Įkraunama...
Įkraunama...

Langai

QUOTE(mintas @ 2013 11 22, 23:21)
Pas mane vieni geresnių - Rehau Geneo, bet vis tiek matmenys nuo temperatūros svyravimo kinta, ką jau kalbėti apie prastesnius. Payotubinkit rusų filmukus, dėl rekomendacijų kaip pasireguliuoti langus žiemą - pilna tokių filmukų. Užkliuvo, kad ne tik gumytės susitraukinėja ir rekomenduojama paveržinėti prispaudimą, bet ir pakankamai dažna situacija, kaip kad man nutiko su neprispaudžiamu liežuvėliu, ko pasekoje žiemą langai visai neužsidaro. Vienareikšmiškai tai pakankamai aktuali problema, ypač jei langai prastesni.

Ar gali parasyt, kokia firma montavo? Na, is dalies galima sutikti su tuo, kad ziema pasireguliuoja apkaustai, bet kad remas nueitu tiek, kad neprispaustu rankenos blokavimo, cia jau kazkas negero.. Trauk savo langininkus per subine.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 11 23, 00:41)
Ar gali parasyt, kokia firma montavo? Na, is dalies galima sutikti su tuo, kad ziema pasireguliuoja apkaustai, bet kad remas nueitu tiek, kad neprispaustu rankenos blokavimo, cia jau kazkas negero.. Trauk savo langininkus per subine.

Nematau prasmės, nes tai visiems langams nutinka wink.gif

Netiki manim, gal juo patikėsi, jei jo neužtenka, šalimais tūkstančiai su panašiomis problemomis vaizdelių.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 11 22, 23:51)
Nematau prasmės, nes tai visiems langams nutinka wink.gif

Netiki manim, gal juo patikėsi, jei jo neužtenka, šalimais tūkstančiai su panašiomis problemomis vaizdelių.

Ne visiems - pas mane niekada nebuvo nieko panasaus. Cia gal jei palieki langa atidaryta per diena esant dideliems salciams - Rusijoj tai normalu, pas juos sildo ne taip kaip cia. Geneo pats proflis toks - jam gi armuotes nereikia (iki tam tikru matmenu) - gal todel ir vaiksto. Beje, Geneo - ne pirmas bandymas gaminti "siltus" langus, atsisakant plienines armuotes. Tik kolkas labiausiai vykes.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 11 23, 17:42)
Ne visiems - pas mane niekada nebuvo nieko panasaus.

Man tai irgi nutiko pirmą kartą gyvenime. Beja, tas langas labiausiai ir reikalavo reguliavimo. O šeip, jei yra varstomas langas yra ir problemų. Niekada gyvenime vasaros metu nepadarysi, kad langai būtų sandarūs žiemą. Arba sureguliuoji kartą ir žiemą eksploatuoji ne sandarius langus, arba prieš kiekvieno sezono pradžią pareguliuoji langus.

Dar, varstomų langų niekas nepadarys tokių sandarių, kaip kad galima sumontuoti nevarstomus langus. Esant tam tikro stiprumo vėjui į langus, per juos bus prapučiamas oras. Kiekvienam langui atlaikomas vėjo stiprumas skiriasi, bet visi varstomi langai turi ribą.
Atsakyti
Savais alphaline del sandarumo nesiskundziu smile.gif

1500x1500 langus kirtau pusiau ty varstoma tik puse lango. Gavau maziau silta langa taciau gavos sandarus variantas, ko nepasakyciau apie turimus bute kur 1500x1500 atsidaro visas.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 11 26, 10:36)
Savais alphaline del sandarumo nesiskundziu smile.gif

1500x1500 langus kirtau pusiau ty varstoma tik puse lango. Gavau maziau silta langa taciau gavos sandarus variantas, ko nepasakyciau apie turimus bute kur 1500x1500 atsidaro visas.

Alfalainais nelabai kas skundziasi isvis - as irgi mesiuos situos ir galesiu pakomentuoti. Beje, kai kurias varcias padariau gan dideles (aisku, ne 1500x1500:), bet del sandarumo nesiparinu visiskai. Nevarstomame lange - dvi tarpines, o varstomame - trys + tos dvi is nevarstomo. Tai turetu laikyti. Geneo ir daugumoje kitu profiliu trecia tarpine del vaizdo labiau, taip kad labai sandaru gali ir nebuti.
Atsakyti
Didesniu gabaritu varstomi langai, palikti ventiliaciniame rezime yra sunkus gali kazkiek deformuotis. Alfalainas bent jau armuotas tai problemu maziau turetu but.

Mazesnius varstomus dariau dar ir del to kad i vidu patektu mazesnis oro kiekis jai nuspresciau silta rudeni ar pavasari vedintis naturaliai. Bute dideli langa palikus ant mikro ventiliacijos kambarys atvesta labai greitai..
Atsakyti
Langų gamintojai aiškina, kad mediniai aliuminiu iš lauko kaustyti langai - praktiškai visam gyvenimui. O atsiet plastikinius teks po kažkurio laiko keisti. Gal kas žinote daugiau?

Beje, mane domina pasyviam namui skirti langai. O būtent medinių langų parametrai (šilumos laidumas) yra prastesnis nei aliuminių. Čia jau plastikiniai turi privalumų.

Be to, plastikiniai per pus pigesni už medinius. Plastikinius Aluplast Energeto 8000 gaučiau už maždaug 17 000 - 18 000 Lt, o medinius - už 35 000 Lt. Kainos skirtumas - per pusę.

Bet jei plastikinius reikia keisti po 15-20 metų, o medinių ne, tai mediniai kaip ir atsiperka. Tik pradinė investicija didelė.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 11 26, 18:40)
Langų gamintojai aiškina, kad mediniai aliuminiu iš lauko kaustyti langai - praktiškai visam gyvenimui. O atsiet plastikinius teks po kažkurio laiko keisti. Gal kas žinote daugiau?

Bet jei plastikinius reikia keisti po 15-20 metų, o medinių ne, tai mediniai kaip ir atsiperka. Tik pradinė investicija didelė.

O mediniu langu pardavejas/gamintojas duoda tau lifetime garantija? huh.gif
Atsakyti
Man medinukai vien uz aliumini 20k buvo suskaiciave 70m2 langu. Reziume man geriausi kokius radau plastikiniai su kruva navarotu kainavo dvigubai pigiau nei mediniai.

Medinius sako idealiausiai montuoti jau istinkavus sienas smile.gif kitaip sako sunku ishsaugoti medzio grozi. Apskritai turi buti didelis medzio megejas, klasikinio stiliaus baldu, interjero kad tokius det. Man patinka modernas, minimalizmas tai medis neprieko...

QUOTE(cibulis @ 2013 11 26, 18:40)

Beje, mane domina pasyviam namui skirti langai. O būtent medinių langų parametrai (šilumos laidumas) yra prastesnis nei aliuminių. Čia jau plastikiniai turi privalumų.

Be to, plastikiniai per pus pigesni už medinius. Plastikinius Aluplast Energeto 8000 gaučiau už maždaug 17 000 - 18 000 Lt, o medinius - už 35 000 Lt. Kainos skirtumas - per pusę.

Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 11 26, 19:57)
O mediniu langu pardavejas/gamintojas duoda tau lifetime garantija?  huh.gif

O jei duos tą garantiją-tokius ir dėsite? O jei tas gamintojas po kokių 5 metų bankrutuos,kuriam gale ieškosit tos garantijos? g.gif
Garantija dar neviskas.......
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 11 26, 20:43)
Man medinukai vien uz aliumini 20k buvo suskaiciave 70m2 langu. Reziume man geriausi kokius radau plastikiniai su kruva navarotu kainavo dvigubai pigiau nei mediniai.

Medinius sako idealiausiai montuoti jau istinkavus sienas smile.gif kitaip sako sunku ishsaugoti medzio grozi. Apskritai turi buti didelis medzio megejas, klasikinio stiliaus baldu, interjero kad tokius det. Man patinka modernas, minimalizmas tai medis neprieko...

***-pilnai Jums pritariu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 11 26, 19:43)

Mano klausimo esmė buvo kita. Mediniai atsieit visam gyvenimui, o plastikiniai - kokiems 15 ar 20 metų. Jei teks keisti plastikinius langus, tai teks gadinti ir dalį apdailos, nes aš ant langų rėmų užleisiu po 3-4 cm putplasčio. Vadinasi, išėmus plastikinius langus (keičiant juos naujais), teks gadinti pultplastį, apdailą. Tokiu atveju langų pakeitimas kainuos dar brangiau.

Todėl ir klausiu: jei mediniai langai dvigubai brangesni, bet tarnauja visą gyvenimą, tai gal ir verti priemokos, nes per 30-40 metų atsipirks.
Atsakyti