Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

Tiesiog esu girdėjusi, kad Antakalnyje kadangi yra mokama į kasą, jei kvietiesi savo norimą gydytoją, o ji nedirba, tai kiek žinau su atvykimais nelabai būdavo problemų, o Santariškėse visokių atsiliepimų sklando.. smile.gif
Atsakyti
Sveikos.
Nežinau ar aš čia į temą rašau, bet nežinau kur ieškoti info. Kaip suprantu, Santariškėse dirba gydytojai iš RK. O RK uždarė ar galima ir ten dar gimdyti?
Atsakyti
QUOTE(Paslaptele @ 2014 01 25, 23:27)
Sveikos.
Nežinau ar aš čia į temą rašau, bet nežinau kur ieškoti info. Kaip suprantu, Santariškėse dirba gydytojai iš RK. O RK uždarė ar galima ir ten dar gimdyti?

RK uzdare mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabijoli @ 2014 01 25, 23:03)
RK uzdare  mirksiukas.gif

Kaip gaila sad.gif planavau ten gimdyti sad.gif
Atsakyti
Na ką gi, galiu ir aš savo gimdymo santariškėse įspūdžiais pasidalint smile.gif

Iškart parašysiu, kad su niekuo nesitariau ir niekam nieko nemokėjau. Atsidėkojau pasakydama nuoširdų ačiū smile.gif
Reziumuojant, likau patenkinta personalu darbu. Visi elgėsi maloniai, dėmesingai ir savo darbą atliko profesionaliai. Esu tikrai dėkinga. Viso gimdymo metu buvau rami, jaučiau, kad manimi rūpinasi. Personalas nekėlė jokios panikos, net kai buvo dėl ko panikuoti.

O jei smulkiau tai:
Gimdykloje palikta viena nesijaučiau. Netrūko nei akušerės, nei gydytojos dėmesio.
Aišku, jaučiausi kaip tikroje ligoninėje, kur gydytojai valdo biggrin.gif Nežinau ar būčiau iš ten išsinešusi tokius gerus įspūdžius, jei, pvz, būčiau nuvykusi su gimdymo planu, prasilenkiančiu su ligoninės politika arba šiaip turėčiau įnorių. Kadangi pasitikėjau personalu, neturėjau nusistatymų, kad skatinimas, nuskausminimas ir pan. yra blogai, tai neturėjau ir problemų biggrin.gif
Sunkumas buvo tame, kad neleido keltis iš lovos, tad tuos stipriuosius sąrėmius gulint kentėti buvo nelengva. O neleido, nes buvau su kateteriu, epidūru ir nuolat matavo toniukus. Taip pat ten yra politika neleisti gerti vandens, bet man ir nesinorėjo, nes lašino skysčius į veną.
Gimus vaikučiui uždėjo jį ant pilvo. Ilgai laikyti negalėjo, nes turėjo išvalyti man gimdą. Paguldė vaikutį į lovelę šalia, lovos kraštas man užstojo ir negalėjau savo naujagimio matyti, tai paprašiau, kad tą kraštą nuimtų, nuėmė be problemų ir niurzgėjimų smile.gif

Pogimdyvinę palatą ėmiau nemokamą. Gydytojų ir akušerių dėmesio užteko. Kadangi man pirmas vaikutis, tai vieną vakarą ėjau prašyti akušerės, kad padėtų pampersą vaikučiui pakeisti, pamokytų kaip apipraust, tai su malonumu padėjo, paaiškino. Kitą naktį ieškojau pagalbos, nes nosytė leliui užsikimšo, taip pat atėjo, išvalė, parodė kaip reikia tai daryt. Jokio nepasitenkinimo, kad lendu į akis nebuvo smile.gif Taip pat prašiau pagalbos dėl maitinimo (kad parodytų kaip taisyklingai), klausinėjau visokių dominančių dalykų ir į viską buvo geranoriškai atsakyta. Aišku, jei nieko neklausčiau ir neprašyčiau, tai tiek pagalbos negaučiau, tačiau kas rytą ir gydytoja, ir akušerė pasiteiraudavo kaip jaučiuosi.

Forume buvo nemažai diskutuota dėl studentų, tai jų nei vieno nebuvo, nors gimdžiau darbo dieną dienos metu. Gydytojai-rezidentai, aišku yra, tik skųstis jais neturiu kuo. Visur jų buvo (priėmime, gimdykloj, pogimdyvinėj) ir visur maloniai bei dėmesingai priėmė, bendravo, jų darbo kokybe taip pat nesiskundžiu.

Kas nepatiko, tai vaikų gydytoja gimdykloj, labai nemaloni moteris, apstaugė mano vyrą (dėl kažkokių smulkmenų), pasišaipė iš vaiko ir nė nepasakė ar viskas jam gerai. Kai paklausiau kaip vaikutis, tai tik atšovė, kad gerai ir išėjo.
Taip pat nervino viena smulkmena pogimdyvinėj (juokinga tokia smile.gif ) - klozeto trūkumai biggrin.gif Kad dangčio nebuvo, tai dzin, bet ta plastmasinė dalis, ant kurios sėdamasi, buvo nepritvirtinta, tiesiog uždėta, tai vis slydinėjo ir krito, o po gimdymo tokių nepatogumų tikrai nesinori smile.gif

Stengiausi parašyti trumpai, bet nelabai gavosi ax.gif

Atsakyti
Sveikinu sulaukus savo stebuklelio 4u.gif

Dekoju, kad pasidalinote informacija, nes jau seniai laukiau, kada cia ides kuri mamyte savo istorija.
Smagu, kad +/- viskas beveik buvo gerai 4u.gif Gaila, kad vaiku gydytoja tokia nemandagi.... g.gif

Gal pamenate daktares pavarde, kuri prieme gimdyma? Epiduro prasete pati?

Aukit sveiki ir dideli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sultaniye @ 2014 02 25, 22:02)
Dekoju, kad pasidalinote informacija, nes jau seniai laukiau, kada cia ides kuri mamyte savo istorija.
Smagu, kad +/- viskas beveik buvo gerai 4u.gif  Gaila, kad vaiku gydytoja tokia nemandagi.... g.gif
Gal pamenate daktares pavarde, kuri prieme gimdyma? Epiduro prasete pati?

Ačiū už sveikinimus 4u.gif
Vaikų gydytoja tikrai keistoka buvo, bet kadangi ne ji viena ten dirba, tai galima ir ant geresnių užtaikyt smile.gif Svarbiausia, kad vaikutį apžiūrėjo kaip priklauso.
Dėl epidūro paklausė dar priėmime ar norėsiu, ar ne. Kai pasakiau, kad taip, tai greitai jį suorganizavo smile.gif
Kokia daktarės pavardė nė nepažiūrėjau, neatsimenu net ar kortelę buvo užsikabinusi. Didžiąją laiko dalį ateidavo jos rezidentė. Pati gydytoja buvo tik svarbiausiuose momentuose. Gaila, kad pavardės nežinau, tikrai maloni moteris. Atsimenu kaip per išvarymo etapą ji vis kartojo, kad aš šaunuolė ir gerai stumiu, nors toli gražu gerai nestūmiau biggrin.gif Visai nejutau stangų dėl epidūro.
Atsakyti
Na galiu ir aš čia pasisakyti 4u.gif

Mano patirtis šiek tiek kitokia nei Achimenės, ne sgimdžiau ne naturaliai, o buvo atliktas paninis cp, nes kleckas mano sedėjo ir niekur nesiruošė lysti doh.gif

Taigi į priimamajį atvikau pirmadienį, buvau nuvesta matuoti toniukų, nors juo sekėsi labai sunkiai pamatuoti, nes lelius nenorėjo judėti, tai akušerė atvarė mano vyrą sedėti šalia, kad gal suveiks jo buvimas, taip ir nutiko cool.gif Toliau sekė gyditojo apžiūra ir patvirtinimas, kad guldo į ligoninę ir ryt laukia operacija, beje buvau perspėta, kad mane įkalbinės vaikuti apsukinėti, bet tuo metu tai buvo nemotais cool.gif Gulint skyriuje laiks nuo laiko akušerė užsukdavo pasiklaust ar tikrai visksas gerai ir nieko neskauda.

Kitą rytą pradžioje buvome su vyrų įkalbinėjami kokią valandą apsukti vaikutį (Tai per visą laiką praleistą ligoninėje tik šis dalykas labiausiai ir suerzino). Operacinėje kas vyko visiem galiu duot 10 balų duot, nes viskas buvo paaiškinama nuo a iki z kaip kas vyks, leidžiant nejautrą laikė už rankos, kad nebijočiau... operacijoje buvo du rezidentai, bet tikrai jie niekuo nemaišė visad mane kalbino, pabaigoj operacijos man panižus nosį vuenas iš jų ją ir kasė thumbup.gif Traukiant siūles papuoliau pas rezidentę kuri būtent ir dalyvavo mano operacijoje. Vat kas man naujai iškeptai mamai buvo liūdną,kad trumpai atnešė parodyti kleckiuką ir išnešė jį vyrui ir į naujagimių skyrių. Jį vyras iš ten parsivežė tik po poros valandų. Ėmėm mokamą palatą, tai gerai, kad sulaukėm eilės tą patį vakarą, nes po operacijoss jeigu nelieka vyras moteris guli ir vaikutis naktį prižiūrimas naujagimių skyriuje, o to aš labai nenorėjau.

Taigi gyvenome tris dienas visi trys kartu, priežiūra ir mano ir mano vaikučio buvo super. Mes nesutikome blogosios vaikų gyditojos. Ko jos paklausiau viskas buvo pasakyta ir atsakyta. Vyras pirmą naktį kol aš negalėjau atsikelti kvietėsi akušeres jeigu kažko nemokėjo, jam visada buvo padėta ir paaiškinta. Beje mes vienai akušerei po visko už didelę pagalbą atsidekojom- kava ir saldainiais cool.gif
Atsakyti
Sveiki,
Gal kuri žinote ar santariškėse priima tik gimdyves su kažkokiomis komplikacijomis arba rizikomis..?
Esu girdėjus, kad atvažiavus su eiliniu gimdymu, moteris gali būti tiesiog išsiųsta į kitą ligoninę...
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2014 03 03, 16:38)
Sveiki,
Gal kuri žinote ar santariškėse priima tik gimdyves su kažkokiomis komplikacijomis arba rizikomis..?
Esu girdėjus, kad atvažiavus su eiliniu gimdymu, moteris gali būti tiesiog išsiųsta į kitą ligoninę...

Tikrai niekas niekur nieko nevaro smile.gif
Atsakyti
Sveikos esamos ir busimos mamytes

Kadangi ruosiuosi gimdyt 3-ia vaikeli, susirupianu kur galima butu tai padaryti daugmaz naturaliai (savaime), nes per abu pirmus gimdymus (gimdziau pas ta pacia daktare) man state laseline, buvau prijungta prie aparaturos ir t.t. Nors daktare tikino kad pagimdziau naturaliai, is vienos ligonineje dirbancios pazistamos neseniai suzinojau, kad lasina ne siaip vandenuka (tik mums sako kad skysciai), bet skyscius kartu su vaistu oksitocinu, kuris skatina gimdyma. Del to butina nuolat matuot toniukus, nes skatinant - procesas gali staigiai pagreitet, tapt neprognozuojamu arba nuo stipriu staigiu saremiu vaikiukui gali kristi toniukai (taip man nutiko su 2 gimdymu, viskas vyko zaibisku greiciu).

Ypatingai isgirdau kad tokia praktika taikoma Santariskese, kur moterys kaip bandomieji triusiai, nieks ten nesicackina ir nelaukia kol tu 24 valandas gimdykloje naturaliai palaipsniui "atsidarinesi". Galbut kai kurios is jusu nera nusistaciusios pries skatinimus,bet as ta patyriau ir suprantu tai tikrai ne i gera ir sukelia nezmoniskus skausmus del staigaus nenaturalaus pagreicio.

Tad norejau paklausti ten gimdziusiu - ar jus atvaziavot jau su saremiais? ar state lasaline ir greitino procesa?
Atsakyti
QUOTE(Baravyke @ 2014 03 04, 11:36)
Tad norejau paklausti ten gimdziusiu - ar jus atvaziavot jau su saremiais? ar state lasaline ir greitino procesa?

Atvažiavau su sąrėmiais ir puse nudirbto darbo biggrin.gif
Iš pradžių statė lašinę "su vandenuku", po to informavo, kad priėmime esu pasirašius sutikimą (dėl med.pagalbos teikimo) ir todėl skatins. Tada prijungė ir oksitociną. Pagimdžiau l.greit cool.gif
Atsakyti