Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

Remigijus Šimašius: „Reikėtų atleisti 10 proc. valdininkų“ g.gif

Atsakyti
Ko gero butu visai teisingas sprendimas, ypac toms institucijoms, kuriose mazai dirbama, o daug uzdirbama smile.gif
Atsakyti
Tai tada apie naujus konkursus - pamiršti...
Nes valstybei dar reikės kažkur padėti šiuo metu dirbančius pirmininkaujant ES, dalis bus atleista (nes tai terminuotos sutartys), dalis bus perkelta kitur...

Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2013 10 24, 19:17)
Tai tada apie naujus konkursus  - pamiršti...
Nes valstybei dar reikės kažkur padėti šiuo metu dirbančius pirmininkaujant ES, dalis bus atleista (nes tai terminuotos sutartys), dalis bus perkelta kitur...

Visi, dirbantys pagal sutartis, bus atleisti. Dalį (geriausiai užsirekomendavusius) įstaigos bandys priimti iš naujo į kitas pareigas. Kaip jūs įsivaizduojate perkėlimą? Žmogus iš Pirmininkavimo departamento URM, eis auditų atlikti į NMA? bigsmile.gif
Atsakyti
perkėlimą supraskite nepažodžiui - o kaip pasilikimą tiesiog šiltose vietose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2013 10 25, 10:38)
perkėlimą supraskite nepažodžiui - o kaip pasilikimą  tiesiog šiltose vietose mirksiukas.gif

Tokiu atveju, konkursų į valstybės tarnybą užmiršti gal visai nereikėtų, nebent į kelias ministerijas smile.gif Be to, turėkite omenyje, kad pirmininkavimo sutartininkai dažniausiai ką tik studijas baigęs jaunimas (ypač iš TSPMI), tad į specializuotas (pvz. teisininko ar buhalterio) vietas jie pretenduoti net negalėtų.
Atsakyti
QUOTE(@nda @ 2013 10 25, 10:56)
Tokiu atveju, konkursų į valstybės tarnybą užmiršti gal visai nereikėtų

Kalbėjau apie Šimašiaus siūlymą atleisti 10% VT darbuotojų.
Čia retoriniai mano pasvarstymai - pagal VT įstatymą, atleistiems dėl pareigybių, darbo v. panaikinimo ir pan. - pusę metų siūlomos tokios pačios arba žemesnės VT pareigos (aiškiau norint cituot, reikėtų atsiversti įstatymą, rašau iš atminties, kas visiems ir taip žinoma blush2.gif ).
Galimybė atkurti VT statusą
ir t.t.

Jeigu jau tokia taupymo politika - tai atleidus dalį VT nuoširdžiai tikiu, kad konkursų žyyymiai sumažėtų. Plius dalį tų kažkur reikėtų padėti smile.gif

Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2013 10 25, 11:08)
Jeigu jau tokia taupymo politika - tai atleidus dalį VT nuoširdžiai tikiu, kad konkursų žyyymiai sumažėtų. Plius dalį tų kažkur reikėtų padėti smile.gif

Gal aš ne taip straipsnį supratau, bet ten kalbama ne apie taupymą, o apie tai, kad dalis VT dirbančiųjų nenori ar negali dirbti kokybiškai. "Supratau ir dar vieną dalyką. Yra žmonių, kurių tiesiog neįmanoma pakeisti. Jiems tiesiog reikia duoti pailsėti. Jų nėra tiek daug. Mano manymu, apie 10 proc. valstybės tarnautojų turėtų būti atleisti arba jiems pasiūlytas paprastesnis darbas“, – teigė R.Šimašius."

Atsakyti
laba diena, damos. ax.gif
mano klausimas būtu toks. Kas jau dalyvavote konkursuose, maždaug po kiek laiko gavote pranešimą apie konkurso datą ir laiką, kai gavote laišką, kad atitinkate reikalavimus? Dėkui.
Atsakyti
laba diena,
paskaitome temą - apie tai kalbėta ne kartą ir ne du.
Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2013 10 25, 15:11)
laba diena,
paskaitome temą - apie tai kalbėta ne kartą ir ne du.

Ne na išpuikimas aukščiausio lygio, gi ne viena čia ta tema jau buvo apie valstybės tarnybą, tai ką po visas ieškoti kur bus apie tai užsiminta pora postų? Sunku parašyti iškarto, nesuprantu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(@nda @ 2013 10 25, 11:16)
Gal aš ne taip straipsnį supratau, bet ten kalbama ne apie taupymą, o apie tai, kad dalis VT dirbančiųjų nenori ar negali dirbti kokybiškai.

Giminės ir artimieji, meilužės biggrin.gif
Ai, nebesigilinu, tik, kaip minėjau, garsiai pafilosofavau, kad konkursų manau apmažėtų, jeigu imtų atleidinėti... ax.gif

Atsakyti