QUOTE(suvi @ 2013 12 11, 09:41)
sanitarė?
Visiškai taip - patvirtinu. Šiaip tai, galėtumėte reikalauti moralinės kompensacijos už sukeltą nepatogumo jausmą gimdant, nemalonias emocijas, kurias patyrėte dėl to, kad prieš jūsų valią gimdymą stebėjo pašaliniai žmonės. Taip neturi būti.
Nesuprantu, kodel taip nustembama, kad gimdymo metu gimdykloje yra "sanitare"? Ir ne sanitarė dabar vadinasi, o akušerės padėjeja
O jeigu gimdymo metu prisipils kraujo ar kitų skysčių ant grindų? O jeigu reikės kažką staigiai paduoti? O gal kažką staigiai pakviesti pagalbos? Visokių situacijų būna
Nemanau, kad gimdyvė norėtų, kad tai atliktų akušerė arba gydytoja
Akušerių ir gydytojų dėmesys turi būti nukreiptas į gimdyvę ir jos negali palikti jos tokiu atsakingu momentu.
QUOTE(suvi @ 2013 12 11, 15:29)
Taip išeina, kad pasielgus dorai tenka paskui dėl to gailėtis...
Čia mamytė turi omeny, kad atvažiavus nesusitarus ("pasielgus dorai"), negauni norimos priežiūros. Bet nepamirškim, kad kiekvienai ta norima priežiūra yra skirtinga ir gydytojai visi skirtingi, vieni talentingesni, kiti ne tokie, visų skirtingi charakteriai
Jeigu tu nori gimdyti su tau patinkančiu ir tinkančiu gydytoju, tai ir susitari su juo ir moki jam už tai, kad metė visus savo reikalus ir atskubėjo pas jus bet kokiu paros metu.
Aš dėl saves jau seniai apsisprendžiau, kad man mano ir vaiko sveikata yra brangesnė už bet kokius pinigus, todėl aš nenoriu niekam nieko įrodinėti kas ką turi man daryti nemokamai ir su šypsena, aš tiesiog susitarsiu su gydytoju ir dėl trečio gimdymo ir ramiai važiuosiu gimdyti, žinodama, kad mane pasitiks profesionali ir maloni gydytoja ir akušerė
o ne speliodama - ant kokios gydytojos teks "užsirauti"
Teisingai pasakė vienas gydytojas: nesuprantu kodėl vestuvėms moterys ruošiasi ilgai ir atsakingai, sužino viską nuo A iki Z, suplanuoja viską, sumoka milžiniškus pinigus, o atvažiuojant gimdyti, net nepasidomi kas yra epidurinis nuskausminimas. Gimdymas tai gi toks atsakingas ir svarbus moters gyvenime laikotarpis.