Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(giedre_giee @ 2013 10 21, 09:51)
kadangi sulaukiau nemažai klausimų až, atsakau visiems bedrai:

Aš irgi vieną klausimą turiu: kaip manote, ar būtumėte testą išlaikiusi, jei nebūtumėte sprendusi užduočių internete?
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 10 21, 08:51)
kadangi sulaukiau nemažai klausimų až, atsakau visiems bedrai:

iš valstybinis.lt nesimokiau
mokiausi iš interneto, daugiausia iš anglų kalba puslapių, tiesiog i google vedžiau aptitude test, number sequenses test ir t.t. nemazai sprendiziau visokiu uzduociu kur pagal lenteles ar diagramas reikėjo parasyt atsakymus (bet irgi anglu kalba, konkreciu psl. neissiaugojau), tai tie teste pasirode labai lengvi smile.gif

nemažai klausimu iš pirmos dalies beja čia ankščiau jau buvo aptarinėjama.

klausima iš teisės aktų bvuo gana sunkūs, sakyčiau apie smulkmenas.

Viskas taip, kaip ir VTD pataria:

Kur galėčiau rasti pavyzdinių bendrųjų gebėjimų testo užduočių? (0)

Susipažinti su pavyzdinėmis bendrųjų gebėjimų testo užduotimis galite Valstybės tarnybos departamento interneto svetainės skiltyje „Valstybės tarnautojų atranka nuo 2013-06-01“. Ruošiantis bendrųjų gebėjimų vertinimui taip pat galite perskaityti knygas:
• Cameron J. IQ testai. Vilnius, Presvika, 2004;
• Carter P. J. Intelekto lavinimas: pratimai, galvosūkiai ir žaidimai abiems Jūsų smegenų pusėms pamiklinti. Vilnius, Naujoji Rosma, 2002 • Eysenck H. J. Sužinok savo IQ. Vilnius, Via Recta, 2001;
• Intelekto lavinimo pratimai: ieškos, skaičių, logikos, žodžių ir raidžių mįslės. Vilnius, Presvika, 1998;
• Theilacker J. B. IQ: kelias į sėkmę. Kaunas, UAB „Jotema“, 2004; ir pan.
Internete informacijos apie bendrųjų gebėjimų vertinimą galima rasti paieškos lauke įvedus angliškus terminus „ability test“ arba „aptitude test“. Šiuose šaltiniuose galima rasti informacijos ir apie atskirų užduočių grupių sudarymo principus.

Manau, kad didziausia demesi ir reikia kreipti i tuos pavyzdinius pateiktus klausimus ir dar tuos, kurie buvo ispublikuoti, o veliau isimti (kaip suprantu, jie daugiausia cia ir aptarti sioje temoje). Sekos yra sudetingiausias dalykas, bent jau man, labai geras puslapiukas http://www.fibonicci...sequences-test/ ten yra visi paaiskinimai spendimui, tad nekyla klausimu, kodel atsakymas toks, o ne kitoks.

Atsakyti
QUOTE(@nda @ 2013 10 21, 10:51)
Aš irgi vieną klausimą turiu: kaip manote, ar būtumėte testą išlaikiusi, jei nebūtumėte sprendusi užduočių internete?

Ne man klausimas - bet pasakysiu iš savo bokšto varpinės:

internete žiūrėjau TIK sekas (jos šiaip ir buvo lengviausia testo dalis), o visa kita - mąstymas, konkretūs skaičiavimai, logika - to internete neišmoksi (čia kai klausia - ar mokėtės iš valstybinis.lt) smile.gif

Papildyta:

P.S. namų darbais neužsiimu, todėl į AŽ neatsakinėju smile.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2013 10 21, 12:36)

internete žiūrėjau TIK sekas (jos šiaip ir buvo lengviausia testo dalis), o visa kita - mąstymas, konkretūs skaičiavimai, logika - to internete neišmoksi

pritariu, rašiau ir aš, kad daug mąstymo reikia paties smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 10 21, 11:17)
pritariu, rašiau ir aš, kad daug mąstymo reikia paties smile.gif

Taip, butent drinks_cheers.gif Todel sekos man ir sunkiausia, nes matyt kitoms uzduotims isspresti uztenka IQ biggrin.gif O sekas reikia pasimokinti, kad zinotum, kokios ten taisykles gali buti. Gali, kiek nori sprestis uzdavinius, pvz., tokius kaip, kuris zodis netinka, vis vien neismoksi, juk tai atspindi zmogaus interesu platuma ir zinias, zodyna. Is esmes gerai toks testas, tikrai atrenka logini mastyma turincius.
Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2013 10 21, 11:36)
Ne man klausimas - bet pasakysiu iš savo bokšto varpinės:

internete žiūrėjau TIK sekas (jos šiaip ir buvo lengviausia testo dalis), o visa kita - mąstymas, konkretūs skaičiavimai, logika - to internete neišmoksi (čia kai klausia - ar mokėtės iš valstybinis.ltsmile.gif

Dėkui už komentarą smile.gif Klausiau, nes, mano nuomone, be reikalo keliama panika, esą labai sunkios užduotys, nepasiruošęs niekaip neišlaikysi. Aišku, ne mano reikalas, kur kas savo pinigus leidžia, bet pirkti kažkokias valstybinis.lt užduotis man atrodo neprotinga (tiesiog leidžiama kažkam pasipinigauti ir tiek). Vienintelis tikrai naudingas dalykas man buvo - pasižiūrėti pavyzdines užduotis, ko tikėtis per testą. Pasimokiau ir sekas (nes jų niekada nemokėjau spręsti), bet, tik be reikalo laiką sugaišau - teste pakliuvo sunkesnės, nei mokiausi, tad teko "spręsti" spėjimo būdu. Išlaikiau.
Atsakyti
Sveikos, na ka islaikiau testa ir as smile.gif)

1 dalis. Nebuvo labai sudėtinga, sekos, išrinkti tinkamą žodį, paveikslėliai. Sudėtingiausia buvo uždaviniai, kur reikėjo parašyti pvz kiek procentų x sudaro y smile.gif Na tokie sudėtingi, nelabai supratau, manau nei vieno neišsprendžiau biggrin.gif
Baigiau pirma dalį per 30min, kazkaip labai greit. Namie sprendžiau tik skaičių sekas, tam internetiniam angliškam pusl (sunkiausią variantą).

2 dalis. Ištikrųju pradėjus skaityti jau maniau kad neišlaikysiu, spausdama baigti testą galvojau tą patį. Klausimai tikrai buvo sudėtingi, labai ilgos užduotys, kol perskaitai visą, pamiršti, ką skaitei pradžioje. Tikrai nenoriu gasdinti, bet man buvo labai sunku, ir šiai daliai nemanau ar galima pasiruošti. Visgi, atsakiau 15 klausimų, turbūt laimės koeficientas suveikė smile.gif)

Linkiu sėkmės laikant
Atsakyti
kiek paskaiciau db jusu zinutes sioj temoj, tai manau, jei db eiciau laikyt, testa islaikyciau, na jei ne 100 proc, tai 99 tikrai biggrin.gif apie 1 dali kalbu.nes 70 proc visu cia uzduotu klausimu, pavyzdziu buvo mano teste 4u.gif (laikiau seniau, bet paskaicius, tai matau, kad mano testo klausimai biggrin.gif )

tai neatsirado daugiau i NMA pretenduojanciu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2013 10 23, 11:19)
kiek paskaiciau db jusu zinutes sioj temoj, tai manau, jei db eiciau laikyt, testa islaikyciau, na jei ne 100 proc, tai 99 tikrai biggrin.gif apie 1 dali kalbu.nes 70 proc visu cia uzduotu klausimu, pavyzdziu buvo mano teste 4u.gif (laikiau seniau, bet paskaicius, tai matau, kad mano testo klausimai biggrin.gif )

tai neatsirado daugiau i NMA pretenduojanciu? ax.gif

kur konkreciai NMA?

gal ir yra
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 10 23, 10:22)
kur konkreciai NMA?

gal ir yra

vilniuje 4u.gif ir tu? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2013 10 23, 11:34)
vilniuje 4u.gif  ir tu? biggrin.gif

ne 4u.gif
Atsakyti
Labutis, aš su tokiu klausimėliu tiksliau pasitikslinimu išlaikiau BGT testą ir paskambinau į tą įstaigą, kur pretenduoju tai labai įdomai paklausė ar aš pateikiau prašymą į jų įstaigą, tai aš paaiškinau, kad pateikiau per vtd sistemą, tai taip ir nesupratau ar reikėjo dar papildomai man kažkokį prašymą teikti įstaigai.Tad dabar pasimečiau ar čia mane suklaidino ar iš tikro reikėjo dar prašymą pildyti tada galiu laukti ir nesulaukti pakvietimo į darbo pokalbį blink.gif
Atsakyti