Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(muncius123 @ 2013 11 07, 19:21)
Nu nu, jau cia kad pasnekejote, vieniems pvz, gerai sekasi skaiciavimai is lenteliu, kitiems sekos, dar kitiems nereikalingas zodis..... ir atvirksciai. Kai tau duoda 60 min. dar nera skaiciuotuvo.
O jau dabar jie tikrai pasunkeje, nei buvo, dabar ir potemiu maziau ir daugiau taip sakant skaiciavimo, nei kitu dalyku, tai gal kai kam ir labai lengva.

Na ruostis jam tikrai nera is ko.. kadangi ne matematikos ar lietuviu kalbos egzamina laikyti reikia, o is visko visko po trupuciuka smile.gif nuejau net nezinojusi apie ka kas ir kaip ir labai gerai islaikiau, nors nesu proto bokstas... smile.gif ten tiesiog loginio mastymo reikia. Ir laiko jam laikyti duota stipriai per daug, ypac pirmajai daliai. Tuomet kai laikiau laike pilna sale (vilniuje) ir nebuvo ne vieno neislaikiusio, nors nemazai "ant ribos" buvo. O susirinko is apskaitininkiu, ir informatiku, ir geologu, meninku pora netgi ir amzius ivairus smile.gif Taciau istaigoje kur is teises aktu testas buna, tai ten jau, savaime suprantama, kad teisininkams yra nepalyginamai lengviau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virsukalne: 08 lapkričio 2013 - 11:54
QUOTE(virsukalne @ 2013 11 08, 11:49)
Na ruostis jam tikrai nera is ko.. kadangi ne matematikos ar lietuviu kalbos egzamina laikyti reikia, o is visko visko po trupuciuka smile.gif nuejau net nezinojusi apie ka kas ir kaip ir labai gerai islaikiau, nors nesu proto bokstas... smile.gif ten tiesiog loginio mastymo reikia. Ir laiko jam laikyti duota stipriai per daug, ypac pirmajai daliai. Tuomet kai laikiau laike pilna sale (vilniuje) ir nebuvo ne vieno neislaikiusio, nors nemazai "ant ribos" buvo. O susirinko is apskaitininkiu, ir informatiku, ir geologu, meninku pora netgi ir amzius ivairus smile.gif Taciau istaigoje kur is teises aktu testas buna, tai ten jau, savaime suprantama, kad teisininkams yra nepalyginamai lengviau.

Na nzn, as kai susistresavau, kad man 1 poteme buvo skaiciavimai is lenteliu, nu o po to kazkoks nervas paeme ir amen. 3 poteme seke sekos. As kazkaip tikejausi, kad bus perkodavimu, isvadu darymu, o ju is vis nebuvo verysad.gif
Bet ateiti ant baerio, tik pasiziurejus i BGT pavyzdinius pavyzdziu, tai tikrai ar laimes dalykas, ar tokie dalykai apskritai lengvai sekasi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muncius123: 08 lapkričio 2013 - 13:11
aš nelabai suprantu kaip galima išmokt skaičiuot iš lentelių? reikia suprast sąlygą, ko klausia ir atlikt matematinius veiksmus. tai ką ten mokytis? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2013 11 08, 16:42)
aš nelabai suprantu kaip galima išmokt skaičiuot iš lentelių?  reikia suprast sąlygą, ko klausia ir atlikt matematinius veiksmus. tai ką ten mokytis?  doh.gif

Pati principa. Pagal klausima ir skaicius, greit sugaudyti ka pliusuoti, ka dalinti, ka minusuoti, ka dauginti.
Atsakyti
Bandau ruoštis vienam konkursui įstaigoje rolleyes.gif . Mergaitės, sakykite, kiek kartų perskaitote visus pareigybei reikalingus teisės aktus prieš eidamos į konkursą? Jų tiek daug, kad bent vieną kartą perskaityti jau yra iššūkis, nekalbu apie normalų išmokimą. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(angellukas @ 2013 11 08, 20:54)
Jų tiek daug, kad bent vieną kartą perskaityti jau yra iššūkis, nekalbu apie normalų išmokimą. doh.gif

pritariu, bet yra tokių, kur ateina ir moka, nes gal šeimų, vaikų neturi, tai gali mokintis, bet šiaip išmokti nerealu tiek...juolab, kai dirbant įstatymą gali laisvai pasiskaityti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2013 11 08, 09:14)
- Galima pasidomėti - jūs VT konkursų dalyvė su stažu?  ax.gif

-- Gali būt, nesiginčyju, man kol kas nėra reikalo tuo domėtis rolleyes.gif
Bet esu tikra, kad tel. ar el. paštas nurodytas klausimams konkretesniems apie konkursą, reikalavimus, datą/laiką/vietą pasitikslinti...  g.gif  O ir kas nuo to pasikeis, jei atsakymą sužinosi  g.gif Ogi nieko manau

Domiuosi nuo gegužės, buvau pateikus dokumentus į 5 vietas, atrodo; dalyvavau 3, vienas buvo atšauktas, kitame (kai paklausiau) dalyvavo 30 kandidatų, man tai per daug, tad nesivarginau ruošdamasi. Tad sužinojus atsakymą, mano planuose kai kas pasikeitė, t.y. dalyvavimas. Kai skambinu, klausiu kažko konkretesnio, o apie dalyvių skaičių - tarp kitko: )

QUOTE(angellukas @ 2013 11 08, 18:54)
Bandau ruoštis vienam konkursui įstaigoje rolleyes.gif . Mergaitės, sakykite, kiek kartų perskaitote visus pareigybei reikalingus teisės aktus prieš eidamos į konkursą? Jų tiek daug, kad bent vieną kartą perskaityti jau yra iššūkis, nekalbu apie normalų išmokimą. doh.gif

Kelis kartus perskaitau, pasidarau pgr dalykų planą ir pgl jį vėliau ruošiuosi.
Atsakyti
QUOTE(angellukas @ 2013 11 08, 18:54)

Aš irgi ruošiuosi. Perskaičiau jau gal 2 ar 3 kartus daugumą blush2.gif o dar galima sakyti visas mėnuo laiko iki to konkurso.
1 kartą perskaityti tikrai tikrai nepakanka, nes aš skaitydama tą patį įstatymą kai kurias pastraipas rodos pirmą kartą matau. Matyt mintys kažkur kitur plaukiojo prieš tai skaitant.
Bet apie išmokimą kažkokį nėra kalbos (o tuo labiau mintinai, kaip čia kažkas sakė) schmoll.gif
Arba supranti esmę, arba ne. Arba išmąstai logiškai, arba spėlioji. Nes net dirbdamas tą darbą nuolatos esi priverstas mokytis, tai nėra ką kalbėti apie tai, kad nesusijęs su ta sritimi konkurse pasirodysi idealiai g.gif

Taram_Pampam, ačiū už pasidalinimą patirtimi. Aš neskambinsiu, manau blogai pasijausčiau, sužinojusi, kad dalyvaus N skaičius, arba kaip tik -tik keletas (o gal jie "savi", gal jau dirbę ir tt.) tada visokios mintys pradės lįsti į galvą ir nebesinorės nei ruoštis nei dalyvauti blush2.gif

Palaima2004, supratau, maniau, gal reikalavimuose koks išskirtinis reikalavimas buvo, kad tiek mažai dalyvių atėjo unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajerų duona: 09 lapkričio 2013 - 09:06
Dar kartą reikia VT įstatymą, viešo administravimo įst., Konstituciją t.t. ... paskaityti. Susidaro tikrai nemenka krūvelė.
Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2013 11 10, 19:16)
Dar kartą reikia VT įstatymą, viešo administravimo įst., Konstituciją t.t. ... paskaityti. Susidaro tikrai nemenka krūvelė.

Šitie išvardinti patys lengviausi, be to, jie visiems konkursams reikalingi, tai daugmaž žinomi mirksiukas.gif. Bet visi kiti, kur pirmą kartą skaitau, tai taaaip nuobodu ir nelenda į galvą biggrin.gif . O dar šiuo metu studijuoju, tai galva nuo žinių gausos gali ir neatsilaikyti lotuliukas.gif ...
Atsakyti
QUOTE(angellukas @ 2013 11 10, 21:54)
Bet visi kiti, kur pirmą kartą skaitau, tai taaaip nuobodu ir nelenda į galvą biggrin.gif . O dar šiuo metu studijuoju, tai galva nuo žinių gausos gali ir neatsilaikyti  lotuliukas.gif ...

Manyčiau, tada šis darbas ne jums, nes jeigu nuobodu, tai ir veikla bus kančia g.gif

O šiaip su laiku skaitant nemažai ir įvairių įst. kažkaip jau "išmoksti" juos skaityti. Na ta prasme - reikalingi dalykai labiau įsimenami, atsirenki, kas svarbiau, kas ne taip...
Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2013 11 11, 10:05)
Manyčiau, tada šis darbas ne jums, nes jeigu nuobodu, tai ir veikla bus kančia  g.gif

Ačiū už nuomonę, bet leiskite man pačiai spręsti, kuris darbas man, o kuris - ne mirksiukas.gif . Dar nesutikau žmogaus, kuriam įstatymų skaitymas būtų labai įdomus užsiėmimas (Jūs, ko gero, pirmoji smile.gif ). Jeigu šiame darbe reikėtų TIK skaityti įstatymus, be abejo, aš į jį nepretenduočiau biggrin.gif .
Atsakyti