Sveikos, mamytės,
mes jau grįžome namo po gimdymo Santariškių klinikose, tai galiu šiek tiek pakomentuoti ir dėl mokamų palatų, ir dėl tėtuko aprangos bei bendrai pasidalinti įspūdžiais.
Mokamos palatos pabrangusios - dabar jau 140 Lt, bet tikrai vertos savo kainos. Mes tik paskutinę naktį ten papuolėm, nes iš anksto nesirezervavom, galvojom, kad tai tik be reikalo pinigėlius švaistysim, bet oi, kaip aš klydau. Gimdymas, deja, pasibaigė komplikacija ir teko atlikti CP, nors gydytojai visaip stengėsi padėti pagimdyti pačiai, bet mažiukas nepasidavė ir nepasuko galvytės tiesiai į kanalą...O savijauta po operacijos bent jau man buvo klaiki (kitoms būna nepalyginamai lengviau, sakė dėl to, kad pas mane neplaninė buvo), todėl negalėjau net normaliai pati savimi pasirūpinti, o ką jau kalbėti apie mažylį. Vyras nuo ryto iki vėlaus vakaro prabūdavo su manim, bet nakčiai tekdavo atsisveikinti, o tada ir prasidėdavo ,,fiesta". Akušerės padėjo, kiek galėjo, bet pacienčių daug ir pagalba vis tiek ne ta kaip iš vyro. Tad, jei yra galimybė rinktis mokamą palatą - tikrai siūlau. Vyras miega šalia atskiroje lovoje, palaiko morališkai, padeda pamaitinti, pervystyti, būna šalia 24 val. Palatoje yra šaldytuvas, vystymo stalas, superinė kriauklė vaikui apiprausti (paprastose palatose maža kriauklytė ir nepatogu), rami aplinka, kondicionierius ir t.t. Tiesa, tualetas bendras dviem palatom ir privačiose nėra bide (kažkuri mamytė tai paminėjo kaip minusą, bet pavyzdžiui man po operacijos geriausia buvo dušas, nes tempė siūles be proto, tai aš juo nei karto per tas 4 paras ir nepasinaudojau), bet užtat ramu ir gali pailsėti, kai vaikas miega, su vyru pamainom keltis maitinti (po CP man neužteko pieno, teko primaitinti) ir pan, o bendrose palatose, deja, nepasirinksi,su kuo gulėti. Man teko tokia uch moteriškė, kuri knarkė taip, kad visas skyrius drebėjo. Jau net vyrui pro ašaras aimanavau naktį iš nevilties, kad vaikas pusę nakties nemiegojo, kad nuskausminamieji nepadeda, o dabar kai vaikas miega ir galėčiau bent trumpam pailsėti, turiu klausytis šitos tirados...jau paskui sakiau, kad toji moteriškė kaip pyp tonas, kai pakeičia padėtį, pakeičia ir pyp toną
bet čia jau juokas pro ašaras...
Dėl tėvelio aprangos gimdyklose nėra jokių reikalavimų ir šlepečių autis niekas neliepė. Priėmime davė bachilus ar kaip ten jie vadinas (vienkartinius tokius kaip maišiukus ant batų ir to pakako). Tik vat vyras buvo su plonu megztuku, tai jo atsiliepimas, kad geriau būtų su maikute buvęs, nes iš to streso, kai viskas įsibėgėjo, šlapias šalia stovėjo