ziuriu daug kalbos apie gamintoju, atstovu, pardaveju ir pirkeju teises ir paregas. o istatymus bent skaitet ar tik remdamiesi savo logika bandote ismastyt? kazkada teko paskaitinet del vartotoju teisiu, tai puikiai pamenu kad pagal lietuviskus istatymus nemokama garantija, prekiu grazinima ipareigotas atlikti PARDAVEJAS.
ir tai yra logiska. neturi vartotojui rupet koks ten ale svedas ar kitaicas slypintis po juo yra gamintojas, o ir gamintoju atstovu nebutnai lietuvoje yra.
Taip, atstovas gali ir turi suteikt tech aptarvanima, remonta, bet garantinio laikotarpio NEMOKAMA paslauga suteitkia PARDAVEJAS.
Taip, kad Puliukas teisus siusdamas interesantus pas pardavejus. Tegul pardavejas atitidarba savo marza. pauliukas gi nuo jos ne cento sudilusio negavo.
QUOTE(martynotete @ 2014 01 25, 11:24)
nelabai man aisku ka granuliniu temoj veikia siurblistai
matyt iesko kur geriau
nors kaip suprantu Koridai ir irengimo kastai pigesni ir ekspotacijai islaidos vos ne dvigubai maziau
Papildyta:
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 01 26, 09:09)
P.S apie dievus nereikia, klientas visada dievas, juo labiau jei nori parduoti
Oij Loreciuk neapsimauk ... klijientas daznai dievu buna tol kol pinigelius sumoka , o paskui "ischi vetra v pole"
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 01 26, 09:09)
na Paliuk, cia mane nuvylete. labai ribotai kazkaip... nezinau jokiu kitu prekiu su kuriomis gamintoju atstovai taip elgtusi - masinos, kompai, televizoriai ir t.t o cia jusu tokia pozicija ar gamintojo?
na jau, na jau. tam ir skirtoma regionais, kad pirkėjas pirktu ten, kur jam subalansuota kaina ir neiškreipinėtų rinkos.
Ir tikrai daug kurie gamintojai griežtai nurodo kur galima pardavinėti. O kas nesilaiko susitarimų, ir per galvą gerai gauna iš gamintojo.
VI
QUOTE(darius333 @ 2014 01 26, 15:14)
matyt iesko kur geriau
nors kaip suprantu Koridai ir irengimo kastai pigesni ir ekspotacijai islaidos vos ne dvigubai maziau
Papildyta:
Oij Loreciuk neapsimauk ... klijientas daznai dievu buna tol kol pinigelius sumoka , o paskui "ischi vetra v pole"
Papildyta:
neee, neapsimausiu
man patinka kaip visi "muru stoja" uz Paliuka ir i krumus varo "ziopla ir gobsu pirkeja" tik per temas perejus tai visi sitie teisuoliai didziuojasi kaip pigiau pirko medziagas, atsiveze is Lenkijos ar dar kur, o vat cia tai jau gink Dieve
Paliuko marza man neidomi, ir kur pirksiu katila as zinau, todel nurasykim viska "durnoms boboms" ir gryzkim prie granuliniu katilu aptarimo ir vartojimo subtilybiu. nes kitaip neuzmigsit visa nakti ar ka
Viskas priklauso koki paimsime sildymo sezono realu naudingumo koeficienta smile.gif ,kadangi realiai neisbandes tai pasitiketi deklaruojamu nezinau ar galima ? Bet gi yra realiai forume vartojanciu , tai pagal realias sanaudas galima paskaiciuoti ir realu cop . smile.gif
korida jus gal daugiau zinote negu pasakote... uz kaina identiska granulinei katilinei ir sanaudas -40proc nuo granuliu kainos as rytoj einu pas ta kuris man pasiulys oras-vanduo. Net jei cia ir "nuosava" granuliu tema, imeskite bombike i skruzdelyna - duokit skaicius..
išvaliau pelenus po kokių 300 kg. granulių. Gavosi kažkur apie 7-8 litrus, iš jų didesnė dalis (gal 2/3-daliai) - iš talpos, kur krenta pelenai iš šilumokaičio, kai jis valosi. Ar neturėtų ten mažiau jų būti? Plius, pelenai kažkokie keistai rusvi, ir atrodo, tarsi nebūtų iki galo sudegę...
Palikau kibirą su pelenais (buvo dar ir kelios mažos žarijos ) - pradėjo smilkti viskas, po kelių valandų turėjau kibirą pilkų pelenų, kokių ir tikėjausi.
Įtarimas, kad nesudega viskas - trauka per didelė gal?
Čia pelenų kiekis (raudona linija):
O čia, kaip jie atrodo:
O gal ar čia viskas tvarkoj?
SmartFire 11
VI
Palikau kibirą su pelenais (buvo dar ir kelios mažos žarijos ) - pradėjo smilkti viskas, po kelių valandų turėjau kibirą pilkų pelenų, kokių ir tikėjausi.
Įtarimas, kad nesudega viskas - trauka per didelė gal?
Čia pelenų kiekis (raudona linija):
O čia, kaip jie atrodo:
O gal ar čia viskas tvarkoj?
SmartFire 11
VI
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 01 26, 15:31)
neee, neapsimausiu
man patinka kaip visi "muru stoja" uz Paliuka ir i krumus varo "ziopla ir gobsu pirkeja" tik per temas perejus tai visi sitie teisuoliai didziuojasi kaip pigiau pirko medziagas, atsiveze is Lenkijos ar dar kur, o vat cia tai jau gink Dieve
Paliuko marza man neidomi, ir kur pirksiu katila as zinau, todel nurasykim viska "durnoms boboms" ir gryzkim prie granuliniu katilu aptarimo ir vartojimo subtilybiu. nes kitaip neuzmigsit visa nakti ar ka
korida jus gal daugiau zinote negu pasakote... uz kaina identiska granulinei katilinei ir sanaudas -40proc nuo granuliu kainos as rytoj einu pas ta kuris man pasiulys oras-vanduo. Net jei cia ir "nuosava" granuliu tema, imeskite bombike i skruzdelyna - duokit skaicius..
tiesa sakant nelabai kas cia uz ka stoja, matyt zmones savo kakzokius verslus turi ir is to tasko sako
madwifi labai gerai parase - pas ka pirkai pas ta ir su bedom davai
man irgi keista kaizmogus nieko is taves nepirkes, paskui atvaro ir nori "konsultaciju" paaiskinimu, sprendimu ... tegu aiskina tas kas pardave, gal net ne ta ko reikejo zmogui
taip, kad ispejimas paie neapsigavima tikrai vertas demesio
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 01 26, 16:31)
prie -15lC ruosiant vandeni iki 35lC ,granulio KK ir ŠS oras-vanduo kilovatvalandes kaina susilygina .
QUOTE(korida @ 2014 01 26, 17:09)
prie -15lC ruosiant vandeni iki 35lC ,granulio KK ir ŠS oras-vanduo kilovatvalandes kaina susilygina .
o SS oras-vanduo koki COP imi prie -15 ?
QUOTE(korida @ 2014 01 26, 16:09)
Tai kokia dabar kWh kaina kūrenant medienos granulėmis?
QUOTE(BangaS @ 2014 01 26, 18:58)
Tai kokia dabar kWh kaina kūrenant medienos granulėmis?
apie 17,0 centu .Paskaiciuota pagal tai ,kad granuliu rinkos kaina skelbimuose 650lt ir Paliuko pateiktus duomenis :
QUOTE(Paliukas @ 2013 05 10, 09:11)
1t granuliu = 5000kWh (1kg=5kWh)
QUOTE(Paliukas @ 2013 05 10, 12:17)
Papildyta:
7kWh vidutinis teorinis
realus vidutinis tuomet:
7kWh -15%( katilo NVK, kalbu ne apie teorini)-7% (kuro kokybe ir nuostoliai i aplinka nuo katilo) = 5.5kWh vidutinis
7kWh vidutinis teorinis
realus vidutinis tuomet:
7kWh -15%( katilo NVK, kalbu ne apie teorini)-7% (kuro kokybe ir nuostoliai i aplinka nuo katilo) = 5.5kWh vidutinis
Papildyta:
QUOTE(darius333 @ 2014 01 26, 18:47)
o SS oras-vanduo koki COP imi prie -15 ?
Kai šilumokaicio temperatura neviršija 35lC --- cop 2,69 --- bent toks deklaruojamas .Šaltinis http://energysave.se...tten/aw-244-iqc