Sveiki,
gal ir ne visai i tema, bet visgi su granuliu sanaudomis susije. Zinau kad namas pas mane kiauras yra, realiai siai dienai sukurenes esu 6 tonas granuliu (zinant kad salciu dideliu nebuvo didziausia dali laiko).
Pats zinau kame bedos, RIMTAI nama vejas perpucia kiaurai, nes islindo statybininku brokas. Keramines plytos be vertikalaus cemento sumurytos, tik horizontalia linija. Ir sienoje yra oro tarpas, kuris jeigu turejo but vedinamas, tai suchalturintas, o jeigu turejo buti nevedinamas, tai isvis tyliu.
Pas mane sienoje yra toks sumustinis: Keramine plyta 25cm, EPS 10cm, oro tarpas 3cm, silikatine plyta 12cm. Pagal U-wert sienu R turetu buti mazdaug 3,1.
U-wert
Jeigu nuspresciau vasarai uzpusti visus plysius ir oro tarpa izoliacine medziaga (putomis tik dar nezinau kokiomis) ar mano vargai baigtusi? Vejas namo kiaurai nebeperpustu, cia faktas. Bet ar sienos laikytu siluma?
pagal U-Wert sienu R padidetu iki 4,1.
U-Wert 2
Gal kas esate bande mazinti savo sanaudas naukindami tokias problemas su namo sienomis?
O kokia apdaila iš vidaus gipsas, tinkas ar tik keraminė plyta, kaip sutvirtinti eps tarpusavyje ir prie keraminės plytos. oro tarpas tikriausiai ventiliuojamas (į lauką yra ventiliacinės angos per visą perimetrą)- jei taip tai plytą iš skaičiuoklės galite išmesti.