Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

QUOTE(kaktusytek @ 2013 12 09, 21:49)
Stumimo metu buvo gimdykloj 4 gydytojos, akusere, sanitare, 2 rezidentai...

sanitarė? blink.gif

QUOTE(Rasma @ 2013 12 10, 20:55)
Ir visi už to užkimba.
Nesąmonė. Aš jau po gimdymo Santariškėse nuėjau iki galo ir išsiaiškinau - turėjo gauti mano sutikimą. Nesvarbu, kad atvykau į universitetinę.

Visiškai taip - patvirtinu. Šiaip tai, galėtumėte reikalauti moralinės kompensacijos už sukeltą nepatogumo jausmą gimdant, nemalonias emocijas, kurias patyrėte dėl to, kad prieš jūsų valią gimdymą stebėjo pašaliniai žmonės. Taip neturi būti.
Atsakyti
QUOTE(suvi @ 2013 12 11, 09:41)
Visiškai taip - patvirtinu. Šiaip tai, galėtumėte reikalauti moralinės kompensacijos už sukeltą nepatogumo jausmą gimdant, nemalonias emocijas, kurias patyrėte dėl to, kad prieš jūsų valią gimdymą stebėjo pašaliniai žmonės. Taip neturi būti.

O pas juos kaip ir sakiau, labai aptaki vidaus tvarka, priėmimo popieriuos nė žodžio, įrodyt dabar nelengva.
Vis labiau noriu pamiršt. Tik kai paskaitau temą - vėl užsivedu. Noriu kt.moteris apsaugot nuo to, kas nėra teisėta ir normalu.

Nes nesitikėjau tų studentų, man buvo kraupiai nemalonu, kai atsimerkus tarp sąrėmių išvydau, pasimečiau ir net išsimušiau iš gimdymo eigos (dingo stangos doh.gif ). Vyrui labai nepatiko, bet jo niekas neklausė, pati neturėjau jėgų išvyti.
Šlykščiai jaučiuos iki šiol...lyg gatvėj būčiau gimdžius doh.gif

Su vyru labai gailimės sprendimo gimdyt nesitarus..labai.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 12 11, 10:31)
Su vyru labai gailimės sprendimo gimdyt nesitarus..labai.

Taip išeina, kad pasielgus dorai tenka paskui dėl to gailėtis...

Žinot bet yra kitokių būdų kovoti dėl savo teisių - na galbūt jau nebe dėl savo teisių, bet dėl savo vaikų ateities. Apjungus savo pajėgas su kitom iniciatyvom galima kažką gero nuveikti, kad Lietuvoje gimdymo aplinka taptų visoms moterims prieinama ir palankia. Turiu omeny Tėvystės centrą, Ona Valainienę ir kitas moteris, kurios kažką daro sau svarbia linkme. Turiu omenyje moterų švietimą, kalbėjimą ir rašymą.

Dėl pažeidimų, daromų ligoninėse galima skųstis seimo kontrolieriams, vaiko teisių kontrolieriams, SAM. O jei niekas nieko nedarys, tai taip viskas ir liks - po senovei, nes būtient tokia sistema yra materialiai naudinga gimdymo namų personalui. Už blogą darbą laukia garantuotas pelnas, nes tik nesaugiai besijaučiančios moterys tariasi ir moka nelegalius atlyginimus. Dirbti grubiai ir pažeidinėti paciento teises yra pelną nešantis dalykas. Peržiūrėjusi, kiek gimdymo namų personalo yra aptarta šio forumo temose supratau, kad nėra nė vieno mediko, materialiai nesuinteresuoto padėties keitimu, nes visiems bent kartą gyvenime tokia sistema yra atnešusi materialinės naudos.
Atsakyti
Na va, turime ir mes savo pupą.
Mano atsiliepimai apie ligoninę patys geriausi. Tiek personalas, tiek palata (pasisekė gauti mokamą), žodžiu, viskas buvo super.

Prieš gimdymą pasakiau gydytojui, kad nenorėčiau studentų, jų ir nebuvo. Buvo keli berods kol epidūrą leido, bet neįkyriai ir tik kartais, žodžiu, netrukdė visai, žinoma, labai trumpai mes ten ir buvom
Akušerė Jovita Eidukonienė berods buvo, po gimdymo rodė kaip žindyti, labai patiko, ir kai palatoj jau buvau ateidavo akušerės, visi malonūs ir atidūs.

Nekalbu jau apie mokamą palatą-sanatorija thumbup.gif

Žodžiu, manau, kad kelios nemalonios asmenybės, jei jų ten yra, man nepasitaikė, tuo ir džiaugiuosi smile.gif
Sėkmės kitoms smile.gif
Atsakyti
dar prisiminiau viena persona - kaip supratau, ji gal tik akuseres padejeja, bet ohoho kokia svarbia persona vaidino smile.gif ilekia pirmadieni dar neprasvitus su pusryciu padeklu - kelkites! pusrycius valgykit! sakau jai - aciu, pavalgysiu, kai noresiu smile.gif o ji - ne! prasau keltis, uzdegu jum sviesa, tuoj gydytojai vizituos!
issiropsciu, nusimaidau, sukemsu per prievarta pusrycius, nes paskui juk atims smile.gif ir sedziu kaip strele - laukiu gydytoju. uz valandos tyliai pabeldzia i duris gydytoja, paklausia, ar viskas gerai. as atsakau, kad viskas puikiai ir ji palinki man saldaus miego smile.gif
galvojau, kad tai padejejai kuoda nurausiu!!! biggrin.gif
bet cia tik pramogai rasau, jokio pykcio nelaikau smile.gif
Atsakyti
ogo biggrin.gif aktyvi valgio siūlytoja. Pas mane pasibelsdavo, atnešdavo, ilgai nepaimdavo, atėjus paklausdavo ar papietavau, žodž, gerai ir šiuo klausimu
Atsakyti
QUOTE(suvi @ 2013 12 11, 17:29)
Taip išeina, kad pasielgus dorai tenka paskui dėl to gailėtis...

Žinot bet yra kitokių būdų kovoti dėl savo teisių - na galbūt jau nebe dėl savo teisių, bet dėl savo vaikų ateities. Apjungus savo pajėgas su kitom iniciatyvom galima kažką gero nuveikti, kad Lietuvoje gimdymo aplinka taptų visoms moterims prieinama ir palankia. Turiu omeny Tėvystės centrą, Ona Valainienę ir kitas moteris, kurios kažką daro sau svarbia linkme. Turiu omenyje moterų švietimą, kalbėjimą ir rašymą.

Dėl pažeidimų, daromų ligoninėse galima skųstis seimo kontrolieriams, vaiko teisių kontrolieriams, SAM. O jei niekas nieko nedarys, tai taip viskas ir liks - po senovei, nes būtient tokia sistema yra materialiai naudinga gimdymo namų personalui. Už blogą darbą laukia garantuotas pelnas, nes tik nesaugiai besijaučiančios moterys tariasi ir moka nelegalius atlyginimus. Dirbti grubiai ir pažeidinėti paciento teises yra pelną nešantis dalykas. Peržiūrėjusi, kiek gimdymo namų personalo yra aptarta šio forumo temose supratau, kad nėra nė vieno mediko, materialiai nesuinteresuoto padėties keitimu, nes visiems bent kartą gyvenime tokia sistema yra atnešusi materialinės naudos.

[QUOTE]
toju
Man atrodo susitarti su gydytoju jau yra įteisinta, t. y. jei gydytojas atvyksta į gimdymą ne savo pamainos metu, gimdyvė moka į ligoninės kasą atitinkamą pinigų sumą. Tačiau pati patirties neturiu, tik prieš kurį laiką skaičiau Delfi, ir girdėjau interviu apie tai per žinias. Gal kas susidūrė asmeniškai?
Atsakyti
[quote=Zioge,2013 12 16, 22:19]
[QUOTE]
toju
Man atrodo susitarti su gydytoju jau yra įteisinta, t. y. jei gydytojas atvyksta į gimdymą ne savo pamainos metu, gimdyvė moka į ligoninės kasą atitinkamą pinigų sumą. Tačiau pati patirties neturiu, tik prieš kurį laiką skaičiau Delfi, ir girdėjau interviu apie tai per žinias. Gal kas susidūrė asmeniškai?
[/quote]
nieko panasaus. jai nori tartis su gyd.tai jam i kisene dedi o nea i kasa. Santariskese nera dar kasu 4u.gif
Atsakyti
Rasma ir suvi, kaip jūs teisingai viską rašote, tikrai norėtųsi, kad gimdyvės Lietuvoje pagaliau kažkokį balsą ligoninėse turėtų... Nes kai atvyksti TĄ DIENĄ, paprastai neturi jėgų kovoti už save ir savo teises.

Man tik šiaip įdomu, ar rezidentus galima priskirti prie studentų? Juk rezidentas yra asmuo, jau turintis gydytojo laipsnį, t.y mažiausiai 6 metus atsimokęs, bet dar neįgijęs specializacijos. Tai va jei parašysi, kad nepageidauji studentų, jie po to gali aiškinti, kad "rezidentas" - ne studentas? Gal paaiškintų, kas su medicina labiau susidūrę. O kad stūmimo metu būna sanitarės, nesistebėkit, kažkurioje iš ligoninių temų skaičiau, kad statybininkai užsuko, va čia tai "malonus siurprizas" biggrin.gif

Šiaip aš matau labai pagrįstą priežastį nenorui, kad dalyvautų studentai ir pašaliniai asmenys. Jei gimdyvė to nenori ir jai tai kelia nepatogumą, tai gali sulėtėti gimdymo veikla, prireikti intervencijų (skatinamųjų) ir t.t., t.y. atsiranda medicininių pasekmių gimdyvei. Todėl visos, kam dzin, neturėtų aiškinti kitoms "koks skirtumas, kas žiūri", "kaip kitaip jie išmoks". Jeigu pacientei tai kelia psichologines ir su tuo susijusias galimai fizines pasekmes, jokių pašalinių neturi būti, ir taškas, juolab kad tokią teisę numato įstatymai. Analogija, aišku, kvaila, bet rašoma, kad filmuojant erotines (t.y. imituotas) scenas kai kurios aktorės reikalauja, kad aikštelėje liktų tik operatorius ir režisierius vietoj įprastinio dešimčių žmonių personalo, nes joms nepatogu. Manau, kad gimdymas - kur kas intymiau, atsakingiau ir svarbiau, kad nepaisyti gimdyvės pageidavimų...

Beje, kai gimdžiau VGN naktį, jokių rezidentų/studentų nebuvo, bet kitą rytą į mano su naujagimiu palatą kartu su naujagimių gydytoju ir slaugytoja įsibrovė PENKIOS studentės, vos tilpo palatoje. Tiesa, jos prie paties naujagimio nesilietė, tik žiūrėjo, bet kur garantija, kad visos penkios labai atsakingos ir be slogų ar kitų negalavimų į savo praktiką ligoninėje vaikšto? O dokumentuose buvau parašiusi, kad nepageidauju dalyvauti mokymo procese, tik leidžiu susipažinti su med. dokumentais (standartinis jų punktas). Manau, tai turi liesti ir naujagimio apžiūras... Bet niekas tų dokumentų neskaito.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kismet: 17 gruodžio 2013 - 09:47
Radau tą straipsį, kur rašoma: "Kaip teigė gimdymo namų direktorė Kornelija Mačiulienė, jos vadovaujamoje įstaigoje, kaip ir kitose, galioja sveikatos apsaugos ministro įsakymo patvirtinta tvarka, pagal kurią į ligoninės kasą gimdyvė turi sumokėti 807 litus, jei nori, kad šis atvyktų ne darbo metu. " g.gif

Visas straipsnis čia:
http://www.delfi.lt/...s.d?id=60860999

Atsakyti
QUOTE(Zioge @ 2013 12 17, 13:32)
Radau tą straipsį, kur rašoma: "Kaip teigė gimdymo namų direktorė Kornelija Mačiulienė, jos vadovaujamoje įstaigoje, kaip ir kitose, galioja sveikatos apsaugos ministro įsakymo patvirtinta tvarka, pagal kurią į ligoninės kasą gimdyvė turi sumokėti 807 litus, jei nori, kad šis atvyktų ne darbo metu. "  g.gif

Visas straipsnis čia:
http://www.delfi.lt/...s.d?id=60860999

na taip, bet kiek iš tos oficialios sumos tenka gydytojui? kaip man kažkada aiškino, tai niekas už tą oficialiai tenkančią` dalį nesutiks atvykti ne darbo metu. taip kad vis tiek tenka mokėt neoficialiai (plius oficiali dalis). doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 12 11, 11:31)
Nes nesitikėjau tų studentų, man buvo kraupiai nemalonu, kai atsimerkus tarp sąrėmių išvydau, pasimečiau ir net išsimušiau iš gimdymo eigos (dingo stangos doh.gif ).

O kiek personalo dalyvauja gimdyme paprastai? Mano stūmime buvo keturi asmenys - gydytojas, akušerė, seselė (sanitarė, ar kas - nežinau) ir atsirado dar viena moteriškė, kuri nieko nedarė, tik stovėjo ir žiūrėjo g.gif
Atsakyti