Nu bet jus duodat. Mediniai=visam gyvenimui? Na ok. Tiesa sakant, buciau as gamintojas - lygiai taip pat sakyciau...
Del plastiko. Kas jam nutiks, gal galima blaivia galva pagalvot? supus, issikraipys?
Jei rupinames apdaila ir kaina - tai visai nedet remu, tik paketa. Bus silta, ir rizika analogiska kaip su remais - keiciant nukentes apdaila.
Man taip pat neaišku kodėl mediniai langai visam gyvenimui? Žinau, kad yra žmonių, kurie pernai susidėjo brangius, medinius, klijuotos medienos, pagamintus žinomos firmos ir jie po žiemos jau yra nebesandarūs ir jei reiktų rinktis dabar - rinktųsi geriau plastikinius.
QUOTE(cibulis @ 2013 11 26, 19:40)
Langų gamintojai aiškina, kad mediniai aliuminiu iš lauko kaustyti langai - praktiškai visam gyvenimui. O atsiet plastikinius teks po kažkurio laiko keisti. Gal kas žinote daugiau?
Beje, mane domina pasyviam namui skirti langai. O būtent medinių langų parametrai (šilumos laidumas) yra prastesnis nei aliuminių. Čia jau plastikiniai turi privalumų.
Be to, plastikiniai per pus pigesni už medinius. Plastikinius Aluplast Energeto 8000 gaučiau už maždaug 17 000 - 18 000 Lt, o medinius - už 35 000 Lt. Kainos skirtumas - per pusę.
Bet jei plastikinius reikia keisti po 15-20 metų, o medinių ne, tai mediniai kaip ir atsiperka. Tik pradinė investicija didelė.
Beje, mane domina pasyviam namui skirti langai. O būtent medinių langų parametrai (šilumos laidumas) yra prastesnis nei aliuminių. Čia jau plastikiniai turi privalumų.
Be to, plastikiniai per pus pigesni už medinius. Plastikinius Aluplast Energeto 8000 gaučiau už maždaug 17 000 - 18 000 Lt, o medinius - už 35 000 Lt. Kainos skirtumas - per pusę.
Bet jei plastikinius reikia keisti po 15-20 metų, o medinių ne, tai mediniai kaip ir atsiperka. Tik pradinė investicija didelė.
Man tai su logika nesuderinamas teiginys. Esant toms pačioms sąlygoms, "negyvas" plastikas laikys keleriopai ilgiau nei pagaminti iš "gyvos" medžiagos mediniai langai. Tam kad pagerinti medienos eksploatacijos sąlygas, juos iš paviršiaus dengia aliuminiu, bet, mes juk kalbam apie langus montuojamus į PN. Tokiu atveju, labai svarbų vaidmenį atlieka ir tinkamas langų sumontavimas. Mano supratimu, ženkliai teisingiau langą montuoti taip, kad jis pasislėptų apšiltinimo sluoksnyje. Tokiu atveju plastikas yra papildomai apsaugomas nuo išorės poveikio ir jo ilgaamžiškumas turėtų keleriopai lenkti medinių langų dengtų aliuminiu ilgaamžiškumą.
Kas dėl medinių langų dengtų aliuminiu sumontavimo, juos "įplukdant" į apšiltinimo sluoksnį, tai dėl aliuminio šilumos laidumo, nebus išlošta šilumos taupymo atžvilgiu. Jei putplastyje slėpti medinius langus be aliuminio, tai ir vėl klausimas, kaip pasielgs "gyva" medžiaga garui neypatingai laidžiame apšiltinimo sluoksnyje. Dauguma nenoriai gegnes slepia putplastyje. Bet kokiu atveju, dėl plastiko matmenų mažesnio kitimo nuo aplinkos sąlygų, putplastyje montuoti manau tikslingiau plastikinius langus.
Gal butu svarstytinas visisskai aliuminiu langu pasirinkimas, pakavojant juos siltinime kaip klezio bloge.
Aisku kaina kostmosas bet gal tai cibuliui ne problema
QUOTE(*** @ 2013 11 27, 10:14)
Gal butu svarstytinas visisskai aliuminiu langu pasirinkimas, pakavojant juos siltinime kaip klezio bloge.
Dar ir kokia problema. Imsiu plastikinius ir galvos nesuksiu. Tiesiog turiu laiko iki pavasario, tai noriu pasirankioti informaciją, padiskutuoti.
Iš esmės renkuosi tarp Aluplast Ideal 8000 energeto ir Rehau Geneo MD PHZ.
Pirmi kainuotų 17 220 Lt, antri - 20 240 Lt. Kainos skirtumas - 3020 Lt. Alupastą Kaune gamina Sabonis, o Rehau - kažkikia firma Panevėžyje.
Mano lauko durys yra 2400x1100. Rehau tokias stiklines duris pagamintų vientisas, o Aluplasta viršuje darytų mažą langelį.
Aluplasto langų Uw vertė sviruoja nuo 0,66 iki 0,79. Tik tas mažas langelis vir durų būtų U-1,05. Šiuo atveju langų montuotojai man siūlo lenkų firmos aklinas duris, kurių U-0,7. Su tokiomis dirimis viskas kainuotų 18 998 Lt. Rehau neturiu tokios detalios Uw reikšmių pasiskirstymo.
Dar vienas dalykas, kurį šiuo metu sprendžiame, tai langų įgilinimas apšiltinimo sluoksnyje arba langų atitraukimas nuo sienos. Mano apšiltinimo storis - 35 cm. Pirmu atveju galime sumontuoti taip langus, kad nuo rėmo laukinės pusės iki fasado liktų apie 25 cm, o antru - tik 15. Žodžiu, antru atveju langai į apšiltinimo sluoksnį bus išnešti daug giliau. Įgilintas montavimas kainuoja 1700 Lt daugiau. Kol kas skaičiuojame, kuris variantas bus efektyvesnis. O galbūt tarpinis, t.y. kažkur per vidurį. Beje, langus montuosiu ant stiklo pluošto laikiklių.
Kokios būtų nuomonės, kurie langai geresni: Aluplasto ar Rehau?
QUOTE(cibulis @ 2013 11 27, 11:10)
Dar ir kokia problema. Imsiu plastikinius ir galvos nesuksiu. Tiesiog turiu laiko iki pavasario, tai noriu pasirankioti informaciją, padiskutuoti.
Pirmi kainuotų 17 220 Lt, antri - 20 240 Lt. Kainos skirtumas - 3020 Lt. Alupastą Kaune gamina Sabonis, o Rehau - kažkikia firma Panevėžyje.
Mano lauko durys yra 2400x1100. Rehau tokias stiklines duris pagamintų vientisas, o Aluplasta viršuje darytų mažą langelį.
Aluplasto langų Uw vertė sviruoja nuo 0,66 iki 0,79. Tik tas mažas langelis vir durų būtų U-1,05. Šiuo atveju langų montuotojai man siūlo lenkų firmos aklinas duris, kurių U-0,7. Su tokiomis dirimis viskas kainuotų 18 998 Lt. Rehau neturiu tokios detalios Uw reikšmių pasiskirstymo.
Dar vienas dalykas, kurį šiuo metu sprendžiame, tai langų įgilinimas apšiltinimo sluoksnyje arba langų atitraukimas nuo sienos. Mano apšiltinimo storis - 35 cm. Pirmu atveju galime sumontuoti taip langus, kad nuo rėmo laukinės pusės iki fasado liktų apie 25 cm, o antru - tik 15. Žodžiu, antru atveju langai į apšiltinimo sluoksnį bus išnešti daug giliau. Įgilintas montavimas kainuoja 1700 Lt daugiau. Kol kas skaičiuojame, kuris variantas bus efektyvesnis. O galbūt tarpinis, t.y. kažkur per vidurį. Beje, langus montuosiu ant stiklo pluošto laikiklių.
Bandau vis dar orientuotis į A++ klasę. Vienas iš reikalavimų, kad bendras langų Uw neviršytų 0,7. Pavyko rasti tik tris variantus kurie atitiktų šį reikalavimą. Be tavo paminėtų dar Kommerling 88 proEnergyTec. Langai jau sumontuoti, deklaracija parašyta. Mano atveju tik vieno langelio Uw, truputį viršijo 0,7. O kaina gavosi apie 30 procentų mažesnė nei Rehau ar Aluplasto. Darė Hermio langai.
QUOTE(cibulis @ 2013 11 27, 12:10)
Kai domejausi, man rodos aluplasto silumines savybes geresnes. Geneo nors ir be metelo armuotes, bet visas profilis armuotas silumai laidesne medziaga nei PVC todel jo silumines savybes nera jau tokios ipatingos. Kituose profiliuose irgi galima issiversti be metalo armavimui naudojant kompozicines medziagas.
Vis tik aluplasto sau ir dabar nestatyciau. Man labai kliuna stiklo paketo klijavimas prie profilio. Toks lango tvirtinimo budas panaikina lango pliusa, nesudetingai pakeisti suduzusi ar issihermetizavuzi stiklo paketa. Tokiu atveju jau geriau beremis stiklo paketu montavimas. Tokiu atveju stiklu taip pat greitai nepakeisi, bet sutaupymas ant remo kompensuos stiklo keitimo islaidas, be to, manau, kad stiklo paketa sumontavus be remo ji giliai ileidziant I putplasti yra pati silciausia langu sistema.
QUOTE(DEU @ 2013 11 27, 12:01)
Bandau vis dar orientuotis į A++ klasę. Vienas iš reikalavimų, kad bendras langų Uw neviršytų 0,7. Pavyko rasti tik tris variantus kurie atitiktų šį reikalavimą. Be tavo paminėtų dar Kommerling 88 proEnergyTec. Langai jau sumontuoti, deklaracija parašyta. Mano atveju tik vieno langelio Uw, truputį viršijo 0,7. O kaina gavosi apie 30 procentų mažesnė nei Rehau ar Aluplasto. Darė Hermio langai.
O kokie to lango, kur viršijo Uw viršijo 0,7, matmenys? O kaip montavo: medinis rėmas, metaliniai ar stiklo pluošto laikikliai? Gal dar kažkas naujesnio? Gal galima pamatyti visų tavo langų Uw vertes?
Mano langų Uw vertės štai čia.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 11 27, 12:12)
1. Kai domejausi, man rodos aluplasto silumines savybes geresnes. Geneo nors ir be metelo armuotes, bet visas profilis armuotas silumai laidesne medziaga nei PVC todel jo silumines savybes nera jau tokios ipatingos.
2. Vis tik aluplasto sau ir dabar nestatyciau. Man labai kliuna stiklo paketo klijavimas prie profilio. Toks lango tvirtinimo budas panaikina lango pliusa, nesudetingai pakeisti suduzusi ar issihermetizavuzi stiklo paketa.
2. Vis tik aluplasto sau ir dabar nestatyciau. Man labai kliuna stiklo paketo klijavimas prie profilio. Toks lango tvirtinimo budas panaikina lango pliusa, nesudetingai pakeisti suduzusi ar issihermetizavuzi stiklo paketa.
1. Abu langai (Aluplast Energeto ir Rehau Geneo) sertifikuoti, kaip tinkami pasyviam namui. Aluplasto Uw vertes turiu, žadu sulaukti Rehau ir tada matysis faktai, kurie langai mano atveju šiltesni.
2. Tai šiuo atveju problema ta, kad dužusį Aluplast langą, nes stiklo paketas prie rėmo klijuojamas, sunkiau pakeisti? Ar teisingai supratau? O kaip šią vietą sprendžia kiti gamintojai? Pvz, Rehau?
QUOTE(cibulis @ 2013 11 27, 12:24)
O kokie to lango, kur viršijo Uw viršijo 0,7, matmenys? O kaip montavo: medinis rėmas, metaliniai ar stiklo pluošto laikikliai? Gal dar kažkas naujesnio? Gal galima pamatyti visų tavo langų Uw vertes?
Tas kur viršijo - 1500x900. Kitus įdėti reikia daugiau pastangų dabar nelabai turiu laiko.
Pas mane karkasas, montuoji kaip nori.
QUOTE(arkava @ 2013 11 27, 12:09)
O TIKS langai?
Mano 2 kolegos, apsiklause visu, uzsisake juos (nzn, ant kiek kreipe demesi i Uw, Eeme silciausius). Ir patys TIKSininkai deklaravo, kad ju ten kazkoxs 88cm - silciausias rinkoj
Tiesa, girdejau ganda, kad jei name yr zidinys, A++ niekaip negausi..
Kas ka zinot?
Mano 2 kolegos, apsiklause visu, uzsisake juos (nzn, ant kiek kreipe demesi i Uw, Eeme silciausius). Ir patys TIKSininkai deklaravo, kad ju ten kazkoxs 88cm - silciausias rinkoj
Tiesa, girdejau ganda, kad jei name yr zidinys, A++ niekaip negausi..
Kas ka zinot?
Tiks langai, mano asmeniniu vertinimu, yra paskutinis gaidys, o ju siltasis langas (Salamander bluEvolution profilis) Lenkijoj perpus pigesnis.. Ir nieko jis neypatingas..
QUOTE(cibulis @ 2013 11 27, 12:24)
2. Tai šiuo atveju problema ta, kad dužusį Aluplast langą, nes stiklo paketas prie rėmo klijuojamas, sunkiau pakeisti? Ar teisingai supratau? O kaip šią vietą sprendžia kiti gamintojai? Pvz, Rehau?
Nėra ten kažkokios neišsprendžiamos problemos. Man reikėjo vieną durų paketą perklijuoti. Nusivežė duris į cechą, perklijavo ir po trijų valandų stovėjo durys savo vietoje.