Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai

QUOTE(Abrakadabr @ 2014 02 07, 14:33)

Dėkui už įdomią schemą, atrodo labai kompaktiškai, o juk viskas kas genialu - paprasta smile.gif Man tik norėtusi padaryti karšto vandens prioritetą greitaeigiam boileriui ir mano schemoje jis yra realizuotas ir valdomas iš katilo automatikos.

Man vis gi nedašunta kodėl vasaros režime nesisuks S1 siurblys. Ar tikrai?

tai kai isijungia prioritetas veiksmas vyksta taip:
visi siurbliai (isskyrus boilerio) issijungia, arba visos pavaros uzsidaro
reikia paimti tamstos katilo valdiklio instrukcija ir paziureti ar suksis katilo siurblys vasaros rezime, siaip jis nereikalingas kad suktusi vasara, nebent as kazko nezinau.

tamstos vietoje nesigilinciau. Statyciau siurbli ant padavimo i boileri, vietoje trieigio su pavara, atbulini voztuva, griztama i katila is boilerio jungciau apeinant termostatini trieigi ir nesukciau galvos.
Jei nera galimybes vistik per katila nustatyt prioriteto, daryciau ta pati tik jungciau pavaar su siurbliu i boilerio siurblio kontaktus ir taip isgauciau siurblio kontaktus uzmaitinus prioriteta (uzsimaitins vienu metu siurblys ir trieigis)
Pas tamsta panasu kad katilas ir taip galingas, todel abejoju ar turesit kazkokiu rimtu problemu su boilerio sildymu
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2014 02 07, 13:43)
tai kai isijungia prioritetas veiksmas vyksta taip:
visi siurbliai (isskyrus boilerio) issijungia, arba visos pavaros uzsidaro
reikia paimti tamstos katilo valdiklio instrukcija ir paziureti ar suksis katilo siurblys vasaros rezime, siaip jis nereikalingas kad suktusi vasara, nebent as kazko nezinau.

tamstos vietoje nesigilinciau. Statyciau siurbli ant padavimo i boileri, vietoje trieigio su pavara, atbulini voztuva, griztama i katila is boilerio jungciau apeinant termostatini trieigi ir nesukciau galvos.
Jei nera galimybes vistik per katila nustatyt prioriteto, daryciau ta pati tik jungciau pavaar su siurbliu i boilerio siurblio kontaktus ir taip isgauciau siurblio kontaktus uzmaitinus prioriteta (uzsimaitins vienu metu siurblys ir trieigis)
Pas tamsta panasu kad katilas ir taip galingas, todel abejoju ar turesit kazkokiu rimtu problemu su boilerio sildymu

Prašau man atleisti, nepaminėjau, jog mano katile nėra jokių siurblių, jis "plikas". Viena iš priežasčių kodėl pasirinkau šį katilą - jo nedideli gabaritai. Mažų gabaritų pasekmė - poreikis išorinėje apsaugos grupėje ir mažame rate.
Atsakyti
QUOTE(Abrakadabr @ 2014 02 09, 00:11)
Prašau man atleisti, nepaminėjau, jog mano katile nėra jokių siurblių, jis "plikas". Viena iš priežasčių kodėl pasirinkau šį katilą - jo nedideli gabaritai. Mažų gabaritų pasekmė - poreikis išorinėje apsaugos grupėje ir mažame rate.

tai kad niekas ir nepyksta smile.gif
jeigu katilas butu "plikas" juk nejungtumet siurblio i katila mazajame rate.
O jis , speju, isijungia tik tuomet kai katilas pasiekia kazkokia uzduota temp., butent del sios priezasties tikiu kad pagal sia aprisimo schema vasara turesite versti katilo mazaji siurbli nuolat suktis (perjungus kontaktus i "rozete")
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2014 02 10, 09:41)
tai kad niekas ir nepyksta smile.gif
jeigu katilas butu "plikas" juk nejungtumet siurblio i katila mazajame rate.
O jis , speju, isijungia tik tuomet kai katilas pasiekia kazkokia uzduota temp., butent del sios priezasties tikiu kad pagal sia aprisimo schema vasara turesite versti katilo mazaji siurbli nuolat suktis (perjungus kontaktus i "rozete")

O tai kam (kad ir vasara) jungti tą siurblį jei vanduo dar nesušilo - boileriui iš jo jokios naudos, net dar žalos gali būti tuo atveju, jei vanduo katile dar šaltas, o boileryje dar šiltas, tai gausis kad įsijungus siurbliui šaltas katilo vanduo vėsins vandenį boileryje.
Atsakyti
QUOTE(Abrakadabr @ 2014 02 10, 14:46)
O tai kam (kad ir vasara) jungti tą siurblį jei vanduo dar nesušilo - boileriui iš jo jokios naudos, net dar žalos gali būti tuo atveju, jei vanduo katile dar šaltas, o boileryje dar šiltas, tai gausis kad įsijungus siurbliui šaltas katilo vanduo vėsins vandenį boileryje.

siaip as tamstai meginu paaiskinti kad vasaros rezime sio siurblio (katilo mazajam rate) net ir pasiekus uzduota temp. katile - neijungs.
jis neisijungs - nevyks cirkuliacija, nevyks cirkuliacija ( nesvarbu kaip ten trieigis persimetines) - nesil boileris
Atsakyti
Sveiki, cia jau pazenge diskutuoja, o man kilo toks vaikiskas klausimas, koki granulini katila rekomenduojama statyti 140 m2 name ir kokiu budu ruosiamas siltas vanduo - reikia boilerio? Su dujiniu viskas aisku - momentinis pasildymas. Ir gal kas turit rekomendaciju, kur toki katila patrauklias kaina isigyti? biggrin.gif
Atsakyti
kreipkis i zmogu kuris virs taves posta rase smile.gif
Atsakyti
QUOTE(martynotete @ 2014 02 07, 08:51)
160kv,pelmaxas,per visa nesildymo sezona lygiai tona isejo karsto vandens ruosimui. tai yra kazkur po 100 litu menesiui sios dienos kainomis.

O kaip nustatytas katilas auto ar rankiniu režimu ?

Pastebėjau kai katilo nustatymas auto, kai pasiekiama reikiama temperatūra (tiek kontūre tiek boileryje) katilo temperatūra nusistato 7 C (kontroleris rodo 7A). Kai atsiranda šilumos poreikis nusistato 50A.

Kokią katilo temperatūrinę delta esate nustatę ?

Atsakyti
QUOTE(Jurgitukas1 @ 2014 02 11, 10:53)
Sveiki, cia jau pazenge diskutuoja, o man kilo toks vaikiskas klausimas, koki granulini katila rekomenduojama statyti 140 m2 name ir kokiu budu ruosiamas siltas vanduo - reikia boilerio? Su dujiniu viskas aisku - momentinis pasildymas. Ir gal kas turit rekomendaciju, kur toki katila patrauklias kaina isigyti? biggrin.gif

sveiki,

vertinkite silumines varzas (kaip apsiltintas pats pastatas, kaip apsiltintas stogas, koks lubu aukstis, pamatu apsiltinimas ir t.t.),
paprastai tokiems plotams (nauji pastatai) uztenka iki 11kW katilu (granuliniu)
boileris reikalingas jiems
jeigu idomu - be spamo brukstelkit, pasiulysiu kazka i az
Atsakyti
QUOTE(goldbug @ 2014 02 11, 11:29)
O kaip nustatytas katilas auto ar rankiniu režimu ?

Pastebėjau kai katilo nustatymas auto, kai pasiekiama reikiama temperatūra (tiek kontūre tiek boileryje) katilo temperatūra nusistato 7 C (kontroleris rodo 7A). Kai atsiranda šilumos poreikis nusistato 50A.

Kokią katilo temperatūrinę delta esate nustatę ?

vasara ejo auto rezimu,o jokios deltos nenustatinejau...
Atsakyti
Sveiki,
gal pasidalinsit kas kokiomis kainomis dabar perkat granules? g.gif
kada geriau kazin pirkti: ar dabar,ar pries sezona, ar jokio skirtumo galbut nera? g.gif
aciu,jei pasidalinsit patirtimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ing. @ 2014 02 23, 19:06)
Sveiki,
gal pasidalinsit kas kokiomis kainomis dabar perkat granules? g.gif
kada geriau kazin pirkti: ar dabar,ar pries sezona, ar jokio skirtumo galbut nera? g.gif
aciu,jei pasidalinsit patirtimi 4u.gif

vasarą reikia pirkti, nes dabar kainos didelės
Atsakyti