Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

QUOTE(antaja @ 2013 11 05, 14:53)
Sveiki, gal kas zinot, kokia situacija siuo metu su mokamom palatom?

Matomai,kad ta pati. Yra-gauni, ne- lauki.
Atsakyti
Bet negi neimanoma susitarti, kad padetu kudiki ir nuskausmintu susiunant.. Man parase isvadose, kad rekomenduojama gimdyti 3 lygio stacionare, tai reiskia kad Santariskese... Na nezinau, as gi neisgulesiu nepajudejus jei sius be nuskausminimo..
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2013 11 09, 20:58)
Bet negi neimanoma susitarti, kad padetu kudiki ir nuskausmintu susiunant.. Man parase isvadose, kad rekomenduojama gimdyti 3 lygio stacionare, tai reiskia kad Santariskese... Na nezinau, as gi neisgulesiu nepajudejus jei sius be nuskausminimo..

Isgulesi, vaikas labiau rūpės, jei bus ant krūtinės biggrin.gif Įsikąsti ką nors būtų ne pro šal, jei pvz. vyras šalia, galima jam į ranką kąsti biggrin.gif Juokas pro ašaras, geriau jau nuskausmintų...
Atsakyti
g.gif nesuprantu kaip išvis gali nenuskausminti? jiems ką, gaila? kur logika? g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, gal kuri gali parasyti, kaip del tevo aprangos dalyvaujancio gymdyme? kokie reikalavimai ir pan. ax.gif
ko isvis reikia pacioje gimdykloje mamai ir vaikui, ar maziukus rengia i savus drabuzelius ar i ligonines? ax.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės,

mes jau grįžome namo po gimdymo Santariškių klinikose, tai galiu šiek tiek pakomentuoti ir dėl mokamų palatų, ir dėl tėtuko aprangos bei bendrai pasidalinti įspūdžiais.

Mokamos palatos pabrangusios - dabar jau 140 Lt, bet tikrai vertos savo kainos. Mes tik paskutinę naktį ten papuolėm, nes iš anksto nesirezervavom, galvojom, kad tai tik be reikalo pinigėlius švaistysim, bet oi, kaip aš klydau. Gimdymas, deja, pasibaigė komplikacija ir teko atlikti CP, nors gydytojai visaip stengėsi padėti pagimdyti pačiai, bet mažiukas nepasidavė ir nepasuko galvytės tiesiai į kanalą...O savijauta po operacijos bent jau man buvo klaiki (kitoms būna nepalyginamai lengviau, sakė dėl to, kad pas mane neplaninė buvo), todėl negalėjau net normaliai pati savimi pasirūpinti, o ką jau kalbėti apie mažylį. Vyras nuo ryto iki vėlaus vakaro prabūdavo su manim, bet nakčiai tekdavo atsisveikinti, o tada ir prasidėdavo ,,fiesta". Akušerės padėjo, kiek galėjo, bet pacienčių daug ir pagalba vis tiek ne ta kaip iš vyro. Tad, jei yra galimybė rinktis mokamą palatą - tikrai siūlau. Vyras miega šalia atskiroje lovoje, palaiko morališkai, padeda pamaitinti, pervystyti, būna šalia 24 val. Palatoje yra šaldytuvas, vystymo stalas, superinė kriauklė vaikui apiprausti (paprastose palatose maža kriauklytė ir nepatogu), rami aplinka, kondicionierius ir t.t. Tiesa, tualetas bendras dviem palatom ir privačiose nėra bide (kažkuri mamytė tai paminėjo kaip minusą, bet pavyzdžiui man po operacijos geriausia buvo dušas, nes tempė siūles be proto, tai aš juo nei karto per tas 4 paras ir nepasinaudojau), bet užtat ramu ir gali pailsėti, kai vaikas miega, su vyru pamainom keltis maitinti (po CP man neužteko pieno, teko primaitinti) ir pan, o bendrose palatose, deja, nepasirinksi,su kuo gulėti. Man teko tokia uch moteriškė, kuri knarkė taip, kad visas skyrius drebėjo. Jau net vyrui pro ašaras aimanavau naktį iš nevilties, kad vaikas pusę nakties nemiegojo, kad nuskausminamieji nepadeda, o dabar kai vaikas miega ir galėčiau bent trumpam pailsėti, turiu klausytis šitos tirados...jau paskui sakiau, kad toji moteriškė kaip pyp tonas, kai pakeičia padėtį, pakeičia ir pyp toną biggrin.gif bet čia jau juokas pro ašaras...

Dėl tėvelio aprangos gimdyklose nėra jokių reikalavimų ir šlepečių autis niekas neliepė. Priėmime davė bachilus ar kaip ten jie vadinas (vienkartinius tokius kaip maišiukus ant batų ir to pakako). Tik vat vyras buvo su plonu megztuku, tai jo atsiliepimas, kad geriau būtų su maikute buvęs, nes iš to streso, kai viskas įsibėgėjo, šlapias šalia stovėjo smile.gif
Atsakyti
O tiesa, į gimdyklą atėjau su savo marškiniais, bet manęs paklausė, ar būsiu su savo, ar noriu ligoninės, tai dabar džiaugiuos, kad savų pagailėjau, nes po visko buvo stipriai dėmėti. Drabužėlius turėjome savo, tai iš karto mūsiškiais ir apvilko.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 19, 22:37)
Gulėjo ant stalelio į pleduką susukta ir verkė. Vyrą beje, kol siuvo, irgi išvarė lauk..kai jis grįžo, tai jo paprašiau paduot vaikelį, nes nieks daugiau vaiko nepadavė. Kai gimė tik, tai buvo trumpam ant pilvo uždėję, kokiom 5 min., o po to paėmė..
Nuoskauda iki šiol, nes pirmus du vaikus davė nuo pirmos akimirkos ir nepaėmė..
Bet aš įtariu kodėl paėmė - siuvo nenuskausminus. Kai paprašiau nuskausmint, tai pasakė, kad nuskausmino, bet "toje vietoje" neveikia nuskausminimas. Ai, lyg pirmąkart būčiau siuvama ir nežinočiau, neišmanyčiau nieko..
Po gimdymo buvo euforija, bet dabar lenda nusivylimas vis labiau..ir supratau ką reiškė vyro žodžiai "gailiuosi, kad nesusitarėm su gyd.".

Gulėjom gimdykloj apie 2 val., žindžiau, po to atėjo apžiūrėt vaiką gyd., po to sesutė atėjo aprengt vaikelį, padėjo man susitvarkyt kt. akušerė (ar pan.), o tasa išvežė į palatą.

kažkoks sovietmetis blink.gif išsip...nėja kaip nori gun_bandana.gif bile savo valdžią liguistą parodyt. kaip tai nuskausminimas neveikia?? kaip galima vaiką atskirt ir pamest vieną kažkur?nesuprantu ..
antrą kai gimdžiau (Klaipėdoj), irgi kol siuvo vaiką paėmė, atseit, o jei nukris, neišlaikysi. vyras stovėjo šalia, sako, palaikysiu, prižiūrėsiu. NE. ir taškas.
trečią VGN dar prieš gimdymą pasakėm, kad norim, jog vaiką padėtų iškart ant krūtinės ir paliktų. ir tik,kai nusiramins, sušils, pavalgys - sverti, matuoti ir t.t. Be problemų. ir siuvo, ir niekur tas vaikas nei nukrito, nei kas jam atsitiko. pasirodo, viskas nuo gydytojų požiūrio priklauso. o pateikia, kaip kažkokia nelaužomą taisyklę doh.gif
Atsakyti
QUOTE(monsve @ 2013 11 12, 17:53)
Mokamos palatos pabrangusios - dabar jau 140 Lt, bet tikrai vertos savo kainos. Mes tik paskutinę naktį ten papuolėm, nes iš anksto nesirezervavom, galvojom, kad tai tik be reikalo pinigėlius švaistysim, bet oi, kaip aš klydau. Gimdymas, deja, pasibaigė komplikacija ir teko atlikti CP, nors gydytojai visaip stengėsi padėti pagimdyti pačiai, bet mažiukas nepasidavė ir nepasuko galvytės tiesiai į kanalą...O savijauta po operacijos bent jau man buvo klaiki (kitoms būna nepalyginamai lengviau, sakė dėl to, kad pas mane neplaninė buvo), todėl negalėjau net normaliai pati savimi pasirūpinti, o ką jau kalbėti apie mažylį.

Monsve, dėkui, kad pasidalinate informacija. Užjaučiu dėl sunkaus gimdymo, tačiau smagu, kad viskas sėkmingai baigėsi.
Man nelabai aišku, kaip ta mokama palata rezervuoti, jei tiksliai negali numatyti savo gimdymo laiko ir gulėjimo ligoninèje trukmės? Ar galima rezervuoti, o paskui atšaukti?
Atsakyti
O tiesa, kaip dėl vandens gėrimo gimdymo metu Santariškėse? Atsinešė AK požiūrį, kad standartiškai negalima?
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 10 19, 20:37)
Gulėjo ant stalelio į pleduką susukta ir verkė. Vyrą beje, kol siuvo, irgi išvarė lauk..kai jis grįžo, tai jo paprašiau paduot vaikelį, nes nieks daugiau vaiko nepadavė. Kai gimė tik, tai buvo trumpam ant pilvo uždėję, kokiom 5 min., o po to paėmė..

verysad.gif as gimdziau dar pries oficialu atidaryma, bet tai lygiai tas pats buvo verysad.gif tik net 5 min neuzdejo. net neparode gimusio. padejo (noris rasyti pamete) ant staliuko po lempom, isuko i vienkartini paklota ir tiek ziniu. reke vaikis verysad.gif dar mb kiek pafilmuot spejo, o paskui issiunte ji pleduko ir mane siuvo. tiesa, is karto gydytojos lidokaino prasiau suleist. suleido thumbup.gif va tik korteles neturejo pasikabinus, tai nezinau nei kas tokia, nei ar gydytoja buvo cool.gif o gimdymui vadovavo ir priiminejo kitas gydytojas.
o pabaigus su akusere dingo. likom vienu su MB ir vaiku verkianciu ant to stalelio... zadejo ateiti Kazkas aprengti ar pan. Prasiau MB aprengt. Nors ne pirmas vaikas, bet senokai viskas buvo, tai drebanciom rankom, neapvalyta, kraujuota leliuza kiek istenge, tiek aprenge. suvyniojo i pleda ir padave man. bandziau maitint. nauja pamaina po valandos pasirode, tada "pabaige" rengti... mane sutvarke, nes kraujai tyskejo ant zemes....
nesakau, kad nusivylus, sokas ar pan. leliuko gailiausiai buvo... ir poziuris, tipo pamaina baiges, naujos nera, bet problema ne mano.
nesitarem su niekuom 4u.gif gydytojai aisku profai, del ju cia ir vaziavom.
nors AK kazkada (kai negeriausi atsiliepimai budavo), leliuka is kart suvyste ir pagulde salia. net kai siuvinejo - tada demesys automatiskai maziukui smile.gif

QUOTE(kismet @ 2013 11 13, 00:57)
O tiesa, kaip dėl vandens gėrimo gimdymo metu Santariškėse? Atsinešė AK požiūrį, kad standartiškai negalima?

man neleido. laseline vietoj to sulasino. gimdyma priiminejo AK gydytojas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darijusha: 13 lapkričio 2013 - 08:55
QUOTE(Gabi* @ 2013 11 12, 23:44)
Monsve, dėkui, kad pasidalinate informacija. Užjaučiu dėl sunkaus gimdymo, tačiau smagu, kad viskas sėkmingai baigėsi.
Man nelabai aišku, kaip ta mokama palata rezervuoti, jei tiksliai negali numatyti savo gimdymo laiko ir gulėjimo ligoninèje trukmės? Ar galima rezervuoti, o paskui atšaukti?

Na, dėl išankstinės rezervacijos tai mes labai nesiaiškinome, kaip tai daroma, čia pas ką kreiptis turbūt telefonu suteiktų informaciją. Tik mes, kai paklausėme, ar būtų laisvų vietų privačiose, mums pasakė, kad yra laukiančiųjų eilė (kaip supratome, rezervuojasi pagal numatytą gimdymo terminą, o dienų skaičius nėra svarbus), kurių nemažai būtent tą dieną suvažiavo. Tai mums tik pasakė, kad jei kas atsisakys, tai perkels mus sąraše aukščiau. Kaip supratom, gali pasirezervuoti, bet nesi priverstas imti, jei atvykęs persigalvoji. Bet aišku prieš bet kokius rezervatorius ekstra atvejai pirmoje vietoje, pvz, buvo moteris, kuri gimdė dvynukus ir labai stipriai nukraujavo, buvo didžiulės komplikacijos, tai juos iš karto jų pageidavimu perkėlė į privačią palatą.
Papildyta:
QUOTE(darijusha @ 2013 11 13, 08:51)
verysad.gif as gimdziau dar pries oficialu atidaryma, bet tai lygiai tas pats buvo  verysad.gif  tik net 5 min neuzdejo. net neparode gimusio. padejo (noris rasyti pamete) ant staliuko po lempom, isuko i vienkartini paklota ir tiek ziniu. reke vaikis  verysad.gif dar mb kiek pafilmuot spejo, o paskui issiunte ji pleduko ir mane siuvo. tiesa, is karto gydytojos lidokaino prasiau suleist. suleido  thumbup.gif va tik korteles neturejo pasikabinus, tai nezinau nei kas tokia, nei ar gydytoja buvo  cool.gif o gimdymui vadovavo ir priiminejo kitas gydytojas.
o pabaigus su akusere dingo. likom vienu su MB ir vaiku verkianciu ant to stalelio... zadejo ateiti Kazkas aprengti  ar pan. Prasiau MB aprengt. Nors ne pirmas vaikas, bet senokai viskas buvo, tai drebanciom rankom, neapvalyta, kraujuota leliuza kiek istenge, tiek aprenge. suvyniojo i pleda ir padave man. bandziau maitint. nauja pamaina po valandos pasirode, tada "pabaige" rengti... mane sutvarke, nes kraujai tyskejo ant zemes....
nesakau, kad nusivylus, sokas ar pan. leliuko gailiausiai buvo... ir poziuris, tipo pamaina baiges, naujos nera, bet problema ne mano.
nesitarem su niekuom  4u.gif  gydytojai aisku profai, del ju cia ir vaziavom.
nors AK kazkada (kai negeriausi atsiliepimai budavo), leliuka is kart suvyste ir pagulde salia. net kai siuvinejo - tada demesys automatiskai maziukui  smile.gif
man neleido. laseline vietoj to sulasino. gimdyma priiminejo AK gydytojas  mirksiukas.gif

O aš buvau buteliuką ant palangės pasidėjus ir kai nuo kvėpavimo išdžiūdavo burna, šiek tiek suvilgydavau kokiu gurkšneliu burną ir niekas nieko nesakė, nes nepliumpiau litrais smile.gif o šiaip ir nesinorėjo daug gerti, užtekdavo po lašiuką.
Atsakyti