Perskambinau per kelis langus. Iš esmės tiek Apluplast, tiek Rehau ir Kommerling itin šiltų langų atveju stiklo paketą klijuoja į rėmą. Tik atsieit Aluplast yra užpatentavęs klijavimą, jis apima du pirmus stiklus. Kiti klijuoja šiek tiek kitaip. Dar toks dalykas: atsidarantys langai yra klijuojami, o ne atsidarantys - neklijuojami. Aluplast - rėmas gaminamas Lenkijoje, Rehau ir Kommerling - Vokietijoje.
Mano langų atveju (pagal mano matmenis):
Aluplast. Prasčiausias rezultatas - 0,79. Geriausias rezultatas - 0,62. Visų langų kaina - 17 220 Lt.
Rehau - vienas langas viršija 0,8. Jo vertė - 0,82. Prasčiausias rezultatas - 0,82. Geriausias rezultatas - 0,65. Visų langų kaina - 20 240 Lt. (Gal būt dar kita firma patieks pigesnį variantą).
Kommerling - vieno lango reikšmė lygi 0,8. Prasčiausias rezultatas - 0,80. Geriausias rezultatas - 0,62. Visų langų kaina - 15 595 Lt.
Išeina, kad šilčiausi Aluplasto, nors ir Kommerling labai mažai atsilieka. Kaina geriausia - Kommerlingo. O galutinis variantas geriausias - Kommerlingo, jei vertinti šiltumą ir kainą. Taigi, šiek tiek esu pasimetęs.
QUOTE(cibulis @ 2013 11 28, 16:10)
Išeina, kad šilčiausi Aluplasto, nors ir Kommerling labai mažai atsilieka. Kaina geriausia - Kommerlingo. O galutinis variantas geriausias - Kommerlingo, jei vertinti šiltumą ir kainą. Taigi, šiek tiek esu pasimetęs.
Aš juk sakiau kad aluplast bus šiltesni .
Nemačiau gyvai komerling profilio, tad juos rinkčiausi tik pagal technines charakteristikas. Taigi, pagal tech charakteristikas ir kainą aš irgi šiai dienai palankiausiai žiūrėčiau į komerling 88 profilį.
Tiesa vienas minusas. Aišku reikėtų pasitikslinti, bet jei atmintis nepaveda, tai komerling palaiko maks 48mm storio stiklo paketą, Geneo tikrai palaiko 50mm nes tokie pas mane stovi, bet atrodo kad į juos galima įkišti ir 52mm ar net 54mm stiklo paketus, taigi, stiklo paketo pagalba iš geneo langų galima išpešti šiek tiek daugiau ir jei langus slėpsi putplastyje, tai manyčiau, kad ir tau aktualesnis yra ne profilių šiltumas (kai jis pakankamai panašus), o galimų sumontuoti stiklo paketų storio rezervas. Tad nevertėtų ir geneo nurašinėti iš karto .
Ir dar, nors idealistas ir sukritikavo vidurinę geneo tarpinę, bet ji bet kokiu atveju yra, ir mano akimis, ji visai vykusi. Bet kokiu atveju, tai geriau, nei jei neklystu labai šilti rėmai veka topline, palaikantys pakankamai nestorą 42mm storio stiklo paketą ir turintys tik dvi tarpines.
Tai ok. O kaip del iklijuotu (stiklu) paketu? Keitimas tik su visais remais?
Kam jie tada isvis
[quote
=mintas,2013 11 28, 14:27]
Nemačiau gyvai komerling profilio, tad juos rinkčiausi tik pagal technines charakteristikas. Taigi, pagal tech charakteristikas ir kainą aš irgi šiai dienai palankiausiai žiūrėčiau į komerling 88 profilį.
Tiesa vienas minusas. Aišku reikėtų pasitikslinti, bet jei atmintis nepaveda, tai komerling palaiko maks 48mm storio stiklo paketą, Geneo tikrai palaiko 50mm nes tokie pas mane stovi, bet atrodo kad į juos galima įkišti ir 52mm ar net 54mm stiklo paketus, taigi, stiklo paketo pagalba iš geneo langų galima išpešti šiek tiek daugiau ir jei langus slėpsi putplastyje, tai manyčiau, kad ir tau aktualesnis yra ne profilių šiltumas (kai jis pakankamai panašus), o galimų sumontuoti stiklo paketų storio rezervas. Tad nevertėtų ir geneo nurašinėti iš karto .
[/quote]
Kam jie tada isvis
[quote
=mintas,2013 11 28, 14:27]
[/quote]
QUOTE(arkava @ 2013 11 28, 16:35)
Tai ok. O kaip del iklijuotu (stiklu) paketu? Keitimas tik su visais remais?
Kam jie tada isvis
Kam jie tada isvis
Matai, šeip tai teisingai Cibulis pastebėjo. Klijuojami stiklo paketai tik varčiose. Tad juos pakeisti įmanoma, nes varčia pakankamai nesunkiai nusiima. Tiesa Cibuli, rehau atveju, paketų klijavimas yra pačių montuotojų saviveikla, tikrai nemanau, kad jis yra kokiose nors lango profilio gamintojo rekomendacijose.
Jei yra atidirbta technologija, kaip montuoti berėmius langus, tai ok, viskas tvarkoje, aš irgi visomis keturiomis už. Kai aš sau rinkausi langus, realią jau sumontuotų langų sistemą vizualiai (nuotraukų pagalba) aš galėjau pasižiūrėti tik pas Vilienę ir jo sprendimas montuoti stiklo paketą tiesiai ant putplasčio, man tada sukėlė abejonių, tad nusprendžiau nerizikuoti ir mokėti brangiau už rėmus. Ir šiai dienai, man stiklo paketas uždėtas tiesiai ant putplasčio kažkaip neatrodo patikimai, nors kai gyvai juos teko matyti, vertinant vizualiai, visai normaliai jie ten stovi.
QUOTE(mintas @ 2013 11 28, 15:27)
Ir dar, nors idealistas ir sukritikavo vidurinę geneo tarpinę, bet ji bet kokiu atveju yra, ir mano akimis, ji visai vykusi. Bet kokiu atveju, tai geriau, nei jei neklystu labai šilti rėmai veka topline, palaikantys pakankamai nestorą 42mm storio stiklo paketą ir turintys tik dvi tarpines.
Topline yra 70mm storio ir musu kraste isvis nepopuliarus, as net nezinau kur ji naudoja. Kuri Veka sistema, storesne nei 80mm turi viena tarpine (isskyrus spec. architekturinius variantus Skandinavijai)? Geneo geras, kiek nebrangus (dabar), o siaip jis man niekuo neypatingas.
Kaip čia taip gali būti? Tas pats Rehau profilis. Vienoje vietoje pardavėjo pateiktos Uw vertės, šalia surašiau oficialaus atstovo. Gal čia jas įtakoja kitas stiklo paketas ar dar kas? Aišku skaičiai tik po kablelio, bet vis tiek skiriasi.Štai čia.
Langams skirtumas siekia nuo 0,02 iki 0,04, o lauko durimis (LD10) - net 0,07.
Akcija geresnis Uw uz ta pacia kaina
Jei rimtai, tai konkurencija (pagerina kokybe biski)
QUOTE(cibulis @ 2013 11 28, 16:51)
Kaip čia taip gali būti? Tas pats Rehau profilis. Vienoje vietoje pardavėjo pateiktos Uw vertės, šalia surašiau oficialaus atstovo. Gal čia jas įtakoja kitas stiklo paketas ar dar kas? Aišku skaičiai tik po kablelio, bet vis tiek skiriasi.Štai čia.
QUOTE(cibulis @ 2013 11 28, 17:51)
As i situos teorinius (isskaiciuojamus) dydzius nekreipciau demesio. Imi silciausia rema, silciausia paketa ir tikiesi, kad bus viskas ok.
QUOTE(arkava @ 2013 11 28, 17:57)
Kaip suprasti konkurencija? Ryte išsiunčiau oficialą užklausą į Rehau. Vadybininkas su specialia programa sumetė kiekvieno lango Uw ir pasakė, kad kainas atsiųs oficialūs atstovai. Vakare gaunu kainas ir šiek tiek kitokias, pagerintas Uw reikšmes.
Mano supratimu yra du variantai:
1. Pagražino, kad pirkčiau jų produkciją.
2. Skiriasi atstovo ir pardavėjo panaudoti duomenys. Galbūt stiklo paketas.
Rytoj turėčiau sulaukti oficialaus atsakymo.
Papildyta:
QUOTE(idealistas @ 2013 11 28, 18:01)
As i situos teorinius (isskaiciuojamus) dydzius nekreipciau demesio. Imi silciausia rema, silciausia paketa ir tikiesi, kad bus viskas ok.
O kaip nustatyti, kuris rėmas ir paketas šilčiausias? Iš akies? Kurio plotis didesnis, kuriame daugiau šiltinimo medžiagos prikištas? Kokia yra formulė?
QUOTE(cibulis @ 2013 11 28, 18:02)
O kaip nustatyti, kuris rėmas ir paketas šilčiausias? Iš akies? Kurio plotis didesnis, kuriame daugiau šiltinimo medžiagos prikištas? Kokia yra formulė?
Profilio gamintojas pateikia remo U (Uf), o stiklo paketu gamintojas - stiklo paketu U (Ug).
QUOTE(idealistas @ 2013 11 28, 18:15)
Profilio gamintojas pateikia remo U (Uf), o stiklo paketu gamintojas - stiklo paketu U (Ug).
Šiek tiek primityvus požiūris, nes realias lango galimybes parodo tik instaliuota Uw vertė.
QUOTE(cibulis @ 2013 11 28, 18:02)
Uw = (Ag Ug + Af Uf + Ig g) / (Ag + Af)
Ag stiklinimo plotas m2
Ug istiklinimo silumos perdavimo keof (W/m2K)
Uf remo silumos perdavimo koef (W/m2K)
Ig bendrasis istiklinimo perimetras (m)
g ilginis silumos perdavimo koef (W/mk)