QUOTE(cibulis @ 2013 11 27, 19:05)
Beje, pasirodo, kad mediniai langai pagal šiltumą senai lenkia PVC.
Su mediniais šiek tiek paprasčiau, ten lengviau norimą formą išgauti. Nueik pas stalių, kaip kad senovėje buvo daroma, ir tau geriausių parametrų langus nukopijuos
.
O jei šiek tiek rimčiau, tai visų medinių langų, kurie šiltesni už plastikinius, be papildomų putplasčio tarpinių storis ženkliai didesnis. Paprasčiausiai medis labiau laidus šilumai. Sekantis žingsnis gerinant termo savybes, yra apšiltinimo medžiagų naudojimas.
Ties šia sritim norėčiau pasidalinti savo nuomone, apie tai, kad ir plastikinius langus, su prastesnėmis šiluminėmis savybėmis galima sumontuoti pilnai juos apklijuojant kaip tai padarė S. Klezys. Aš irgi langų šonus ir viršų, galima sakyti pilnai paslėpiau apšiltinimo sluoksnyje. Na alaus butelį tikrai pastatysiu tam, kas man pirmas įrodys, jog gamykloje išleistas langas su juose sumontuotu 2cm apšiltinimo sluoksniu, bet jį sumontuojant papildomai nepridengtas jokia apšiltinimo medžiaga yra šiltesnis už mano plastikinius langus, kurie slepiasi po ~22-23 cm neoporo sluoksniu. Taip, kad nesiūlau vaikytis ant 0.01 geresnio gamyklinio Uw, o labiau dėmesį skirti geram langų sumontavimui su papildomu jų apšiltinimu montavimo metu.
Dėl pateiktų langų, man irgi užkliuvo, kad visi Lietuvoje pardavinėjamų išvardintų langų, testuotieji variantai turėjo stiklo paketus tiktai su Ug-0,7. Aš į savo Geneo įsistačiau Ug-0,5, 5cm storio stiklo paketus su "swispacer" tarpinėmis. Darau prielaidą, kad mano langų bendras Uw turėtų būti aukštesnio lygio nei testuotieji egzemplioriai, beje ir į PHPP suvedus duomenis, man rodo bendrą langų geresnį rezultatą Uw ~0,7. Tiesa mano langai pagrinde visi didesni už testuotųjų dydį, kas ir vėl kelia bendrą Uw, nes mažėja rėmo procentas lango ploto atžvilgiu.
Pagal rodyklę Aluplasto langai šiek tiek šiltesni iš šios trijulės.
Bet pas juos stiklo paketas įklijuotas, ką aš vis tik laikau minusu. DEU atveju, stiklo paketą pakeitė per 3 val. nusivežę gamykloje, bet paprasto sumontavimo atveju, stiklo paketą užsisakyti ir pasikeisti galėsit patys ar eilinis kaimo auksarankis "už butelį" pakeis per kokias 5 minutes ir į gamyklą nieko vežti nereikės. Beje, o jei iki gamyklos ~2 val. kelio
? Garantija negalioja amžinai, kaip manot, ar skirsis išsisandarinusių stiklo paketų pakeitimo kaina, praėjus ~6-8 metams visiems langams abejais atvejais?
Įdomu tai, kad
Doletos langai pagal pasyvių namų instituto duomenis atitinka tik phC klasę, už ją yra aukštesnė phB ir phA (aukščiausia) klasės.
Primečiau kad bus kokių 20cm storio, bet be jokių putplasčio intarpų, bet kur tau, eiliniai mediniai langai, kurie į pasyvių langų standartą niekad netilptų, iš išorės apšiltinti ~3cm storio apšiltinimo sluoksniu
, Na jo, labai šilti mediniai langai
. Nors gal teisingiau būtų pasakyti, gerai putplasčiu apšiltinti paprasti mediniai langai
.