Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai

Nepaprasciau ant kiekvieno is konturu ketureigi su pavara pastatyti?
Prijungi po kambario termostata ir kad nuo jo atejes signalas pridarytu pavara ar isjungtu siurbli?
Kiekvienas is namu kontroliuotumet kiek kam silumos reikia bei dieninius/naktinius.
Dabar vietoj to rankytem sukinesit kiek isivaizduojamai gausit silumos.

Siurblys boileriui (su atbuliniu voztuvu) reikalingi tam kad uzkelus boileri iki nustatytos temp. Issijugtu. Tamstos atveju veiksmas vyks savitaka (trieigis), bet tiketina kad vasaros metu silumos negausit, nes tokiu atveju veikia tik boilerio siurblys, o jo kontaktai priskirti trieigiui bus - nevyks cirkuliacija (nepaziurejau kur griztamas is boilerio - is tel rasau). Dviem butams boilerio sildyma granulemis vasara dar pateisinciau.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2014 02 07, 07:53)
Dviem butams boilerio sildyma granulemis vasara dar pateisinciau.

Pigiau elektra šildyti vandenį vasarą ?

Jei yra greitaeigis boileri tai jis juk nuo katilo tūrėtų greičiau pašilti nei nuo elektros.
Atsakyti
QUOTE(goldbug @ 2014 02 07, 07:39)
Pigiau elektra šildyti vandenį vasarą ?

Jei yra greitaeigis boileri tai jis juk nuo katilo tūrėtų greičiau pašilti nei nuo elektros.

160kv,pelmaxas,per visa nesildymo sezona lygiai tona isejo karsto vandens ruosimui. tai yra kazkur po 100 litu menesiui sios dienos kainomis.
Atsakyti
QUOTE(martynotete @ 2014 02 07, 08:51)
160kv,pelmaxas,per visa nesildymo sezona lygiai tona isejo karsto vandens ruosimui. tai yra kazkur po 100 litu menesiui sios dienos kainomis.

speju vasarai reikes elektrike naudoti smile.gif))
Atsakyti
menesiui netoli 200 litu. bent mums.
Atsakyti
QUOTE(martynotete @ 2014 02 07, 10:30)
menesiui netoli 200 litu. bent mums.

kiek L boileris? ir koks poreikis, kiek asm?

gal tada ir granulem pigiau.
as galvoju gal apie kazkokia papildoma automatika boileriui pagalvoti
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2014 02 07, 06:53)
Nepaprasciau ant kiekvieno is konturu ketureigi su pavara pastatyti?
Prijungi po kambario termostata ir kad nuo jo atejes signalas pridarytu pavara ar isjungtu siurbli?
Kiekvienas is namu kontroliuotumet kiek kam silumos reikia bei dieninius/naktinius.
Dabar vietoj to rankytem sukinesit kiek isivaizduojamai gausit silumos.

Siurblys boileriui (su atbuliniu voztuvu) reikalingi tam kad uzkelus boileri iki nustatytos temp. Issijugtu. Tamstos atveju veiksmas vyks savitaka (trieigis), bet tiketina kad vasaros metu silumos negausit, nes tokiu atveju veikia tik boilerio siurblys, o jo kontaktai priskirti trieigiui bus - nevyks cirkuliacija (nepaziurejau kur griztamas is boilerio - is tel rasau). Dviem butams boilerio sildyma granulemis vasara dar pateisinciau.

Kam reikalingas siurblys aš suprantu. Man neaišku kam jo reikia, jei mažame rate esantis siurblys kuo puikiausiai turėtu jį atstoti. Žemiau pateikiu cirkuliacijos schemą prie sušilusio boilerio ir įsijungus karšto vandens prioritetui.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ThereIsAlwaysHope @ 2014 02 07, 09:38)
kiek L boileris? ir koks poreikis, kiek asm?

gal tada ir granulem pigiau.
as galvoju gal apie kazkokia papildoma automatika boileriui pagalvoti

160litru, 3 asmenu seima. plius pagal poreiki 2 gyvatukai nuo karsto vandens.
Atsakyti
QUOTE(martynotete @ 2014 02 07, 11:23)
160litru, 3 asmenu seima. plius pagal poreiki 2 gyvatukai nuo karsto vandens.

Aisku. Nus pas mane gyvatukui nuo sistemos yra ne nuo boilerio, bet vistiek butu panasus poreikis.
Vadinasi, elektra kur kas brangiau...
Atsakyti
nezinau,pasibandykit,gal jums kitaip gausis,as rasiau is savo patirties
Atsakyti
QUOTE(Abrakadabr @ 2014 02 07, 11:13)
Kam reikalingas siurblys aš suprantu. Man neaišku kam jo reikia, jei mažame rate esantis siurblys kuo puikiausiai turėtu jį atstoti. Žemiau pateikiu cirkuliacijos schemą prie sušilusio boilerio ir įsijungus karšto vandens prioritetui.

user posted image

ok - siurblys mazajame rate bus jungiamas prie katilo siurblio
vasaros rezime, siurblys mazojo rato buna isjungtas, o boilerio isijungia kai reikia karsto vandens (boilerio siurblys - pavara pas tamsta)
taigi imituojam vasara:
nukrito boileryje temperatura, uzsikure katilas, pasilo, tada ijungia boilerio siurbli (atsidaro pavara), bet mazojo rato siurblys gi nesisuka (cirkuliacija nevyksta), maza to griztamasis yra pries termostatini trieigi, todel niekas negris i katila is boilerio (neperspaus termostatinio trieigio jei neveiks siurblys) - gausim panika smile.gif

truputi spamo kaip protingiau (mano nuomone sutvarkyti) si klausima, kur konturai - galima vadinti tamstos ir kaimyno butus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 07 vasario 2014 - 12:35
Dėkui už atsakymą, labai vertinu tai kad padedat.
QUOTE(Paliukas @ 2014 02 07, 12:26)
ok - siurblys mazajame rate bus jungiamas prie katilo siurblio
vasaros rezime, siurblys mazojo rato buna isjungtas, o boilerio isijungia kai reikia karsto vandens (boilerio siurblys - pavara pas tamsta)

Atsiprašau, aš matyt nežinau kas iš tiesu yra "mažasis ratas". Aš galvojau čia yra ta grandinė, kuri eina per V1, T1, V14, termostatinį 55C trieigį ir grįžta per siurblį S1 į katilą. Tas termostatinis trieigis, mano įsivaizdavimu, reikalingas tam, kad butu galima pakelti katilo vandens temperatūrą iki 55C ir tik tuomet leisti vandeniui išeiti į sistemą - nesvarbu ar tai būtu boileris ar šildymo kontūrai.
QUOTE(Paliukas @ 2014 02 07, 12:26)
taigi imituojam vasara:
nukrito boileryje temperatura, uzsikure katilas, pasilo, tada ijungia boilerio siurbli (atsidaro pavara), bet mazojo rato siurblys gi nesisuka (cirkuliacija nevyksta), maza to griztamasis yra pries termostatini trieigi, todel niekas negris i katila is boilerio (neperspaus termostatinio trieigio jei neveiks siurblys) - gausim panika smile.gif

truputi spamo kaip protingiau (mano nuomone sutvarkyti) si klausima, kur konturai - galima vadinti tamstos ir kaimyno butus

Dėkui už įdomią schemą, atrodo labai kompaktiškai, o juk viskas kas genialu - paprasta smile.gif Man tik norėtusi padaryti karšto vandens prioritetą greitaeigiam boileriui ir mano schemoje jis yra realizuotas ir valdomas iš katilo automatikos.

Man vis gi nedašunta kodėl vasaros režime nesisuks S1 siurblys. Ar tikrai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abrakadabr: 07 vasario 2014 - 13:34