O ką galite pasakyti apie gimdymo lovas/kėdes? Ar pačiame gale leidžia kažkaip patogiau įsipatoginti, stačiau atsisėsti ar pan?
Nes pamenu VGN tai košmaras buvo gimdyti horizontaliai gulint...
QUOTE(Joryte85 @ 2014 05 28, 13:04)
Sveikos, ar Santariskese praso susimoketi uz epidura?ar verta ji veztis nusipirkus vaistineje?
Gimdziau pries 2,5m. Antakalnyje ir viduryje gimdymo vyrui dienos metu liepe begti pirkti epidura (neva neturi).
Tai dabar baisu pagalvoti jei butu analogiska situacija ir nakti santariskese nedirbtu vaistine.mastau gal jau tuomet geriau atsivezti ir tureti krepsyje nepanikuojant ar prireiks.
Zinau, jog ligone atsinesa "krepseli" finansuojama valstybes, bet tokioje padetyje ne iki gincu privalo ar ne epidura skirti nemokamai.
Pakomentuokite, prasau ji turejusios.
Gimdziau pries 2,5m. Antakalnyje ir viduryje gimdymo vyrui dienos metu liepe begti pirkti epidura (neva neturi).
Tai dabar baisu pagalvoti jei butu analogiska situacija ir nakti santariskese nedirbtu vaistine.mastau gal jau tuomet geriau atsivezti ir tureti krepsyje nepanikuojant ar prireiks.
Zinau, jog ligone atsinesa "krepseli" finansuojama valstybes, bet tokioje padetyje ne iki gincu privalo ar ne epidura skirti nemokamai.
Pakomentuokite, prasau ji turejusios.
Buvau paskaitoj praeitą savaitę, tai akušerė kuri vedžiojo po gimdyklas aiškiai pasakė, kad jokių vaistų, švirkštų, epidūrų ar dar kažko turėti nereikia, jie viską duoda.
QUOTE(*Liepa18* @ 2014 05 28, 12:27)
O ką galite pasakyti apie gimdymo lovas/kėdes? Ar pačiame gale leidžia kažkaip patogiau įsipatoginti, stačiau atsisėsti ar pan?
lovos patagios, esu 1.57 m, tai man greit ta lova palankste, parode kur isispirti, kur su rankomis laikytis ir greit isstumiau vaikeli
Gal kuri turės laiko atsakyti dar
Ar galima gerti vandens, kol esi gimdykloje?
Jei pastato lašelinę ar galima pačiai eiti į wc?
Ar stato klizmas prieš gimdymą?
Dėkui už ats.
QUOTE(Sultaniye @ 2014 05 28, 16:09)
lovos patagios, esu 1.57 m, tai man greit ta lova palankste, parode kur isispirti, kur su rankomis laikytis ir greit isstumiau vaikeli
Dėkui už ats.
QUOTE(*Liepa18* @ 2014 05 30, 12:18)
Dėkui už ats.
Dėkui už ats.
gert neduoda
kai pastato laseline neleidzia niekur eit, net i tualeta..jei uzsinoresi pakisa puoda po uzpakaliu
ir klizmu nestato..manau jau jokioj ligoninej..
QUOTE(atene200 @ 2014 05 30, 12:26)
gert neduoda
kai pastato laseline neleidzia niekur eit, net i tualeta..jei uzsinoresi pakisa puoda po uzpakaliu
o kiek laiko lašelines lašina?
Klizmute galima pasidaryt pries vaziuojant,bent jau man akusere sake kai gimdziau pirma vaikeli,jeigu yra poreikis.O del gerti tai turetu leisti pasiimti buteliuka vandens,o siaip pirmam aukste maciau aparatas vandens stovi su puodeliais.
Papildyta:
Kas liecia laseline,tai man state,kad tureciau jegu stumt vaikeli ir paskui kartu su skatinamaisiais.Nes vandenys buvo nubege,o veiksmo nebuvo.Bet cia gimdziau ne vilniuje...
Papildyta:
QUOTE(VaidaSa @ 2014 05 30, 14:02)
o sakykite, kokiu tikslu stato lašelinę?
Kas liecia laseline,tai man state,kad tureciau jegu stumt vaikeli ir paskui kartu su skatinamaisiais.Nes vandenys buvo nubege,o veiksmo nebuvo.Bet cia gimdziau ne vilniuje...
Dėkui už ats.
Dėkui už ats.
--na man dave tik suvilgyt lupas, nes tikrai kai jau i gimdyklos kabinetuka ateini, viskas... tiksliai ir nzn kodel;)
--man nestate, tai neatsakysiu del laseline,s bet turbut pakisti puoda lengviau..
--tikrai nestato, jau turbut niekur;)
Dėkui už ats.
Dėkui už ats.
Iš mano patirties:
Leido gerti gimdykloje (bet tik nedažnai ir mažais gurkšniukais - buvau būtent taip įspėta).
Galėjau vaikščioti su lašine. Ir ant kamuolio laipiojau , ir į WC vaikščiojau.
Nestato klizmų.
QUOTE(atene200 @ 2014 05 30, 12:26)
gert neduoda
Čia kaip pas kokį gyd. papuls, nes man pvz. leido (leido ir gerti, leido ir vaikščioti).
QUOTE(VaidaSa @ 2014 05 30, 13:04)
Dar įdomu, jeigu vandenys nenubėgę ar gali prieštarauti, kad jų nepraplėštų? Visai to nenorėčiau.
Galit. Manęs pvz. klausė sutikimo (nors dar priimamajam pasirašot sutikimą "viskam"). Tad pirmoji gyd. gimdyme atsiklausė dėl vaisiaus vandenų, bet pasikeitus pamainai, jau kt. gyd. informavo, kad esu pasirašius ir darys kaip jiems reikia. T.y. negaliu prieštarauti dėl skatinimo ir t.t.
QUOTE(Rasma @ 2014 05 30, 13:11)
kt. gyd. informavo, kad esu pasirašius ir darys kaip jiems reikia. T.y. negaliu prieštarauti dėl skatinimo ir t.t.
Ačiū už atsakymą. O kaip kitose ligoninėse? Ar visur tenka pasirašyti tokius dokumentus pačioje pradžioje. Aš suprantu, jeigu gręsia vaikui ar gimdyvei kažkas, ar veiksmas komplikuotas, manau niekas neprieštarautų. Bet vien tam, kad jie nori, kad viskas būtų kuo greičiau, tai labai nenorečiau.
Gal vistik reik pagalvoti apie kitą ligoninę.