Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai

sekantis klausimas bus kiek granuliu reikia sezonui biggrin.gif
Atsakyti
Jus dabar man papasakokit kiek kainuoja granulinis katilas 10-20kW be kaprizu
Pas mus Smart Fire 11 katilas,kurename beveik nuo spalio pradzios,pirma sezona.Kol kas esame labai patenkinti,katilas dirba isviso be priekaistu.Manyciau kad labai nemazai priklauso nuo granuliu kokybes.Jau geriau ta 50 ar 100 lt.sumoket brangiau ir neturet galvos skausmo,nes tabletes nuo galvos skausmo brangiau kainuos lotuliukas.gif Sildome 120kv.medini-klijuoto taso nama.Nuo spalio men. iki sausio vidurio sudeginome viena palete granuliu t.y 1050kg.Namie vid.temperatura 21-23C.
Atsakyti
o tai katilas kurenasi ar siaip stovi? per tris su puse menesio tona granuliu? cia jau man is fantastikos srities... as sildau 160 kv. ir nuo spalio pradzios iki dabar sukurenau tris tonas,cia nemanau kad labai daug... bet tona..? uzmusk nepatikesiu...
Atsakyti
o tai katilas kurenasi ar siaip stovi? per tris su puse menesio tona granuliu? cia jau man is fantastikos srities... as sildau 160 kv. ir nuo spalio pradzios iki dabar sukurenau tris tonas,cia nemanau kad labai daug... bet tona..? uzmusk nepatikesiu...
Tai mes ir patys netikejom,kaip sakant pranoko visus lukescius.Namas yra 135mm.klijuoto taso +15cm.sildytas ekovata,stogas 30 cm.ekovata,grindys 20cm.Langai mediniai,vitrinu nera,statytas pagal skandinavu stiliu.Iki salciu i kolektorius leisdavome 24-25C.Dabar per salcius jau apie 29-30C.Boileris 120L.Irodyt kad tiek tesukurenom mastau.gif nezinau kaip.
Atsakyti
QUOTE(martynotete @ 2014 01 25, 00:39)

Va cia jums ir atsakymas kiek reikia tonu .Gali reiketi vienam 1 tonos o kitam 1+n tonu- tai priklauso nuo atitvaru varzu ir ju sandarumo . smile.gif
Papildyta:
tai jei as pasakyciau ,kad pernai uz sildymo sezona suplojau 730lt uz eleketra(145m2 sildomu grindu, silumos saltinis -silumos siurblys ) ,tai jum butu tas kaip kita galaktika smile.gif
Papildyta:
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 24 sausio 2014 - 23:33
QUOTE(lorna @ 2014 01 25, 00:03)
Tai mes ir patys netikejom,kaip sakant pranoko visus lukescius.Namas yra 135mm.klijuoto taso +15cm.sildytas ekovata,stogas 30 cm.ekovata,grindys 20cm.Langai mediniai,vitrinu nera,statytas pagal skandinavu stiliu.Iki salciu i kolektorius leisdavome 24-25C.Dabar per salcius jau apie 29-30C.Boileris 120L.Irodyt kad tiek tesukurenom mastau.gif nezinau kaip.

labai grazios sanaudos drinks_cheers.gif
rekuperatorius yra? nes tokios sanaudos - sandarus namas, o is to gali buti kitokiu problemu..
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 01 24, 23:34)

tai jei as pasakyciau ,kad pernai uz sildymo sezona  suplojau 730lt uz eleketra(145m2 sildomu grindu, silumos saltinis -silumos siurblys ) ,tai jum butu tas kaip kita galaktika  smile.gif
Papildyta:
smile.gif

O jei prie tos sumos pridėtum siurblio ir jo įrengimo kainą padalinta bent jau 15 metų, tai ir jums pasirodytų kita galaktika lotuliukas.gif
Atsakyti
rekuperatorius yra? nes tokios sanaudos - sandarus namas, o is to gali buti kitokiu problemu..
Rekupo nedejom.Norejom kad matytusi vidines lubu sijos ir siaip medis kvepuojantis,susidejom i langus orlaides.
Atsakyti
QUOTE(Tomara @ 2014 01 25, 10:50)
O jei prie tos sumos pridėtum siurblio ir jo įrengimo kainą padalinta bent jau 15 metų, tai ir jums pasirodytų kita galaktika  lotuliukas.gif

Na jei Jus žinote mano SS siurblio ir grežinio irengimo kaštus tai tada esate galaktiku kurejas ,krentu ant keliu biggrin.gif ...
SS-6000
Grezinys 6000
Atsakyti
pigiau negu vidutinis granulinis. Ir eksploatacija paprastesne, maziau rupesciu

QUOTE(korida @ 2014 01 25, 10:43)
Na jei Jus žinote mano SS siurblio ir grežinio irengimo  kaštus tai tada esate galaktiku kurejas  ,krentu ant keliu biggrin.gif ...
SS-6000
Grezinys 6000

Atsakyti
nelabai man aisku ka granuliniu temoj veikia siurblistai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 01 25, 09:43)
Na jei Jus žinote mano SS siurblio ir grežinio irengimo  kaštus tai tada esate galaktiku kurejas  ,krentu ant keliu biggrin.gif ...
SS-6000
Grezinys 6000

O kas gręžia už 50Lt/m viskas įskaičiuota? Kuriuo metų laiku lanksčiausias kainas taiko?

12000 ir ekonomiškas granulinis kainuoja (vien pats katilas). Granuliniai paskutiniais metais labai ant bangos.
Atsakyti