QUOTE(Achimenė @ 2014 10 28, 11:25)
Esu tikra, kad gimdyvės niekas nelaikė pilna pūsle! Aš gimdžiau toje ligoninėje, man taip pat neleido eiti į wc. Šlapinausi į basoną. Kai nuo epidūro nebejutau noro, tai šlapimą nuleidinėjo, kad pilna pūslė netrukdytų gimdymui.
Kai gimdymą skatina neleidžia keltis, nes labai svarbu stebėti vaikučio tonus, jie dėl skatinimo gali sutrikti. Tai negi siūlot eit ramiai pasėdėt wc atsijungus nuo aparato ir nepastėbėti, kad vaikučio širdelė stoja???
Nesuprantu tokio varymo ant gydytojų neišsiaiškinus kas ir kaip!
Apie jūsų gimdymą tikrai nieko nežinau.
Bet vat kita mama rašė, kad buvo du žingsniai iki tualeto, o liepė naudotis basoneliu ir jai buvo nejauku tai daryti prie vyro ir svietimų žmonių. Šiaip žmonės linkę atidėti nemalonius dalykus kuo ilgam, tai jeigu šlapinimasis į basoną sukelia stresą, galima su pilna pūsle prabūti iki to laiko, kad ir kateterį bus sunku įstatyti, nes galvutė bus per žemai.
Nuolatinis tonų klausymas skatinimo metu yra palyginus naujas dalykas Lietuvoj, atėjęs iš vakarų. Ir LT kaip visada perlenkia lazdą - vakaruose yra normalu moterį trumpam atjungti ir padėti nueiti iki tualeto. Niekas to nesureikšmina, nes tiesiog net jeigu būtent tuo metu tonai pradėtų kristi, kūikio būklės įvertinimui tiesiog reikia daugiau laiko. Pvz kai daro epidurinį, taip pat sunku sekti tonus dėl specifinės mamos padėties to metu. Tačiau kažkaip tai per daug nesureikšminama.
Pagaliau tonus įmanoma klausyti ir moteriai sėdint ant kamuolio, nes ant nugaros iškentėti gimdymą yra skausmingiausia. Tik gali būti ne taip patogu pritvirtinti daviklius, reikės dažniau tikrinti, ar jie vietoj. Tačiau kam vargintis jeigu galima liepti gulėti ant nugaros ir šlapintis į basonelį.