ar geriausi?
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 11 28, 18:41)
Man langininkai pateike lentele kur viskas buvo suvesta, kas ir kaip...

Kaip palyginimui

silciausias langas 3.52x2.37m Uw 0.73
salciausias 1.55 x 0.75 Uw 0.84 (katilines langas)

tarp kitko, manasis langu g yra 0.4

Kokius langus dėjai? Kiek kainavo tau 1 kv. metras lango? Kaip langus montavo? Užleidinėjai apšiltinimą ant rėmo?
Atsakyti
Veka alphaline 90md. Montavo kaip ir mintui ant metaliniu kronsteinu, rema uzleidau putplasciu tiek
kad tilptu dar klinkerio plyteles..

Del kainos sunku ka pasakyt, terasisnes balkonu stumdomos sistemos labai ispucia samata. O seip tai su 48 stiklu, antracit grau spalva vidaus ir lauko (niekur nera baltos spalvos), g 0.4, TGI 1.0 remeliu, siltintu & armuoty profiliu isejo ~400lt m2,
Veka lift n slide balkonines ~700lt/m2; veka slide terasines ~900lt/m2 be montavimo.

QUOTE(cibulis @ 2013 11 28, 18:56)
Kokius langus dėjai? Kiek kainavo tau 1 kv. metras lango? Kaip langus montavo? Užleidinėjai apšiltinimą ant rėmo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 28 lapkričio 2013 - 19:30
QUOTE(cibulis @ 2013 11 28, 18:56)
P.S. Kokie pagal tave šiuo metu iš Lietuvoje parduodamų langų patys šilčiausi ar geriausi?

Kad jau uzklausei, tai atsakysiu, tik abstrakciau.

Matau, kad tikrai nesi blogas zmogus, skirtingai nuo madwifi, kuris pats nuolat iesko priekabiu. Tu tiesiog per daug smulkmeniskas, vien prisimenant tavo leistinu poliu nuokrypiu paieskas.. Ka noriu pasakyti - niekam nerupi tie nuliukai po kablelio - nei profilio gamintojo atstovui, nei vietiniam langu gamintojui - kokios tau reiksmes reikia, tokia ir duos. O naturoj gausi dar kita. Net forume cia jokiam dalyviui tie niekiniai dydziai nerupi, o rasineja tik noredami palaikyt pokalbi ir pasirodyt, kad kazkas kazka supranta. Nepavydziu tik tam pardavejui, kuris turi tave aptarnauti, ar rangovui, kuris montuos langus - jie tegali tik pritariamai palinkseti i eiline nesamoninga tavo pastaba. Kartais apima euforija suvokiant, kad ne uzsakovai renkasi mane, o as uzsakovus, bet ne visiem gyvenime taip pasiseke. Toliau - pazistu geru meistru - bet ar galeciau panasiam zmogui juos rekomenduoti? Tokiu atveju nukentetu jau mano reputacija. Zmogui, kuris pats kada ismoko sunkiose darbinese ar net karo salygose gyventi ir dirbti su kitais, kuriam teko nemazai prekiauti ar tiesiog daug metu praleisti statybose, paprasciau ziuretu i viska - ko ir tau, ir kitiems panasiems knysliukams linkiu. Dar ir del to, kad tipinis forumo dalyvis - ne GL, isigyto vietiniam salone, vairuotojas ir niekas aplink ji netupines, nors sudarys toki, net labai itikinama ivaizdi, o uz nugaros is jusu juoksis - kaip ir tie patys meistrai. Nes kitokios reakcijos neimanoma tiketis. Budamas mazas grybukas, pasiemes didele paskola, tampi tik didelis grybas smile.gif

Kas del siltu langu - judi teisinga linkme, tik ne viska lemia skaiciukai. Butu per daug paprasta.

Mano pastabos grynai draugiskos thumb_yello.gif
Atsakyti
jei ne paslaptis kokia firmą už tiek pasiūlė???? kaip tik domimės, tai siūlo pigiausiai 35 km.m. langų už 17 t.lt.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 11 28, 21:53)
niekam nerupi tie nuliukai po kablelio - nei profilio gamintojo atstovui, nei vietiniam langu gamintojui

Nepavydziu tik tam pardavejui, kuris turi tave aptarnauti, ar rangovui, kuris montuos langus - jie tegali tik pritariamai palinkseti i eiline nesamoninga tavo pastaba.

Toliau - pazistu geru meistru - bet ar galeciau panasiam zmogui juos rekomenduoti? Tokiu atveju nukentetu jau mano reputacija.

Budamas mazas grybukas, pasiemes didele paskola, tampi tik didelis grybas smile.gif

Ar tavo galvoj visi namie?

Asmeniškai man vakar pasisiūlei per draugus iš Lenkijos atvežti pigesnių langų. Pasirodo, kad nė velnio nesugebi, nes kainos tos pačios, kaip Lietuvoje.

Apie langus irgi nieko neišmanai, nes vietoje tiesaus atsakymo seilėjiesi prie kompo ir ieškai priekabių, įžeidinėji. Įžeidinėdamas kitus dengi tik savo neišmanymą.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 11 28, 22:49)
Ar tavo galvoj visi namie?

Asmeniškai man vakar pasisiūlei per draugus iš Lenkijos atvežti pigesnių langų. Pasirodo, kad nė velnio nesugebi, nes kainos tos pačios, kaip Lietuvoje.

Apie langus irgi nieko neišmanai, nes vietoje tiesaus atsakymo seilėjiesi prie kompo ir ieškai priekabių, įžeidinėji. Įžeidinėdamas kitus dengi tik savo neišmanymą.

Na jau, ir nesitikejau kitokios reakcijos smile.gif

Gal pacituok ka as tau pasiuliau - palyginti kainas, zmogau, nesiulyciau as tau nieko pirkti smile.gif O mano suteikta informacija, manau, tikrai turesi kai panaudoti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 11 28, 19:56)
Kokie pagal tave šiuo metu iš Lietuvoje parduodamų langų patys šilčiausi ar geriausi?

Užtikau šiltesnį rehau profilį Lietuvoje. Anksčiau jo Lietuvoje nemačiau, reikia manyti kad vis tik tai tik ne išverstas profilio aprašymas, bet pardavėjų pasiūlymas jį įsigyti.

Jei juo prekiauja Lietuvoje, tai mano manymu, pats šilčiausias profilis pas mus.

Cibuli, dėl Uw reikšmės skirtumo, tai pirmiausia, kad suskaičiuotų vienodai, turi būti tie patys stiklai, tas pats profilis, tie patys termo užpildai (jie visur turi būti, ar visur turi nebūti), be to ir suskaičiuoti reikėtų su ta pačia programine įranga.

Mano langų Uw kito, vos ne kiekviena kartą, kai aš ką nors pakeisdavau. Reikalas tas, kad langistai parenka jų nuomone optimaliausią variantą, bet tau reikia sužinoti šilčiausios komplektacijos Uw reikšmes, todėl ir reikalauk, kad visuose pasiūlymuose lango rėmas būtų su termoužpildais, stiklas storiausias galimas tai būtų 4selektyvas-20Argonas-4-20Argonas-4selektyvas. Čia yra 52mm stiklo paketas. Dabar dėl selektyvo, jis gali būti įvairus, ir jis gali stipriai koreguoti Uw reikšmę, kitoms savybėms nekintant. Tad jei sieki geriausios Uw reikšmės, tai ir reikalauk selektyvo leisiančio pasiekti aukščiausią Ug reikšmę (aš tiesa pasakius to nesiekčiau, nes tada stipriai gali kristi saulės energijos pralaidumas). Tiesa, dar nepamiršk ir termorėmelio "swispacer V" užsakyti, kad tik su šiais gamintų stiklo paketą.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 11 28, 23:56)
Užtikau šiltesnį rehau profilį Lietuvoje. Anksčiau jo Lietuvoje nemačiau, reikia manyti kad vis tik tai tik ne išverstas profilio aprašymas, bet pardavėjų pasiūlymas jį įsigyti.

Jei juo prekiauja Lietuvoje, tai mano manymu, pats šilčiausias profilis pas mus.

Cibuli, dėl Uw reikšmės skirtumo, tai pirmiausia, kad suskaičiuotų vienodai, turi būti tie patys stiklai, tas pats profilis, tie patys termo užpildai (jie visur turi būti, ar visur turi nebūti), be to ir suskaičiuoti reikėtų su ta pačia programine įranga.

Mano langų Uw kito, vos ne kiekviena kartą, kai aš ką nors pakeisdavau. Reikalas tas, kad langistai parenka  jų nuomone optimaliausią variantą, bet tau reikia sužinoti šilčiausios komplektacijos Uw reikšmes, todėl ir reikalauk, kad visuose pasiūlymuose lango rėmas būtų su termoužpildais, stiklas storiausias galimas tai būtų 4selektyvas-20Argonas-4-20Argonas-4selektyvas. Čia yra 52mm stiklo paketas. Dabar dėl selektyvo, jis gali būti įvairus, ir jis gali stipriai koreguoti Uw reikšmę, kitoms savybėms nekintant. Tad jei sieki geriausios Uw reikšmės, tai ir reikalauk selektyvo leisiančio pasiekti aukščiausią Ug reikšmę (aš tiesa pasakius to nesiekčiau, nes tada stipriai gali kristi saulės energijos pralaidumas). Tiesa, dar nepamiršk ir termorėmelio "swispacer V"  užsakyti, kad tik su šiais gamintų stiklo paketą.

Cia ale "Domus langai" - patentininkas kuris siulo bele ka bele kaip, jau buvo ne karta aptartas langu temose. Svetaines dizaina nusikopijaves nuo duco.eu
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 11 28, 23:56)
1. Cibuli, dėl Uw reikšmės skirtumo, tai pirmiausia, kad suskaičiuotų vienodai, turi būti tie patys stiklai, tas pats profilis, tie patys termo užpildai (jie visur turi būti, ar visur turi nebūti), be to ir suskaičiuoti reikėtų su ta pačia programine įranga.

2. stiklas storiausias galimas tai būtų 4selektyvas-20Argonas-4-20Argonas-4selektyvas. Čia yra 52mm stiklo paketas.

3. Dabar dėl selektyvo, jis gali būti įvairus, ir jis gali stipriai koreguoti Uw reikšmę, kitoms savybėms nekintant. Tad jei sieki geriausios Uw reikšmės, tai ir reikalauk selektyvo leisiančio pasiekti aukščiausią Ug reikšmę (aš tiesa pasakius to nesiekčiau, nes tada stipriai gali kristi saulės energijos pralaidumas).

4. Tiesa, dar nepamiršk ir termorėmelio "swispacer V"  užsakyti, kad tik su šiais gamintų stiklo paketą.

1. Aš suprantu, kad būtent tai gali lemti skaičiavimų skirtumus, bet tegul aiškinasi atstovai ir pardavėjai.

2. Kas tokius Lietuvoje gamina?

3. Šitą irgi žinau, kad stipriai mažinant Ug reikšmę, mažės saulės šviesos pralaidumas į patalpų vidų.

4. O kas yra swispacer?
Papildyta:
QUOTE(tylaa @ 2013 11 28, 22:00)
jei ne paslaptis kokia firmą už tiek pasiūlė???? kaip tik domimės, tai siūlo pigiausiai 35 km.m. langų už 17 t.lt.

Jei čia man adresuota info, tai ja norėčiau pasidalinti asmeniškai. Todėl jei įdomu ir klausimas skirtas man, rašykite asmeniškai.
Atsakyti