Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

QUOTE(Rasma @ 2014 03 04, 13:29)
Atvažiavau su sąrėmiais ir puse nudirbto darbo biggrin.gif
Iš pradžių statė lašinę "su vandenuku", po to informavo, kad priėmime esu pasirašius sutikimą (dėl med.pagalbos teikimo) ir todėl skatins. Tada prijungė ir oksitociną. Pagimdžiau l.greit cool.gif

Matai, net atvaziavus su puse nudirbto kelio, vis vien skatina.

Ar pavyko kam nors is ten gimdziusiu atsisakyti skatinimo ir laseliniu?
Atsakyti
Na lašelinės nėra blogai, jei ten tikrai tik skysčiai, o ne kažkas užslėpto...
O va su tais skatinimai reik nereik, tai labai įdomiai... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 04 kovo 2014 - 13:15
QUOTE(Baravyke @ 2014 03 04, 14:45)
Matai, net atvaziavus su puse nudirbto kelio, vis vien skatina.

mane paguldė išvakarės, o iš ryto nuleido vandenis (dėl gestacinio diabeto, prasidėjus problemoms, nusprendė, kad jau laikas gimdyt smile.gif ). lašelinę statė, bet su fiziologiniu tirpalu, buvo numatę, kad jei nieks nevyks, 12 val. skatins (girdėjau, kaip gydytoja akušerei sakė). kurį laiką ramiai gana snaudžiau, apie 11 val. įsįbėgėjo veikla ir 12.38 pagimdžiau. greitai, bet čia ketvirtas gimdymas ax.gif nemanau, kad paslapčia skatinamuosius leido, nes lašelinę tik po gimdymo atjungė, o ir sąrėmiai nebuvo labai skausmingi.
bet iš principo, panašu, kad ten bendrai tokia politika, švelniai tariant truputį sovietinė.. gimdo gydytojai biggrin.gif
Atsakyti
Del skatinamuju gryna teisybe...Tokia politika pas juos-kad kuo greiciau pagimdytum ir kamscio nesudarytum biggrin.gif Giminaite ten dirba,tai mane iskart perspejo apie sita dalyka ir siule rinktis kitus gimdymo namus.As taip ir padariau cool.gif
Atsakyti
Sveikos, aš su durnu klausimu - bandau registruotis šiai savaitei į Santariškes į paskaitas nėščiosioms ir po gimdymo, bet ten ar reaguoja į el. laiškus? Nes kiek matau, regisgtracija el. paštu, pirmadienį išsiunčiau - nieko, o reikia gaut patvirtinimą, tik tada galima važiuot. Šiandien išsiunčiau pakartotinai prašymą registruot g.gif
Atsakyti
Jau užregistuota thumbup.gif matyt laukia iki registracijos pabaigos, t.y., trečiadienio 12 val. ir tada patvirtina. Mėginsiu nukakt apsižvalgyt, pasiklausyt informacijos, nes planuoju ten gimdyt. Tuo pačiu ir susitart su daktaru.
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2014 03 03, 17:38)
Gal kuri žinote ar santariškėse priima tik gimdyves su kažkokiomis komplikacijomis arba rizikomis..?

Tikrai gali važiuoti bet kas smile.gif

QUOTE(Baravyke @ 2014 03 04, 12:36)
Nors daktare tikino kad pagimdziau naturaliai, is vienos ligonineje dirbancios pazistamos neseniai suzinojau, kad lasina ne siaip vandenuka (tik mums sako kad skysciai), bet skyscius kartu su vaistu oksitocinu, kuris skatina gimdyma.

Santariškėse linkę gimdymą skatint, bet esu tikra, kad niekas slapta to nedaro! Juolab specialiai tikrai neslepia ir gimdyvių neapgaudinėja! biggrin.gif Neseniai ten gimdžiau, atėjo daktarai ir pasakė, kad skatins, bet paklausė ar sutinku!! Pakabino lašelinę, pasakė, kad ten fiziologinis tirpalas (ar kažkas tokio) ir kad vėliau į jį sušvirkš skatinamuosius.
Atsakyti
QUOTE(Baravyke @ 2014 03 04, 12:45)

Gal kam ir pavyko, bet tik jei tariesi su kuo reikia ir iš anksto smile.gif

QUOTE(tirine @ 2014 03 04, 13:38)
Del skatinamuju gryna teisybe...Tokia politika pas juos-kad kuo greiciau pagimdytum ir kamscio nesudarytum biggrin.gif Giminaite ten dirba,tai mane iskart perspejo apie sita dalyka ir siule rinktis kitus gimdymo namus.As taip ir padariau cool.gif

Sutinku 110% .
Kaip mano patirtis rodo taip su manim ir pasielgė. Pagimdžiau greitai, ko pasekoi
gimdos kaklelis plyšo ir gavau dar dvi lyšnas lašelines oksitocino, o daktarė streso ir papildomo darbo.
Ir kam to reikėjo, pagimdžiau per dvi valandas (kai manau veikla butu isibėgėjus ir naturaliai per 4 bučiau pagimdžius) o sąrėmiai skausmingesni nepalygynamai.

QUOTE(Achimenė @ 2014 03 05, 17:26)
Tikrai gali važiuoti bet kas smile.gif
Santariškėse linkę gimdymą skatint, bet esu tikra, kad niekas slapta to nedaro! Juolab specialiai tikrai neslepia ir gimdyvių neapgaudinėja! biggrin.gif Neseniai ten gimdžiau, atėjo daktarai ir pasakė, kad skatins, bet paklausė ar sutinku!! Pakabino lašelinę, pasakė, kad ten fiziologinis tirpalas (ar kažkas tokio) ir kad vėliau į jį sušvirkš skatinamuosius.

Manęs matyt pamiršo paklaust ar sutinku biggrin.gif
Kažkaip nebetikiu aš tais vandenukais.

Apibendrinant, gimdymo namai geri, viskas nauja, gražu, varo konvejeriu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(indre_z @ 2014 01 22, 15:24)
Tiesiog esu girdėjusi, kad Antakalnyje kadangi yra mokama į kasą, jei kvietiesi savo norimą gydytoją, o ji nedirba, tai kiek žinau su atvykimais nelabai būdavo problemų, o Santariškėse visokių atsiliepimų sklando..  smile.gif

O tai Santariškėse tokiu atveju į kasą nereikėtų mokėti? GAL KAS DAUGIAU PAKOMENTUOTŲ KAIP TEN YRA PRAKTIŠKAI?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šviesišviesi: 07 kovo 2014 - 02:05
QUOTE(šviesišviesi @ 2014 03 07, 03:02)
O tai Santariškėse tokiu atveju į kasą nereikėtų mokėti? GAL KAS DAUGIAU PAKOMENTUOTŲ KAIP TEN YRA PRAKTIŠKAI?

Vakar kaip gtik buvau Santariškėse paskatoj nėščiosioms ir šį klausimą uždaviau - ne, tikrai Santariškėse nėra mokesčių į kasą kaip Antakalnyje. Apskritai man paliko labai gerą įspūdį viskas, tiek paskaita patko, tiek aplinka. Nesu iš tų, kurioms reikia siusiu pupu, patiko, kad viskas konkrečiai ir aiškiai. Užteko saldybių kai ėjau į kitus kursus, ten jau laaaabai saldžios moterytės suvažiavusios, iki koktumo. Aišku už nemenkus pinigus pepigu tokiom būt, tik kad daug beletristikos, o ne konkretumo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Murkysa @ 2014 03 07, 08:38)
Vakar kaip gtik buvau Santariškėse paskatoj nėščiosioms ir šį klausimą uždaviau - ne, tikrai Santariškėse nėra mokesčių į kasą kaip Antakalnyje. Apskritai man paliko labai gerą įspūdį viskas, tiek paskaita patko, tiek aplinka. Nesu iš tų, kurioms reikia siusiu pupu, patiko, kad viskas konkrečiai ir aiškiai. Užteko saldybių kai ėjau į kitus kursus, ten jau laaaabai saldžios moterytės suvažiavusios, iki koktumo. Aišku už nemenkus pinigus pepigu tokiom būt, tik kad daug beletristikos, o ne konkretumo  rolleyes.gif

O apskritai, apie ka tuose kursuose Santariskese kalba? Ar yra kazkokios paskaitu temos? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivy* @ 2014 03 09, 15:12)
O apskritai, apie ka tuose kursuose Santariskese kalba? Ar yra kazkokios paskaitu temos? smile.gif

Paskaitų tvarkaraštis toks:

I. Kiekvieną pirmąjį ir trečiąjį mėnesio ketvirtadienį 14 val.:

Paskaitų metu aptariama:

1) paskutinių mėnesių iki gimdymo pojūčiai ir poreikiai,

2) nėščiosios organizmo fiziologiniai pokyčiai ir higienos reikalavimai,

3) galimi nemalonūs organizmo pokyčiai,

4) gimdymo eiga, skausmo malšinimo galimybės ir poreikis,

5) pagrindiniai krūtų ir tarpvietės priežiūros ypatumai po gimdymo,

6) atsakymai į rūpimus klausimus,

7) atvirų durų valandėlė gimdymo palatose ir kambariuose po gimdymo.

Paskaitos trukmė 2-3 val.

II. Kiekvieną antrąjį ir ketvirtąjį mėnesio ketvirtadienį 14 val.:

Paskaitų metu aptariami naujagimių maitinimo ir priežiūros poreikiai:

1) rekomendacijos naujagimio priežiūrai iš karto po gimdymo;

2) naujagimio žindymo galimybės ir būtinybės ypatumai;

3) naujagimio priežiūra: odos priežiūra, tualetas, maudymas, rūbeliai;

4) atsakymai į rūpimus klausimus.

Paskaitos trunka 2-3 val.

I paskaitos viskas atitinka, papasakoja apskritai apie pasiruošimą gimdymui, atsako į bet kokius klausimus, pavedžioja po gimdyklas, palatas. Man patinka tai, kad viskas aiškiai ir konkrečiai, be jokių bereikalingų nukrypimų.
Atsakyti