Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunio pradinukės, 45 tema

QUOTE(smilga1972 @ 2013 10 17, 19:25)
O aš manau, kad sugrąžinus pažymius grįžtų ir ankstesni mokiniai, kuriuos mokėme ne kažkaip ypatingai (dabar dar daugiau naujovių, galimybių turime), o mokėsi daug geriau, žinojo daug daugiau  doh.gif . Ir visada būsiu pažymių šalininkė, nors ir užmėtytų supuvusiais pomidorais  cool.gif

QUOTE(Iruciukass @ 2013 10 17, 19:42)
drinks_cheers.gif

Tik sugrąžinus pažymius vaikai ims mokytis, o ir tėvai tada supras, kad vaikui reikia mokytis. Dabar gi niekuo nepagąsdinsi - juk vis tiek keli į kitą klasę. O tas vertinimas - geba ar negeba, tai man nepatinka.  Ir tėvai nelabai supranta,ką reiškia tas geba.

Sutinku 100%.

Su kiekviena laida vaikai ateina vis sudėtingesni, tėvų reikalavimai vis aukštesni. Ar pastebėjot, tokią tendenciją - kuo žemesnis tėvų išsilavinimas, tuo jie kelia aukštesnius reikalavimus mokytojui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dainelej: 18 spalio 2013 - 14:21
QUOTE(SiditaV @ 2013 10 18, 08:48)
Visos mokytojos už pažymius, bet argi kas nors mūsų klauso? blush2.gif  Yra žinančių kaip reikia dirbti, o mes nieko nežinom  doh.gif Ir kas mus tokias prie vaikų prileidžia  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Dainelej @ 2013 10 18, 16:20)
Sutinku 100%.
Su kiekviena laida vaikai ateina vis sudėtingesni, tėvų reikalavimai vis aukštesni. Ar pastebėjot, tokią tendenciją - kuo žemesnis tėvų išsilavinimas, tuo jie kelia aukštesnius reikalavimus mokytojui?

Tikrai taip. Šioje laidoje teko patirti tai asmeniškai.Ir dažnai tokių tėvelių rašteliai būna su grubiomis gramatinėmis klaidomis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2013 10 17, 18:25)
O aš manau, kad sugrąžinus pažymius grįžtų ir ankstesni mokiniai, kuriuos mokėme ne kažkaip ypatingai (dabar dar daugiau naujovių, galimybių turime), o mokėsi daug geriau, žinojo daug daugiau  doh.gif . Ir visada būsiu pažymių šalininkė, nors ir užmėtytų supuvusiais pomidorais  cool.gif

aš visomis keturiomis irgi už pažymius, netgi esu tyliai tėvams pašnibždėjusi, kaip ir kas čia su vertinimu. smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės, skaitau forumą ir galvoju, kaip viskas panašu, tos pačios bėdos, pas visas.... nieko ir nebepridėsi. Laikykimės ...smile.gifsmile.gifsmile.gif

O čia penkadienio vakarui smile.gifsmile.gifsmile.gif

http://www.liveleak....=45a_1381973947
Atsakyti
QUOTE(Vaivorytė @ 2013 10 17, 21:26)
Prisidedu prie trečiokių vargų biggrin.gif , viskas viens prie vieno biggrin.gif , bet patebėjau, kad, kai reikia perrašyti sakinius, kuriuose yra klaida, tai atsiranda,, sąmoningumo koeficientas" lotuliukas.gif , labiau stengiasi kitą diktantą. Na, o testus pupos tai rašom taip: parašom pirmą variantą, tada taisom, kiekvienas individualiai visą pamoką pertaiso į sąsiuvinį, klausia, kodėl čia taip ar anaip reikėjo.O sekančią pamoką rašom testo antrą variantą. Aišku, čia į jokius laiko rėmus netelpu, bet tai, jei paliksiu tokius testus, kaip parašo pirmą kartą, tai mokytis toliau tada būtų išvis beprasmiška bigsmile.gif

Aš saviškiams liepiu sugalvoti naują sakinį su tuo žodžiu, kuriame klaida. Pabraukt tą žodį... Spėkit iš pirmo karto, koks efektas... Taisydami tiek pritaiso doh.gif . Bet aš kantri. Ištaisau dar kartą ir gauna dar po kelis sakinius sugalvot. Žodžiu, kova su vėjo malūnais.
Beje, kokio ilgio diktantus rašot su trečiokais? g.gif Mes - 40 - 50 žodžių...
Net nedrįstu duoti tokio ilgio, kokie priklauso III kl....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gvadalupė: 18 spalio 2013 - 18:02
QUOTE(Gvadalupė @ 2013 10 18, 19:01)
Aš saviškiams liepiu sugalvoti naują sakinį su tuo žodžiu, kuriame klaida. Pabraukt tą žodį... Spėkit iš pirmo karto, koks efektas... Taisydami tiek pritaiso doh.gif . Bet aš kantri. Ištaisau dar kartą ir gauna dar po kelis sakinius sugalvot. Žodžiu, kova su vėjo malūnais.
Beje, kokio ilgio diktantus rašot su trečiokais? g.gif  Mes - 40 - 50 žodžių...
Net nedrįstu duoti tokio ilgio, kokie  priklauso III kl....

Labas, aš tai žodžius liepiu ištaisyti stipresniems, o silpniems-perrašyti. Jeigu liepsiu jiems taisyti, tai doh.gif doh.gif doh.gif . Negaištu savo laiko ir kantrybės neturiu, kaip Gvadalupe. Tie, kurie garai rašo ir klaidas taiso pakankamai gerai, tie, kurie vos kruta, tai žinau, kad patys neištaisys, todėl prašau tik perrašyti. Rašome iki 70 žodžių.
Atsakyti
QUOTE(staben @ 2013 10 18, 17:43)

thumbup.gif Auga naujasis Merkuris))
Atsakyti
Sveikos merginos. Aš irgi už pažymius blush2.gif Noriu paklausti, gal kas iš trečiolių turite ,,Šaltinio" antro pusmečio knygas? Labai reikia vieno kūrynėlio ,,Kaziukas-knygnešių padėjėjas" g.gif Mano panelė mokosi EU, bus pradinukė ir davė iš to kūrinio atlikti darbą.
Atsakyti
Mes diktantus taisom taip. Su stipresniais mokiniais rašom žodį, kuriame buvo klaida, po to taisyklę, pvz. ką? ir po tris panašius žodžius galvojam. Silpnesnieji perrašo diktantą.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Nemokamas seminaras „IKT įrankiai ir programos pradiniam ugdymui: paprasta ir naudinga“.
http://www.upc.smm.l...s/seminaras.php

Papildyta:
QUOTE(Gvadalupė @ 2013 10 18, 19:01)
Beje, kokio ilgio diktantus rašot su trečiokais? g.gif  Mes - 40 - 50 žodžių...
Net nedrįstu duoti tokio ilgio, kokie  priklauso III kl....

Iki šiol rašėm "Pupos" mokytojo knygoj pateiktus diktantus ir įsivaizdavau, kad gal dar pusę bėdos parašo. Ten diktantai trečiokams 35-40 žodžių.
Vakar pasiėmiau senesnę diktantų knygutę ir švelniai apstulbau pamačius diktantus virš 60 žodžių. Kažkaip buvau primiršus, kad kadaise tokius rašydavom.. blush2.gif Parašėm tokį, tai tik vienas vaikas parašė be klaidų. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2013 10 18, 21:54)
Sveikutės  4u.gif
Nemokamas seminaras „IKT įrankiai ir programos pradiniam ugdymui: paprasta ir naudinga“.
http://www.upc.smm.l...s/seminaras.php
Papildyta:
Iki šiol rašėm "Pupos" mokytojo knygoj pateiktus diktantus ir įsivaizdavau, kad gal dar pusę bėdos parašo. Ten diktantai trečiokams 35-40 žodžių.
Vakar pasiėmiau senesnę diktantų knygutę ir švelniai apstulbau pamačius diktantus virš 60 žodžių. Kažkaip buvau primiršus, kad kadaise tokius rašydavom..  blush2.gif Parašėm tokį, tai tik vienas vaikas parašė be klaidų.  doh.gif

Aš ramiausiai rašau sau iš Pupos bigsmile.gif , o kur nuostatai, kiek tų žodžių turi būti?Pupoj pritaikyti pagal einamas taisykles, manau, kad jie tinkami, dabar pasimečiau g.gif ...pasidalinkit pagal ką nusprendžiat apie diktantų ilgį ir sudėtingumą? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2013 10 18, 19:37)
Mes diktantus taisom taip. Su stipresniais mokiniais rašom žodį, kuriame buvo klaida, po to taisyklę, pvz. ką? ir po tris panašius žodžius galvojam. Silpnesnieji perrašo diktantą.

Nežinau, gal klystu, bet nelabai suprantu diktantų taisymo prasmės. Kažkada bandžiau mokyt vaikus taisyt diktantus, viską kartu lentoj rašėm, o kai paskui sąsiuvinius peržiūrėjau, tai radau tiek klaidų, kad silpna pasidarė. Jei kalbėt apie silpnesniuosius, tai turiu 3 tokius, kurie daro apie 15-20 klaidų ir vargiai patys savo raštą perskaitytų. Jie nelabai tą diktantą perrašytų... Galų gale nurašymas ir rašymas diktuojant tai ne tas pats.

Dėl diktantų ilgio. Yra pradinio ugdymo lietuvių kalbos projektas, kuriame siūloma antrokams rašyti iki 40 žodžių diktantus, ketvirtokams iki 80 žodžių, tai trečiokams tikriausiai išeitų vidurkis - apie 60 žodžių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naminukė: 18 spalio 2013 - 19:10