as daug kam dariau tame tarpe ir sau gyvatuka nuo karsto vandens. ziema vasara turiu karsta gyvatuka kai man reikia,abu pasidares uzsukamus,kada nereikia jie nesyla. o karsta vandeni as ruosiu vistiek katilo pagalba,per puse metu,tai yra kai nesildziau patalpu man isejo tona granuliu karstam vandeniui ir gyvatukams pagal poreiki. elektros pagalba butu bent dvigubai brangiau kainave. menesiui be 150 litu boleris neissisuktu sildant elektra,o jei dar gyvatukas dasidetu tai ir 200 drasiai butu, man taip priimtiniausia.
QUOTE(martynotete @ 2013 12 02, 17:36)
as daug kam dariau tame tarpe ir sau gyvatuka nuo karsto vandens. ziema vasara turiu karsta gyvatuka kai man reikia,abu pasidares uzsukamus,kada nereikia jie nesyla. o karsta vandeni as ruosiu vistiek katilo pagalba,per puse metu,tai yra kai nesildziau patalpu man isejo tona granuliu karstam vandeniui ir gyvatukams pagal poreiki. elektros pagalba butu bent dvigubai brangiau kainave. menesiui be 150 litu boleris neissisuktu sildant elektra,o jei dar gyvatukas dasidetu tai ir 200 drasiai butu, man taip priimtiniausia.
kaži ar eitu perdaryti ir pajungti gyvatuką nuo boilerio .
Reikia ir mums galvoti apie boilerio apšildymą katilu, tik aš galvoju ar nepareis katilas kiaurus metus veikdamas
Pas mane visur grindinis, jokiu radiatoriu ir net negalvojau deti, papildomas dulkiu surinktuvas ir gremezdas kambaryje, gyvatukai yra pas mane pajungti nuo karsto vandenio, stovi cirkuliacinis siurblys, pajungtas per laikmati, I gyvatukus ikisti tenai, vasara pagal poreiki sildausi jais. Sia vasara vandeni sildziausi elektros pagalba, tai sildyti gyvatukus vasara karstu vandeniu, patustintu pinigine keleta simtu lituku, bet ir siaip sildyti vandeni vasara Elektra pravalas, kitais metais bandysiu granulemis, ijungdamas katila kas antra diena ir uzkeldamas temperatura iki 80-90 laipsniu, sios atsargos turetu uztekti.
Papildyta:
Beje, kas gali pasakyti, kai lauke didelis vėjas, granulės "eina" kaip pasiutę, kame čia reikalas?
O pas jus yra traukos stabilizatorius ar kaip jis vadinasi?
Papildyta:
QUOTE(kustuce @ 2013 12 02, 16:06)
Beje, kas gali pasakyti, kai lauke didelis vėjas, granulės "eina" kaip pasiutę, kame čia reikalas?
QUOTE(Noriukas5 @ 2013 12 02, 18:19)
Pas mane visur grindinis, jokiu radiatoriu ir net negalvojau deti, papildomas dulkiu surinktuvas ir gremezdas kambaryje, gyvatukai yra pas mane pajungti nuo karsto vandenio, stovi cirkuliacinis siurblys, pajungtas per laikmati, I gyvatukus ikisti tenai, vasara pagal poreiki sildausi jais. Sia vasara vandeni sildziausi elektros pagalba, tai sildyti gyvatukus vasara karstu vandeniu, patustintu pinigine keleta simtu lituku, bet ir siaip sildyti vandeni vasara Elektra pravalas, kitais metais bandysiu granulemis, ijungdamas katila kas antra diena ir uzkeldamas temperatura iki 80-90 laipsniu, sios atsargos turetu uztekti.
Papildyta:
Papildyta:
paliukas minėjo, kad katilams, kurių padavimas iš apačios, nėra sveikas išjungimas ir pajungimas kada panorėjus
---------
nežinau, kas tas traukos stabilizatorius, reikia vyro klausti. Čia gal tas ventiliatorius, kur orą traukia apačioje katilo?
QUOTE(Tomara @ 2013 11 30, 21:58)
Lapkričio 9-30 d. (21d)rezultatai:
sudeginta 660kg
pinigais 230 Lt
kambarių temperatūra 21,5 oC, šildomo 200m2 senos statybos.
deginta įmontuotu degikliu į ATRAMA-9 .
Plius sunaudota elektros apie 42kW (degiklis ir cirkuliaciniai siurbliai).
Šildyta nuolat.
Deginant dujas būtų kainavę 660Lt + abonentinis.
*
Lapkričio 9-30 d. (21d)rezultatai:
sudeginta 660kg
pinigais 230 Lt
kambarių temperatūra 21,5 oC, šildomo 200m2 senos statybos.
deginta įmontuotu degikliu į ATRAMA-9 .
Plius sunaudota elektros apie 42kW (degiklis ir cirkuliaciniai siurbliai).
Šildyta nuolat.
Deginant dujas būtų kainavę 660Lt + abonentinis.
*
QUOTE(trintuks @ 2013 12 02, 14:08)
kokiu rezimu veike degiklis, istisai ar dienom ar pan ?
QUOTE(kustuce @ 2013 12 02, 17:22)
paliukas minėjo, kad katilams, kurių padavimas iš apačios, nėra sveikas išjungimas ir pajungimas kada panorėjus
---------
nežinau, kas tas traukos stabilizatorius, reikia vyro klausti. Čia gal tas ventiliatorius, kur orą traukia apačioje katilo?
---------
Ne tas, jis dedasi tarp katilo ir kamino, kai lauke pucia didelis vejas jis atsidarineje ir mazina trauka.
QUOTE(martynotete @ 2013 12 02, 18:30)
traukos reguliatorius,dedasi ant kamino reguliuoti trauka kamine.
QUOTE(Noriukas5 @ 2013 12 02, 18:30)
Ne tas, jis dedasi tarp katilo ir kamino, kai lauke pucia didelis vejas jis atsidarineje ir mazina trauka.
supratau, nežinau šito, reikės vyro paklausti, bet man rodos, kad turėtų būti, nes ne koks žiopliukas visą sistemą vedžiojo.
O jis automatiškai atsidarinėja, ar reikia pačiam kažką reguliuot?
QUOTE(kustuce @ 2013 12 02, 19:16)
supratau, nežinau šito, reikės vyro paklausti, bet man rodos, kad turėtų būti, nes ne koks žiopliukas visą sistemą vedžiojo.
Kažkas tokio turi būti žiūrėk čia
siandien ir uzsisakem internetu kamino traukos reguliatoriu, nes siandien darem bandymus, tai dega 9 min, miega 25min, o pradarius truputi pravala, degimas sumazejo iki 7min 40 sek, o miegas prailgejo iki 28 min. Tai kisim ta daikta i pravalos anga (ji zemiau katilo vamzdzio apie 15 cm), ir ziuresim ka jis ten prireguliuos. Dar manau pazaisim ir su iputimo ventiliatoriumi, ai dar kevala stiklo vatos ryt bandysim deti ant vamzdziu katilineje. Nes dabar 26 kg i para, jau iki 17 C pakilo.(175kvm sildomo)