Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai

QUOTE(ThereIsAlwaysHope @ 2014 02 06, 10:53)
pas mane bent du yra, bet nei i viename nera masinos kolkas biggrin.gif

o siaip granuliu sandeliavimas yra juokingas dalykas, vietos reikia minimaliai.
5t granuliu buvau sukroves i sandeliuko kampa. sudeta buvo protingai ir vietos uzime maximum 4m2

reikia kraut iki lubu ir i 1m2 galima kazkur 1.7-2t susandeliuot (tvarkingai kraunant)

nesmagu tik kad tamstai su namu taip nepasiseke
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2014 02 06, 11:01)
reikia kraut iki lubu ir i 1m2 galima kazkur 1.7-2t susandeliuot (tvarkingai kraunant)

nesmagu tik kad tamstai su namu taip nepasiseke

del abieju dalyku tikrai sutinku smile.gif
na ka dabar padarysi, kas galejo zinoti kas ten tose sienose prisdaryta... teks kazkaip sandarinti, gal uzpusti tomis termoputomis ar kazkaip kitaip. dabar va orai atsilo (vejo nera), tai sanaudos liko apie 30kg parai. Gal ir daug visgi, nes sienos silumos nelaiko - bet kai prisimetu kaip per tuos salcius palete isejo tai siek tiek smagiau siai dienai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ThereIsAlwaysHope @ 2014 02 06, 11:08)
del abieju dalyku tikrai sutinku smile.gif
na ka dabar padarysi, kas galejo zinoti kas ten tose sienose prisdaryta... teks kazkaip sandarinti, gal uzpusti tomis termoputomis ar kazkaip kitaip. dabar va orai atsilo (vejo nera), tai sanaudos liko apie 30kg parai. Gal ir daug visgi, nes sienos silumos nelaiko - bet kai prisimetu kaip per tuos salcius palete isejo tai siek tiek smagiau siai dienai smile.gif

na kose iki "extrem'o" ir panikos buvo nemazai, jei susitvarkysit, manau gyvenimas tikrai palengves (ypac kai katilinej temp. pakils smile.gif )
Atsakyti
[quote]o siaip granuliu sandeliavimas yra juokingas dalykas, vietos reikia minimaliai.
5t granuliu buvau sukroves i sandeliuko kampa. sudeta buvo protingai ir vietos uzime maximum 4m[/quote]
o kokios grindys pas jus? nes kazkaip baisoka butu ant 20 cm EPS 80 + 7 cm stezke ( smelbetonio ) 5 tonas krauti... tokia koncentruota apkrova gaunasi, baisu kad nesulauzytu

[QUOTE][quote=ThereIsAlwaysHope,2014 02 05, 23:04]
Cia maciau vire diskusija ir del granuliu. Siek tiek info "nuo" maiselio siandien atvezto: (650/t)

Ziuresim kokia bus kokybe smile.gif
[/quote]

kaina 650 uz tona jei gerai supratau? ir del tu skirtingu maiseliu jus man paaiskinkit nes nlb suprantu.. kaloringumas ( ir sanaudos ) skiriasi 20 proc.. cia maiseliai is skirtingu paleciu? ar vienas 6mm kitas 8? nesuprantu kaip taip gali buti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreciukaz: 06 vasario 2014 - 10:16
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 02 06, 11:14)

kaina 650 uz tona jei gerai supratau?

kaina uz tona +-kazkiek kg prisideda nes gaunas 67 maiseliai ar kazkiek daugiau po 15kg

yra partija pjuvenu, technologija paruosimo, pratestavimas ir gaunamas kaloringumas

siandien klientas kaip tik skambino:
su x gamintojo granulem kurenau temp. uzkeldavo
vakar kelis maisiukus pakeliui uzsipirkau kitu - neuzkelia arba sunkiau uzkelia
Atsakyti
@Loreciukaz: pas mane dar nesutvarkytos grindys rusio, tai tiesiog ant padeklu buvau sumetes (realiai jeigu nebutu reikeje ant padeklu deti, drasiai galima kaip Paliukas sake krauti, dar maziau vietoj reiktu.

Granuliu tona taip 650Lt. Maiselis ten vienas ir tas pats abiejose foto, tik vienoje puse italams info, kitoje EN. Del to dvi foto ir dariau.

Del to kaloringumo - mano galva jis tikrai nesiskiria, nes 1kcal nera lygu 1kWh. (pataisykit jeigu klystu).
mano ziniomis 1kcal = 0.001163 kWh, todel padauginus pvz 4300kcal gauname lygiai 5kWh, kas ir parasyta kitoje maiselio puseje.

Visa kita info irgi vienoda.
Atsakyti
QUOTE(ThereIsAlwaysHope @ 2014 02 06, 11:55)
@Loreciukaz: pas mane dar nesutvarkytos grindys rusio, tai tiesiog ant padeklu buvau sumetes (realiai jeigu nebutu reikeje ant padeklu deti, drasiai galima kaip Paliukas sake krauti, dar maziau vietoj reiktu.

Granuliu tona taip 650Lt. Maiselis ten vienas ir tas pats abiejose foto, tik vienoje puse italams info, kitoje EN. Del to dvi foto ir dariau.

Del to kaloringumo - mano galva jis tikrai nesiskiria, nes 1kcal nera lygu 1kWh. (pataisykit jeigu klystu).
mano ziniomis 1kcal = 0.001163 kWh, todel padauginus pvz 4300kcal gauname lygiai 5kWh, kas ir parasyta kitoje maiselio puseje.

Visa kita info irgi vienoda.

aha.. tada kitaip paklausiu - kokias grindis desite? nes man kazkaip 7 cm stezke ant eps80 ir 2 tonos i 1 kv.m nesirisa.. atrodo kad reiketu kietesnio eps ir storesnes stezkes, tik kaip paskaiciuoti?
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 02 06, 12:26)
aha.. tada kitaip paklausiu - kokias grindis desite? nes man kazkaip 7 cm stezke ant eps80 ir 2 tonos i 1 kv.m nesirisa.. atrodo kad reiketu kietesnio eps ir storesnes stezkes, tik kaip paskaiciuoti?

neplanuoju jokio EPS deti smile.gif tiesiog pilsiu stezke 7-10cm ir tiek tu ziniu.
nemanau kad man rusyje reikalingos "siltos grindys". planuoju is isores tiesiog padidinti pamatu apsiltinima ir izoliacija nuo dregmes. Visa kita bus "kaip prie ruso" - kuo paprasciau smile.gif))
Svarbiausia zeme ant kurios bus stezke nebutu dregna, o granules galima siek tiek ir pakelti nuo betono (su kuo nors).
Atsakyti
QUOTE(ThereIsAlwaysHope @ 2014 02 06, 10:53)
5t granuliu buvau sukroves i sandeliuko kampa. sudeta buvo protingai ir vietos uzime maximum 4m2

o kiek kainavo 4 m2 irengimas g.gif manau kokie 5-6 k lituku bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 02 06, 15:25)
o kiek kainavo 4 m2 irengimas g.gif manau kokie 5-6 k lituku  bigsmile.gif

Jeigu pastatai nama ir galvoji kur cia surasti papildomus 4m2 tai mazu maziausia yra kvailai suplanuotas namas. Juokingesnio dalyko nelabai galiu isivaizduoti. lotuliukas.gif
Man nekainavo tikrai tokiu pinigu (del to kad staciau ne as), taciau statytojas tikrai negalvojo apie 4m2 ir gink Dieve nemokejo tokiu is lubu paimtu skaiciu.

O irenginejant SS, nepagalvoji apie isdarkyta visa kiemo gerbuvi? Kiek ten m2 buna? (is nuogirdu zinau kad kiemas yra rausiamas - per daug nesidomejau) smile.gif
Atsakyti
Na jei del 4-5m2 papildomo ploto name reikia statyti SS,tai jau atleiskite man.Draugai pirmus metus pradejo sildyti nama SS.Namas tikrai gerai apsildytas,150m2.Name apie 17-19C.patys dar negyvena,nenaudoja karsto vandens,siurblys NIBE kaina berods sake 27t. grezinys vertikalus,bendra kaina netoli 40t.Uz gruodzio menesi sumokejo uz elektra virs 300lt.As nieko neturiu pries SS,bet Jus man pasakykite kur cia tie SS ++++ paklojus tiek pinigu g.gif
Atsakyti
Sveiki, forumiečiai.

Noriu žinančių paklausti dėl katilinės aprišimo. Įsigijau katilą OPOP BlackStar Comfort 30, kaip supratau kaip tik nauja karta man pasitaikė - valdiklis jau su spalvotu ekranu ir t.t. Dokumentacija, aišku, senai kartai, bet daina ne apie tai. Protingi žmonės iš protingošildymo.elte paprotino, kad projektuojant katilinės aprišimą atkreipčiau dėmesį į tai, jog gamintojas (pardavėjas) reikalauja aprišimą daryti pagal jų siūlomą schemą, kitaip negalios garantija. Na, kol aš derinau aprišimo schemą gamintojo tinklalapyje (opop.cz) rekomenduojamos schemos pasikeitė, bet čia vėl gi detalės.

Esminė problema yra tai, kad pabendravęs su pardavėjo siūlomų montuotojų, su kokių 5 santechnikų brigadų atstovais, su Arminu iš gudrausšildymo, taip pat pasiskaitęs katilo instrukciją aš likau nustebęs dėl nuomonių gausos ir pasimetęs tarp katilinės aprišimo realizacijos 1001 variantų.

Kadangi savaitgalį Latvijoje mane prigavo latviškas gripas, turėjau daug laiko pastudijuoti tą 1001 variantą bei katilo instrukciją. Rezultate gimė 1002 variantas, kurį aš Visio pagalba ir nupiešiau.

Jei nesunku pakomentuokit, prašau. Kitų schemose mačiau, kad boileriui atskirą siurblį dar deda, bet aš jo nedėjau - gal kas gali argumentuotai pasakyti kodėl ir kada jo reikia?

Situacija schemoje - 2 butų gyv. namas, prioritetas karštam vandeniu valdomas per katilo automatiką, greitaeigis boileris 6 gyventojams, gyvatukai nuo karšto vandens recirkuliacijos, šildymas visur tik grindinis, šildomo ploto ~270 m2.

katilinės schema

Papildyta:
QUOTE(ThereIsAlwaysHope @ 2014 02 06, 15:33)
Jeigu pastatai nama ir galvoji kur cia surasti papildomus 4m2 tai mazu maziausia yra kvailai suplanuotas namas. Juokingesnio dalyko nelabai galiu isivaizduoti.  lotuliukas.gif
...

Mano atveju, pvz., buvo tokia situacija, kad namas buvo projektuojamas su ŠS, tačiau prieš pat priduodant statybos projektą paaiškėjo, jog LESTO neduoda reikiamos galios elektros įvado, teko skubiai perrašyti projekte, jog bus skystas kuras. Tačiau statybos komisija skysto kuro neleido, mol neekologiška (miestas, šalia regioninis parkas), užtai leido rinktis kietą kurą (pasirodo anglis ekologiškesnis kuras nei dyzelis). Leidimas gautas, o tačiau kur granules sandėliuot? Šiek tiek pakeitus išplanavimą vietą pavyko rasti, bet galėtu būti ir kitaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abrakadabr: 07 vasario 2014 - 01:05